Inlägg

Inlägg som Thorthemighty har skrivit i forumet
Av Thorthemighty
Skrivet av Ase:

Är rätt nöjd med 2560x1600 på 30" ska jag ha högre upplösning så vill jag ha en större skärm 4k minst 55" osv så 2560x1600 på en 5" är bara fånigt (som att ha 1000hk i en volvo 240)

Offtopic, men jag hade lätt kört den volvon!

Av Thorthemighty
Skrivet av nmap:

Bolagen skojar med oss. Det är extremt dyrt att ha internet på sin mobiltelefon. Extremt dyrt.

Jag har Tele2 med 1 GB just nu för det är ett skämt att betala 200.- extra för 9 GB till.

10 GB är ett skämt, det är så otroligt lite.

Jag antar att det går att komplettera med trådlöst bredband - till sitt mobila bredband. Vad Tele 2 hade att erbjuda var 60 GB för 799.- /mån...

Seriöst?

Jag vill ha minst [mer än 60, det är ju bara 2 GB om dagen] och det ÄR rimligt att betala ganska lite för det. Jag förstår att maffiabolagen tjänar grova pengar på detta och att internet är det dom måste lura folk på just nu men hur kommer jag undan billigast?

Hemma har man givetvis Wifi och allt sådant. Hemma är det även väldigt billigt att ha snabba hastigheter och oändlig surf.

Kan det här vara något för dig?

https://www.tre.se/privat/checkout/varukorg/

https://www.tre.se/privat/bredband/abonnemang/

Av Thorthemighty

Ett tips är att du kollar recesioner först. har föregångaren till den med a-10 4600m och 7670m. dvs Trinity. DEN BLIR VARM SOM FAN och skalet är riktigt plastigt + skitdålig display. normalt sett är HP kassa.

Mch Thorv

Av Thorthemighty
Skrivet av sverige132:

kommer troligtvis köra utan v-sync men är det större chans att få tearing eller liknande på en 144hz skärm om man inte kommer upp i 144 fps på alla spel?

Någon får gärna rätta mig om jag har fel. Jag är dock ganska säker att tearing uppkommer då din dator spottar ut fler bilder än vad skärmen har i uppdateringsfrekvens. Det vill säga att tearing kommer att uppstå oftare på en 60 Hz skärm än en på en144Hz.

Jag är själv ägare till http://www.inet.se/produkt/2204966/asus-24-vg248qe-144hz och upplever inte tearing om jag ligger under 144 FPS i alla fall.

Av Thorthemighty
Skrivet av skytrax89:

Har även prövat systemåterställa datorn tillbaka några dagar men upplever fortfarande samma FPS dropp i spelet. Någon som har några som hellst tankar eller tips kring detta?

Överhettning? håll koll på temperaturerna för det kan ju vara så att något throttlar.

Av Thorthemighty
Skrivet av Roal6193:

vilken skulle ni ta då?

Absolut inte Hp pavilion i alla fall.
Extremt plastiga datorer med kassa skärmar och dåligt konstruerad kylning. dessutom är GPU:n bättre på Toshiban ifall du är ute efter det.
skriver detta från en annan modell av pavilion så jag vet vad jag snackar om...

Av Thorthemighty
Skrivet av blackbush:

du har dock ett mycket svagare grafikkort än jag, men trots det så ligger din fps högt...

Han kör SLI så inte så konstigt.

Av Thorthemighty
Skrivet av Rapp3:

som titeln säger så undrar jag om de kommer flaska mycket då jag precis har beställt ett pga de fina priset som dök upp idag. vet absolut ingeting om datorer,

tack på förhand!

Har ingen källa på det men mitt generella antagande är att den processorn kommer flaska rejält tyvärr!

Edit: hittade detta testet: http://www.sweclockers.com/recension/15375-amd-fx-6100-och-fx...

Av Thorthemighty
Skrivet av tolle:

Jag har en AMD 64 X2 5000+ kombinerat med ett Radeon 7950 i min HTPC/Speldator. Flaskar den? Ja. Men det mesta går fortfarande att spela helt utan problem. Det är bara att prova.

Lite OT men tusan vad den prollen måste flaska. hade en x2 4200+ tillsammans med ett HD 5770 och den flaskade redan rätt rejält.

Av Thorthemighty

Nätagg för HD7950 CF

Tjena swec!

Söker ett nätagg till att driva runt en 2500k i 4,5Ghz och två överklockade 7950.
Kraven är att det ska vara fullt modulärt, driftsäkert (inga ace of sweden agg tack), inte låta som ett sågverk och helst så billigt som möjligt, har ingen direkt budget men har inga krav på att det ska vara platinum eller gold eller så utan bara driftsäkert.

Mvh Thor

Av Thorthemighty

R9 280x + 7950 crossfire?

Hej!

Tänkte höra ifall någon vet om HD 7950 går att köra crossfire med R9 280x? för som jag har förstått så finns det än så länge ingen ersättare till HD 7950 och jag har planer på crossfire. Behöver veta ifall jag borde införskaffa ett till 7950 nu innan de säljer slut eller vänta ett litet tag om R9 280x ändå fungerar i crossfire. har googlat runt en del men kan inte hitta ett definitivt svar.

/Thor

Av Thorthemighty
Skrivet av Piid:

Jag gör ett sista försök till hjälp...

Jag vet inte hur mycket mer jag kan förklara, min dator fungerar felfritt, allt är bra förutom att jag inte kan spela. FPS nivån går inte högre än 12 och när jag kör Afterburner/Kombustor så stannar gpu på 0% och fps aldrig högre än 12.

Av någon anledning har en del från afterburner försvunnit så som anders1990 bilden på afterburner, jag har bara det fram till check for updates, efter det är försvunnit.

Jag kan inte överklocka någonting, allt är på noll förutom spänningen.

Finns det verkligen ingen här som har en aning?

Det än inte så att du råkar köra på integrerat grafikkort och har installerat drivrutin till det dedikerade?

Av Thorthemighty
Skrivet av Elightz:

jo men den har bara hälften så hög TDP...

Men FX-9370 och FX-8350 är samma CPU bara det att FX-9370 har högre fabriksklock. Så därför borde de ha snarlik TDP vid samma klock.

Eller är jag helt förvirrad?

Av Thorthemighty
Skrivet av Melodylekfull:

Knappast hälsosamt att den lägger där uppe och idlar.. Annars är temperaturerna inte farliga i load. Vad har du för chassi och övrig ventilation?

Jag har två skärmar som kör 1080p och mitt 7950 på 1000/1500 idlar runt 45c.

Jag har ett Define R4 med två insug fram, ett insug botten och ett utblås där bak, fick precis samma resultat när jag plockade bort chassisidan, nja kanske nån liten grad skillnad men inget märkvärdigt. sitter själv på två 1080p skärmar och om man kör den i fabriks klocken dvs 950/1250 så sjunker den något men idlar runt 58-60 fortfarande.

Av Thorthemighty

Hög idle temperatur!

Hej Sweclockers!

Jag har hört att idle tempen på grafikkort är ganska hög ifall man har fler än en skärm inkopplad, har klockat mitt Sapphire 7950 till 1100/1600 MHz och detta har medfört att kortet idlar på ca 70c. inte säker på att detta är bra eller dåligt men full load temperaturen blir inte högre än 78-79c, finns det något sätt att få ner idle temperaturen eller kvittar det ifall den idlar så högt?

Mvh Thorthemighty

Av Thorthemighty
Skrivet av Alrydberg:

hejsan har krånglat med min dator länge nu.
får fps dropp på tex, bf3 köra jag på ultra så är det lika låg fps som om jag kör på normal.

i7 2700k 3,5ghz clock till 4,20ghz
Gainward GeForce GTX 660Ti 2GB PhysX. X2 sli
16g ram

först hade jag bara ett gtx 660 ti, men tänkte då att det inte räkte till, fast lästa på flera ställen att det skulle och dom på support sa att det räckte.
har skickat den till komplett en gång på felsökning, då hittade dom att moderkortet var felet, så fick ett nytt,
men vart ingen skillnad.
har bytt moderkort, ram minnena, provat kört med grafikkorten separat, då det ena funkar men med låg fps och det andra så vill inte skärmen ens starta.
men tycker bf3 å dayz ska flyta på bra med gtx 660 ti ? ..

kom gärna med bra ider. har slut på dom själv, är inte lång tid kvar innan jag bränner skiten
tack på förhand

använder du SSD eller HDD? ifall spelen är installerade på en vanlig Hårddisk så kan det vara så att det laggar till när saker laddas in i spelet, inte helt säker men jag vet att jag har haft det problemet dock var det mest framtydande i MMORPGs. notera att hårddisken var på väg i graven.

Av Thorthemighty

Köpte den skärmen häromveckan och är supernöjd, jag är inte precis en skärmexpert men den får tummen upp från mig. står dock att att 144 Hz bara stödjer nvidia kort men det funkar trots allt i 144Hz med mitt 7950.

Av Thorthemighty

Kan varmt rekommendera http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1368244 om du kan lägga till en tusenlapp extra.
äger en sådan och den är gediget byggd och har en bra skärm med tanke på prislappen, klarar utan tvekan League of legends på ca High med 60FPS och video är inget problem.
trodde först toshiba var något skitmärke men blev glatt överraskad.

Av Thorthemighty
Skrivet av Bakgrund:

Gigabyte om jag vill ha ett tyst kort alltså. Brukar Gigabyte's klocka nämnvärt sämre än Sapphire eller är det bara ytterst små skillnader?

Kan inte svara på Gigabyte kortet men jag har ett liknande sapphire 7950 kort och det kan jag utan påfrestningar få upp i 1100 MHZ.

Av Thorthemighty
Skrivet av Von_OttO:

BBB har nog problem för en vän som sitter hemma hos mig har samma problem och jag har BBB och han bara flög ur skype samtalet.

jaså det är fler som har detta problemet? här satt jag och felsökte hemma helt i onödan då