Inlägg

Inlägg som filigran har skrivit i forumet
Av filigran

quick launch borta efter optimering av win2k

Satt och lekte lite, kollde på optimeringsguiden för win2k och stängde av lite tjänster. Bootade om, inga problem, bootade om en gång till och nu har jag ingen quick launch. Väldigt irriterande.

Högerklick på aktivitetsfältet, funkar inte, kommer inteu pp nån meny. Högerklick nere vid klockan funkar. Toolbars -> ingen av de som finns där, bland annat Quick Launch, går att klicka i.

Jag tror att det beror på någon service jag stängde av, men jag hittar inte riktigt vilken. Ingen service som är helt självklar, ingen verkar ha med quick launch och andra toolbars att göra.

Så, någon som har koll på exakt vilken service det är som bråkar? Eller är det kanske något annat som är fel?

Sitta och starta en service i taget är jag inte så pigg på, då jag gissar att jag måste boota om/logga ut för att "refresha", eller kanske döda explorer och starta den igen.

Av filigran

Inga problem att fixa php i apache. Särskilt inte under freebsd.

Av filigran

Ok.

Av filigran

T.ex. handelsbanken.se visar inte ens sin sida i FF, den funkar dock i IE. Väldigt bra. Visst finns det de som går att använda ändå, men många klarar det inte, och betala via internet är ju något som allt fler gör idag.

Av filigran

1. Sidan är inte alls validerad, som det står på sidan. :]
2. Lite mer enhetlighet under "take the tour", då menar jag mojen bredvid texten, med bilder/länkar. Ibland står det Pictures och Links, ibland läggs n/a till och ibland står det inget alls.
3. Stilrent, bra. Behövs inte mer.
4. Roligare logga?

Av filigran

Lite mer färg vore ju skoj. En blå sida och svart text och en häftig discokula(som faktiskt inte har särskilt mycket med LAN att göra) uppe i hörnet. Även svenskan kan ni fila lite på, fattade inte mycket av t.ex.:

Citat:

Det var ett lite mini lagom lyckat lan,
nätverket flöt på bra, lite litet för
strömproblem så elen flöt också på bra.

Ett lite mini lagom lyckat lan? Hur lyckat är det?

Lite variation i färgerna, bättre svenska och en roligare meny tycker jag ni ska fixa.

Av filigran

Vilken bild pratar vi om? Det enda jag kommer till är några datorspelsbilder, ser ut som nån slags bil och lite flammor runt om.

Av filigran

Mr Dog, Gagg: Beror lite på vad man surfar på.. ofta träffar man på sidor, t.ex. på internetbanker, som säger att "du har inte IE, du får inte vara här". De sidor som oftast ser förjävliga ut i nåt annat än IE är privatsiter gjorda av personer som inte kan sin HTML. Men även aftonbladet kan se knas ut ibland, och den är ju rätt stor och har ett antal besökare.

Av filigran

Nej, faktum kvarstår att IE läser kod fel, och därför kodar folk fel för att IE ska läsa den "rätt". Det är inget fel på hur FF och andra läsare läser kod, för de gör det rätt.

Av filigran

Gnome/KDE är ju till för de som är nya till linux(visst finns det anvancerade användare som använder det oxo, men då är det ju deras val, de vet hur man ändrar). Windowsanvändarna är vana vid att det ser ut så, och om det ser ut så när de kommer till en linuxdator så kanske de tycker att linux är bättre än de först trott då det liknar windows. Sen upptäcker det att det finns fönsterhanterare som är tvåhundra gågner bättre än KDE/Gnome(pekwm..) och byter när de kan lite mer. :]

Av filigran

Frågade på IRC:

23:54 +|| Trancer : filigran: probly because the program doesnt stop 23:54 + | Trancer : he needs to fork it into the background which is ehm.. hard with windows 23:54 + | Trancer : check the popen() crap 23:55 + | Trancer : but I wonder if you can totally fork with it on win32

Så kolla popen(), det kan ju funka.

Av filigran

Gör om, gör rätt.

Funkade inte exec(), om man ska bli lite OnT, eller beter det sig på samma sätt som system()? Enda skillnaden kanske är att exec() ger output(eller är det tvärtom?).

Av filigran
Citat:

The `sticky bit' is not described by POSIX. The name derives from the
original meaning: keep program text on swap device. These days, when
set for a directory, it means that only the owner of the file and the
owner of that directory may remove the file from that directory. (This
is commonly used on directories like /tmp that have general write per-
mission.)

Saxat från chmod-manualen.

Av filigran

En bra anledning till att lära dig *nix. (inte för att det behövs någon anledning egentligen men.. )

Av filigran

Windows 2000. 2003 om ATI känner för att fixa drivrutiner som funkar.

Av filigran

Laddas och visas "snyggare"? Vad menas med det? Det klart de visas snyggare när de är gjorda för att visas snyggt i den läsaren.. min sida visas snyggare i geckoläsare än IE5 eftersom den är gjord enligt standarden och IE5 därför inte kan läsa den. Och hur laddas den snyggare? Den laddar väl uppifrån och ner, texten först och bilder sen(texten går ju fortare att ladda, så det är ju ganska givet, inte säkert den läser så men det hinner ju visas före bilderna) som vilken läsare som helst. Tvivlar på att den kan prioritera vissa delar av en sida först, t.ex. innehållet före loggan osv.

Av filigran

"C:\Windows\notepad.exe" är väl oxo för långt isåfall, och bör hänga fönstret? Eller hur långa namn får man ha? Är det inte 8 tecken?

Av filigran

Funkar exec()?

Av filigran

Testa internet options i IE, leta upp checkboxen för passive mode. Vet inte exakt vad den heter, men det finns där nånstans.

Av filigran

Gillar bakgrunden, passar in. Håller med liv&helvete, en svart enpixlig kantlinje runtom istället för den 3d-aktiga som finns nu(eller vad det ska föreställa). Säger samma som beerbaron, gubbarna var svåra att se. Eller ja, inte svåra att se, men att lista ut att man kunde klicka på dem var ju inte särskilt självklart. Såg mer ut som utfyllnad.

Annars ser det bra ut. Som sagt, liten iframe, men inte allt för liten och det är ju inte överdrivet mycket text på sidan så den behöver ju egentligen inte scrollas särskilt ofta(än). Även jag tycker (X)HTML/CSS vore bättre, men då det är klart får det väl bli till nästa sida.

Och bakgrunden skulle jag vilja säga är exakt samma som den på 99musik.com, fast brunaktig istället för grönaktig.