Inlägg

Inlägg som PAT84 har skrivit i forumet
Av PAT84
Skrivet av anden12:

Ja, fyfan! Köpte viaplay nu inför CL. Applicerade "fixen" som PAT84 nämnde fast med adressen viasatondemand.com (vet inte om det fungerar utan..kan mycket väl vara så). Men ta mig fan, det fungera! Underbart!! Nu blir det viaplay kvarvarande säsongen av CL.

"Fixen:"(?)
Lägg in i notepad -> döp till viaplay.reg -> dubbelklicka -> ??? -> PROFIT

Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Software\AppDataLow\Software\Microsoft\Silverlight\Permissions\http://viasatondemand.com:80] "StaysInFullScreenWhenUnfocused"=dword:00000011

Snyggt!!
Det fungerar väldigt bra nu Nu kan man kolla på golf touren och pyssla med annat under tiden! Och Mr.Zlatan själv alldeles strax, underbart.

Av PAT84
Skrivet av anden12:

Då gör du ju uppenbarligen något galet.
Den tiden jag hade Viaplay fungerade det "ypperligt". Visst, det är inte HD-kvalité men jag upplevde inte någon bild som eftersläpande eller liknande (som tidigare person nämnde), jag upplevde heller inga stopp i sändningen pga av buffring.. och, enligt dig, sitter jag ju på betydligt sämre setup och lina (~20/3).

Det jag störde mig på, och anledningen till att jag sa upp det, var att jag inte kunde köra fullskärm på ena skärmen och använda den andra till annat (när det verkar sjukt lätt att implementera dessutom). Fick till svar av supporten att det var för att "...detta skulle kräva för mycket utav er kunders dator.".
När denna funktion implementeras betalar jag gärna för viaplay igen.

Den implementeringen hade jag gärna sett att den blev av. Utöver viaplay så har jag även csports.se vilket också använder sig av silverlight. För att vi ska kunna titta i fullskärmsläge på ena skärmen och använda den andra skärmen samtidigt utan att fullskärmen "försvinner" så måste det läggas till en rättighet i silverlight.
Jag har försökt att fixa det, men har inte fått till det. Antagligen för att jag använder fel länk till sändningen.
Jag kan ta som exempel med csports.se
Där är rättigheten inte satt mot adressen https://csports.se utan mot http://cdn01.csports.se (vilket man inte ser i adressfältet). Antagligen har viaplay någon likande adress som går mot sändningen.
Rättigheten finns satt i registret enligt nedan.
HKEY_CURRENT_USER -> Software -> AppDataLow -> Software -> Microsoft -> Silverlight -> Permissions -> http://cdn01.csports.se:80 (med värde 11 (REG_DWORD))
Lägger man till en likadan nyckel där fast med tex. http://viaplay.se:80 eller http://viasat.viaplay.se:80 så gör det tyvärr ingen skillnad, men som sagt, antagligen för att det inte är samma adress som går mot sändningen (eller spelaren), eller så måste viasat själva göra en implementering i silverlight, men det känns inte så.
Rättigheten kan man även se om man högerklickar i spelaren och väljer silverlight, där i finns permissions och en förklaring till vad för permission det handlar om. Vilket är "Full-Screen: Stay full-screen when unfocused".
Hade varit intressant att veta om det är en annan adress mot sändningen.