Inlägg

Inlägg som Shepard har skrivit i forumet
Av Shepard
Skrivet av Selmalagerlöf:

du behöver inte köra competitive, finns en server browser som, du kan välja å vraka mellan vilka servrar du vill och lämna när du vill utan att bli bestraffad. Det finns en väldigt bra anledning till varför du får straff om du lämnar i competitive games, folk är där för att vinna och du förstör gamet om du lämnar för att du tycker att folk är otrevliga mot dig. Om du inte klarar av att bli kallad för diverse saker så har du inte i tävlingar att göra därav server browser. Sen är det ingen konstig inställning att man triggar motståndarna/sina egna för att få upp trycket/demoralizera lagen. Detta händer i alla sporter, alla tävlingar och inget man kommer undan p.g.a den simpla anledningen... Den starkast vinner.

Om du tycker är att det är acceptabelt beteende och i linje med hur du blev uppfostrad så är det väl bara att gratulera...

Jag är helt medveten om att det förstör "gamet" om en person lämnar matchen. Frågan handlar snarare om varför någon skall behöva slutföra ett "game" där personen blir utsatt för hot och trakasserier som är reglerade i svensk lag. Jag hävdar att det är detta pubertala beteende som förstår för spelarna.

Att man skulle trakassera sina lagkamrater för att "få upp trycket" är inget annat än skrattretande. Och nej, detta händer inte i alla sporter, och om det väl händer så är det inget man accepterar. Du har aldrig funderat på var uttrycket "sportsligt uppträdande" kommer ifrån?

Av Shepard
Skrivet av Selmalagerlöf:

ingen tvingar dig att stanna, ingen tvingar dig att sitta kvar vid datorn.. om du inte gillar att folk uttrycker sig så behöver du inte ta del av det.

Både ja och nej. I vissa spel (CS:GO exempelvis) så blir jag bestraffad utav spelklienten med en strafftid innan jag kan köra nästa match.

Sedan så tycker jag att det är en rätt konstig inställning att man bara skall acceptera att folk inte vet hur man uppför sig. Det ligger väl i allas intresse att försöka förbättra det community som man är en del utav.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Shepard
Skrivet av Xeraton:

Förstår inte grejen med denna gigantiska musmatta/bordsmatta. Räcker det inte med en normalstor musmatta som täcker ytan för musen istället för hela skrivbordet? Det blir ju bara en onödig kostnad att ha en jättematta som ligger under tangentbordet då du ändå inte kan använda den ytan med musen. Nä, ska de satsa på stora musmattor varför inte göra gigantiska och extra tjocka istället som man även kan ha som liggunderlag när man drar på LAN och behöver sova

Jag tycker det är rätt behagligt för ljudnivån när man klackar iväg på sitt mekaniska tangentbord och samtidigt har en matta under

Av Shepard
Skrivet av Spetch:

Det kommer aldrig komma färdig-patchat direkt. Det skulle aldrig fungera, utan de måste köra patcherna som det var i retail mer eller mindre. MC/ONY -> DM -> AV/BWL -> ZG -> AQ -> NAX.. Typ ish så? Sen fanns det ju patcher mellan det också så klart.
Släpper de allt direkt skulle det bli chaos och otroligt tråkigt. Progressen som är rolig

Frågan är bara vad som händer sedan i så fall? Tar det stopp eller fortsätter vi med TBC?

Jag skulle vilja se en helt färdig version där man ändå måste progressa igenom allt innehåll, inte som idag där enbart det senaste innehållet är akutuellt.

Av Shepard
Skrivet av Niivpzi:

Random hat som kommer:
Slutat och kommit tillbaka till CS många ggr. slutat pga alla "COD" lirare dvs. Rusha för att få kills, eller gömma sig i ett hörn (Som T eller CT spelar ingen roll) och vänta på att ANDRA ska komma fram.
De är fan inte en gamestyle.

De retar upp dig så du ska kunna bli gruppanmäld för Griefing...

Mitt tips:
Sök upp polare/randoms som är bra och håll dig till dem. ranka upp med dem så du slipper låg ranks.
Tagit en bra jävla tid att komma från 2 Stjärnor till Högsta AK ranken pga omöjliga teammates men en massa CYKA BLYATS senare lyckades man.

Kör detta skript som tillfällligt mutar alla dina vänner, bra när du är ensam kvar:
bind k toggleVoice;
alias toggleVoice "disableVoice";
alias disableVoice "alias toggleVoice enableVoice; voice_enable 0; say Silent mode ON";
alias enableVoice "alias toggleVoice disableVoice; voice_enable 1; say Silent mode OFF";

Men back on topic:
Ignonera dina skit teammates - börja kör me folk du vet kan lira.
Spelen är för casual snälla till nya spelare och de flesta som är nya in i CS har kommit ifrån... COD där man bara rushar så de tror allt är frags. - Haft några fights med folk in-game där dom retar mig för ha 4 mindre kills men ändå leda pga bomb plant sen skrattar dom som fan i micken när de kommit förbi mig poängmässigt osv osv.

De är bara att acceptera barnen idag.

edit detta stänger av ljud+chatt i script:
https://www.reddit.com/r/GlobalOffensive/comments/3s1xar/upda...

Problemet är inte att folk är för casual eller inte kan spela på "rätt sätt". Alla har väl varit nybörjare någon gång och det är något man får räkna med när man spelar med 9 andra främlingar på låg ranking. Problemet är att för många tror att de är så förbaskat bra och att det hela tiden skyller på sina lagmedlemmar för att de sitter kvar i silver. Visst får man komma med kritik men då får den gärna vara konstruktiv och innehålla tips om hur man kan förbättra sig till nästa omgång istället för att vråla "jävla horunge" i micken.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Shepard

Det här se jag mycket fram emot. Jag spelade mycket i Vanilla men det var först i TBC som jag raidade på riktigt. Jag spelade mycket i WOTLK och CATA också men WOTLK är nog den sista sista expansionen som jag kommer kommer att titta tillbaka på med saknad. Wow dog tillsammans med arthas...

Det skall bli spännande och se hur allt kommer implementeras. Om det kommer en fast version med allt redan patchat och klart eller om det uppdateras med tiden.

Visst fanns det många irritationsmoment förr i spelet som de har rättat till idag men någonstans så känner jag att det inte var spelbarheten som gjorde wow bra. Det var känslan av att vara en individ i en stor värld tillsammans med alla andra spelare. Den känslan finns inte längre i spelet. Det hade lika gärna kunnat vara ett menyspel där du klickade på vilken dungeon/raid/battleground du vill köra, precis som när man väljer map i battlefield...

Av Shepard
Skrivet av Spicebeast:

Anonyma skitungar som tror de kan göra och säga vad de vill bara för att de gömmer sig bakom en skärm. Och ja, man är en skitunge oavsett ålder när man beter sig på det jävla viset.

Det är rätt intressant det där. Att folk tror att de kan bete sig hur som helst bara för att det är online, som att det inte "räknas" av någon anledning.

Av Shepard
Skrivet av Mithras:

Men vah? 700 timmar in i CSGO och jag har ff inte riktigt fått dessa förslag förutom från ryssar, vilket är automatiskt bortsorterade. Visst, många blir sura och skriker "BUY A FUCKING KIT YOU NOOB" men mer än så brukar det inte bli

Spelar du i en annan region då på något sätt eftersom att ryssarna är bortsorterade?

Av Shepard
Skrivet av Dalton Sleeper:

Jag har aldrig gillat onlinespel på det sättet, förutom coop med utvalda vänner förstås. Synd att folk beter sig så pass ruttet, man ska ju ha kul när man spelar, eller? I vilket fall så går fler ifrån onlinespel och snart finns det väl inga vettiga kvar

När jag var i tonåren så spelade nästan alla mina kompisar och då spelade vi alltid tillsammans så på den tiden upplevde jag aldrig problemet på samma sätt.

Av Shepard
Skrivet av PlogarN97:

Kan man inte stänga av chatten?

Går iaf i battlefield 1

Jag spelar inte så mycket spel men i blizzards RTS så är det generellt bra atitiyd (iaf i det vanliga spelmode). Visst detänddr väl att någon ”i fuck your mom”-människa kommer in men ändå generellt tkr jag det är bea attitiyd

Skickades från m.sweclockers.com

Man kan nog stänga av chatten i CS:GO också men problemet är att det är ganska viktigt med kommunikationen mellan lagmedlemmarna. Spelar battlefield 1 ibland också och där funkar det bättre att spela lite mer självständigt.

Av Shepard

Trött på tråkig attityd i onlinespel...

Jag har spelat spel i olika former så länge jag kan minnas men nu på senare år blir det tyvärr nästan bara singleplayer. Det har inget att göra med att jag inte gillar multiplayer utan det beror på att den riktigt sunkiga attityd som tyvärr råder i många utav spelen.

Efter ett långt uppehåll från CS:GO så blev jag lite sugen på att spela en match. Tyvärr dröjde det inte länge innan jag blev påmind om varför jag slutade spela från första början. Två omgångar in i spelet så förlorar vi rundan, min lagkamrat har inget desarmeringskit och bomben hinner explodera. I väntan på nästa omgång får vederbörande motta förslag om att utföra oralsex på en utav lagmedlemmarna medans en annan föreslår att han skall lämna spelet och begå självmord. Då har det bara gått ungefär 10 minuter...

Resten utav matchen blir inte mycket bättre, fraser som "Fucking noob", "I fuck your mother" och "Fucking bitch" är vanligt förekommande. Drygt halvvägs in i matchen så tröttnar jag och lämnar spelet varpå valve anser att det är rimligt att bestraffa mig med en så kallad "competitive cooldown" för min dåliga laganda...

Tack för den, näh, jag tror jag hoppar tillbaka till The Witcher ett tag till...

Av Shepard
Skrivet av Samlooh:

Orkar du vänta till Black Friday?

Brukar bli en del schyssta erbjudanden på just TV-apparater.

Det är planen. Hoppas kunna köpa en för ca 15k.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Shepard
Skrivet av oqvist:

Sitter på en 55" Philips 9002 sen i går. Helt sjukt bra skärm plasma är död länge leve OLED liksom.

Frågan är hur man gör med skalningen? Text blir bra stort men man törs ju knappt ändra när de varnar för att de är svårt ändra tillbaks på 100-500 % inställningen? Sitter en meter ifrån.

Vad menar du med skalning? Hur lägre upplösning skalas upp till 4k eller?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Shepard

Var även på HIFI-klubben idag och fick se alla tre apparater bredvid varandra med samma källa och en sak är säker, det blir inget annat än oled.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Shepard
Skrivet av windblownsnow:

Större = bättre stämmer bara så länge källan är av tillräckligt bra kvalitet.
Bilden på min sony 65" är gudomlig i 4k 60fps demoklipp men nackdelarna med 24fps blir istället brutalt synliga vid t.ex. panorama-scener. Problem som jag aldrig lagt märke till på min 50" plasma.

Har även haft just LG 55" OLED hemma och var ruskigt nöjd med bildkvalitén och rörelsehanteringen, den fick dock åka tillbaka eftersom svärmor inte ville ha en tv utan SCART xP

Vad har du för Sony? De brukar väl annars vara kända för just god rörelsehantering.

Skrattade för övrigt högt när jag läste behovet utav Scart haha

Av Shepard
Skrivet av Mocka:

Visst, men en extremt förfinad teknik
Läser man jämförelser mellan OLED och QLED så har båda sina fördelar och nackdelar men går hyfsat jämt ut.
Så om du gärna ville ha en 65 tummare som inte kostar skjortan är Samsung 65KS7505 ett bra alternativ.

Bra pris men tyvärr är jag inte intresserad utav en böjd skärm.

Av Shepard

Jag får se vart priserna hamnar på respektive TV också när black friday kommer. Hoppas att man kan klippa en för ca 15 000.

Om man skall köra LCD, någon som har erfarenhet utav Q7F vs XE9005?

Av Shepard
Skrivet av Mocka:

Frågan är väl OLED eller QLED?
En fin Samsung QLED 65tum kostar inte skjortan.

QLED = LCD

Av Shepard
Skrivet av Implor:

@Shepard: Endel har lite halvtaskig bild också när man står i butik men när man väl får hem den så är den väldigt skarp och fin. Kanske dom har generöst öppet köp? Är ju inte direkt nå slitage på en TV om man testar den en vecka...

Det gör ju inte saken lättare heller när ena apparaten matas med demostrationsbild deluxe och den andra matas med någon halvtaskig tv sändning

Av Shepard

Var just på Elgiganten och tittade lite men det är så svårt att bilda sig en uppfattning tycker jag. Lokalen är upplyst och skärmarna ännu ljusare. Sedan ser allting så litet ut i butiken jämfört med hur det ser ut när man får hem produkten. Sedan hjälpte det inte att säljaren inte hade en aning om vad han pratade om heller...

Skickades från m.sweclockers.com