Inlägg

Inlägg som hag har skrivit i forumet
Av hag
Skrivet av FoamBox:

Fläkten var bara designad för att vara snygg vi kommer att använda en cougar fläkt till den färdiga kylaren. Skulle du kunna utveckla varför den inte ser tyst ut?

Om man tittar på i stort sett alla fläktar som finns på marknaden så är fläktbladen böjda och brukar sitta tätt (eller åtminstonde tätare) Fläktbladen på er fläkt är raka ut från centrum, vilket jag tycker ser ut att snarare "piska" in luft, i stället för den mer skärande rörelsen som skulle uppstå om de är böjda. De flesta fläktar brukar även ha mellan 7 och 11 fläktblad (undantag finns givetvis) vilket gör att de sitter närmare varandra. Att bara ha 5 tycker jag ser väldigt glest ut, mycket plats som blir obrukad liksom. För att kompensera skulle fläkten behöva snurra snabbare, vilket leder till högre ljudnivå.
Notera dock att det bara är mina högst personliga teorier och åsikter och att jag mycket väl kan ha helt fel.

Av hag

Ser intressant ut, skulle kunna tänka mig att göra något liknande som projektarbete själv faktiskt! Synd bara att man valde natur så att man måste göra något som har med biologi att göra. x(
Men den fläktdesignen... den såg då inte tyst ut imo. (såg att ni inte skulle använda den så det spelar väl ingen roll)

Skrivet av Tozzi:

Det låter som jag bett er göra ett chassi i guld med hammare och stämjärm. Det enda jag sa var att ni kunde såga till botten, det är max 15min jobb, kom igen va?

De har ju skrivit att de har ett pressat tidsschema och att de tycker att det räcker med att riggen fyller sin funktion. Även om den skulle bli snyggare lite mindre så har de ju prioriterat bort det.

Av hag

Jäklar vad läckert! Trist att du inte fick med några minnen dock.
Jag tror att jag snor både fläktarna och nätaggerigatet du använder om jag ska göra ett eget bygge. Har alltid tänkt använda ett FDnätagg, men den där fläktkurvan ser helt galet snygg ut! Det lönar sig nog för företag att sponsra sådana här fina byggen. Ska bli riktigt intressant när du får tag på minnen och kommer igång igen!

Av hag

Verkar ta en väldig massa tid, men slutprodukten ser iaf robust om något tung ut. Hur är vikten jämfört med resten, är brickorna en väldigt stor del av materialet?

Av hag

Detta om något borde väl vara ett tecken för Microsoft att många av användarna inte vill ha metro i sina desktops?

Av hag

Så vackert...
Helt galet vilken kvalite och precision det verkar vara! Hade lika gärna kunnat vara början till ett riktigt dyrt premiumchassi. Tänk om man själv hade den kunskapen, sådant tålamod och en riktigt bra arbetsplats...
I alla fall, hittade kanske hit lite sent men kan inte sluta förundras!

Av hag
Skrivet av BasseBaba:

Åh, finns det monteringshål nuförtiden? Känns som en bra feature som saknades på första batchen

Ja, tänk vilka nymodigheter de hittar på.
En vanlig skruv att sätta fast moderkort med passade precis, skrapade i lite i kanterna när man skruvade i den och sitter så pass hårt att den inte ramlar ur om man vänder på Pin och skakar, men tillräckligt löst för att jag skulle tycka att det var ofarligt att skruva i den

Av hag

Fortsätter det såhär kommer vi snart vara tillbaka till att telefonerna blir så stora att man måste ha en bil för att få med sig dem.

Av hag

Synd att det inte finns lite kraftfullare grafikkort som är passivt kylda. En helt passiv och ljudlös dator, hur grymt skulle inte det vara! Bara mååste bygga en sådan någon gång...
Den röda kuben (som visades i nyheten för några månader sedan) var ju dessutom riktigt snygg.

Av hag

99,99 usd... Varför inte bara skriva 100? Särskilt eftersom det dedsutom är rekomenderat pris.
blir så less på sådan prissättning.

Av hag

Efter lite labbande med mitt hallon har jag kanske några saker att komma med.

* Kompositutgången i hallonet är antingen fruktansvärt dålig eller så var den andra utrustningen jag använde inte direkt toppklassad. Har inte heller någon skärm med HDMI hemma (Nu ligger det en och väntar på mig hos posten) så jag körde via komposit till vår rätt gamla tjockTV genom en vanlig RCA-sladd. (denna var dock en ämnad för ljud, kanske kan inverka på bilden i och med att den har annan resistans(/imperdans, vad det nu är)).
Bilden blev så dålig att jag knappt såg vad som stod på skärmen, och den klipptes till och med lite så att jag inte såg första bokstaven i varje rad. (X7%.... X8%.... X9%.... *snälla låt det vara 99%* x0%..... *f*n*)

* Det är verkligen lätt att göra något galet. Jag ville bara visa root-filen, men jag har nog lyckats ändra något i den så den vägrar ens att starta längre...
Har dessutom försökt installera andra os på ett annat SD, men inte lyckats få igång dessa heller. Så jag kan bekräfta att man bör läsa på ORDENTLIGT innan man börjar med något, om man är helt nybörjare.

Det här blev nog lite virrigt, svårt att förstå och allmänt förvirrande, men ni får ha överseende med mig. Det är första skoldagen igen efter lovet i morgon och jag är helt mörbultad och trött efter ett träningspass...

Av hag

optisk thunderbolt: häftigt! Men, är det en generell standard eller är det bara cornings egen version som inte blir kompatibel med andra tillverkares standarder somsom då borde komma de också? Om så är fallet så förutspår jag ett rent helvete för konsumenterna med dyra, aktiva adaptrar överallt...

Av hag

Alltså kabeldragningen vid hårddisksvaggorna... man blir ju nästan mörkrädd.
Sleevingen såg ut att gå bra, har själv försökt och tyckte att det var helt galet svårt att få det att se bra ut. Hoppas slutresultatet blir fint.

Av hag
Skrivet av Gulbanan:

ja en svetspenna, pen torch på engelska, den heter också gaslödpenna,köpte min från haraldnyborg, men dock så har de en ny variant som verkar vara sämre, du måste ha lågan och inte spetsen, finns på ebay också för något 50 lapp, men du måste ha gas också, butangas. den är perfekt när man kan använda den, tar bara några sekunder för att värma upp det man vill och eftersom det är en liten låga så har man mer kontroll över vad man ska värma up, som tex bocka osv

kollar du i mitt galleri så ser du hur lång plexibit jag ha lyckats bocka utan att ta sönder eller förstöra, och få fin resultat.

hmm ja värmepistoler är inte så bra, men skaffar du dej en munstycke som kontrollerar luftflödet så lär det går bättre, tror inte att det finns skillnad mellan en billig och dyr värmepistol

Oj, imponerande! Ser ut att vara en något effektivare bockningsmetod än mitt stearinljus. xD Får fundera på att skaffa mig en sådan också om jag får för mig att göra större bockningsprojekt.

Av hag

Underbart! Så himla snyggt det kommer bli.
Jag tycker att du ska behålla kolfiber på fläktarna, ser lite häftigare ut.

Av hag
Skrivet av Gulbanan:

/.../
sen så man lär sej av sina fel och fint bockat^^ coolt att du lyckades bocka den med stearinljus ^^ jag använder en svetspenna(går på butan) för att bocka plexi XD
/.../

En svetspenna? Du menar inte lödpenna eller något annat?
Jo, jag testade faktiskt pappas varmluftspistol på en spillbit senare, men det fungerade inte alls bra. Den värmde upp en mycket större yta och inte bara där jag ville ha, tog en jäkla tid och blev inte fullt så varmt som jag ville heller. Men det var väl någon billig variant kan jag tänka mig, går nog bättre med en proffsmaskin. Men de kostar ju därefter också...

Av hag
Skrivet av EW200:

Coolt. Själv går jag & väntar på min. Ska bli kul att pröva den.

Skrivet av Gulbanan:

sexigt!!! ;D

Tack tack. Dock måste jag tyvärr säga att det ser aningen bättre ut på bilderna än irl.

Skrivet av muffyn:

Riktigt snyggt, verkar inte särskilt svårt att göra hemma heller...

Måste dock fråga vad du använder för nätaggregat? Hittar inga ~1000mA nätaggregat hemma, det närmsta jag har är 1500mA.

Jag använder min mobilladdare, som råkar ha just 1000 mA. Men 1500 mA borde nog fungera lika bra det också, om inte bättre. Ju mer ström desto bättre vad jag hört, du borde till och med kunna överklocka lite med det.

Av hag

Raspberry Pi Hallonlåda

Fick en Raspberry Pi i julklapp, och ville ha en låda till den, så varför inte bygga en? Materialet är en spillbit akryl och bockningen är gjord över ett vanligt stearinljus, simpelt men det fungerade bra.

Total tidsåtgång var nog runt 6 h, men hade jag haft allt på ett och samma ställe så att jag inte hade behövt springa runt hela gården hela tiden hade det nog tagit runt en tredjedel av tiden.

Ytan är blank så den får ganska lätt fingeravtryck och repor syns tydligt, så jag funderar på att sandpappra den eller liknande, så att ytan ser borstad ut. Det får dock bli en annan gång i så fall.

Raspberry Pi Hallonlåda

Av hag
Skrivet av crash:

Vart köpte du kylflänsarna till din PI? eller var finns det liknande som passar?

Jag köpte min kylfläns från electrokit. (inte samma som de Taft använder) Den är dock utan klister på baksidan, funderar fortfarande på hur jag ska fästa den...

Av hag

Mycket bra läsning!
En sak som jag reagerade på var dock att även de billigare systemen hade 16 GB RAM, tycker ni inte att det är lite väl mycket för ett prispressat system? Själv tycker jag att 8 GB vore mer lagom... Men å andra sidan är ju RAM väldigt billigt nu för tiden också, kanske var så ni resonerade?