Inlägg

Inlägg som fabianjj har skrivit i forumet
Av fabianjj

Enda problemet jag har stött på är att dockan från jobbet ibland inte ger ström+USB+Display, ibland kan man få koppla ut och in igen för att få igång det. Sen har det varit strul med någon enhet som inte har PD som jag försökt ladda i en Dockningsstation.

Men överlag så är det rätt skönt att så mycket är USB-C. Det är ju fortfarande mycket USB-A på små saker som inte har löstagbar sladd (trådad kamera, mus, tangentbord, donglar) men allt annat är ju typ alltid USB-C.

Men det jag kan störa mig på är att ALLT är USB-C, så det är massa sladdar som gör helt olika saker som har samma kontakt att hålla iordning på. På mitt skrivbord har jag följande USB-C:

  • Dockningsstation

  • Skärm (dockan har inte DP 1.4, så behöver en separat koppling för att få ut full upplösning/bilduppdateringsfrekvens)

  • Extra laddare med hög effekt för att ladda den andra laptopen när en är i bruk

  • Extra laddare med låg effekt för att kunna ladda ett tillbehör

  • En kabel som ansluter till dockan så att jag kan ansluta USB-C-tillbehör till datorn

  • (+Qi-puck till telefonen ansluten med USB-C)

  • (+Lightning ansluten till dockan för Magic Trackpad)

  • (+Lightning med hög effekt för ”nödladdning” av telefonen)

Med en nyare iPhone och om Apple fixar USB-C på trackpaden kan jag ju förenkla något, och jag skulle väl kunna styra upp de andra enheterna lite bättre. Men det är en del olika att hålla koll på, särskilt om man ska förklara för någon annan hur man kopplar in sig.

Av fabianjj

Hej,
Just nu kör jag MSE, men nu har jag fått ett erbjudande om gratis F-secure i ett år av min bredbandsleverantör. Är det värt att byta? MSE anser jag ha fugerat bra hittils, då det är lätt och jag inte fått några virus (vad jag vet ).

Några åsikter anf F-Secure vs. MSE?

Av fabianjj
Skrivet av WrongTarget:

Fast å andra sidan känner i alla fall jag oftare "bara en liten stund till" eller "bara en bana till" när jag lirar datorspel, än jag känner "bara en film eller TV-serie till" när jag kollar på TV. Datorspel ger mer interaktivitet och belöningar än TV helt enkelt, så jag skulle vilja säga att för mig i alla fall är datorspel mer beroendeframkallande än TV.

När du säger "kollar på TV", menar du då alltså "TV" som i alla kanaler som sänds med förbestämda tablåer?
Själv känner jag att det blir precis samma "bara en bana till" om jag har en tv-serie på DVD eller på datorn hemma och tittar på, jag tror det beror mycket på formatet i sig. Med film blir det ju dock en annan sak för med tanke på att filmer brukar vara minst 1,5h så blir det ett mycket större åtagande att sätta sig och titta igenom en film efter att men precis sett en.

Av fabianjj

Tack för inputen, det blev en intel 320 120 gb till ersättare av min gamla 129 gb hdd. 120 gn räcker för mig då jag ändå kör lagring av annat på extern. Datorn blev betydligt rappare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av fabianjj

Den artikeln har jag redan läst, jag hade nog kanske nöjt mig med den som beslutsunderlag om den inte var skriven 2007. Det ska tydligen ha hänt en del med prestandan på SSD'er sedan dess.

Skickades från m.sweclockers.com

Av fabianjj

Köra SSD i gammal laptop?

Hej,

Jag funderar på att sätta in en SSD-disk i min laptop. (HP 6910p 2007, Intel Core 2 Duo T7300, 3GB RAM)
Tanken är väl att försöka få den att hålla i ett par år till, och jag har fått intrycket av att SSD ska hjälpa till rätt bra med att hålla datorn rapp. (med avseende på uppstartstid, respons när man öppnar program etc.)
Hårddisken som sitter i nu är en 2,5" SATA disk.

Jag undrar egentligen om det är något speciellt man måste tänka på när det gäller SSD, fungerar det bara man har rätt anslutning eller måste man ha något visst moderkort?

Har läst på vissa ställen att en del SSD:er inte fungerar som de ska förrän man har uppdaterat firmware'n på dem? I sådana fall, är det svårt?

Det vore hjälpsamt om någon som har bytt till SSD i någon liknande laptop med erfarenhet om hur prestandan påverkas.

Tack på förhand!