Inlägg

Inlägg som Whaea har skrivit i forumet
Av Whaea

Vill någon förklara för mig angående dens prestada för priset? Det ryktas om 500-600$?

Kanske inte ska jämnföra så mycket denna konsoll med en pc men är sjukt nyfiken på varför den kommer vara så billig i jämnförelse med en pc?

Av Whaea
Skrivet av Drakulla:

@Whaea: okej, ja jag testa vrida ner intällningarna men då vart fps sämre kontigt nog.
Mina specs är:

ASUS GeForce RTX 2060 SUPER ROG Strix EVO Advanced

Crucial P1 500GB M.2 SSD

AMD Ryzen 5 3600X

ASUS ROG Strix B450-F GAMING, Socket-AM4

HyperX Fury RGB DDR4 2666MHz 16GB

Fin pc rigg! Det ska inte vara några problem att köra cs med det. Den fps du upplever kan jag tycka är helt normal.

Att din fps blir sämre när du ställer ned grafiken kan bero på att din cpu får arbeta mer. Många tror ibland att det blir bättre att ställa ned grafiken men det är inte alltid lösningen... Ditt grafikkort får arbeta mindre och din cpu får börja arbeta mera och just cs vad jag läst är det ett rätt cpu krävande spel.

Så jag gissar i ditt fall när du ställer ned grafiken får din cpu arbeta mera än ditt graffikort och där av får du sämre fps. Kör du med 1080p tycker jag inte du ska sänka för lågt

Ni andra får gärna rätta mig om jag har fel, tror inte jag är helt ute och cyklar iaf!

Av Whaea
Skrivet av Drakulla:

@Whaea: Tack för hjälpen! Då kan jag äntligen slappna av och njuta av min nya dator

Dock en fråga till, startade CS igår och märkte att fps dippar från 300 och ner till 170 i någon sekund. Men alla andra spel kan jag spela med stabil och bra fps. Någon aning vad det kan bero på?

Är ingen expert men testa "fps_max 0" i commands det. Sen beror det på vad du spelar, kör du Casual har du fler spelare där av får du mindre fps än om du spelar en rankad/competetive.

Jag kommer nu inte ihåg vad jag får ut för fps med en Ryzen 7 3700x tillsammans med ett rtx 2070 super, men tror inte det är konstigt att den går ner till 170 fps vissa tillfällen. Har för mig jag brukar ligga på 200 - 300 fps

Som någon annan skrev så berätta gärna vad du har för komponenter i din burk så blir det lättare att förså och hjälpa dig

Av Whaea

Jag har ett ASUS ROG STRIX B450-F GAMING och det gör precis som ditt.

Först lyser det orange(RAM)> Rött (Cpu)> Vitt (Vga)> Grönt(Boot). Det är vad jag läste när jag googlade för jag var lika orolig som du först.
Även gpu fläktarna matar på till 100% då den lyser orange, sen när den går till Röd (alltså cpu) så slutar gpu fläktarna.

Vad jag läste var att den går igenom och lyser upp vad den kollar. Skulle den typ fastna på röd färg så betyder det att det är något fel hos cpu:n

Edit: Inga frågor är för dumma eller "noob", vi alla startar på 0 och lär oss

Av Whaea

The Doors - Wild Child, lyssnar alltid denna verison så jävla guld!

Av Whaea
Skrivet av Mordrana:

Hijackar tråden lite och undrar om 85grader i csgo är normalt med wraith prism samt ett högt luftflödes chassi? lite kluven.. SB är 65g i bioset :/

Ligger den på 85c eller kan den hoppa dit och sen ner igen? För mig i Bfv så ligger jag ganska stadigt på 70-75c med prism kylaren men den kan hoppa upp till 81c och sedan ner igen när den laddar in en bana men under spelets gång så ligger den på 72c för det mesta.

Av Whaea

Får också lite märkliga temps när jag är van vid Intel. Visst jag älskar ryzen, absolut bästa valet jag gjort men min temp kan hoppa från 40c till 60c i idle. Jag oroade mig väldigt mycket över det och gjorde massa sökningar och visar sig att det är väldigt normalt med amd cpu.

Jag kör med Wrait prism och jag tycker den är helt okej, håller tempen väl men är väldigt högljudd!

Av Whaea
Skrivet av SpeedRebirth:

Den är ganska högljudd faktiskt. Funkar för de som inte bryr sig om fläktljud men för mig går den bort, kör en D15s ist

Skickades från m.sweclockers.com

Ja rejält högljudd! Kör Ryzen 3700x och i windows när fläkten åker upp i varv till och från kan vara något störande, har även Fractal Design Define C TG och hör den rätt tydligt. Ska köpa en vattenkylning då lönen kommer!

Av Whaea
Skrivet av fragande:

Det är tyvärr inte helt ovanligt, men väldigt sällan indikation på funktionsfel utan ett "kosmetiskt" fel. Är datorn kopplad till ett jordat uttag? Annars kan du testa det och se om det gör någon skillnad.

Du kan med all största sannolikhet låta det vara, men är det tillräckligt högt för att vara störande skulle jag reklamera det och få ett nytt. Det skiljer ofta från exemplar till exemplar.

Hej, tack nu kan jag andas ut!

Ja det är kopplat till ett jordat uttag. Jag såg nu att det var hela 10 år garanti, så jag tog och kontaktade Corsair support om detta så jag får se vad dom säger, men skönt att veta att det är vanligt och inget att oroa sig över.

Av Whaea

Hög frekvent tjutande ljud från mitt psu/Coilwine

Hej!

Jag Byggde mig en pc för ca en vecka sedan och har hört ett tjutande högfrekvent ljud från min pc men inte brytt mig om det men nu tänkte jag att jag kanske ska googla lite om det och hittade ett ord "Coilwine" och har kollat på youtube och ljudet verkar stämma överens med det jag hör bara det att mitt är extremt lågt, alltså jag måste riktigt fokusera eller gå väldigt nära för att höra det men nu stör jag mig på det så vad kan jag göra!?

Det jag köpte var ett Corsair RM850 / 850W / 80+ Gold. Fick en riktigt lång garanti på det, tror det var 5år?

https://www.youtube.com/watch?v=itOkXPohmKM Spola till 1:55 så hör ni det jag hör från mitt psu fast jag hör mitt mycket lägre

Är detta något som är trasigt, kan det skada min datorn, kan jag bara låta det vara eller bör jag kontakta support?

Tack på förhand

Av Whaea

Svårt val, men jag tror jag hade valt andra för just Ryzen.
I mitt fall hade jag byggt egen och kört med ryzen cpu men sen försökt satsa på ett 2070 eller rx5700x.

Till Ryzen cpu medföljer det en kylare, jag kör just nu med en wraith prism cooler som kyler Ryzen 7 3700x, helt ok men högljudd

EDIT: https://www.komplett.se/product/1149592/datorutrustning/dator... Mycket fin pc för pengarna

Av Whaea

Datorn startar upp på olika sätt!?

Hej!

Jag har för ca 1 veckan sedan byggt ihop min nya pc och jag tycker att den startar lite märkligt?

Första dagarna så startar det såhär: cpufläkten slutar snurra och grafikkortets fläktar går på högvarv under tiden lyser det en orange led lampa, efter ca 2 sekunder slutar gpu fläktarna och cpu fläkten kommer igång och en röd lampa lyser, sen kör det på normalt och en vit lampa lyser och sen en grön och sedan startar systemet. Allt detta tar ca 5 -7 sekunder och systemet startar normalt och så har det sett ut varje gång, vet inte om det är ovanligt eller normalt?

Jag har haft ändrat i bios cpu fan till turbo då jag har rätt höga temperaturer men nu idag ändrade jag tillbaka till "Standard" för att jag tycker kylaren som följde med Ryzen 7 3700x låter så mycket... Men efter det så startade mitt system på ett annorlunda sätt än den brukar denna gång? Led lamporna lyser i vanlig ordning Orange>Röd>Vit>Grön och sedan startar upp men denna gång så körde inte gpu fläktarna högvarv och cpufläkten snurrade hela tiden!?

Jag har nu testat starta om och starta upp till och från och den gör lite som den vill, ibland startar den med att gpu fläktarna går på högvarv och cpufläkten stannar, och ibland startar den upp med att cpufläkten snurrar hela tiden och gpufläktarna går inte på högvarv.

En till sak är också att ibland så fortsätter systemet vara på fast jag stängt av datorn (Start>Power>Shutdown) och när det kommer upp "No signal" på bildskärmen så fortsätter systemet köra kanske 5 sekunder och sen stängs den av.

Jag har inga som helst andra problem med min pc, spelar på RDR2 high/ultra längre stunder, kör Battlefield v i timmar utan problem, dock så tycker jag cpun är väldigt varm. Brukar ligga normalt på 70 - 75 c i Bf v men den kan hoppa upp till 80c och sen hoppa ner igen och jag har läst att det tydligen är väldigt vanligt.

Min pc är byggt ihop själv med nya delar från Webhallen.
Cpu: Ryzen 7 3700x med write prism cooler.
Gpu: Rtx 2070 super.
Mobo: ASUS ROG Strix B450-F GAMING.
Ram: Hyper x 8 + 8 ddr4 2666Mhz.
Ssd: Samsung 860 QVO 1TB 2,5"
Psu: Corsair RM850 850W.

Edit: Jag har inte testat göra något. Har uppdaterat drivrutiner till windows 10, moderkort, chipset.
Jag har en fundering på om jag ska testa återställa cmos genom att ta ur batteriet ur moderkortet om jag nu minns rätt?

Edit 2: Ser att det har kommit ut flera nya bios updates, det jag har nu är 2605. Kanske det kan hjälpa med att uppdatera mitt bios?

Av Whaea
Skrivet av Joppis:

Det är lite nackdelen med den typ av SSD. Jag har en likadan som speldisk. Men problemet uppstår ju bara vid installation av spel vilket i alla fall jag inte gör dagligen. Upplever aldrig några problem med disken annars.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja man lär sig alltid något nytt och alltid för sent xD

Men jag den är snabb i spel, jämnfört när jag hade en vanlig HDD 5600 rpm. Har dock tänkt att uppgradera till senare med 1 tb m2 ssd

Av Whaea
Skrivet av varget:

Antar att du menar 192Mbit/s (192/8= 24Mbyte/s), det ska vara snabbare än vad disken kan skriva till QLC.

Som här listar det till 80Mbyte/s
https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/D9ixoYPTPd2CFmUbUZmQNN.png

Men det du kanske även hade disken någorlunda full, ett tag sen trim kördes? Om du tror det är nått fel på disken så kör https://crystalmark.info/en/software/crystaldiskmark/ och https://crystalmark.info/en/software/crystaldiskinfo/
och posta ditt resultat

Har ca 150 gb kvar, ja som jag skrev så är ju min pc byggd för ca en vecka sedan så tror inte det behövs en trim nu. Men jag ska köra det du tipsade om

Av Whaea
Skrivet av varget:

Hur snabbt internet har du?

Qlc diskar blir otroligt sega när cachen är slut. Steam för allokerar också ofta diskutrymmet för spel och då bränner den hela cachen troligen. Sen om du har snabbt internet så kanske du laddar hem snabbare än disken kan skriva.

Jag har sett samma fenomen på min intel 660p och hade då 1G lina.

Skickades från m.sweclockers.com

Aha! Ja jag har snabbt internet. Senaste mätningen fick jag 192 ner och 131 upp

Av Whaea
Skrivet av evirob:

För att Inets datorbyggare gnäller om man väljer minnen som går att överklocka

Skickades från m.sweclockers.com

Okej, så vad händer om man sätter i 3200 mhz tillsammans med det moderkortet, kommer den starta och köra dom i 3200 mhz direkt?

Av Whaea

Testade sätta ihop ditt bygge på inets "dator byggare" och det står "Hastigheterna på internminnet överstiger moderkortets standardhastighet" och det går inte att para ihop dom ram minnena till det moderkortet via Inets datorbyggare. Någon som kan svara på varför det inte går

Av Whaea

Är det normalt att SSD hoppar upp till 100% användning?

Hej!

För några dagar sedan så var min dator otroligt seg då jag laddade ner Sea Of Thieves från Xbox appen. Min ssd jobbade på i 100% långa stunder och hoppade ner några sekunder och sedan hoppade upp till 100%, min dator var otroligt seg också, jag kunde få vänta till 30 sekunder på att öppna Google Chrome.

Om jag sitter i "idle" så ligger den på 0%.

Igår testade jag ladda ner Ark från Steam och då var det samma att den arbetade 100%.

Jag undrar alltså om det är normalt för min SSD att jobba så mycket?

Jag har laddat ned Samsung magician och uppdaterat drivrutinerna till min ssd, även där står det att temperaturen är normal "32c" och "Driver Healt Good".

Jag kör med ssd samsung qvo 1tb, och datorn är byggt ihop med nya delar för ca 1 vecka sedan och det är inga konstigheter när jag spelar längre stunder heller.

Uppdatering: Testade starta Battlefield v och den kom så högst upp till 50% användning.

Av Whaea

Vad kör ni helst på för bf server? Eller kör ni bara quick join?

Hade varit kul om det fanns några svenska servrar.

Av Whaea
Skrivet av Sewerin:

Har inget större stöd för mitt påstående men mitt 970 har hängt ungefär 1 cm sedan jag installerade det för 5 år sen. Fungerar fortfarande bra.

1 cm!! well, om det inte skadar så är det ju lungt men där skulle min ocd kicka igång