Inlägg

Inlägg som filigran har skrivit i forumet
Av filigran

Vad menar du med Month 4 = April? Är Month en array?

http://kjam.com/?a=1&b=2
$_GET['a'] == 1, $_GET['b'] == 2.

Av filigran

Bra lärare.. vår lärare kollar iaf på koden. Jag kodade med CSS, ser likadant ut i IE6/Gecko. Han fattade såklart inget när det var CSS och inte tabeller, men han kollade iaf.

Av filigran

http://www.w3.org/TR/2003/CR-css3-text-20030514/#line-grid-pr... <- typ så? Tror inte det finns något liknande i <CSS3

Av filigran

1. xf86config -> ställ in upplösning, det är där du gör det. Se till att ställa in rätt värden för horisontell och vertical sync. Eller editera /etc/X11/XF86Config manuellt och ändra där.

2. loadkeys se-latin1, loadkeys sv-latin1 eller loadkeys fi-latin1

3. Du ska väl inte starta configfilen? config är ju filen där du ställer in vart din fake_windows ligger osv. Finns det ingen wine_setup, wine_install, install(inte INSTALL om den finns, det är dokumentation, men finns den så läs den, där står hur man gör).

Av filigran

Alltså. Desktopproject.net är ju segare än sirap.. Går ju inte se bilderna. Tar mig två minuter eller nåt att tanka hem bilderna på 2mbit/0.4mbit. Ligger sidan på en modemlina..?

Av filigran

Shark^: Varför inte vara trendwh0re istället för bakåtsträvande? CSS är inte en trend, det är framtiden.

Av filigran

Härliga kommentarer. :] Jag har inte lyssnat på låten då RAP/Hiphop(vad nu skillnaden är) är en av de dåligaste musikstilarna som existerar. "texten" på sidan var ju inget fel på dock, lite häftigt. :]

Av filigran

Aha. 8] Men om det där funkar bör det ju funka på hans sida. :]

Av filigran
Av filigran

Otroligt segt webhotell. Som sagt, sidan fyller sitt syfte och mer behövs inte. Lättläst, lättnavigerat. Bra.

Av filigran

killdisk? Lät farligt. Har jag aldrig kört.

Ett sätt: boota med valfri "livecd", alltså typ knoppix/gentoo/slackwareinstallation etc. Vilken som helst som har cfdisk/fdisk och mkfs.* för att formatera. Gör en ext2 eller vad som helst, windows säger "unknown" och vill formatera den, bör funka.

Av filigran

Alla de gånger jag använt partition magic har jag aldrig haft problem .. aldrig någon korrupt data, aldrig några ominstallationer, aldrig några fel. Iaf inget som berott på mig.

Av filigran

device drivers, character devices, direct rendering manager

Av filigran

1. Logga in via ssh(eller lokalt, spelar egentligen ingen roll)
2. bli root(su, skriv in rootlösenordet)
3. useradd -g grupp* -G extragrupper** -s skal*** -d homedir -m användarnamn
*(gruppen användaren ligger i, i vissa distros måste användaren vara medlem i wheel för att få su:a osv, i t.ex. slackware räcker det med gruppen users), **(andra grupper han är med i, t.ex. games, audio, ftp osv), ***(hans skal, /bin/bash brukar gå bra. Annars /bin/sh eller liknande. Kolla /etc/shells för att se vilka som finns samt sökvägar), homedir är där han hamnar när han loggar in, /home/användarnamn brukar bli bra. -m gör att den skapas om den inte redan finns.
4. passwd användarnamn
sätter ett lösenord för användaren.
5. klart, bara att logga in och leka.

edit: Ja, adduser funkar oxo, men IMO är det bara onödigt att sitta och svara på frågor(adduser --silent kan ni få köra då oxo, annars kan ni få svara på några onödiga frågor, t.ex. att användarnamnet måste innehålla vissa tecken osv, helt onödigt för de flesta. Vet att det är så i freebsd, i linux vet jag inte)

Av filigran

Det är dock inte gratis. Och det heter partition magic.
Finns antagligen gratisprogram som funkar lika bra. Testa att söka lite här på forumet, det finns antagligen ett par andra trådar. Annars vet google, googla på typ "partitioning program", "create partition software" eller något annat som har med det hela att göra.

Av filigran

Lägg allt inom [code] eller [php]. Eller ännu bättre, lägg upp allt på nätet så vi ser det "in action".

Av filigran

Det finns ju två sätt, ett som funkar i IE och ett som funkar i mozilla/firefox/firebird(opera osv oxo?). Men varför ska du ha två lager? Räcker det inte att ha bakgrunden i lagret med text..? Eller ska det inte vara transparent under texten, bara runtom? Iofs behöver man inte två st då heller. <div style="background: #000 url(transparentbild.gif);"><p style="background: #fff;">kjam</p></div>

Av filigran

Skrev ju precis hur du ska göra..
Skriv kommandot "echo $PATH", då står det typ:
/usr/bin:/bin:/usr/sbin:/sbin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin

Sen skriver du "whereis gcc":
(MMX) ~$ whereis gcc
/usr/bin/gcc

Där låg den, och /usr/bin fanns i min $PATH, alltså behöver jag inte göra något. Hade den inte funnits med hade jag fått köra nästa steg:

setenv PATH="$PATH:/usr/bin"
för att ändra min $PATH och lägga till /usr/bin

Enklare går det nog fan inte få det..

Av filigran

#echo $PATH
.. finns sökvägen till gcc med? Typ /usr/bin, eller nåt. För att se vart det ligger använd whereis, #whereis gcc viar /usr/bin/gcc för för mig

#setenv PATH="$PATH:/sökväg/till/gcc"
... lägg till sökvägen, $PATH:/sökväg.. för att få med alla de gamla pathsen oxo. Man separerar sökvägarna med kolon(:).

Av filigran

"av någon anledning"? Vet du inte vilken? Låter ju vettigt.. du lär ju veta varför du inte gillar det?