Inlägg

Inlägg som t_one21 har skrivit i forumet
Av t_one21

Intressant med gnäll på frontkameran, den är ändå tänkt för videosamtal... Hur många har perfekt täckning för att streama en videolänk med ljud i högre upplösning än den som sitter där?
Sen blir jag fortfarande förvånad över alla nissar som stirrar blint på Mpixlar och inte ens bryr sig om att kika vad det sitter för linser framför kameran!
Spelar ingen roll hur många Mpixlar du har om du nu inte vill kika vart budget linserna i plast sabbat bilden...

I kriget bland systemkamerorna med riktiga linser får dom gärna fortsätta pressa, men i mobilerna... Nej du...

Av t_one21
Skrivet av XrOo:

Kanske, kanske inte.
Har du en LN2 pot? INTE?!?!?!
Köp en mac. Uppenbarligen har du valt fel hobby.
Hoppas kronan faller ner.

Skrivet av DaBone:

Bara för att du har en bytta till flytande kväve gör ju inte rätt, att du använder fel verktyg vid borttagande av grafikkortet?
Det är ju som att säga att en snickare har en hammare, men sågar med en fil....

Varför inte?

Finns en poäng där, jag har då aldrig sett kock hälla i motorolja för att olivoljan var slut...
Rätt verktyg till rätt ändamål, annars kanske du käkar sågspån till frukost när flingorna är slut
hoppas polletten landar!

Tycker absolut att du ska belysa problem, men gör det på rätt sätt så slipper du trökiga typer som mig

Av t_one21
Skrivet av XrOo:

...Misstaget med att sätta en heatsink precis ovanför PCI-E porten är också väldigt dumt gjort, många sitter inte med iphone mejslar hemma i köket utan den hederliga stjärnmejseln...

Då kanske man har valt fel hobby?

Av t_one21

den närmast processorn har en hög med mosfetar som den kyler, var på den vänstra är länkad för att kunna ytterligare kyla om nu den mittersta får en högre temp än den vänstra. Samma princip som på Formulan.
Med tanke på upplägget låter det mest som en oseriös rage-video, vill du att folk som ser den ska få en bra förståelse för problemen så kanske du ska göra videon lite mer seriös.

Av t_one21

Känns ju inte helt hundra när du inte funderar över varför kylflänsarna är länkade, istället för att bara kika vad som sitter under...
sen är det väl inte helt omöjligt att man kanske kan få införskaffa en smalare mejsel, för databruk...

men har du seriösa projekt på g, så skulle jag i vilket fall inte lägga upp en video där du framstår som att du inte kan handskas med komponenter.

just my opinion

Av t_one21

Cossacks! gärna typ något av de första, typ European wars

Av t_one21

Alltid jailbreakat(+unlock) på mina iPhones.
Från den första(ja den med Alu-baksidan!) till min nuvarande 4a, inga problem alls med tanke på att man hackar den.

Lillbrorsan har fortfarande 3G'n kvar, hackad och uppdaterad, flyter fint med tanke på åldern.

Om du nu tycker att det är en skitmobil, skaffa pengarna och köp en med rätt operatör så slipper ni problemen. Det här är lite som att gnälla över att Windows inte rullar optimalt i en OSX-burk ^^

Av t_one21
Skrivet av Gulbanan:

Om du ska verkligen ha riktigbra dioder så ska du skaffa dej 5mm led 15000cmd eller 8000cmd, de funkar lika bra som de som sitter i cykellamporna. Nu så har jag inte läst hela trådet men om du ska ledlamporna seperata så ska du ha resistorer, ellerå kan du seriekoppla 3led lampor men då ska de ha långa sladdar, så det e bättre om du kör med resistorer. Om du har en android mobil så kan du ladda ner en app som heter electrodroid!! Där hittar du vilka spänninga de flesta komtakterna har och vilken motstånd man ska ha i viss volt.

Led lamporna finns hos kjell o company, (rätt dyra) själv så köper jag cykellampa och ta lamporna från den, billigare (fem gånger billigare bara )

Läs tråden istället... Bara dumt att du postar ett inlägg som inte tillför något bara på grund av att du är lat

Av t_one21

inte för att enbart låta den få ström av datorn, som jag skrivit tidigare, du lär inte kunna koppla in den för att via datorn välja vad den ska visa. men det hoppas jag du förstått

Av t_one21

räcker nätagget till för dem då vid överklock?

Av t_one21

alternativen är väl olika typer av "färdiga" vätskor istället för batt-vatten+glykol, men det är smidigast med detta om du nu inte ska använda det permanent

Av t_one21

http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Spolarvatska-och-Glykol/Glyk...
du skall blanda ut själv, så denna blir perfekt

Av t_one21

låt säga att ramen drivs av en transformator som matar 12v, då är det kalas-enkelt! då behöver du bara mata den med 12v ur datorns nätagg. så det vore nog det enklaste för dig

Av t_one21

Projekt: Construction Site (AMD, Crosshair)

Har ett tag nu funderat över en vattenkyld AMD med ett enkelt men smakfullt tema. När jag sedan satt och funderade på färger så dök gult upp som accent-färg och då självklart med svart som bas. Då burken uteslutande senare kommer att användas som speldator och media-client så behövs inget större utrymme för HDD's eller SDD'er, vilket gör att jag kommer att plocka bort hela HDD buren och istället få plats med vattenkylningen på ett snyggt och smidigt sätt. Har börjat planera och skissa ut grafiska ideer, att tillägga är att det baserar sig på ett BitFenix Merc Alpha chassi. Kom gärna med förslag på ändringar!

http://i1113.photobucket.com/albums/k501/t_one21/grund.png

Som det är nu finns det en 120 och en 240 radiator inplacerade i chassiet och i fronten sitter en Cooler Master 3-4 som ev kommer att modifieras för att endast ta upp 2 platser och lämna utrymme för en DVD/Blue-ray-läsare.
//T_one21

Av t_one21
Skrivet av Laine:

Passar även jag på att kasta in "förstå-sig-på'are" lite slumpmässigt så har vi alla fått chansen att skriva det en gång och leka kunniga.

Skärp er.

Om du kände dig träffad är det upp till dig.
Min kommentar försökte mest förklara att det är bättre att fråga vad han vill få ut av köpet.
Som att säga till någon att inte köpa nyaste flashigaste lilla fiaten, när allt personen vill ha är en ny, fräsh, liten och bensinsnål bil som skall användas för korta resor inne i staden. Ska han ut och busa är det självklart att han ska hitta något äldre som tål lite stryk eller en ferrari om han bara ska imponera.
Men fråga vad han vill innan ni drar "förstår-sig-påar"-slutsatser

Men med tanke på att du vill ha något schysst som fungerar lika bra framför datorn som till mp3 från en iPhone i en bra prisvärd klass med kvalite för pengarna: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=156013
AKG är kända för sin kvalite i både konstruktion och ljud, samt pengar/kvaliten, 518DJ har en starkare basåtergivning och skulle nog passa dig

EDIT: med tanke på att TS är ute efter datorspelande och musiklyssnande, så tror jag att en något vriden kurva på lurarna faktiskt är att föredra, nu en helt neutral kurva skulle nog förta lite av det han ska använda den till.

Av t_one21

Jäkligt många förstå-sig-på'are som verkar ha stenkoll på vad han ska använda lurarna till, det är väl ändå det första ni ska fråga?
Dock kan jag hålla med om att du får mer välljudande lurar överlag från företag som AKG, Sennheiser och Sony, men det beror på vad du vill använda dem till.

Sen att kända DJ´s använder dem ute på klubb beror oftast på att de sak framstå som trendiga, ljudkvaliten ute på en klubb inte spelar någon större roll i deras öron och/eller att de blivit sponsrade med dessa lurar

Av t_one21

du skulle behöva veta innan du köper egentligen eftersom du kommer att bryta garantin när du öppnar skärmen. oftast så transformeras spänningen ner till 12, då de flesta skärmarna faktiskt är tillverkade för att låta kretsarna gå på 12v

Av t_one21

Jo men absolut!

Skrivet av t_one21:

du skulle behöva veta hur mycket A (ampere) den skärmen drar, finns ett max nämligen för vad ditt nätagg klarar av att leverera, så det måste du kika på.
Men en 4pin molex hona från kjell.com och koppla in + från batteriet till gul och - till en svart.
så borde du kunna koppla in den till en "vanlig" HDD strömkontakt

Av t_one21

Beroende på vad du vill att den ska visa...
du kan ju pröva om ett SD-minne med wifi fungerar i den och på så sätt ha kontakt med datorn, men annars skulle jag nog avråda dig till att försöka fysiskt koppla in den, blir fruktansvärt mycket jobb för litet resultat.

Av t_one21

Räcker med att de är lite skeva i ramen, så att dels ljudet får resonans när du monterar dem, och att bladen nuddar ramen när ramen rätas ut. har varit med om problemet