Inlägg

Inlägg som Sh4d0wfi3nd har skrivit i forumet
Av Sh4d0wfi3nd

Min jobbtelefon har dubbla SIM. Den är inte med i intune/MDM och ingen har hört av sig. Dvs kommer jag ju inte åt interna system ändå. Har fått 0 samtal sedan 2019 på nuvarande jobb utanför arbetstid.
Används mest för Microsoft authenticator och 2fa på SMS i jobbsyfte.

Av Sh4d0wfi3nd

Spelet i sig verkar "ok". Men Denuvo och microtransactions gör att jag skippar det. Iaf for now. Kommer det några bra fusk som ger samma funktioner som microtransactions så kan jag tänka mig skaffa det på 50% off nån gång.

Av Sh4d0wfi3nd

Ja, rösten är ok. Men svårt att säga med den kassa inspelningen. Se om du hittar nån låt som inte får dig att likna bruce, eller gör det. Behöver ju inte vara negativt. Särskilt om du vill köra covers.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Barafragar:

Kollade brädspelsklubbar, hade endast mycket äldre personer

Bor i Uppsala

Äldre personer behöver inte vara tråkiga. Men de kanske spelar tråkiga spel och är tråkiga ändå. Det vet du inte förrän du varit där.

Jag är 28 och hänger mycket med folk i runt 50 årsåldern.
Jag festar och super dock inte längre och vi har inte samma intresse vad gäller IT / gaming. Så det är väl lite vad man är ute efter.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Barafragar:

Jag gillar inte sport

Nu var det ju ett förslag från han. Du kan lika gärna gå med i E-sport, lokala brädspelsklubb, rutchkaneåk på tid. Vad vet jag. Det var mest för att du skulle få tips.

De personerna som ger mig mest här i livet är de fåtal vänner jag har kvar från gymnasiet men allra mest via hobby. Jag kör motorcykel så träffar folk där via och gick med i en lokal riding club. Vi fikar varannan vecka nu på vintern och kör på sommaren.
Jag kan gå ner till brädspelsbutiken och hänga. Jag är styrelsemedlem i en lokal e-sportsförening och träffar där annat gott folk.

Lycka till!

Av Sh4d0wfi3nd
Av Sh4d0wfi3nd

Har du lagt till ditt egna konto i familjen? Gissar att du inte gjort det.
https://www.apple.com/family-sharing/

Av Sh4d0wfi3nd

Detta hände med en av mina SSDer men inte de andra. Visade sig vara cache som tog slut. Behöver inte nödvändigtvis vara det här dock.

Av Sh4d0wfi3nd

I Japan finns inte fair use eller DMCA på samma vis. Då bolaget är japanskt så måste man följa deras lagar. Det är därför de är så hårda på det mesta medan många andra bolag runt i världen har fair use. Och kulturen såklart om att deras kod är deras mycket hårdare.

Hoppas Suyu blir något bra då. Det lilla jag testade Yuzu funkade det ju bra. Men jag är inte riktigt där att jag behöver en Switch-emulator ännu. Har ett fysiskt switch jag kan uppdatera CFW på.

Av Sh4d0wfi3nd

Tack! Ska sprida det bland kollegorna imorn också efter att jag dubbelkollat lite mer vad det innebär.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av LeonHart:

Offline mode är på väg att lanseras nu om det inte redan är släppt.

Jaså, senaste officiella infon var att det inte skulle finnas någon. Men de kanske ändrat på sig, var nog ett par månader jag läste på senast.

Av Sh4d0wfi3nd

När man börjar jobba får man väl en egen dator. Det tillhör ju liksom att det är svårt att arbeta utan verktyg.

Så det är om du vill köpa på dig något från nu till din första dag på jobbet.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Dinkefing:

Qualcomm kommer släppa sina Elite X Arm-processorer i sommar så snart kommer ha ett fullt krig mellan x86 och ARM.

Sjyst, har missats. Hoppas ARM kommer in och sopar banan med det gamla. Även om ARM funnits tidigare är det ju enbart på senaste det faktiskt varit någon prestanda i det.
Ser gärna att RISC eller liknande får fart också. Lite mer open source för att få ned kostnader vore trevligt.

Av Sh4d0wfi3nd

12700k funkar skitbra. Hoppas på två eller mer generationer till innan jag behöver leta ipc. Tror inte antalet kärnor kommer sätta stopp.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Mega-Dark:

Så du betalar så som man betalar el:en ?
En räkning till ägaren av nätet (nätavgift, i mitt fall Eon) och en till el bolaget (i mitt fall Falkenbergs energi) om jag förstått rätt?

Så fungerar inte fibern här i alla fall. Allt är ihop bakat till en räkning. Jag betalar leverantören (bredband2 fortfarande biligaste än) den betalar sedan ägaren av nätet (telia, som är den som höjer priserna).

Det stämmer. Vi har separat faktura till vårt elbolag som även är KO. Vissa KO väljer att separera fakturorna för att det ska vara tydligt vad man betalar för och andra bakar in det och fakturerar leverantören istället. Det blir ju i slutändan samma sak med skillnad att det är två fakturor istället för en.
Vår avgift har gått från 150-175-190kr på senaste 3 åren nu dock. Däremot är ju då kostnaden från ISP densamma.
I ditt fall så ökas avgiften mot Bredband2 som då slänger den ökade kostnaden på kunden. Då blir det bredband2 som ser illa ut och inte stadsnätet. MED reservation för att vissa ISP höjer ändå för att öka vinstmarginalen med jämna mellanrum.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Mega-Dark:

Nu när denna tråden har kommit igång igen 😅 så kan jag skälv tillägga att Bredband2 just höjde priset med 10kr för mig denna månaden, utan förvarning utan såg det på räkningen.
Har kontaktat de och väntar på svar.

Grejen med fibernätet som jag har skrivit är att det är telia som äger det här där jag bor. Och det är de som tar ut så höga avgifter just här.

Så ni som sitter i storstäder och på ställen där telia inte äger fibernätet och de som äger det har billigare avgifter kan skratta er lyckliga.

Jag har egen erfarenhet av det inom familjen. Jag bor i en ort med ca 2000 hushåll och jag har dyrare abonnemang att välja på än vad min mamma och Mormor och morfar har som bor 2-3km bort (på landet) och de sitter på en annan som äger fibernätet där.

Just nu ligger priset på 100/100 på runt 500kr plus/minus någon tjuga beroende på operatör om jag byter nu...

100/100 här. 210kr till ISP och 190 till nätägare.
Edit nvm, uppgraderade ju till 250/250. Ger ca 225.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Loke6074:

Har öppen fiber via stadsnät. I februari tecknade jag bredband via bredbandsval.se och då kostade 500/500mbit 385:- i 12 månader (10%) rabatt på ordinarie pris

Nu fick jag ett mejl att de tyvärr måste höja priset och nytt pris med rabatten blir 435:-

Men nu efter att ha läst några trådar verkar det vara standard att öka priset efter ett tag.

Japp. Enda anledningen till att jag inte hoppar leverantörer lite då o då är att jag har jobbat på min ISP. Har därmed aldrig prisökningar då jag skrev in det på min kundbild innan jag slutade. Jag ringer in och hänvisar till den posten och får lägsta möjliga pris.

Annars rekommenderar jag alltid byte efter kampanjperioderna. Tex så brukar man bara få ha en kampanj per år så bara hoppa runt på 2-4 olika bolag och cykla de olika kampanjerna.

Av Sh4d0wfi3nd

Kostnad är väldigt skiljt beroende på hur ditt hem ser ut. Oftast kommer de och gör en gratis konsultation och sedan gör en priskalkyl på det. De uppskattar då tiden det tar att städa ditt hem.

Jag har enbart gjort det vid storstädning/flyttstädning två gånger tidigare men fick även prisförslag på som du säger vecko/varannan veckostädning. Kändes orimligt dyrt för mig men det är helt beroende på inkomst i hemmet.

Av Sh4d0wfi3nd

Gamla outlook som app funkar väldigt bra. Men "New outlook" kommer tappa massvis med funktionalitet och basicly vara ett skal för web-versionen.
Add-ins kommer sluta fungera och likaså offline-cache läget försvinner.

För privatpersoner gör det nog inte så mycket men för företag så är det en riktigt tuff omställning.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Laddin:

Jag vill se:

RTX5070 -
* Bättre eller lika rasterprestanda som 4080
* Minst 16gb GDDR7, 256bit buss eller högre
* Max 300W
* max 8000kr intropris för Asus TUF, 300 mm långt.

Då blir det ett köp.

Tvek. Men vore nice.