Inlägg

Inlägg som hag har skrivit i forumet
Av hag
Skrivet av Tullen:

Tack för feedbacken. Ja när du säger det förstår jag vad du menar med massa klickande. Frågan är dock hur jag ska göra med bilder som är direkt relaterade till texten. Jag kan ta alla bilder i en spoiler senare, det går ju bra, men lite klurigt att veta hur man ska göra. Kan ju lägga alla bilder i en spoiler, men antar att det mest är klickandet på "visa" som är irreterande och inte att skrolla förbi bilder?

Skrivet av gs242:

eller så lägger du en bild överst utanför spoilern med snabb-info och sen i spoilern har du resten av hela uppdateringen

Ungefär så jag menade.

Jag kan även tycka att det blir jobbigt om det är en tråd med många bilder, när man t ex ska gå till senast visade meddelande laddas först allt utom bilderna, och allt eftersom de laddas blir sidan längre så att man hoppar uppåt i tråden hela tiden när man bara vill se senaste inlägget.
Spoiler med största delen av en update, en bild och lite kortfattad info utanför, gärna med fet stil eller något så att man lätt hittar den. Det tror jag skulle bli bra.

Av hag
Skrivet av DavidtheDoom:

Sitter och skickar offert-förfrågningar till glasmästare och plåtslagare.
Aluminium verkar ganska billigt. Tror ni 2mm är för tjockt eller 1mm för tunt? 1mm tjockt Aluminium verkar väldigt sprött.

Ang Skivan som ska sitta ovanför undre lådan:
Någon aning om vilken tjocklek man behöver för att få den tillräckligt styv?
Akryl på 10mm eller räcker 8mm kanske? Någon som har erfarenhet?

Nu är jag inte riktigt med på exakt du ska göra med aluminiumen och akrylen, men när jag byggde hade jag 1mm alu (tror jag) och det var ganska stabilt, iaf om du har plåtar under ungefär 3*3 dm. Akryl hade jag 3 mm, är väl ungefär samma där. Visst går det utmärkt att köra större också, om den inte ska utsättas för särskilt stora påfrestningar/slag etc. Till mindre saker som HDDhållare fungerar det alldeles utmärkt.

Av hag
Skrivet av DavidtheDoom:

Tror jag förstår vad du menar med vika ut.

Dåligt med mycket text? Jag tänker i skrift ibland xD

Nej, det är väl positivt. Men jag skulle "bara checka swec" innan jag började med läxorna, och så hamnade jag på din tråd. Tog några minuter att ögna igenom.

Av hag

Häftigt! Dock väldigt mycket text redan, skummade bara igenom det mesta.
En idé som jag fick om skärmen var att man kanske skulle kunna fästa den i locket, ha den ledad i överkant och göra så att man kan vika ut underkanten till lagom vinkel? Lite svårt att förklara, men jag menar ungefär att när du öppnar locket kan du vika ut skärmen och ha lådan som ett stativ. Fast det kanske var det du hade tänkt från början också.

Av hag

Intressant bygge, följs!
Spoilers tycker jag om, däermot tycker jag att du borde ha alla bilder (och text) i en och samma spoiler, med bara lite text och en bild utanför för att visa vad som finns i den. Blir ett väldigt klickande nu, och man har ju redan en bild utanför varje.. Min åsikt.

Av hag

Kul med video, såg helt okej ut.
Som vissa redan sagt, lite mindre eko skulle vara bra. Du sade även på ett ställe att du skulle klippa in bild på fittingsarna (?) på CPUblocket, men det såg jag inget av.
Swec ville ju ha tips om en snurrplatta, och din verkar ju ganska bra. Tipsa?

Och de fläktarna..... så snygga! Nu med rött dessutom, det visste jag inte. :3

Av hag

Häftigt! Går själv i tankarna att bygga något liknande.
Den hårddiskupphängningen!

Av hag

när det är en tråd med såpass mycket disskution mellan bildupdatearna tycker jag inte att det är särskilt farligt. Det vore värre om det var jättemånga bilder i varje update, och jättemånga updates innan det blir ny sida. Spoilers skulle dock kunna vara bra, men då tycker jag att det vore praktiskt att ha en av bilderna utanför spokern så att man ser lire vad den innehåller, typ.

Av hag

En tråkig sak med dessa loggar är ju att de blir så fruktansvärt stora.
Du dödade nästan min dator, minnesanvändningen sköt i toppen och firefox slutade svara för minsta lilla vink. Och ändå laddades inte alla bilder korrekt.
Men nu blir det ny sida!

Av hag
Skrivet av mini-z1994:

am3+ är tyngre grejer en större satsning på övre prestanda segmenten i cpu väg medans fm2 ligger under det med max 4 st kärnor och en dedikerad gpu med tillräcklig prestanda för spel som t ex need for speed serien, alla source spelen, och möjligtvis spel som WOW på skapliga inställningar just nu och så länge man har ett par minnen med hög frekvens över 1600 mhz för att få ordentlig skillnad i fps :3

Okej, tack för infon!

Av hag

litet. Snart kanske man kan hitta telefoner eller surfplattor med mSata, skulle vara häftigt.
"måste ha ny hdd till telefonen"

Av hag

kör på, ännu ett intressant projekt att följa.

Av hag

Bland det snyggaste jag sett här på swec!
Krya på dig, men är du sjuk borde du ju ha mycket tid över till modellerna?

Av hag

Tyckte inte att det såg så jättehäftigt ut i början, men med denna utmärkta berättare stiger spänningen stadigt. Börjar bli riktigt häftigt.

Av hag
Skrivet av quizz_kid:

Det undrar jag med Jag har två svagheter: kupol-fönster och spiralkablar. Båda mycket svåra att komma över tyvärr... ELFA har lite spiralkabel för nätström, löjligt meterpris dock. Dustin har en billig spiral-USB vet jag. Annars kolla Ebay, det har jag gjort... MASSOR!

Aah, typiskt. Jag som trodde att du hade något magiskt sätt att framställa dem på.
Men, smakar det så kostar det, antar jag...

Skrivet av lord_dubbdäck:

Tror det kan vara möjilgt att göra egen spiralkabel. Linda en vanlig kabel runt en pinne och värm den och låt den sen svalna igen. Kan funka, har inte provat själv. Elda inte på så mycket att isoleringen blir förstörd bara.

Tackar, det ska jag testa någon gång.

Av hag

Nä alltså, jag måste bara fråga...
Hur gör du/vart köper du dina spiralkablar???
Så snygga!

Av hag

Mycket intressant, funderar själv på att göra något liknande. Stiligt grafikkort!
De där nätdelarna har jag inte sett förut, helt klart intressanta. Men hittar inget pris, en överraskning om man beställer eller?

Av hag
Skrivet av klk:

Grafikdelen på AMD's processorer är klart bättre än på intel och duger för enklare spel om du har 1080p skärm och nöjer dig med inte allt för höga inställningar

Jo, tänkte att det borde vara så.

Men är det ingen som vet något om socketarna? Vad är skillnaden på AM3+ och FM2?

Av hag
Skrivet av Henke420:

Den integrerade grafiken räcker inte till att spela moderna spel. Den gör sin nytta i en HTPC, medieburk. AMDs varianter är inte aktuella för en gamer, de är perfekta till en 3D redigerare på budget. Då tänker jag på de 8 kärniga modellerna.

Om du ska spela är det bäst med en i5a och ett Nvidia grafikkort. AMD Radeon har problem med micro stuttering, vilket för dig kommer märkas som dåligt flyt i bilden med ryck ibland. Inte trevligt öht.

Om du säger vad du tänkt lägga, och om du ska ha Windows/montering så kan jag knåpa ihop ett paket åt dig.

Jag hade inte tänkt spela något krävande, mest dota och ev lite portal (antar att jag då får dras med lite lagg). Har hört att den integrerade i bl a 3570k ska klara detta, om än med knapp marginal. Tänkte om AMD hade något liknande... (anledningen till att jag inte tänkt mig något grafikkort var att de ofta låter mycket, drar mycket ström, tar plats och är dyra. Det var egentligen tänkt lite som en HTPC/surfdator men som ändå klarar enklare spel som dota)

Ett Intelbaserat system klarar jag nog av att knåpa ihop själv, men tack ändå, mycket trevligt med så hjälpsamma medlemmar.

Däremot skulle jag fortfarande vilja veta lite mer om socketarna om du vet något om det.

Av hag

Fakta AMD

Hejsan!

Jag har funderat på att köpa en enklare dator snart, och har tänkt köra med den integrerade grafiken i processorn. Tycker att jag kan en hel del om Intels processorer, däremot är jag väldigt okunnig om AMDs, så det vore väldigt trevligt om någon ville sätta mig in i deras system.

*Namngivning.
Intel har ju namngivning enligt (kortfattat) core i3/i5/i7 och därefter ett nummer, där högre siffror i runda svängar motsvarar högre prestanda. Ex i5 2500k - i5 3570K.
Vad har AMD för system att namnge sina processorer? Man har ju hört både Athlon och FX-... eller något, men har ingen aning om vad som menas faktiskt.

*Vilken sockel är aktuell för AMD?
Har surfat runt lite och lagt märke till att det finns ungefär lika många CPUs på FM2- och AM3+ -sockeln. Vad är skillnaden mellan dessa, och vilken "är det som gäller"?

*Processor utan grafik?
Fick en tanke om att jag inte såg någon information om inbyggd gpu på processorer med en viss sockel (vilken kommer jag inte ihåg). Är det så att man måste ha ett grafikkort till vissa socklar?

*Kraftfullare processorer?
De dyraste processorer jag hittat från AMD kostar nog strax under 2000 kr, vilket jag finner ganska underligt. Intel har ju gott om processorer en bra bit över det, kan inte AMD konkurrera alls på de lite högre segmenten eller?

*Hur kraftfull är grafiken?
Då jag tänkt spela lite enklare spel på datorn skulle det vara kul om den klarade det. Har hört att AMD ska vara starkast på den sidan, så hur är det? Hur fungerar namngivningen av grafikdelarna?

*Jämförelser
Slutligen skulle det vara bra med en jämförelse mot Intels processorer som jag ju redan vet lite om. Står väl och tvekar mellan en i5 3570K och något från AMD i samma pris/prestandaklass. Så det vore bra om ni kunde rekommendera en motsvarande 3570k i pris, en i CPUprestanda och en i GPUprestanda.

Mycket tacksam om någon kan uppdatera mig lite.