Inlägg

Inlägg som Whaea har skrivit i forumet
Av Whaea

Som många här påstår så var den cpun du länkade om galet överprisad. 4 kärnor med 4 trådar kommer du inte långt i dagens spel om du dessutom tänkt streama.

Jag rekomenderar dig starkt att hoppa över till AMD Ryzen. Där kan du få en bra cpu + moderkort för typ samma pris av den cpun du länkade om.

Själv kör jag med Ryzen 7 3700x + Asus rog strix 450 f gaming och är väldigt nöjd

Av Whaea
Skrivet av Sens:

Här är några bilder jag tagit på hur jag kopplat kablarna och satt i gpu, ram, mm.
https://prnt.sc/s8v9c6
https://prnt.sc/s8v9v0
https://prnt.sc/s8va8t
https://prnt.sc/s8vay0

Har kollat på dom bilderna och för mig är det där moderkortet ganska okänt. Vet inte om jag slarvar men kan inte hitta en bild där du kopplat in "Pwr" sladden.

Det ska gå en sladd från powerknappen som sitter på chassiet, följ den och kolla så den är pluggad i. Är du osäker på om den sitter rätt så prova flytta om den i en annan men var försiktig.

Angående om datorn är stendöd och händer inget när du startar så kan jag inte ge dig mer förslag. Jag hoppas du finner problemet

Av Whaea
Skrivet av Sens:

Chassi: phanteks evolv x
CPU: i7 6700
Gpu: rog strix 5700xt
Psu: corsair RM750
Ram: corsair vengeance 16gb x 2 = 32gb 3200mhz
Moderkort: Msi b1061? (Är från en gammal färdigbyggd dator, så har ingen manual direkt)

Nope, allt i satt som det ska, men lite kluven om power switchen är på rätt ställe, satte i den där jag hade den innan och då funkade det

För att vara helt säker så man kan gå vidare så kolla moderkortets manual och se om den är kopplad rätt.

En moderkortsmanual ska nog inte vara allt för svår att fåtag i på deras hemsida kanske

Av Whaea
Skrivet av Sens:

men nu vägrar den starta. När jag sätter igång psu ser jag att moderkortet blinkar blått en gång och sen ser att mitt grafikkort lyser, och när jag testar sätta igång datorn, så startar den tyvärr inte.

Då förstår jag att det händer ingenting alls när du tycker på power knappen.

Då kan du börja med och se om du kopplat allt rätt, kolla moderkortsmanualen och se hur alla dom små sladdarna ska kopplas.
Jag pratar om dom som styr HDD Led och Pwr/Led

EDIT: När du behöver hjälp angående din dator så är det bra om du talar om alla dens specifikationer så folk kan hjälpa dig bäst.

Av Whaea
Skrivet av toobypls:

Nice, nu har jag köpt och monterat Cooler Master 212 Black Edition och temperaturerna gick upp som MAX till 67 grader när jag testkörde pubg, men låg och pendlade runt 60 mestadels!!
Följde dina köpråd dvs @mgsrex och är helnöjd.
+ fläkten är mycket tystare än stock-varianten!

Tack så hemskt mkt alla för hjälpen, hade varit clueless utan er!

Intressant. Har läst igenom tråden. Jag kör med en Ryzen 7 3700x och i början så lät jag stock kylaren sitta kvar "Wrait prism cooler" men efter ett tag störde jag mig på den då den var otroligt högljud och bytte ut till Fractal design s24.

Temperaturen jag fick var 70-75, den kunde spika upp till 85c någon enstaka gång vilket jag upplevde helt normalt. Kylare som medföljer ska ju ändå prestera, kanske inte det bästa men att den tillåter en cpu att gå över 100c är enligt mig något som är galet?

Kul att det fungerade med ny kylare, men som jag påpekar så ska du ju ändå kunna spela med "stock kylaren"

Av Whaea
Skrivet av Noob I am:

Om du har haft det tufft att gå ner i vikt kan jag rekommendera att testa intermittent fasting. Kan själv inte minnas senaste gången jag åt frukost. Brukar bli 16-18h fasta per dag.

Själv följer jag väldigt mycket av det Peter Attia förespråkar. Första gången jag kom i kontakt med det var på JRE.

Lite mer uppdaterad information. https://peterattiamd.com/intermittent-fasting/

Kan kanske vara intressant att titta på men nej jag vill hellre räkna kalorier och äta normalt men tack för ditt svar.

Skrivet av anon300311:

Jag gör det väldigt enkelt, räknar ut hur mycket kcal jag får äta varje dag för at ligga på kaloriunderskott för att gå ner i vikt sen kör jag efter det.
Så har jag att helgen efter den 25:de varje månad får jag "lyxa" äter chips, godis, pizza osv. Bryr mig inte ett dug under den helgen men sen överdriver jag inte heller.

Har gått ner från 117kg till 79kg nu på ett år.

Allt handlar om att ni ska byta livsstil ni ska kunna leva med er nya livsstil med.

Vet inte om det är mitt inlägg du fokuserar på men självklart är det så som du säger. När jag började gå ner i vikt så valde jag att hitta rätta livstilen och strunta i alla "Viktminsknings dieter" som det finns. Jag kör på vanlig mat, ser alltid till att ha bra mängd protein då jag tränar mycket och skriver upp varje måltid i Samsung Healt, där ser jag även hur många steg jag tagit och hur många kcal jag bränt under alla dom stegen.

Jag ska försöka få in det där som du skriver att äta en gång i månaden typ varje månad då lönen kommit kan man unna sig en pizza, då man håller sig rätt mätt på en pizza men nu har jag börjat förlora kontrollen lite och jag försöker hela tiden men faller tillbaka till dåliga vanor så har under senaste 3-4 månaderna bara gått + - 0, varken upp eller ner.

Har beställt krom kostillskott från gymgrossiten, kan väl kanske vara värt att ge det ett försök för att få stopp på sötusug men jag tror jag behöver dra ner på alkoholen och hitta tillbaka igen.

Av Whaea
Skrivet av Noob I am:

Uttorkad eller inte kan jag ej svar på. Dock tycker jag du använder vågen på fel sätt. Från dag till dag är det allt förstora variabler på ens vikt. Vågen ska främst användas för att få generella trender över längre tid, som man kan använda för att få feedback på ifall ens dieten fungerar.

Absolut! I vanliga fall brukar jag väga mig en gång i månaden och under samma gång tar jag fram och skriver upp måttet runt kroppen. Men just nu var jag bara nyfiken då jag strulat mycket med min viktnedgång, hållt mig till mitt kaloriunderskott men sedan tappat det till helgen. Så just nu var jag bara nyfiken och till min förvåning låg jag på 118,7 kg då jag sist vägde mig låg på ca 120 kg. Har haft det rätt tufft på senaste att gå ner i vikt, men har inte gått upp heller, bara + - 0

Av Whaea

Har lite oroheter angående att gå upp i vikt av vätska. Jag är medveten om att det förekommer och jag har själv gått ned nu ca 40 kg men det börjar bli kämpigt nu på slutspåret. Jag har börjat dricka mer alkohol än tidigare och den sabbar min viktnedgång, inte att jag nu kanske drar på mig vikt men att hålla mig till mitt "normala" liv.

Iaf så i helgen drack jag alkohol och imed det tog jag en lång promenad på ca 20k steg och åt bara lunch och middag 500 + 500 kcal och drack stor mängd öl. Dagen efter ställde jag mig på vågen och jag vägde då 118,7 och tänkte shit har ju faktiskt fortsatt gå ner fast jag inte trodde det så det slutade med en pizza och lite godis (inga överdrivna mängder) men däremot kopiösa mängder vatten. Min vikt jag såg 118,7Kg var det min kropp som var utorkad? Blev så paff!

Av Whaea

Vad kommer denna konsoll klara för fps i dom större spelen som typ Red Dead Redemption 2? Kommer den verkligen hålla 120 fps?

Av Whaea
Skrivet av Aeig:

@Whaea: Du måste själv ändra i BIOS.

Se till att du läser din manual och sätter dem i rätt platser.

Mvh

Skrivet av barr1:

@Whaea: Du behöver själv aktivera XMP-profilen i bios. Tror det heter DOCP (Direct Over Clock Profile) på Asus AMD-moderkort.

Ah såg inte erat svar innan, okej det ska nog inte vara några konstigheter. Sätta dit dom är inga konstigheter, detta är min 3dje pc jag plockar ihop men var osäker angående minneshastigheten

Av Whaea
Skrivet av [SmR]BMF:

Du behöver gå in i bios och tillämpa något som kallas för XMP-profil, sen ska det fungera

glhf!

Ok, tack för ditt svar. Ska nog inte vara några konstigheter att hitta det, kanske står i användar manualen till moderkortet?

Men du är helt säker på att dom passar mitt moderkort då?

Av Whaea
Skrivet av Donnerstal:

När det överstiger 2666 räknas det som överklockning och man kan därför inte välja det i Inets datorbyggare om man inte väljer "alla hastigheter" under "tillåtna hastigheter". Så det kommer fortfarande fungera om du överklockar dem i bios.

Så vad gör jag efter jag satt in dom och startat datorn? Gör den det automatiskt eller behöver jag själv ändra i BIOS?

Av Whaea

Byta ut Ram minnen

Hej!

Har läst mycket om att just AMD cpu mår bättre med snabbare ram minnen, om det nu stämmer vet jag inte men antar att jag oavsett kommer att uppgradera.

Idag kör jag med ett Asus Rog strix b450 f gaming och vill sätta dit ram minnen med 3200 mhz (https://cdon.se/hemelektronik/g-skill-tridentz-neo-series-ddr...)

Enligt inets dator byggare så kan jag inte sätta dit ens 3200 mhz "Hastigheten på internminnet överstiger moderkortets standardhastighet"
men enlig moderkortets specifikationer står det "3200mhz OC" vilket jag antar att har något att göra med att moderkortet kommer att klocka upp dom ram minnen till 3200mhz? Förklara gärna det där åt mig ni som förstår det bättre.

Så slutligen, kan jag sätta dit dom ramminnnen till mitt moderkort utan problem?

Av Whaea

Forsätter med ARK: Genesis!

Av Whaea

Ja nu känner jag mig lugnare, tack! Som jag skrev så brukar jag inte vara den som stirrar mig blind på priset utan brukar alltid söka mig fram lite på vad andra rekomenderar och tycker för att försäkra mig om att bli riktigt nöjd.

Skärmen ska finnas att hämta imorgon på posten. Ska bli riktigt skönt att slippa 60 hz 1080p med tanke på vad för pc man kör med

Av Whaea

Så har någon något att tillägga angående skärmen jag har beställt? Tänker att om jag kanske skulle köpt någon annan istället för just denna?

Av Whaea
Skrivet av 220volt:

Komplett står för frakten ifall du ångrar dig eller är missnöjd med skärmen.

Wow det kändes riktigt skönt att veta!

Av Whaea
Skrivet av pacc:

https://www.webhallen.com/se/product/316641-Deepcool-Converte...

Den kan av naturliga skäl bara lysa i en färg åt gången (3-pins kan annars adressera varje led individuellt)

Så om jag förstår dig rätt så kan jag använda mig av Deepcool converter 12v så jag kan koppla in led slingan men jag kommer bara kunna använda en färg åt gången? Moderkortet har ju aura sync så jag kommer inte kunna använda mig av den?

Isåfall skulle du kunna tipsa mig om en led slinga som skulle passa mitt moderkort samt vara tillgänglig till aura sync.

Av Whaea
Skrivet av t0kk:

Tittar man på asus egna sida så ser du vilka moderkort som stöds:
https://www.asus.com/ROG-Republic-Of-Gamers/ROG-Addressable-L...
Tyvärr finns inte B450 F moderkortet med i listan

Yes jag såg det. Men kan man lösa det på något sätt? Typ med en adapter?

Av Whaea

Hur ska jag koppla min nya led belysning?

Hej!

Jag fick precis hem min Rog Adressable Led Strip (https://www.komplett.se/product/1130726/datorutrustning/dator...)
men inser nu att den kopplas bara till 3 stift och jag har bara 4 stift rgb kontakter på moderkortet....

Vad kan jag göra? Kan man köpa adapter eller måste jag köpa en helt ny ledstrip?

Mitt moderkort är Aus Rog Strix b450 f gaming.