Inlägg

Inlägg som ecidemon har skrivit i forumet
Av ecidemon
Skrivet av TabzTheCreator:

Helt klart, kan jag inte göra annat än att hålla med om. Men frågan kvarstår, är det värt med 2x560TI eller ett 660TI?

Ok, några saker att ha i åtanke för vad du än väljer av alternativen så får du göra en kompromiss.

2st 560ti i sli är snabbare än ett 660ti, de presterar rätt nära ett gtx680 och ibland även lite snabbare OM inte 1GB vram som de brukar ha tar slut.
När du blir begränsad av 1GB vram, alltså när den tar slut så faller prestandan av fort. Bra exempel är Crysis 3, nya Tombraider eller Skyrim med hd texturer. Så i dem spelen är 660ti snabbare. Trenden lär vara högre krav på mer vram i framtiden med de nya konsolerna på horisonten.

Med sli får du även brottas med högre temperaturer och mer fläktljud.

Jag hade själv till alldeles nyligen 2st asus 560ti dc2 top i sli och dem blev mycket varma (gpu kylarna är inte optimerade för sli), så pass mycket att jag fick montera in en extra 120mm fläkt inne i chassit vinklat mot korten för det blev problem annars.

Jag tyckte själv att det var irriterande att minnet tog slut och jag inte fick ut den prestandan som jag vet korten hade och jag ville heller inte ha sämre prestanda än nu så då blev det ett 680 kort istället. Annat än att de är dyra så är jag nöjd.

Ytterligare ett alternativ är 2st gtx 650ti boost i sli, de är snabbare än ett 680 kort och kostar dessutom mindre om du är ute efter bra prestanda till en vettig peng. Annars är 660ti kortet det bättre valet då den är mer framtidssäker.
Men allt hänger ju på hur mycket du spelar och vad

Av ecidemon

Visste inte att det behövdes en special bios för Mac, rätt dyrt endå för vit färg trots dual bios

Av ecidemon
Skrivet av simon253:

Anledningen till att det är dyrare är för att det ska passa in i en mac så lätt som möjligt, dom har ändrat en del grejer med BIOSet och sånt för att få det att fungera i en mac.
här har du en video av det: http://www.youtube.com/watch?v=5ep08vaCUnE

Tackar, Ska kolla den!

Av ecidemon

En dyr vit färg i alla fall lol

Av ecidemon

Nu måste de endå skämta, 7950 Mac edition 1500kr dyrare än andra 7950 kort.

Av ecidemon

Om du inte redan har gjort det så gå in i nvidias kontrollpanel och aktivera SLI.
Den är som standard AV varje gång man byter drivrutiner etc.

Av ecidemon

Jag bytte precis från 560ti sli till ett gtx 680, så jag passade på att prova ett 560ti som dedikerat physx kort, provade Metro 2033 och Batman AC. I batman var skillnaden minimal (editerade ini filen så jag fick 120fps limit i stället för 62). Metro gav större skillnad men en då mycket liten skillnad och gav mest en liten bump i minimum fps, average +2 fps >_>

Gpu utilisation på 560ti var 4-5% när den var dedikerad PhysX i båda spelen vilket jag blev rätt förvånad över.

Så, jag ansåg att det helt enkelt inte är värt strömförbrukningen samt extra ljudet att ha ett kort som dedikerat physx och plockade ur den.

Av ecidemon

Jag skulle nog säga att poängen du fått är normal.

Som referens får jag 8058 graphics score och 10748 Physics för en combined på 3085 i Firestrike Performance. 7171 Total score.

Detta med en i7 2600K som under testet kördes i 4.5ghz (dock rapporterades den som 2.4ghz, förmodligen pga något av mina monitor appar som konfliktar med 3dmark) med ett Gigabyte GTX 680 Windforce 3 OC med lite egen överclock på

http://www.3dmark.com/fs/320231

4657 i Firestrike Performance med 2st Gtx 560 Ti SLI.
http://www.3dmark.com/fs/123137
1gb vram är den stora boven här för i övrigt är de två korten ungefär lika snabba som mitt Gtx 680 som jag bytte upp till.

Av ecidemon

Igår köpte jag ett Gigabyte 680 windforce 3 OC för att byta ut 560ti sli (2st Asus dc2 top) som jag hade installerade.
Prestanda skillnad i spel som inte begränsas av 1gb är nästan obefintlig mot 680 kortet.
120fps var oftast inga problem med 560ti korten i 1080p

Sli konfigurationen har fungerat mycket bra måste jag säg, har inte stött på något spel bland dem jag spelar som sli inte fungerade i utan enbart när jag använt TriDef 3d i vissa spel, ingen märkbar microstuttering heller. Värme och ljudnivå där emot blev något att brottas med. Det översta kortet kom upp i 105c vid tillfälle när jag hade datorn stängd (i crysis 2 med moddar) och det gjorde även så att moderkortets vrm blev mycket varma så jag fick sätta i ett par 120mm fläktar inne i datorn för att hjälpa till att få in luft mellan korten utöver den som redan sitter i fronten.

Nyare spel dock så börjar jag se 1gb vara begränsat i 1080p som jag kör. Nya Tombraider exempelvis gillade inte 1080p med allt maxat så där fick det bli 720p med lite reducerade texturer. Skyrim blev också begränsad pga alla texturmoddar. Så i dessa spel är nya 680kortet med 2GB ram helt fantastisk!
Så det visar att 2gb vram är bra även om man bara spelar i 1080p

Om två stycken 560ti sli är ungefär lika snabba som ett 680 give or take när vram inte är en faktor så kommer två stycken 570 vara markant snabbare än ett 660ti. Tombraider dock vill ha mer än 1400mb vram när allt är ställt på max i 1080p
Så där kan 660ti kortet ge bättre resultat.

Strömkonsumtion, värme och ljudnivå är också viktiga faktorer att ta hänsyn till och där är ett Kepler kort mycket bättre än två fermi i sli.

Asus Dc2 kylare är inte optimerad för sli då de mest vispar runt luften i lådan och skickar inte ut den där bak, det blev otroligt varmt även fast jag har en ledig kortplats mellan korten så de låg inte direkt inpå varandra.
Så är det inte en referens kylare på 570 korten så är det än viktigare att du har värmen i åtanke.

Av ecidemon
Skrivet av AerisArchon:

Gjorde du säkert rätt i, men vad rekommenderar du åt någon som både spelar (gärna med EAX) och vill ha hyfsat ljud till musik/film utan att det blir för dyrt?

Ska du ha eax är det bara creative kort som gäller, det är deras teknik. Eax2 kompatibilitet brukar man se på andra kort men det är gammalt som gatan. Gamla Soundblaster Live hade Eax 2 och den släpptes för 14 år sedan.

Eax fungerar dock inte sedan Vista pga förändring i DirectSound, där emot kan hårdvaran och effekterna användas via OpenAL men det var länge sedan ett nytt sånt spel släpptes och listan på spel med OpenAL stöd är inte så lång tyvärr. Gamla eax spel kan spelas med Alchemy wrappern men det fungerar si och så tycker jag. Riktigt synd.

Creative kort må hända inte räcker till de mest kräsna men de låter fortfarande bra, onboard realtek ljud låter dovt och burkigt när man jämför så det är en helt annan klarhet på ljudet och det behövs inte någon jätte bra förstärkare eller lurar för att höra skillnaden. Sånt här är ju dock mycket subjektivt. Själv kan jag inte leva utan ett creative kort i datorn. Förmodligen för att jag är så van vid dess ljud då jag använt deras kort sedan 95.
Har aldrig haft problem med deras drivrutiner, men mitt första X-Fi hade ljudproblem och knastrade från kall boot.
Man får en massa "Audio" enhancement trams man kan använda men jag tycker inte om dem.
Så för mig är det klarheten i ljudet, Asio stöd, DDL/DTS Connect och front panelen som var avgörande faktorn till senaste kortet jag köpte.
Gillar inte att de tog bort DD/DTS avkodningen från kortet dock >:(
och Recon3D serien saknar Asio så i framtiden kanske det blir ett annat märke.

Köp ett X-FI Titanium pci-e eller liknande och du kommer vara nöjd.

Av ecidemon
Skrivet av Läkarn:

Man kan väll bara köra en ljudkälla i taget med ASIO drivers?
Så blir det i alla fall när jag kör ASIO4all med pro tools, alla andra ljudkopplingar "stängs av".

Fast då köper man knappast ett Sound Blaster från creative?

Nej, med "riktigt" Asio stöd blir det inte så. Förutom än bättre latency än asio4all så kan du köra så många ljud instanser du vill utan problem, inklusive program som kör via asio.

Jag har ofta FL Studio, Buzz, Aimp 3 (dem 3 via asio) och youtube uppe på samma gång.

Av ecidemon

Bioshock gratis på Gamefly

http://www.gamefly.co.uk/download-games/

Kräver dock fortfarande ett kredit kort vid check out då du köper spelet bara att det inte kostar något.

Av ecidemon

Asus Gtx 680 DCII eller ett Amd 7970.
Dock är ett Gtx 670 eller 7950 mer värt skulle jag tycka, inte mycket långsammare men kostar desto mindre.

2Gb räcker bra om du bara spelar på en skärm, mer vdram är bra för nvidia surround eller eyefinity.

Av ecidemon

Datorn går ner till 1.6ghz i idle, och det är normalt. Belasta processorn lite så ska du se att den hoppar upp igen

Av ecidemon

Jag fick nyligen låna ett överblivet 560ti av en kompis så jag kan köra sli. Nu var det dock inte många spel som inte gick i 60fps på max inställningar i 1080p med Fxaa istället för Msaa. Men spelen som inte var 60fps förut är det nu utan problem, i vissa fall är det ju nästan komiskt hur många fps det blir men det är också en del fall där det i princip inte är någon förbättring alls.
Är du som mig och inte är så jätte kräsen med Msaa så fungerar ju 560ti sli riktigt bra måste jag säg, Har tyvärr inte BF3 men visst borde man kunna hitta en bra kompromiss där med skulle jag tro?

Hur som helst. Det blir varmt och högljutt, det är två asus dc2 top kort i burken så inte helt optimalt för sli, ligger en ledig kortplats mellan korten och jag har fläkt i fronten men det räcker inte då det övre kortet var uppe vid 100c och snurrade ett par gånger I gamla Crysis så jag fick sätta i en fläkt till på insidan bakom hårddiskburen lite vinklat upp mot korten och det gjorde markant skillnad (75c max nu) men det är fortfarande relativt högt ljud fast mer hanterligt.

Så hittar du ett billigt 560ti kort till så för all del kör på det om du vill men du måste väga det med mer värme, mer oljud och högre strömförbrukning mot om du skulle köpa ett nytt 660ti eller 670 som hamnar på liknande prestanda nivå så länge 1gb vdram inte är något problem.

Av ecidemon
Skrivet av punchline82:

Köp den som jag har i sign.
Riktigt trevlig skärm.

ja den ser riktigt trevlig ut, det är den som finns på inet
Försöker hitta på google så det verkligen fungerar, jag har inte displayport på grafikkorten, det är bara dual link dvi och hdmi som gäller.

Av ecidemon

Om du kan utesluta kabeln och dina inställningar på din egna upplösning (kanske fel timing?)

Är det även suddigt på högsta "standard" upplösningen i hög uppdaterings frekvens?
Är det så och det inte är kabeln så måste det vara digital till analog konvertern i grafikkortet eller monitorn. CRT skärmar tenderar till att tappa skärpa och kontrast med åren och då får man öppna den och justera om ett par små skruvar så blir det som nytt igen.

Av ecidemon

Tips på 3d skärm till 560ti sli

Försöker bli klok på vilken skärm som kan vara ett bra val runt 4000 inklusive 3d glasögon
Datorn är i signaturen med sli

Har ingen erfarenhet på denna biten, på webhallen och inet så finns där en samsung skärm i snygg design men det är inte 3d vision, skulle det fungera bra med datorn och spel?, vore ju en trevlig bonus om det fungerar med ps3an också som jag har kopplad till datorskärmen nu.
Eller är det kanske bättre med 3D Vision?

Är väldigt tacksam på svar!

Av ecidemon

lägre tightare timings = snabbare så vad Lideri menar är helt korrekt.

Av ecidemon

Jag har ett gtx 560ti (datorn i sig) som var från min förra dator och det fungerar helt ok med det flesta spel på max med fxaa på via drivrutinen istället för msaa eller liknande på i spelen, spelar dock inte BF3. Men tänkte försöka uppgradera till ett 670 snart.

Men jag håller med dig, lite synd att gå så pass långt ner i grafikkort med ett sånt bygge och om tanken är att det ska vara honom ett tag. Handlar det om att spara pengar så kanske ett 560Ti 448 (1795 på webhallen) eller 570 om de finns till relativt bra pris kunde vara ett alternativ.