Inlägg

Inlägg som Shepard har skrivit i forumet
Av Shepard

@Nivity: Jag tror att det handlar mycket om vad man är van vid. Jag är ingen inbiten FPS-spelare på hög nivå så jag kan inte riktigt säga till vilken grad skärmen påverkar prestationen. Den största delen utav min speltid har lagts på WoW och nuförtiden ägnar jag mig mest åt singleplayerspel så som The Witcher 3, Fallout 4, DOOM, Wolfenstein etc.

Jag har länge kört med en lite äldre Dell 23" IPS 60Hz och hade till slut bestämt mig för att uppgradera till en skärm med högre uppdateringsfrekvens. Jag bestämde mig för att testa en Asus pg248q 180Hz TN. Skillnaden i uppdateringsfrekvens kändes direkt men bildkvaliteten var rent ut sagt för jävlig. Efter några månader utav testande och trixande med inställningen så stod jag inte ut längre och sålde den. Nu har jag en Acer XB271HU och kunde inte ha varit mer nöjd! Jag kan inte säga att det känns trögare eller segare i "flytet" med den här skärmen i jämförelse med Asusskärmen.

Att 1080p material ser sämre ut kan bero på att skärmen har upplösningen 2560x1440 vilket innebär att den har svårt att skala upp bilden korrekt. Det beror i sin tur på att 1440 inte är delbart med 1080, det hade varit en annan femma om det var en 4k skärm eller om källan var 720p ( 2160/1080=4 1440/720=2 1440/1080=1.3333)

Av Shepard
Skrivet av fisk:

Hmm, en silverfärgad, manuell rakapparat. Är du säker på att du läste vad jag skrev?

Tack hursomhelst! Japanare har jag kikat på, både Nissan och Toyota, men inte tänkt på Mazda. Ska kika!

Jag skulle gissa att det kanske inte var precis den specifika bilen i annonsen som han ville att du skulle köpa utan kanske snarare ge dig ett hum om vad som kan tänkas vara en bra bil.

Av Shepard
Skrivet av Weuffelhjaern:

Hur ofta den renderar en frame är också hur ofta den uppdaterar rörelsen från din mus.

Okej, så igentligen finns det ingen vits med att ha än högre polling rate på musen än vad grafikkortet kan spotta ut?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Shepard
Skrivet av madsen016:

Vet inte hur jag ska förklara det riktigt. Men det är nästan så att det känns som att man skulle ha lite motion blur på fast det är avstängt, Sen känns små o snabba fps dropp av.

Jo jag känner skillnad på 140-400fps oavsett om jag har 144hz eller inte. Det känns ju ännu mer "smooth" och de flyter bättre med 300fps än 144. Bara testa själv

Har du G-sync i skärmen?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Shepard
Skrivet av Weuffelhjaern:

Har inte med hur mycket skärmen kan visa, alla frames renderas i vilket fall som vilket gör att mer movements registreras på klient-sidan, vilket i sin tur gör att det känns mer Smooth.

Rätta mig om jag har fel men det har väl ändå med serverns tickrate att göra först och främst? Om servern har en tickrate på 64 så registrerar klienten bara "movements" 64 gånger per sekund oavsett hur många bilder grafikkortet renderar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Shepard

GTX 1080 är bäst utav de alternativ du har länkat till

Skickades från m.sweclockers.com

Av Shepard
Skrivet av martak:

Lite off topic men värt att tänka på. Om du spelar snabba spel online (Exempelvis CS).Om du kör dessa trådlöst så får du en viss input lag via din router (Om du inte har en mega värsting router dvs).
Så rådet är att köra med sladd. (Jag kör trådlöst, men kör inte några spel online som kräver låg input lag).

Jag har en 144Hz skärm med 1ms...
Skulle jag spela CS så skulle jag ändå få input lag (PGA routern).

Nja...

Nätverket ger dig ingen extra input lag. Det kanske tar längre tid för de andra spelarna att se vad du gör och det tar längre tid för dig innan du ser vad någon annan gör. Men det blir ingen extra fördröjning mellan dina egna inputs fram till att dessa visas på skärmen (Om du rör musen eller skjuter så visas detta direkt på skärmen utan extra fördröjning).

Skickades från m.sweclockers.com

Av Shepard

@madsen016: Vad menar du med att det inte känns "smooth"? Känns det som att det fryser till ibland i något ögonblick eller känns det som att det är delay mellan din input och vad som händer på skärmen?

Det borde inte spela någon roll att du dippar ner till 160 FPS eftersom att det fortfarande är mer än vad skärmen klarar av att visa.

Av Shepard
Skrivet av almness:

Att folk än idag upprepar det där med att ögat inte kan se mer än 24 rutor/sekund är verkligen helt otroligt, det bygger på ett mycket undermåligt test och stämmer inte.

Kan inte annat än att hålla med, det är ju bara att testa själv så märker man ju det. Kan man inte se skillnad på 24 och 144 FPS så har man fel på synen

Av Shepard
Skrivet av Mnemozyne13:

Marginellt bättre, finns ju många variabler. Men det kommer alltid finnas en finnig tonåring som sitter där med sina 30FPS/60Hz med mus och tangentbord från Clas Ohlson för 40 kr som spöar en ändå. Att folk med 240Hz vinner mer än folk med 60Hz är däremot mycket troligt. Därför att man bör nästan anta att folk som investerar mer pengar i sin skärm även investerar mer tid i spelen överlag.

Om vi tar två likvärdiga spelare och låter den ena spela på 240Hz och den andra på 30Hz, eller varför inte 24Hz då ögat ändå inte kan uppfatta mer än 24 rutor per sekund. Så skulle jag gärna sätta alla mina pengar på killen med 240Hz skärmen och sen säga upp mig från jobbet. Sen är det klart att det skalar med tiden, att vinsten blir mindre och mindre men lite högre kan vi nog gå. Ser fram emot 1kHz skärmar!

Vad menar du med att ögat inte kan uppfatta mer än 24 rutor/sekund?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Shepard
Skrivet av Reyintaz:

Har det stativet själv, går utmärkt att tilta den utan att använda verktyg. Ta först och skruva åt insektsskruven hårt så du inte kan tilta alls, därefter lättar du på den tills den tiltar och stannar på platsen när du inte lägger någon kraft på den.

Då misstänker jag nog att det kan vara fel på min enhet. Det går nämligen inte att ställa in ett bra mellanläge. Antingen dinglar skärmen som en pensionärspung eller så sitter den för hårt. Återstår bara att komma ihåg vart man har lagt kvittot...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Shepard
Skrivet av edroon:

Jag var inne hos Inet och frågade om stativ och denna rekommenderade de: https://www.inet.se/produkt/2205310/m-vesa-deskmount-iii-svar...

De använder denna själv i denna butik jag var i. Tar liten plats och ger möjlighet till mycket flexibel vinkling, går att fixera utan någon nyckel. dessutom bra mycket billigare än den du visade

https://www.youtube.com/watch?v=ux-oISPNXS0

Hehe roligt nog så var det exakt samma sak jag gjorde. På inet i sisjön har de nämligen det stativet som jag länkade till.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Shepard

Tips på bra arm/stativ till skärm.

Hej!

Jag har en acer Xb271hu som sitter monterad på en gasarm från multibrackets (https://www.inet.se/produkt/2205314/m-vesa-gas-lift-arm-singl...). Tiltfunktionen på armen är dock värdelös och måste fixeras i ett visst läge med en insexnyckel. Man kan altså inte tilta den upp och ner utan verktyg.

Är det någon som använder en annan arm som de kan rekomendera? En fördel är om den går att montera i väggen.

Av Shepard
Skrivet av Haziza:

Yes byggde det själv.
Skivan är från Bauhaus och benen från Ikea och det står stabilt men skulle jag byggt igen hade jag köpt några andra ben.
Ikeas funkar men det finns inget direkt bra att att ställa in benen efter golvet utan att vända hela bordet.
Skulle rekommendera dessa ben istället:
https://www.bauhaus.se/mobelben-rund-o60mm-720-mm-1.html

Skivan riktigt robust skiva:
https://www.bauhaus.se/arbetsskiva-hardtra-c-d-1500x800x26mm-...

Jag var och köpte den skivan idag faktiskt med ett par liknande ben. Skivan känns riktigt bra men jag är inte jättenöjd med benen, så jag skall nog leta vidare efter andra ben.

Någon som har något bra tips som gör bordet riktigt stabilt?

Av Shepard
Skrivet av Selmalagerlöf:

nope jag har inte missförstått, det är folk som du som lämnar och sedan lipar som en liten skitunge som inte pallar trycket.. bara för att du sitter och svär i chatten så betyder det inte att man inte klarar trycket -.-. Så låt mig säga det ytterligare en gång... klarar du inte av att folk kallar dig för saker så har du inte i matcher/tävlingar att göra. Det är HELT NORMALT att trash-talka i matcher/tävlingar... man har gjort det i tusentals år och man gör det fortfarande p.g.a. 1 simpel anledning... dom som inte pallar trycket ger upp.

Att man trashtalkar sina motståndare är väl en sak men jag begriper inte syftet med att vara otrevlig mot sina lagkamrater

Det gör mig ingenting om mina motståndare skriver felstavade könsord från sina pojkrum, tvärt om, det är bara ett tecken på att det går dåligt för dem.
Skickades från m.sweclockers.com

Av Shepard
Skrivet av Selmalagerlöf:

Jag formulerade mig lite fel innan, jag ber om ursäkt för det. Det jag menar är när folk som aldrig har hållit på med någon typ av sport ger sig in i miljön där folk tävlar så förväntar dom sig solsken och gröna ängar, alla skall vara snälla, alla skall respektera en. När det egentligen är en krig-zon dom kliver in i där folk tävlar både fysiskt och psykiskt. När dom inte pallar trycket så börjar dom lipa om att folk är taskiga och orättvisa och sedan kräver att folk skall rätta sig efter dom.

Du har ju missförstått hela grejen. Det är ju dem som börjar grina och svära i chatten som inte pallar trycket och börjar lipa, inte tvärt om...

Av Shepard
Skrivet av Selmalagerlöf:

För att folk är så jävla känsliga i dagsläget, så fort folk får sin lilla bubbla piercad så börjar dom att lipa över diverse saker. Därför är det dålig PR.

Så du erkänner att beteendet som jag problematiserar är abnormt?

Av Shepard
Skrivet av Selmalagerlöf:

jaadu, simpelt..
1. dom är fysiskt separerade från varandra så dom har ingen direktkontakt med motståndarna.
2. åskådarna ser allt dom skriver/gör så det blir dålig PR för dom därav så måste dom vara diskreta med hur dom beter sig.
3. om du någonsin har varit inne i ett bås när dom spelar så kommer du börja gråta av det lag säger till varandra ibland (man säger det som behövs för att folk skall fatta vad dom gör för fel/bra).
4. om ditt största problem är att bli kallad för könsord i onlinespel så finns det en simpel lösning på problemet... bete dig inte som en idiot.

Du har aldrig funderat på varför det skulle vara dålig PR om de (enligt dig) beter sig helt normalt?

Av Shepard
Skrivet av Haziza:

Snyggt skrivbord!

Jag är själv på jakt efter ett nytt då skärmen skakar när jag skriver på mitt nuvarande. Är det något du har satt ihop själv med separata bordsben och bordskiva?

Av Shepard
Skrivet av Selmalagerlöf:

intressant att du tog upp uppfostran, själv blev jag uppfostrad till att kunna stå upp för mig själv och lösa mina problem... hur du blev uppfostrad dock kan kan vi spekulera om, så som jag ser det så verkar det som att du blev uppfostrad som att alla skall vara snälla mot dig annars kommer du att börja gwåta (felstavat med mening) och få folk runtom att trösta dig. Men hey, här ute i den verkliga värden så fungerar det inte på detta sättet så låt mig ge dig en hård men realistisk läxa... Starkaste överlever medans dom svaga utnyttjas. Kom ut ur din bubbla istället för att försöka romantisera världen omkring.

De som börjar "gwåta" är de som blir så upprörda så att de inte kan hålla sig ifrån att gapa och skrika och fylla chatten med diverse könsord så fort det inte går som det vill i ett spel... Men om det i din värld definierar en person som kan "stå upp för sig själv och lösa sina problem" så kan vi ju börja fundera på vem som befinner sig i en bubbla. Och om folk i din verkliga värld beter sig som de gör i CS:GO så förstår jag dig...