Inlägg

Inlägg som t_one21 har skrivit i forumet
Av t_one21

Maila och fråga! Du kan även bifoga länken till filmen.

Av t_one21

du skulle behöva veta hur mycket A (ampere) den skärmen drar, finns ett max nämligen för vad ditt nätagg klarar av att leverera, så det måste du kika på.
Men en 4pin molex hona från kjell.com och koppla in + från batteriet till gul och - till en svart.
så borde du kunna koppla in den till en "vanlig" HDD strömkontakt

Av t_one21

de kommer garanterat att räcka bra sjuss i dem

Av t_one21

Tycker inte att kraschande appar i IOS är något problem då det sällan händer, med tanke på att reaktionstiden och tiden det tar att öppna appar i en iPhone går så pass fort så finns bara problemet om man aldrig "medvetet" stänger ned appar (i menyn).

Av t_one21

yes, om du köper de gröna på kjell.com eller i deras butik lungt!

Av t_one21

http://i1113.photobucket.com/albums/k501/t_one21/Untitled-1.p...
så ska det kopplas, så i princip som du själv ritat men de två ensamma dioderna måste vara i serie annars så fungerar det så mellan de kontakter du vill ta isär kommer det att gå en sladd

Av t_one21
Skrivet av robban1997:

så de är bara att köpa nya delar alltså? och hur vet jag att de nya nätagget kommer att passa i chassiet?

Därför att alla andra tillverkare som gör chassin, nätagg och diverse saker som säljs löst följer en standard, det behöver inte OEM.tillverkare göra, eftersom de levererar en färdig lösning.

Av t_one21

3x 150ohm och ett på 330ohm, finns fina uträknare på nätet
kjell.com och leta rätt på en butik, och köp typ:
http://www.kjell.com/sortiment/el/elektronik/optokomponenter/...

när du sedan löder, får du tänka så här 3 st slingor med 3 dioder i vardera + ett motstånd.
varje - får representera den längden du vill ha från kontakten till varje diod. och "O" är en diod samt "m" är ett motstånd.
3 stycken: - O - - O - - O - m
1 st: - O - - O - m(330ohm)

den sista slingan ska du sätta en mindre kontakt på så du kan ta lös den.
sedan löder du ihop +sidan för alla slingor, monterar on/off knappen, sladd från den till molex kontaktens + (gul).
alla 4 slingornas minus drar du till molex kontaktens - (någon av de svarta)

motstånden måste sitta på varje slinga, före eller efter dioderna spelar ingen roll, men tänk på att dioderna bara lyser om du vänder dem åt rätt håll fungerar inte som en vanlig glödöampa precis.

Av t_one21
Skrivet av Megagurra:

Obsidian 550D och Silencio 550 verkar som helt legit chassis. Gillar däremot all space för kabeldragningen i P280.
Det är ett väldigt svårt val! Finns det några recensioner till alla dessa chassis?
Funderar annars på att lägga dämpmattor i hela chassit framöver.

Har sett flera schyssta recensioner på silencion, blir nästa chassie för mig, diskret att utgå ifrån och fått schysst kritik för att vara riktigt tyst men man ska gå på magkänslan efter man läst en del, brukar bli bäst då sällan rekomendationer enbart av andra blir hundra i längden

Av t_one21

Damn, alla som gnäller över hur dumma människor är som lämnar ut pengar i förskott; allt i livet handlar om förtroende och tillit, även om man sitter låst bakom en skärm 24/7. Jag förstår TS situation och varför han väljer att lägga upp det här, med tanke på att ytterligare en har råkat ut för samma kille så är det inte så jäkla dumt alls!
Sen att hiva iväg 3500 för något man aldrig får, eller faktiskt träffa någon och få något som man senare upptäcker inte fungerar är i mina ögon lika illa, så dumpa snacket om att "att ses löser allt".

#bicepscurl
man kan nästan tro att det är du ju skämt och sido, uppskattar man inte vad folk diskutera i en tråd, get the fck out of there!
inget som säger att alla måste fullständigt hålla med en trådskapare, men det finns uppenbarligen många som ställer frågor och drar lärdom av TS misstag, så var lite schysst och låt folk fortsätta diskutera i den takt de känner för

Av t_one21

Inte onormalt alls, som tidigare sagt, det är nya komponenter på moderkortet som ska konfirmeras av dig bara

Av t_one21

Smidigast när det gäller SweC är väl att dra ett PM till en Mod/Admin och förklara läget, kanske ligger i deras intresse
och lycka till med polisen, ser gärna att svindlare åker på pumpen ordentligt!
inte blivit blåst än (runt 100 priv köp) och vill inte bli det ;P

Av t_one21
Skrivet av Tumnus:

Nej men man är ett fanboy om man skriver "Mobilen funkar inte, Hatar Android.." för det är exakt vad ett fanboy skulle skriva. Du har i denna tråd visat brister när det kommer till att se den större bilden.. Precis som ett fanboy skulle göra. Du fortsätter att mala på trots att du gång på gång blir motbevisad. Ännu en sak som ett fanboy skulle göra. Summan av det hela.. Du resonerar som ett fanboy. Sedan om du är det eller inte ska lämnas osagt men ditt resonemang håller inte på långa vägar.

Bästa inlägget hitills, bidrog med nada.

Av t_one21

Är dock benägen att hålla med TS om att androider i allmänhet talas vackrare om än vad de eg är, just för att de kostade en slant i inköp och att man då som svensk hänger på ett leende och hoppas alla andra ska vara idioter och köpa en likadan!

Jag skulle aldrig köpa en Sony Ericsson enbart pga alla av mina vänner/arbetskamrater som upprepat lämnat in sina pga av att de innehöll barnsjukdomar konstant då SE spottade ut modeller!
Självklart kommer fenomenet vara detsamma med alla androider, vissa tillverkare kommer dock ta sig tiden att anpassa programvaran visst, men många av "telefonerna" (vette sjutton om det är det längre) kommer inte att fungera lika optimalt som en Nokia smartphone eller en iPhone.

Jag oroar mig mindre över att hacka min iPhone 4 och tappa garanti, än att försöka göra samma enkla saker jag gör idag på min telefon i ett OS som fortfarande är i utvecklingsstadiet.

Många i min närhet har graciösa problem med HTC's känslighet på displayen, men om någon frågar om dennes ny felefon så visar man glatt endast det positiva och hoppas att den dumme fan som frågat köper en egen för att hitta felen.

Där emot kanske det inte är lyckat att lämna en mindre klagan här på SweC, men det är inte upp till mig

GL med nya uppdateringen alla Androidfans, när det droppas nytt från Apple brukar det fungera vackert

Av t_one21
Skrivet av yeko:

#t_one21
Ja precis, så länge varje lysdiod har lång räckvidd så blir det bra :). Så vad är det jag behöver? ge mig gärna en lång inköpningslista om du orkar, tack.

Beror väl på vad bikerrog har/hade för något och om du kan göra allt jobb själv

Av t_one21
Skrivet av yeko:

#t_one21 och bikerrog
Nej vill att alla lysdiodrar ska ha vars en egen sladd men på två av sladdarna ska det vara vara så att jag kan dela på dem (kontakten på bilden) så det blir fyra sladdar. För att jag ska sätta två lampor på mina sidodörrar och jag vill kunna ta bort mina sidodörrar utan att förstör lysdiodrarna.

(Men alla 11 lysdiodrar som har vars en sladd ska sedan ha någon slags av dosa som sammankopplar alla dem 11 dioderna (med vars en sladd). Ur den dosan så går det 2 st sladdar jag kopplar ihop med en avbrytare ur den avbrytaren så går det sedan två sladdar och sedan så måste jag lödda på lite motstånd (resistorer) och sedan in i 4pins kontakten? Har jag fattat det rätt eller?)

#bikerrog
Hade tänkt att jag skulle ha en tryckknapp.

Hoppas ni förstår

Jag är med på tåget jag tänkte dock mest ur kopplingssynpunkt, då de 9 i princip sitter i 3 olika slingor med långa kablar mellan sig(=varsin sladd ).

Av t_one21

Om man istället lagt en procentuell skatt på ALLA anslutningar på låt säga 5-10% och motsvarande på inköp av HDD, detta skulle ge en proportionell summa beroende på hastighet/storlek. med tanke på att årskostnaden för ett 3G abonnemang/billigt hemabonnemang ligger på runt 1 500kr i snitt, och vi har runt 2 anslutningar per person (med tanke på alla telefoner/3G-stickor), snitta 12 000 000 anslutningar á 1 500kr x 10% = rakt till mediaindustrin (180 000 000kr) som skinkryttarna kan få dela bäst de vill och gratis tank till alla Svenskar!

Av t_one21
Skrivet av Inzanity:

"all form av handel" anser jag gälla all form av handel...

Skrivet av SayZk:

Om du inte vill betala så gå till hamsterpaj eller något och annonsera, det finns regler här på SweC, och dem skall man/du följa...

Med tanke på att tidigare länkad tråd inne håller +350 inlägg och fortfarande är aktiv efter 5 veckor, så känns det som att drypande kommentarer och tillrättavisningar kan få fortsätta vara exklusivt för moderatorer... Andra regelryttare än de med befogenheter har jag inte mycket för!

Skrivet av xpanterx:

För att citera Markus Persson: Okej att ladda ner mitt spel.
Om han själv säger så måste det ju vara ok eftersom han skapat det

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/spela/article14227614.a...

Enda nackdelen är att man då kommer att missa det vackra med många underbara online-servrar... SSP blir ensamt till slut

Av t_one21
Skrivet av bikerrog:

--> Yeko

Ok så du vill ha en 4pinssladd i ena änden som går till två kontakter, en för ena bunten leds och en för den andra.

Skrivet av yeko:

#bikerrog och t_one21
Det är så jag vill ha det på två av mina lampors sladdar, allting är ihop kopplat fast jag kan sära på sladdarna.

9 leds i en sling och 2st separata om jag fattar honom rätt

Av t_one21

Om du bara mäter ut hur långa alla sladdar skall vara så kan jag lätt löda ihop allt åt dig, det är ju ingen vikt på grejerna så det borde med lätthet gå att skicka i ett vanligt brev