Inlägg

Inlägg som Whaea har skrivit i forumet
Av Whaea

Har du en pc nu att köra med skulle jag rekomendera dig att hålla ett tag till på det du har då Nvidias 3000 serie släpps nu snart, som jag fattat det ska dom komma nu i höst.

Av Whaea
Skrivet av Nordinho:

Ja, det där lila känner jag igen. Och det svarta som hände vid uppstart!

Stötte inte heller på något legendary animal under timmen jag spela.
Vet inte hur man levlar fortast. Men rollen går väl ut på att ta kort, ta sample, tracka, döda och skinna de olika djuren 😊 Dock är djuren under Critters annorlunda. De dör när man ska bedöva dem, men det verkar vara så det ska vara. Klarade tre djur 100% innan jag slutade spela

Yes jag börjar äntligen komma igång, redan hittat 2 Legendary Animals. Hittar jag inte dom byter jag session och hittills har det fungerat.

Ah dom mindre djuren dör, kom upp en text när jag skulle bedöva en uggla och då stod det något om att dom dör oavsett om man använder "sedative bullets"

Av Whaea
Skrivet av Nordinho:

Lirat någon timme nu efter uppdateringen!
Är level 2 på naturalist.
Och rank 30 på Outlaw pass.

Nya rollen känns intressant! Kommer säkert kännas väldigt repetitiv efter ett tag dock.

Väldigt kul att se att legendary animals implementerats i online!

Inte en enda disconnection heller 😍

Dock upplevde jag att skärmen flimra till en del. (Skrivbordet på datorn flimra in framför spelet flera gånger)
Någon mer som märkt av det?

Har inte märkt av något flimmer men däremot när jag startar spelet så tar det ca 10 sekunder innan allt är rendrat in, allt är bara svart i början en stund sen poppar allt in eftersom xD

Btw, jag vet inte riktigt vad jag tycker om senaste uppdateringen då jag inte riktigt kommit igång ännu. Hittar inga Legendary Animals och har cirkulerat i över 3h nu och testat hitta andra Legendary animals men kan inte hitta någon... Sen funderar jag hur man går upp i lvl som snabbast i detta, vad är det riktigt jag ska göra? Ta prover är de det ända? Hängde inte riktigt med när dom visade vad det handlade om och sen jag och min koncentration går absolut inte ihop

EDIT: Glömde, jag har visst upplevt andra problem, som i "Cutscenen" så var det lite buggit med någon lila färg och skärmen blinkade till någon gång.

Av Whaea
Skrivet av Nordinho:

Om jag minns rätt så har tidigare uppdateringar droppat någon gång mellan kl 11-15.
Sen betyder ju inte det att denna är lika dock

Tack, hoppas inte det släpps på kvällen iaf!

Av Whaea

Någon här som vet vilken tid i dag nya dlc droppar?

Av Whaea
Skrivet av JohanFlodqvist:

Wow! Att det fortfarande påverkade så mycket hade jag ingen aning om.

Lånar denna tråd lite snabbt! Skulle det vara möjligt för mig att köra minnen med 3600 mhz på ett Asus b450 f gaming? Isåfall beställer jag nya redan idag

Av Whaea
Skrivet av JohanFlodqvist:

Valde även 3600mhz minnen vilket är ett absolut måste till en Ryzen 3000-cpu eftersom det ger upp till 10% prestanda i vissa spel. Så vilket bygge du än väljer, se till att välja 3600mhz ram.

Har också hört att Ryzen mår mycket bättre av snabbare ram men var inte det bara 1 och 2 gens ryzen cpu som var mest beroende av det?

Av Whaea

Jag personligen skulle byggt så här!

https://komponentkoll.se/bygg/KkwDK

*1660 Super kommer du ganska långt med i 1080p. Har kollat många fps videos med det kortet då jag ska bygga ihop en dator till min syster senare i tiden. Den leverar bra i dom spelen du vill spela.

*1 TB ssd är att rekommendera. Nu när jag laddade ned Modern Warfare (hela spelet) så var det på totalt 208 gb!

*Phanteks chassiet är väldigt trevligt att bygga i, har själv haft ett och måste säga att det är en av dom bästa budget chassin att bygga i enligt mig.

*AMD Ryzen 3600 presterar ungefär lika bra som 3600x, är inte värt att lägga pengarna på "X" modellen enligt mig.

*Se till att gå på över 3000 MHZ ram då du kör med Ryzen, vad jag hört ska den tydligen må väldigt bra av det istället för 2666 mhz.

*Snåla aldrig på ditt psu! Du kan ändra till ett modulärt så får du kabeldragningen lite snyggare.

*Ett Windows 10 rekomenderar jag dig att inte köpa. Utan ladda ner det från Microsofts hemsida och när du installerar Win 10 väljer du att skriva in koden senare. Koder hittar du över allt väldigt billigt. Du kan få en legit kod från Ebay som skickas till dig mail för ca 300 kr.

Av Whaea
Skrivet av ZyntaX:

Pubg har varit en ospelbar stutterfest för mig senaste 2 månaderna. Ohanterbara stutters genom matcherna och rejäla frysningar.
Installerade om datorn, gjorde en himla massa åtgärder helt utan lycka. Backade även till 1903 version av Windows 10. Ingen skillnad.
Testade till slut att slå av G-sync och genast blev det som vanligt igen.

Förändringen jag gjort var att jag köpte en LG UltraGear 27GL850 för ett par månader sedan som är "FreeSync med G-Sync-kompatibilitet". Parat ihop med min äkta G-Sync Asus PG279Q.
Är det någon fler än jag som haft problem med FreeSync och äkta G-Sync ihop?

För mig så droppar min fps ganska rejält, ligger på ca 120-130 på high och kan gå ner till 60 fps ibland. Ser via MSI Afterburner att min gpu går ner till ca 60-70% användning till och från. Min Cpu ligger däremot alltid under 50% men är störande att ha dessa fps dropp!

Har inte testat göra något egentligen. Ändrat i Nvidias kontrollpanel och satt till "High-performance" i pubg. Kör även spelet i 1440p och testat härja om i grafikinställningarna utan att något blivit bättre.

Av Whaea
Skrivet av MrWhizeguy:

Jag har inte hunnit ta några siffror på det ännu, lite att göra hemma efter att ha rest halva Sverige hehe. Men, jag känner definitivt att jag droppar mer FPS än när jag körde mina minnen i högre hastighet. Kan ta min/max bench senare när jag tar mig lite mer tid, även om detta inte blir exakt då det ändå är multiplayer och vad som helst kan hända, så bör det kunna ge en liten fingervisning åtminstone.

När det är lite folk/lite action så märks ingenting. Men när det är mycket folk och explosioner känns det som om jag droppar lägre. Svårt att testa detta till 100% men ska försöka

Okej! Det behöver du inte göra för min skull. Visst skulle vara kul att se, men du behöver inte besvära dig med allt det

Av Whaea
Skrivet av MrWhizeguy:

Mjo, dock kom mina fps drops på grund av att mina minnen kördes i 2600 istället för 3400, men.. Jag kan testa om detta var mer en upplevd känsla eller faktiska fps drops när jag är hemma (om en vecka)

Det för du gärna göra och återkomma med svar

Av Whaea
Skrivet av Slamdance:

@Whaea:
Jag och en annan har haft liknande problem, satte att PhysX enbart ska använda gpu'n i nvidia control panel. Det löste det för oss.

Precis detta börjar jag tröttna på... Köper en en pc för ca 20k och för nästan varje spel man ska spela så är det alltid något man måste göra xD

Skrivet av MrWhizeguy:

Efter en bios uppdatering hade jag en hel del fps drops, allt blev nollställt efter uppdateringen så snabbt boota de jag in i bios och ställde upp dem till 3400 som jag körde dom i innan. Problemet försvann.

Har ej uppdaterat mitt bios... Kanske dax för en, har sett att det kommit ut 2 nya uppdateringar.

Av Whaea
Skrivet av klikken:

Kan hända minnena är lite långsamma. Tror du skulle få mer stabilitet med 3200mhz

Tror du att det verkligen är just minnenas hastighet? Har hört att Ryzen mår bra med snabbare minnen och kommer uppgradera nångång.
Men tänker att ska det verkligen ha så stor påverkan?

För övrigt då jag spelar warzone så har jag inte samma problem, borde inte warzone bli tyngre för datorn att köra?

Av Whaea

Har på senare tid börjat köra mycket Free for all. Helt otroligt hur mycket fps drop jag har!?
Kan ligga på 90 fps sen åker den ned till under 50 fps och ligger där en stund och sen upp och sedan ner... Har testat sänka grafiken men ska väl inte vara nödvändigt....

1440p
Amd R7 3700x
Rtx 2070 Super
16 gb 2666mhz
1tb ssd

Av Whaea

Jag körde ett cpu stress test innan jag tog av stock kylaren. Vred försiktigt och den kom loss.

Precis som dom andra är jag med nyfiken av att höra hur det gick

Av Whaea

Har typ aldrig gillat något med "ozzy" förutom när han spelade i black sabbath.... Men denna låt och även video tilltalar mig. I love it!

Av Whaea

Absolut att du kan hitta en pc för dom pengarna. Är det bara burken du behöver eller behöver du tillbehören med? Isåfall har ud nog svårt att klara dig på 10 000 kr.

Av Whaea

Mina temps på en 3700x med wrait prism cooler kom upp i 70-76c. Ibland då spelet laddade in så kunde den hoppa upp till 80c-90c och sedan ner igen. Kylaren är helt ok i mitt tycke men för högljudd och precis som du påpekade att den varvar upp och ner hela tiden och det är väldigt störande.

Den funkar, den ska såklart funka om den medföljer men jämnför inte med din tidigare Intel cpu då amd och intel jobbar på olika sätt. Det finns så mycket trådar angående denna typ, även från mig. Jag bytte från en i5 8600k och den hoppade väldigt mycket i idle och kom upp i oroväckande temps när man spelar men allt är helt normalt.

Jag bytte till en Fractal Design s24 AIO och då ligger den stabilare. Visst den hoppar fortfarande i idle men när jag spelar ligger den välidgt stadigt på 56c och den låter inte mycket.

Av Whaea

Ehum jag förstår dig inte riktigt? I din beskrivning står det att du har i7, 16 gb ram, bland annat ett gtx 1070. Om du kör med det som står i din beskrivning ska det inte vara några problem men datorn du länkade är ett no no till bra spelupplevelse enligt mig...

Av Whaea

Såhär skulle jag nog ha byggt en "budget pc" men då kostar den 1000 kr mer.

https://komponentkoll.se/bygg/uHcNs

Jag tänker angående lagring så kan man ju utöka till senare, kanske när den börjar bli fylld kan man köpa en externt HDD, 2.5 SSD eller en till M2.

Cpu kylare medföljer till Ryzen men dom för ganska mycket ljud... Jag körde med Wrait prism cooler (Medföljer ryzen 7 3700x) och den lät väldigt mycket så jag bytte ut den. Visst den fungerar helt ok men jag rekomenderar dig att lägga 300 kr på en bättre kylare

Windows 10 hittar du på ebay för 50 kr, har köpt själv och ser väldigt många här på sweclockers som gör detsamma. och bygga ihop sin egen pc har sweclockers en riktigt bra guid där dom går igenom allt. Har 3 kompisar som var helt ny inom pc världen och dom byggde ihop sin dator med hjälp av den guiden helt utan problem.

När det kommer till pc tycker jag man inte ska snåla på för mycket, utan spara lite mer pengar. Jag personligen skulle nog inte köpa en pc under 12 k