Inlägg

Inlägg som Thorthemighty har skrivit i forumet
Av Thorthemighty
Skrivet av Smulan89:

Ok, så ska jag försöka påvisa för honom att ryzen 5 1600 är en fin investering. Annars är allt finemang? Någon nämnde att 8 GB ram är lite, kommentarer?

8gig ram kommer räcka för tillfället och är lätt att uppgradera om 6-12 månader ifall det blir för lite.
Kör själv en 6700k, 1060 6gb med endast 8gig ram och maxxar Gta V och nya Mass effect i 1080p 60fps utan att minnet tar slut.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Thorthemighty

...

Av Thorthemighty

Jag skulle gett mellan 2500 till 3000 för den. Både windows och ssd/hdd måste köpas i efterhand dessutom.

Av Thorthemighty

Invänta lansering av AMDs 500 serie innan du gör något skulle jag rekommendera. jämför därefter pris/prestanda mellan AMD och Nvidia när det gäller grafikkort. 500 serien ska lanseras runt den 18:e har jag för mig.

Av Thorthemighty

Va skönt att jag skippade den funktionen på båda mina tv-apparater

Skickades från m.sweclockers.com

Av Thorthemighty

1600X kommer att hamna i en riktig sweet spot när det gäller pris/prestanda om den presterar liknande sina större syskon i spel. För vanligt folk som inte vill överklocka själv då

Av Thorthemighty

@Xenofonus:
Ford lanserar sin nya Fiesta någon gång under våren och den ska vara både större och bekvämare än föregångaren. jag har själv föregångaren och det är en ganska bekväm bil om än lite bullrig men jag är annars väldigt nöjd med den. Som sagt så är den nya är lite större och kommer i ett par olika utföranden så det kan vara en ide att kolla in den. För övrigt så låter den lilla motorn underbart och väghållningen är riktigt bra.

Av Thorthemighty
Skrivet av Cameltotem:

Systemet kommer ju förbruka runt 500W med OC, vet inte om det känns värt att gå med 750W då när 600 ska funka utan problem men du kanske har rätt med att inte värt att snåla.

Jaa kanske det Sosdaf, lägger hopp på att Vega kommer vara minst lika bra som 1080p då jag inte känner för betala 1500kr mer för en G-sync skärm, lägger hellre det på ett bättre Vega kort då.

Det är inte effekten på CX serien som är problemet utan snarare kvaliteten.

Av Thorthemighty

Min gissning är att detta var ett medvetet val och de kontrollerade hur många som såldes innan de justerade priserna. De behöver bra PR efter senaste veckornas kritik.

Av Thorthemighty
Skrivet av Razzbarry:

Så inte ens värt o köpa o ha tills man har pengar till o köpa bättre?

Skickades från m.sweclockers.com

skulle max gett 1000:- för blocketdatorn

Av Thorthemighty
Skrivet av Jalle64:

nVidia har ju en inbyggd "överklockning" som går upp så långt som kortets temp och strömtillförsel tillåter vilket i ditt fall ligger på den hastighet du skriver, alltså inget mysko eller konstigt. Men om du kör spel istället för Valley som ju är ett test/benchmarkprogram, hur ser det ut då? Vad använder du för monitorprogram när du ser temps?

Av någon skum anledning så fungerar det precis som det är tänkt idag. temperaturen stannar på 82-83 °C och kortet klockar ner sig utan att fläkten går i 100%. Väldigt konstigt att det inte ville alls igår men funkar alldeles utmärkt idag, Tack för förklaringen ändå

Av Thorthemighty

1060 hög auto frekvens och höga temps!?

Hej!

Köpte ett EVGA GTX 1060 Gaming idag och det fungerar kanon prestandamässigt.
Jag har dock ett problem att det överklockar sig till 1911MHz automatiskt och temperaturen skenar rejält och det resulterar i att fläkten kör onödigt snabb. Jag har testat att sätta temp target på 75°C i precisionX men frekvensen stannar på 1911MHz och temperaturen skenar mot närmre 90°C och då stänger jag ner Valley för säkerthets skull. varför klockar den så högt? Det är inte OC modellen utan modellen utan fabriksöverklockning.

Tack på förhand för alla tips jag kan få!

Av Thorthemighty

@mollers: Med maxar menar du 1440p @ 144Hz ultra? då räcker ett 1080 garanterat inte tyvärr.
Men ifall du menar 1440p @ 60Hz Ultra så räcker ett 1070 till enligt vad jag hittills har sett

Av Thorthemighty

Om du överklockar och kortet kraschar i stresstest så är klocken inte stabil, öka spänning eller sänk frekvensen. 73 grader ska vara lugnt.

Av Thorthemighty

Lägg till ungefär 1000:- och köp antingen 1060 eller RX480 eftersom de är mycket snabbare och mer prisvärda.

jag är osäker på kvaliteten på det nätagget men jag hade valt https://www.inet.se/produkt/6909983/fractal-design-integra-m-...

Av Thorthemighty

ÄNTLIGEN!

Av Thorthemighty

300GHz ge mig!

Av Thorthemighty
Skrivet av Flygman:

Eller så kan man köpa en annan kabel som uppnår exakt samma sak och lägga resterande 900-1000kr på annat.

Det var detta jag ville få fram!
Har lite svårt att formulera mig

Av Thorthemighty
Skrivet av Skonken225:

@Thorthemighty: Inte alla HDMI kablar som klarar över 60Hz

Eftersom han skall ha den till en Tv så tror jag knappast han behöver över 60Hz. Som sagt så använder jag en Hdmi kabel som följde med ett grafikkort (osäker om det var mitt gamla 7950 eller gtx 960) och tror knappast att den var värd den absurda summan på över 1000:-

Av Thorthemighty
Skrivet av Mackan93:

@bärplockaren: thomson och nvidia gtx 1080. Testade med 30hz vilket funkar utan flickering på 4k men vill helst inte sitta på 30hz

Har din Tv hdmi 2.0?

Skrivet av Skonken225:

@Mackan93: http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/kablar-och-adapter...

Förmodligen för "dålig" hdmi kabel kolla den jag länka istället

jag kör 4k över en skräpkabel från ett random märke så att köpa en kabel föröver 1kkr låter onödigt.