Inlägg

Inlägg som filigran har skrivit i forumet
Av filigran

nepmot: Problemet är ju att de inte behöver bry sig. Svensson använder IE eftersom den följer med Windows, och Windows följer ju med paketdatorer som Svensson köper. Designers och kodare som kodar större projekt som ska nå en större publik kodar för den största publiken, IE-användare, och då behöver ju inte M$ göra om sin läsare eftersom koden den ska visa är optimerad för just den läsaren. De flesta som "skiter i IE" kodar egna siter som Svensson typ aldrig kommer se, t.ex. zengarden och mezzoblue så han vet inte att IE är värdelös och fortsätter använda den.

Av filigran

Såg ju skoj ut.. om man gillar asfalt. Lite färger vore ju lite roligare, särskilt när det mestadels handlar om paintball.

Varför absolutpositionerar du allting? Känns lagom onödigt IMO. Antagligen därför det ser olika ut i IE jämfört med en vettig läsare oxo. Antar att IE har sina egna idéer om vart den ska börja mäta när man positionerar saker.

Av filigran

Gör om det du kopplat in så att den går igång när den är låg istället? :]

Av filigran

Nej, det är inte så konstigt, men varför göra reklam på en sida där läsarna verkligen inte är på för att se windowsreklam? Är ju som att göra reklam för en sabb på volvo.se, helt bakvänt.

Av filigran

Det finns ingenting som är perfekt. Men å andra sidan, hur kul vore det?

Att IE är kass på att läsa CSS/HTML vet väl de flesta som håller på med webutveckling, eller kommer att märka förr eller senare, och det finns vägar runt det mesta, antingen genom fulhacks eller genom att göra på ett sätt som får det att se likadant ut men utförs på ett annat sätt, t.ex. att centrera en sida. Antingen absolut positionering eller margins, margin: auto; funkar inte i IE, då får man fulhacka med en text-align: center; osv. Något jag dock finner nästintill omöjligt är att kunna koda en sida som ser bra ut i geckoläsare(inga större problem, enligt standarden bara), IE6(lite knepigare, men det går oftast bra) samt tidigare versioner av IE, typ IE5. Den är helt omöjlig att få att fatta vad jag vill göra. Ibland laddar den bara halva sidor, ibland lägger den halva sidan utanför fönstret osv. Ingenting gå som man vill. Och inte kan man ha två versioner av IE samtidigt heller, så man kan inte kolla hur det faktiskt ser ut i dem båda på ett lätt sätt. Bleh.

Av filigran

Alltså att du öppnar en <table> men inte stänger den sen osv. Typ:
<table><tr><td>tjafs<table><tr><td>mer tjafs<table><tr><td>lite till</tr></table></td></table>(om du inte ser det så har jag inte stängt några <tr>, <td> och <table>, vilket man _ska_ göra)

Av filigran

jallabert: OMG! Man kan ju spela ffs! NUUUB!! Sorgligt nog är det nog av den anledningen det är så populärt som desktopOS, man kan lira i det. Visst - några finns till linux men långt ifrån alla funkar bra(en eloge till id m.fl. som skickar med linuxbinärer, t.ex. till q3 och UT). Och sen är ju windows "mycket lättare".

Av filigran

http://www.shadowness.com/exhibition.php?exhibition_id=19 :] (står f.ö. 'by shadowness.com' på bakgrunden)

Av filigran

man sätter # som href för att sidan inte ska uppdateras när man klickar på länken(tror jag, det har iaf jag fått det till)

Av filigran

Ja, det finns hopp kvar för både html och css..

Av filigran

Då lär du få fråga, om det inte står redan. De flesta nöjer sig nog med en "by Mr.Cool" vid sidan av länken, om du ens behöver det. De flesta flash-animationer sprids rätt fort, så det är nog ingen större fara.

Av filigran

Beror väl på om upphovsrättsinnehavaren tillåter det eller inte. Du får väl fråga han som gjort det. Annars kan du väl bara länka dem till den befintliga sidan.

Av filigran

Gör en & amp; istället, blir & när läsaren läser koden.

Av filigran

toffe_: Ok. Nu ska jag nog få ordning på det här, hoppas jag. Blir en mekkarhelg. :]

Ja, breeze verkar inte funka i ff, bara i fb, så det fick bli breeze2, även om jag tycker bättre om breeze.

Av filigran
Av filigran

Du får inte ha id flera gånger i samma dokument, sätt class="" istället, i CSS:en definierar du allt so m img.newsbild istället för img#newsbild, alltså punkt istället för fyrkant.

Av filigran

Så om man inte loggar, då kommer det in 10st på servern, men om man loggar kommer det in en person? Det är bra gjort. Det är ju mer logiskt att logga om man har mer belastning på servern, då det kan hända mer. Om det är två personer som besöker servern blir det ju inte särskilt många intrångsförsök och felrapporter.

Av filigran

toffe_: Mjo, telia spillde kaffe på kablarna som vanligt så jag vart utloggad vid 01:30 ungefär, men nu ska de funka. Jag ser dem här i skolan iaf.

1. outputbuffering verkar vara det jag söker, ska kolla upp det.

2. Ja, javascript kan funka för att verifiera, men om användaren inte har javascript aktiverat då? Visst, just nu är det bara jag som administrerar, men i ett större projekt blir det ju värre. De flesta kanske har det, men bäst vore en lösning som funkar överallt, och då är ju server-side det ultimata.

3. Visst, jag skulle kunna använda GET- och session-variabler, och jag använder dem redan i viss mån, t.ex. för att se om användaren är inloggad(dock funderade jag på att lägga till en logged_in-kolumn i mysql-databasen och sätta till 1 resp. 0 beroende på om jag var inloggad eller inte, men det kändes som en onödig dbquery för det lilla, går det lika fort/smidigt som att sätta $_SESSION['login'] och kolla ifall den är satt? Och apropå det, om jag sätter min $_SESSION['login'] i min läsare och en annan användare någon annanstans går till adminsystemet och ska logga in, blir han inloggad direkt då, eller är $_SESSION['login'] knuten till just den användaren som loggat in, sparas det på användarens dator i en kaka, eller kan servern hålla reda på att nisse är inloggad och har den kakan medans bosse som oxo surfar där är inloggad han oxo? Och om båda är inloggade, och jag kör en logout på nisse och kör en unset $_SESSION['login'], stängs bara nisses session ner då? Eller stänger jag alla $_SESSION['login'] som är aktiva då(om det nu skapas en egen varje gång)? Är inte så haj på hur det där funkar.

Att använda GET känns inte som någon bra lösning då det skickas i adressfältet och därför känns lite osäkert, om det ändå finns något smidigare sätt. Men är det säkrare och ungefär lika snabbt att sätta det i session-variabler, använda infon och unsetta dem än att köra en GET-variabel med infon i som hänger med till nästa sida? För så gör jag nu, $username = $_POST['username']; använd $username för att leka lite och se om användaren finns osv; $_SESSION['username'] = $username; header till adduser.php; $username = $_SESSION['username']; insert into users...; skriv ut att användaren addades(här kommer problemet med <head> och Header in, men det kanske jag kan lösa med outputbuffering) och gör lite annat. Finns det något smidigare sätt? ?u=buffy, ta in $_GET['u'] och leka med den istället?

Av filigran

David_swe: Ja, och det är bara underline på texten när man drar över den oxo. I IE vet jag inte, men i firefox är det iaf det.

Av filigran

soma: Sedär. jag har alltid trott att godtycklig betytt något i stil med "en lösning jag trivs med" eller något sånt. Tji fick jag. Kanske tänker på något annat ord.

Det var helvete vad det skulle vara knepigt att förklara det här så att alla förstår.. hm. Det jag vill veta är helt enkelt hur ni brukar koda era adminsystem och kontrollpaneler, t.ex. för att lägga till användare, nyhetsartiklar, ta bort/svara på gästboksinlägg osv. Behöver helt enkelt tips på hur jag ska koda mitt. Att ha det fristående utanför all design vill jag inte, utan jag vill att det ska ligga inuti själva sidan, såhär:

http://filigran.no-ip.org/swec/admin_nu.png

Så ser det ut nu, inget av själva sidan är med, utan allt ligger för sig självt.
Vad jag vill ha är det här:

http://filigran.no-ip.org/swec/admin_sen.png

Sidans design i övrigt är med, adminsidorna är bara inkluderade bland allting som de övriga sidorna. Det här skiter sig dock rätt grovt när jag vill skicka runt information, köra Header(Location: ) mitt i koden när det redan finns en <head> osv, hur löser man enklast/bäst sånt? Att ändra så att jag får en "ta bort nyhet"-länk på nyhetssidan när jag är inloggad bör ju inte vara några problem då den redan finns med där, lite småfix bara, som du säger toffe_. Men sen när jag vill ha en funktion för att verifiera, "vill du verkligen ta bort nyheten?" typ, så blir det problem. Måste jag hålla på och spara nyhetsid:t i en sessionvariabel, om jag svarar ja i verifieringsformuläret så tas den bort och jag måste sen unsetta variabeln och skicka tillbaks användaren till nyhetssidan igen. Hur gör jag då det? Kör jag en Header(Location: ) mitt i allt så gnäller den för att sidan är just integrerad och det redan finns en <head> ovanför det hela. Går ju att lösa genom att kopiera hela html-/css-koden, lägga in det på sidan i fråga, lägga Header-biten ovanför all html/css och sen skriva ut den koden om jag inte skickas vidare. Jag tycker det bör finnas något bättre sätt, men det kanske det inte finns.

Antagligen fattar ni inget nu heller, men jag lyckas fan inte förklara det bättre. Inte såhär dags iaf.