Inlägg

Inlägg som Sh4d0wfi3nd har skrivit i forumet
Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av AxxT:

Ska man försöka kontakta Telia kanske?

Nej, de har inte med detta att göra. Juridiskt olika bolag. Kontakta Halebop om täckningsköp.

Av Sh4d0wfi3nd

Om du kört jailbreak utan att köra EMMC firmware. Dvs dual boot så är det tuffare.
Du kan nog inte få bort 100% på ett smidigt sätt men det behövs inte heller tbh. Du behöver dock kunna återställa alla nycklar och helst OG firmware som du förhoppningsvis har en backup på sen innan första Jailbreak.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av AxxT:

Mailade för ett tag sen om ordern.
Fick nu mail att dem inte kommer få dem.
Erbjöd Urban Phoenix får samma pris.
Talade om att Telia har dem på lager, och att Halebop och Telia är typ samma bolag. Borde gå lösa.
Men dem bad mig köpa lurarna där ifrån för 1690 ifall jag ville fortfarande ha samma.

För övrigt står det fortfarande samma på min best av OnePlus lurarna.

Du borde ju kunna ha rätt till täckningsköp. Dvs köp dem för 1690 av Telia och Halebop får stå för notan. Se vad de säger om det.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Base:

Första hojen! Uppkörning 19/6.

<Uppladdad bildlänk>

Lycka till och ta det lugnt o sansat så löser det sig. Ses på vägarna sen!

Av Sh4d0wfi3nd

Inte inatt men kommer börjas ses inom kort.

Av Sh4d0wfi3nd

Ägs inte Jimms PC av Caseking? Dvs samma som äger overlockers.co.uk?

Oavsett fel av dem men Jimms är inte längre en liten lokal butik utan del av en koncern.

Största felet ligger väl hos Luminor Oy dock.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Aconde:

Ok, det är ungefär så jag misstänkte. Det är alltså "Ethernet over coax"? https://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_over_coax

Jag behöver få ett modem från ISP:n? Det skulle inte funka att jag köper en "coaxial to ethernet adapter" och försöker koppla upp min utrustning?

Ifall det är Ethernet over coax så behöver du modem från din ISP ja. De lär inte tillåta egen utrustning tyvärr. Kanske de kan brygga så du kör egen router för WIFI etc men inte modemet.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av roboseal:

Gå till https://www.tele2.se/bredband och skriv in adressen så borde du se om du kan få Tele2 koax.

Comhem tror jag fortfarande kör Koax också ifall Tele2 inte funkar.

Nvm, googlade direkt på comhem. De gick ihop.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Cerb:

Nja, Det finns fortfarande många hojar med ställbar/variabel motorbroms. Dock teknik som ligger ett par nivåer upp från en MT07, men liktväl så finns tekniken tillgänglig.

Jo men många av de som säljs har fortfarande inte det utan att gå in och flasha tänker jag. Rekommenderar jag det? Troligtvis inte under garantiperiod men man ska ju vara nöjd också.

Ville iaf ge alternativ. Men sen vet jag att du har bra mycket mer koll än jag på det där så jag säger inte emot.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Chrillthebill:

Det blev en svart MT 07 2019 för min del. Trevlig hoj, men har inte så mycket att jämföra med. Motorbromsen(?) är jäkligt vass när man släpper gasen. Det gillar jag inte just nu, men är antagligen en vanesak.

För övrigt så har jag alla mina försäkringar hos Länsförsäkringar. I och med att man har detta har man även 20% rabatt på försäkringar då man är guldkund. Min MC försäkring (hel) hamnade på 7250kr per år. Efter lite googlande så insåg jag att detta var ett enormt misstag, då Svedea erbjöd likadan försäkring samt uttökad "XL", för 2150kr per år. Länsförsäkringar hade ingen chans att matcha detta, enligt utsago av kundtjänst.

Svedea och Bilsport MC är billigast. Ungefär samma sak så välj den billigaste du får. Jag hade bilsport innan och nu Svedea.

Det du menar med motorbroms är att när du släpper gasen så drar motorn av helt på gaspådraget. EU/Utsläppsregler som gör att hojtillverkarna måste göra så. Det är något du får leva med alternativt flasha ECU. Dock försvinner lite garantier då du modifierar mjukvara som styr motor etc om de checkar det vid eventuella problem. Finns att göra hos ett par men den jag hör mest är swedenfastbikez i malmö.

Av Sh4d0wfi3nd

Det är svindyrt med riktig vattenkylning och du kan få godkända resultat på AIO eller luft. Ska det vara under 30/35db så går det på både AIO och luft. Men du får ju då sänka fläktarna ganska mycket och ev köra low noise fans.

Av Sh4d0wfi3nd

Jag gick från fulltower till miditower och kommer nästa gång satsa på nåt mindre. Behöver inte längre någon ruta och RGB anser jag till nästa köp. Och mindre plats är bättre för då kan jag få upp den från golvet (har den på en datorhållare med hjul från ikea).

Av Sh4d0wfi3nd

Mina ligger fortfarande på samma plats. Kanske är hur många man har som spelar roll? Jag har väl en 15 stycken.

Av Sh4d0wfi3nd

Dricksar i princip aldrig oavsett bord eller barservering.

Tumregeln brukar dock vara, behöver du gå och hämta maten etc så skippa dricks. Kommer dem med den till dig så är det frivilligt.

Jag dricksade senast när jag var på fine dining med en sommelier och avsmakningsmeny. Det var riktigt bra service, den stod ut. Då fick dem även dricks. Ogillar annars skarpt kulturen runt dricks.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Airikr:

Sikken tur att jag inte gillar Windows 11, utan håller mig till Windows 10 för i stort sett endast Battlefield 2042. Får dock se hur det blir när Microsoft kräver flera hundralappar per år (ett belopp som kommer att ökas för var år som går) från och med hösten 2025. Är dock knappt i Windows längre, då i stort sett alla de spel som jag spelar, funkar i Linux, till och med de som är Windows-exklusiva (till exempel Chivalry II).

Inte ens via Proton? Tusentals Windows-spel fungerar i Linux, tack vare Proton (stort tack, Valve <3). Men om det är Battlefield V och/eller 2042 som du spelar, så förstår jag. EA verkar hata Linux-spelare -.-

Jajjemen, tyvärr inte ens via Proton / wine.
League of Legends och Starsector (<3 indie) har problem på Linux.
LoL är ospelbart (blir det inom kort pga Vanguard) och Starsector har lite issues men är spelbart enligt vissa.
Och ett par andra som får lite buggar/choppy fps vad jag läst. Sen har jag ett par Windows-only program jag kör och även om det kanske finns alternativ så är det ett par för många steg att ta innan jag byter över.

Av Sh4d0wfi3nd

Lite tråkigt kanske men det som varit mest "användbart" är nog ändå Philips Hue och rörelsesensorer.

Annars lätt en ny skärm till datorn. Otroligt hopp.

Edit: Tänker senaste 10 åren.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av SnowgubbeN:

Då så... har fått svar på Dell support och blev lite fundersam:

"Då enligt de supportavtal som finns på de här skärmarna så har man bara 1 tillfälle att byta ut skärmen för inbränd bild, så gör du det nu så är det ingenting som går att göra igen i framtiden även om skärmen fortfarande är inom garanti.
Och eftersom problemet inte är så grovt än så kan möjligtvis en pixel refresh lösa det.
Återkom med resultat och om du fortsatt vill ha skärmen utbytt, det är ett gränsfall att vi kan byta ut den och om du gör det så går det inte att göra igen för samma problem i framtiden"

Jag skickade både bilder och film där man ser en enligt mig, tydlig inbränd skugga från en text i hörnet.

Stämmer detta verkligen som Dell säger?
Att skärmen bara får bytas ut en gång för inbränd bild?

Låter katastrof enligt mig...

Det är 3 år inbränningsgaranti på originalskärmen ja. Ett utbyte. Jag har precis aktiverat auto HDR och börjat köra lite mer med HDR än innan. Dock rimlig ljusstyrka i SDR och hoppas på att slippa.
Skärmen är redan bytt en gång för mjukvaruproblem. Nu kan man docka flasha skärmarna själv till senaste FW vilket man inte kunde då jag fick min utbytt. Men jag har inte använt inbränningsgaranti utan det förra var RMA. Får hålla tummarna att jag inte får inbränningar och isf att de sköter det korrekt.

Min utbytesskärm hade smuts på men det gick bort med en mikrofiberduk och lite vatten. Det är refurbs man får i utbyte.

När jag köpte min DW för 9990kr så fanns inget bättre alternativ. Det var nämligen bara Alienware som hade nån garanti ÖHT. Idag finns det iaf nån annan med liknande värde.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Aleshi:

Kan ärligt talat inte komma på vad jag behöver Windows till nu för tiden btw.
Alla spel jag spelar och alla programfunktioner jag behöver fungerar utmärkt på Linux. Är ju såklart inte så för alla. Men i undantagsfall kan man dualboota eller köra VM.

Mina vanligaste spel kör tyvärr enbart på windows. Annars hade jag kunnat tänka mig Linux privat också. Men idag funkar inte allt och orkar inte dualboota/VM.

Av Sh4d0wfi3nd

Ugh. Explorerpatcher har funkat bra för mig. Saknar funktioner i Windows egna menyer som jag använder där via. Jag har dock nyligen gått från W10 till W11 utseendet för det var dags tänkte jag.
Men den "riktiga" W11 startmeny etc är usch.

Av Sh4d0wfi3nd

Begagnad Rode NT-USB kör jag med. Gav 1200 för den + stativet.