Inlägg

Inlägg som Shepard har skrivit i forumet
Av Shepard
Skrivet av Implor:

Långt avstånd -> större TV.

Själv har vi det så kort att 55" är gränsfall för stort ( tror avståndet från väggen kan vara 3-3.5m men TV står på en bänk 0.5m från väggen så blir ganska kort)

Visst är det så! Frågan är ju bara vad man definierar som långt.

Av Shepard
Skrivet av Honkytonky:

@Shepard: Om du redan har en 55" TV hade jag väntat ett par år sen köpt en 65" OLED

Kan tillägga att jag för tillfället har en äldre LG 42" (LG 42LD750) så det lär ju bli en bra uppgradering oavsett.

Av Shepard

Kvalitet eller kvantitet? (65" LCD vs 55" OLED)

Hej!

Jag är ute efter en ny TV nu till black friday i November men jag har lite svårt att bestämma mig. Helst vill jag har en 65" LG B7 men det ligger tyvärr över min gräns för vad en TV får kosta så om det blir en OLED så blir det 55" varianten.

Samtidigt vill jag ju fortfarande ha en större TV och funderar på att gå ner en prisklass och upp en storlek och skaffa en Sony 65" XE9005 eller en 65" Samsung Q7F.

TVn kommer att sitta på en vägg som är 4,5 meter ifrån motstående vägg där TV-soffan är placerad. Jag kommer att använda TVn för att titta på filmer och serier via bluerays och netflix och ibland spela spel via PS4. Rummet är "normalbelyst" ifrån fönstren och jag kommer att titta i både dagsljus och mörker.

Hur hade ni resonerat i samma situation?

Av Shepard

Hur långt är ett rep?

Av Shepard

https://www.inet.se/produkt/5405780/asus-vga-hallare#specs

Ta en titt på den här om det kan vara något

Skickades från m.sweclockers.com

Av Shepard

Vad tror ni om att sälja "sweclockers-merchendise" på forumet? Skulle vara kul med en bra musmatta med logotypen på

Skickades från m.sweclockers.com

Av Shepard

Jag kör med en Fractal Design Ceslius 240mm till min 6700k och är mycket nöjd. Du kan välja två lägen på pump/fläktstyrningen, antingen låter du den inbyggda mjukvaran sköta regleringen oberoende utav mjukvara från datorn eller så ställer du in en fläktkurva i bios, fördelen med detta är att du slipper installera extra mjukvara i Windows.

Jag gillar också att de har satt en PWM-hubb på radiatorn för fläktarna så den enda kabeln du behöver bry dig om kommer ut ifrån blocket och går in i CPU-headern på moderkortet.

Om jag var du så skulle jag nog slagit till på deras 360mm variant och montera den i fronten. Oavsett om du väljer den eller NZXT Kraken så tror jag att du bli nöjd.

Trevlig helg!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Shepard

Sweclockers musmatta

Hej!

Sätt och dagdröme lite och kom och tänka på de musmattor med swecllockers logga som man kunde köpa för några år sedan. Var intresset för svalt för dessa eller vad hände med dem?

Jag vet att i alla fall jag hade köpt en direkt om redaktionen sålde dessa igen (wink wink).

Av Shepard

Nytt grafikkort, konstigt beteende vid boot.

Hej!

Jag har nyligen bytt upp mig till ett 1080 ti Founders Edition och sedan bytet har jag uppmärksammat ett konstigt beteende vid uppstart utav datorn som jag inte märkte av tidigare. Innan datorn kommer fram till windows så är det som att skärmen tappar signalen från grafikkortet och blinkar snabbt av och på ca 7-8 gånger. Det är är väl inget som stör mig så jätte mycket i sig mig men jag undrar om det kan vara en indikering på att någon inte står rätt till? När datorn är igång så fungerar det utan problem hittills.

Resten utav datorn består utav en icke klockad i7 6700k, Asus z170i Pro Gaming och ett Fractal Design Edison 80+ Gold.

Av Shepard

Asus PG248Q G-Sync

Till salu är en nästan ny spelskärm ifrån asus. Den är inköpt på webhallen den 23:e december 2016. Originalkartong och kvitto medföljer vid köp.

Med tanke på att skärmen är såpass ny så är den i väldigt bra skick.

Specs:
1920 x 1080 pixlar TN
180 Hz uppdateringsfrekvens
G-Sync

Skärmen finns att hämta i Göteborg.

Mvh
Shepard

Läs hela annonsen här

Av Shepard

Själv hoppas jag att de även släpper en billigare version i 1440p med samma teknik.

Av Shepard

Någon som lyckas komma in i ett dominion spel? Jag sitter och väntar och väntar men spelet startar ju aldrig...

Av Shepard

Jag fick precis en nyckel utav IngeGlid som jag är tackar så mycket för! Är det någon som vet hur jag får den rent praktiskt? Skickas den till mailen eller dyker den upp i Uplayklienten?

Av Shepard

Efter att ha prövat allt mellan himmel och jord så bestämde jag mig för att installera om windows och nu verkar allt fungera som det skall. Har spelat några rundor battlefield och min FPS ligger nu oftast över 100 och min GPU arbetar på för fullt.

Av Shepard

Jag har nu testat och köra en runda 3DMARK Firestrike och fick ett resultat på 15 671. Under testet så låg GPU usage vid 100% hela tiden utav någon anledning. Kan inte förstå varför det inte riktigt vill fungera i spel.

Av Shepard

Jag har precis testat och ladda ner de senaste drivrutinerna utan någon vidare framgång. För att få lite siffror att gå efter så körde jag en benchmark med fraps under ca 10 minuter när jag sprang runt i Novigrad i The Wticher 3 vilket gav mig en avrage framerate på 38 och GPU usage låg på strax under 50%. Temperaturerna är bra på både CPU och GPU. Jag har 16 GB ram och kör med Windows 10.

Av Shepard

Jag har också testet The Witcher 3 som också ger lägre FPS än tester. När jag spelar så ligger både CPU och GPU Usage runt ca 50%. Det konstiga är att när jag pausar spelet och tabbar ner så börjar kortet arbeta och lägger sig på 99%

Av Shepard
Skrivet av TobiasRX:

Ställl in på DX11 och kolla sedan vad du får.

Ursäkta mig! Jag skrev fel såg jag nu, jag kör i DX11

Av Shepard
Skrivet av dunis90:

Battlefield 1 i multiplayer är helt enkelt väldigt krävande.
Det är dessutom nästintill omöjligt att göra identiska prestandatester i multiplayer, så de tester som finns ska bara ses som en grov fingervisning av den prestanda man kan förvänta sig.

Jag antar att du redan använder DX11? DX11 är för närvarande bättre än DX12

Jo jag förstår att det inte blir exakt samma resultat varje gång men i det här fallet är det en ganska markant skillnad.

Jag kör på DX12

EDIT: Jag skrev fel och menade DX11

Av Shepard

Låg FPS i Battlefield 1 GTX 1070 i7 6700K

Hej!

Jag har stött på ett problem när jag spelar Battlefield 1. Jag loggade FPSen i fraps under en spelslinga multiplayer med inställningarna satta på Ultra i 1080p. Jag fick ett medelvärde på 81 och en minimum på 58 FPS. Det kanske inte är lågt i sig men de flesta tester och benchmarks (inklusive sweclockers egna) vittnar om högre bilduppdatering.

Min GPU ligger och trycker kring 60-70% och CPUn kring 90%. Detta får mig att tro att datorn inte jobbar fult ut. Inga temperaturer är för höga och grafikkortet är inställt på "optimal performance" i nVidias kontrollpanel. De senaste drivrutinerna är nedladdade.

Börjar bli galen då jag inte tycks komma fram till någon lösning och skulle vara evigt tacksam för lite tips