Inlägg

Inlägg som hag har skrivit i forumet
Av hag

Rätt häftigt och så. Kan dock inte sluta undra, varför?

Av hag
Skrivet av Spille:

looking good!

Tackar!

Skrivet av superapan:

Ärad vare gud i höjden, denna har jag gjort i slöjden.

Exakt! Burken är helig!

Av hag

Mindre uppdatering 30/3
Hej igen!
Har idag jobbat några timmar på lådan igen, den här gången blev det att fixa centrumtappar till fronten och baksidan samt lite smådetaljer. Fronten och baksidan sitter nu fast med fyra tappar var, har dock inte limmat än. Bilder i spoilern.

http://i.imgur.com/9jHwz5A.jpg

Luftspalt?
Nejdå, tro det eller ej men jag kortade faktiskt ned pluggen lite.

http://i.imgur.com/hI75Tw4.jpg

Hittade en skruv att skruva fast moderkortsplåten med. Ska försöka komma iväg till järnhandeln snart och inhandla fler liknande, snyggare kupolmuttrar och någon form av galler till fläktarna om jag hittar det.

Dold text

Tog in lådan idag också och passade på att väga det, ungefär 5 kilo vägde det just nu, med moderkortsplåt och moderkort i.
Vet inte riktigt hur de mäter max höjd för CPUkylare, men om man räknar från PCB:n i moderkortet blir höjden ca 162 mm, så en zalman FX100 cube som jag tänkt använda går antagligen in, phew. Det skulle nog gå in även en kylare på 170 mm om man fräste ut lite i MDFen precis ovanför cpun, men det känns lite onödigt särskilt om det jag tänkt använda går in. Men som en sista utväg kanske.

Nu funderar jag på vad som ska göras härnäst och tror nästan att det börjar bli dags för målningen! Däremot vill jag ha era åsikter om det, vilken färg ska lådan ha? Fronten och baksidan har jag tänkt betsa mörkt så de är väl relativt bestämda men MDFen ska också målas och det väger antagligen mellan svart eller vitt. Vad tycker ni? Lämna gärna en kommentar!
Höres!

Av hag

Jäklar, vilken skillnad! Från något random utskuret från fabrik till något som ser riktigt premium ut!
Däremot vet jag inte om jag personligen skulle ha satt glas över hårddiskburarna också.

Av hag
Skrivet av AndenAnden:

Sjukt intressant, drömmer om att göra något liknade. Drömmer är nyckelordet latheten, pengar, tiden är inte direkt på ens sida. Något som hade varit snyggt hade varit om du skaffa såna fractal design fötter, hade gett ett stilrent intryck: http://www.brightsideofnews.com/Data/2013_2_3/fractaldefiner4...

finns säkerligen ett enormt utbud av såna fötter i alla dess former

Själv hade man varit intresserad av att göra en liknade fractal design låda i trä, och ha höga fötter så man kan ha en 400mm radiator i botten som skjuter ut luften(sen ha en metalskiva som skapar en våning till där nätagg, hdd bur ect ligger). Sen en i fronten som i mitt projekt http://www.sweclockers.com/galleri/11049-define-r4-med-400mmf.... sen sätta en dvdspelare på något kul ställe så den kommer ut på sidan. Sen på taket 2st 14cm platser för 2 fläktar som skjuter in luft. hehe lite kul ideer som flyger runt i huvudet som man inte kommer palla genomföra

Haha, anyway kul projekt du har. verkligen intressant och se hur du gått till väga. Ser fram emot och se hur detta utvecklas

Kul att du gillar mitt bygge, men som sagt, kom ihåg att det inte finns några garantier för att det kommer att bli klart.
Jo, sådana där stilrena fötter är riktigt snygga men ve inte riktigt om de kommer att passa till ett bygge som detta, i trä. Till ett bygge i metall skulle jag alla gånger försöka få tag på sådana. Min mormors man är gammal svarvare/maskinist och skulle kunna göra sådana nästan hur jag vill, grymt!

Skrivet av Brodholm:

Ser riktigt lovande ut!

Älskar trä, så sjukt härligt material att hålla på med! Snyggt är det också!

Tackar! Jo verkligen, men hade nog helst av allt velat göra något i plåt, utskuret på liknande sätt som ditt bygge. Men eftersom jag inte kan någonting just om plåt och betydligt mer om trä, och då jag dessutom har tillgång till träverkstad så föll valet på trä ändå. Och det kan ju bli ordentligt snyggt även det som sagt.

Av hag

Fick någon timme fri nu på eftermiddagen och har varit ute och jobbat på fotmallen. Den ena (svåra) delen är klar nu så snart kanske jag kan börja pressa.
På veckorna kommer jag inte att ha tid att bygga, men på helgerna brukar det kunna gå lite då och då. Och nästa vecka är det ju påsklov, då ska jag nog kunna bygga lite. Om jag inte får alltför mycket att göra vill säga, har varit lite sjuk och ledig för körkort..

Av hag

Det här är nog det sjukaste jag någonsin sett. Mycket häftigt!

Av hag

Galet snyggt resultat!
Men hur gick det med kylningen, räckte det där lilla utsågade "trädet"?

Av hag

Sjukt snyggt! Kan knappt vänta på att du ska bli klar!
Hittade inget om någon frågat tidigare, men vad gick anodiseringen på? Och vart skickade du det?
Dessutom, har det kommit upp någon bygglogg på den där NASen eller vad det var, hittar ingen.

Av hag

Synd att ingen satsar på passiv kylning, det där kortet borde ju gå att kyla passivt om man verkligen vill. Skulle antagligen köpa ett sådant om det så tog upp tre platser.

Av hag

Miniupdate

Hej igen!
Idag har jag hållt på med en liten detalj, usb-portarna. Jag har köpt lösa usbportar och en parallellport, så jag har tänkt ha parallellport på datorn och en liten kloss-adapter med usb! Häftigt va?
Bilder i spoiler.

http://i.imgur.com/eqId6SU.jpg

Den är inte limmad eller så, och jag har bara gjort en usb hittills.

http://i.imgur.com/nFYQhSp.jpg

När jag testade om det passade hände också en liten sak, jag råkade kanske ha sönder en port. Jag testade den på ett minne som går trögt, och när jag skulle försöka få av den fick jag klämma ganska hårt vilket resulterade i att den böjde sig när den väl släppte. Lyckades få tillbaks det skapligt, men jag vågar nog inte använda den porten. Får köpa nya när jag kommer in till sta'n nästa gång.

http://i.imgur.com/EmIK9sC.jpg

Insidan.

Dold text

Tidsåtgång? Ca en eftermiddag.
Tror att det kommer att bli ganska nice, vi får väl se när det blir klart. Kommer att klippa upp en intern kontakt eller liknande och försöka löda pol till pol via parallellen. Kommentera gärna.
Ses!

Av hag
Skrivet av gs242:

Jag vill minnas att det var så lätt! om du ska ha tex svängar/böjar i hörnorna så ta och blöta(koka om det går) lägg det på plats utan lim. Ta fram en jädrans massa spännband och spänn den på sin plats så den håller formen alternativt gör en plankbit du kan spänna utanpå och låt det torka helt i den formmen(typ1vecka beroende på tjocklek). när den är torr så på med lim, vänta tills klibbfritt och på med faneren och spännbanden igen!

Har tänkt försöka mig på något sådant, blir nog även likadana uppepå också. Skulle nog bli snyggt med handtag a la prodigy eller g5.

Av hag
Skrivet av gs242:

Jag är verkligen inget proffs men jag har använt det en del i hobby-bruk. Mitt tips är kontaktlim! du tar på det på båda sidorna som ska limmas ihop väntar tills det blir klibbfritt och sen lägger ihop dem! sitter som berget på direkten. Dock har du bara ett försök och jag vet inte om man behöver lägga lite vikt på eller spänna ihop under härdningstiden men i så fall så lägg en stor planka/skiva på varje limmad del och spänn ihop med spännband och/eller tvingar!

Jaha, fungerar det så lätt? Då kanske jag testar det senare om det andra skiter sig.
Testade böja lite, och det gick att få till riktigt snäva kurvor bara man blött ned den lite.

Av hag
Skrivet av gs242:

men kan du inte limma dit "fötterna" och sen klä hela front och bakände med faner. det är en billig och snygg lösning samt då kan du måla allt som ska målas och sen sätta dit alla trädetaljer med faner erfteråt!

Jo, det skulle säkert bli absolut snyggast, dock har jag varken kunskap eller maskiner för att fanera så stort. Måste typ ha en jättestor press eller något vad jag hört, och så ska det torka i en halv evighet.... inte kul.

Men jag tror att jag ska ge limmad båge av faner ett försök, har tagit in en provbit och ska testa hur snävt den kan böjas innan den går av.

Av hag
Skrivet av abbebandy:

du skulle ju kunna såga ut typ "handtag" occh sätta på botten som fötter, så det blir som en förlängning av kurvan med en liten luftspalt i sig.

Har funderat på det också, är bara rädd att det blir väldigt vekt. Däremot kanske det skulle gå att limma många lager med fanér så att det blir starkare. Dock återstår ju fortfarande problemet med om det kommer synas, men det är nog en smäll jag får ta.

Av hag

Projekt, trädator

Innan ni börjar:
Det finn absolut inga garantier för att det här bygget vare sig kommer bli snyggt, gå fort eller ens bli klart. Med fyra halvfärdiga chassin i ryggen har jag nog oddsen lite emot mig vid det här laget.
__________________________________________

Hejsan allihopa!
Mitt förra projekt stannade av något när skolan drog igång igen i höstas, och kom aldrig igång riktigt igen. Då jag inte tycker att det blev särskilt snyggt gjort heller började jag fundera över ett nytt bygge. Denna gång tänkte jag att eftersom min far är snickare och har snickeri med maskiner och sådant på gården, så varför inte göra något i trä så att man har lite bättre förutsättningar att lyckas? Började fundera lite på det och kom till slut fram till en design med rundade hörn. Hela bygget kommer inte vara i massivträ, sidorna, toppen och botten är av 12mm MDF och kommer målas antingen svarta eller vita, har inte bestämt mig än.
Här är en tidig skiss på hur jag tänkte mig:

http://i.imgur.com/mJNMZLJ.jpg

Ledsen för mobilbilder, bättre bilder kommer på eventuellt slutresultat och om ni har tur på senare bilder.

I spoilern kommer lite byggbilder och mer text.

http://i.imgur.com/Nd9CGVL.jpg

Fräsen postas och görs i ordning för att göra spår att fästa materialen i. Det är en mycket gammal fräs utan särskilt mycket (läs:någon) skyddsutrustning, och vi råkade ut för ett litet missöde, stålet lossnade och flög in i ett anhåll. Hade kunnat gå riktigt illa men som tur var blev det endast skador på ett stål.

http://i.imgur.com/90n7GwI.jpg

Spår i MDF och kvartslist gjorda och limmat!

http://i.imgur.com/vKzBnk4.jpg

Detalj på ett hörn, på denna bild är även en sida ditsatt.

http://i.imgur.com/hfGZiNA.jpg

"Stomme"

http://i.imgur.com/UeCbDra.jpg

En fram och en baksida tillverkade, ser inte så mycket ut men det var en hel del jobb med dem.

http://i.imgur.com/NsZ8As5.jpg

Baksidans underliga hål är figursågat för att passa i moderkortsplåten och nätaggregatet.

http://i.imgur.com/mepxJy9.jpg

Baksidan sett bakifrån. På bilden ser det ut som att "överkanten" på moderkortsplåten står ut längre än underkanten, vilket den gör. Hela plåten är vikt, fraktskada. Efter lite förhandlingar med inet skickade de mig en ny som antagligen kommer användas istället, om det blir för vekt/syns att den här är böjd. Gör det inte det tycker jag att det inte spelar så stor roll, och jag har den böjda som "mall" under bygget för att inte skada den fina.

http://i.imgur.com/l0aFToE.jpg

En extra bild på skadan, var inte jättelycklig när jag äntligen fått den men det löste sig ju.

http://i.imgur.com/5v5XFYF.jpg

Helhetsbild på hur det förhoppningsvis kommer se ut när det är klart.

http://i.imgur.com/DuTwU1S.jpg

Nu vill jag ha er hjälp.
Hade från början tänkt ha någon form av fötter på lådan, men efter ett tags fundering kom jag fram till att det nog skulle vara häftigt om fronten och baksidan gick ned lite nedanför botten-MDFskivan, så att lådan stod på dessa. Det skulle då bli lite mellanrum under så att jag kan ha insug/utblås även där. Däremot var ju fronten och baksidan redan tillvärkade, och jag har ingen vidare lust att göra nya sådana. Därför funderar jag på att limma på några små lister på undersidan, antagligen i MDF, tror ni att det skulle kunna bli snyggt? Front och baksida kommer antagligen att betsas och MDFen kommer ju ha vanlig färg, kommer det synas mycket att det är annorlunda där nere och blir det fult?

http://i.imgur.com/JHSq0QU.jpg

Här är jag nu, var ute och limmade för en halvtimme sedan. List för att hålla fast den löstagbara sidan, hur jag ska få den att sitta fast har jag inte funderat ut riktigt än men det får bli ett senare bekymmer.

Bilderna blev väldigt stora, är det någon som vet hur man på ett enkelt och snabbt sätt kan förminska bilder?

Dold text

Det var allt jag hade att bjuda på för den här gången, hoppas att någon tycker att det är intressant! Kommentera gärna idéer, tankar och vad ny tycker om "fötterna".

Ha det bra!
MvH Hag

Av hag
Skrivet av johannes.m:

om man nu skaffar sig en sån där hur lägger man in ett oprativsystem på den ?

Operativsystemet lägger man på Sd-kortet, vilket fungerar som en vanlig dators hårddisk. Har man aldrig gjort något liknande / har absolut inga kunskaper av linux är det inte det lättaste, jag försökte några gånger efter att ha krachat mitt första os och det slutade med att jag beställde ett nytt kort med förinstallerat debian.

Av hag
Skrivet av C4B12:

Hojt!

Idag har jag äntligen kommit igång och fått lite gjort. Förut använde jag ett picopsu så nu blev jag tvungen att göra ett hål för sfx-agget jag ska använda nu. Så mätte ut och kapade med en sticksåg. Blev dock inte helt nöjd, är lite slipning kvar, men ja, funderar på om jag ska göra en liten cover av vitt plexiglas. Vad tycker ni?

Covers gillas mycket starkt, gärna något som lyser, tänk murderbox. Fast det skulle säkert bli snyggt även utan också, du har ju fått mycket snyggt tidigare.

Men har inte nätaggregatet insug/utblås "baktill" där kontakten sitter, kvävs den inte om du bara har utsågat precis för strömsladd och tätt för ventilering?

Av hag
Skrivet av JonteBondues:

Uppdate i garaget! nya bilder med text i första inlägget syns längst ner.

Mycket fint, nu fattas bara helhetsbilder. Jäkligt snyggt du lyckats med hålen för kontakterna, håller själv på och bråkar lite med sådana.
Och btw, ett nätagg är 86 mm högt.

Av hag
Skrivet av C4B12:

Halloj!

Får ursäkta för att de inte uppdaterats här, men har haft mycket problem med att få hem hårdvaran jag beställt och behöver den för att kunna fortsätta med bygget. Finns väl lite smådetaljer jag kan göra så ska väl börja med det.

En sak jag inte riktigt kan bestämma mig för är om jag ska använda färgade slangar eller inte, färgad vatten eller inte. Vad tycker ni? Vilken färg isf? Har funderat på vita slangar, eller aqua/turkost vatten.

Hursomhelst, medans ni väntar på en rejälare update så får ni gärna kolla in min facebook-sida där alla mina scratchbyggen finns! Gilla/dela om ni vill.

MVH
Johan Nyman

Har du väntat på delar i fyra månader?? Det kallar jag lång väntetid, skulle aldrig ha orkat med det.

Jag skulle nog vilja se antingen den helt klara varianten, eller klar slang med någon liten färgnyans, som du skriver. Såg någon som blandat eget med destvatten och glykol tror jag det var, blev en häftig ton av blått.

Skrivet av MultiMan:

*Tråd flyttad*

Så det har äntligen kommit en forumdel för projektsloggar, härligt.