Inlägg

Inlägg som zorken har skrivit i forumet
Av zorken
Skrivet av adfactory:

Cooler Master verkar ju ha ett 850 SFX på gång, frågan är när det kommer ut

Just det, får väl hoppas att det kommer inom snar framtid!

Skrivet av Roger W:

750W räcker!
… så länge du inte ska trycka i ett antal hårddiskar, lägga allt under vatten och klocka absoluta snoret ur det möjligen.

Förenklat: Grafikkortet kommer dra lägre än 400W. CPU kommer dra lägre än 200W. 150W räcker för "resten" alla dagar i veckan.

Härligt att höra, då bör jag klara mig tror jag! Såg dock att Corsair SF750W (Som verkar vara enda 750W alternativet) är förväntat att komma tillbaka i lager 2020‑12‑28. Om inte 850W från CM släpps tidigare så kanske jag ger upp på "SFF drömmen"..

Av zorken

Tror ni att 750w kommer räcka för en setup med 3080 + Ryzen 7 5800X? Tänker på SFX begränsningen, vad jag kan se så finns det inte högre än 750w än.

Av zorken

[WoW] Föreningen - Draenor Horde - Rekryterar inför Shadowlands

<Föreningen> på Draenor [H] drar nu igång rekryteringen inför Shadowlands!

Vi är några stycken som spelat mycket tillsammans under nuvarande tier och valt att satsa på en egen guild. Främst för att vi vill spela ihop men också för att vi vill ha möjligheten att lära känna nytt folk med samma tankesätt som oss.
Vi kommer att raida 2 dagar i veckan Torsdag & Söndag 19.45 - 23.00, vi siktar dock på att lägga till en tredje dag första månaden vid intresse.

Krav och förväntningar:
- Du kommer se till att vara aktiv vid releasen av Shadowlands
- Du kan passa de tider vi satt utan upprepade undantag
- Du kommer fullt förberedd till varje raid
- Kunna ge samt ta konstruktiv kritik

I dagsläget är vi i behov av alla klasser och roller då vi är helt nystartade. Tidigare exp som CE och hög rio score är uppskattat.

Ansökning görs via guildens hemsida eller via DM.

Vi hörs!

Av zorken
Skrivet av Joppis:

SBAB bytte strategi ganska tätt inpå när jag tog mitt bolån 2019. De premierar sedan dess låg belåningsgrad så jag som har ~59% belåningsgrad har 1,34% rörlig ränta hos dem utan diskussion. Andra banker har andra system så har man högre belåningsgrad så kan det nog vara värt att kolla runt.

Exakt, enbart varit i kontakt med en bank som gav mig 1,39% direkt utan något tjafs så det är nog inte omöjligt att sänka räntan en del. Problemet ligger i att de jobbar med rabatter som oftast gäller i 1 år, så det gäller att vara med i matchen när de smyghöjer räntan upp till listräntan efter den perioden.

Men är absolut värt att lägga ned tiden på att försöka sänka räntan, är ju ändå en del pengar man sparar in.

Av zorken

Blir att sikta in sig på en ny burk med 3080 när det släppts, hur ser det ut storleksmässigt än så länge? Några kort som passar i ett Louqe chassi eller är det bara bjässar till kort?

Av zorken

Belåningsgrad ~74%, 1,49% i rörlig ränta hos SBAB. Vid kontakt med annan bank har jag blivit erbjuden 1,39% men inte tagit tag i saken än.

Av zorken

@Soitora: Ahh my bad.. kör en gammal version, tack!

Av zorken

Är det bara för mig som "Följda trådar" har slutat funka? Trådarna jag följer har fått vit bakgrund i listan.

Av zorken

Har använt mig av Ett mörkt tema till Sweclockers i många år innan men blir att prova detta framöver nu istället.

Mycket uppskattat, tack ska du ha!

Av zorken

@drwlz: Mitt tips är att sätta upp prisjakt bevakning, du kan välja att få notifikationer när produkten går under ett visst pris. "När priset sänks under: 450 kr" t. ex.

Av zorken
Skrivet av Meantek:

Collector Easyliving har 0% växlingsavgift men istället hela 3% uttagsavgift, såg jag nu. Kanske ett aningen bättre försäkringspaket än Bank Norwegian som jag har nu också.

Det där glorifierade Cash-kortet som precis kom och sedan bytte namn till Rocker har också fria uttag, men bara upp till 3000:-/månad. Det är inte riktigt tillräckligt för att vara intressant, dessvärre.

Antar att Collector kortet är förmånligt om man betalar allt med kort, men 3% uttagsavgift lät inte så kul!

P.F.C. verkar ha helt OK villkor You can withdraw up to 3000 SEK/month at no cost, there's a 1.5% fee after that.. 1,5% är ju inte 0 men det är ju ändå inte dyrt. Det kanske var detta kort du menade?

Av zorken
Skrivet av Meantek:

Det här är praxis gällande alla fakturor i Sverige. Om en förfallodag faller på en söndag har man till och med måndag på sig.

Eftersom ni har koll (misstänker att jag ställt samma fråga tidigare): finns det fortfarande kort med gratis uttag, utan växlingsavgift kvar?

Jaså det visste jag inte, de säger ju att man lär sig något nytt varje dag!

Utan växlingsavgift känner jag inte till något kreditkort som har, Norwegian tar ingen uttagsavgift men däremot tar de en växlingsavgift på 1.75% i utlandet (vilket inte är så farligt jämfört med andra kreditkort, men inte bättre än debitkort där 1.5-1.75% är det normala)

Har inte superkoll på Revolut men om jag inte är helt ute och cyklar erbjuder de fria uttag upp till 2000kr/månad i utlandet.

Edit: Kompletterar ovan angående Revolut

WITHDRAW MONEY ABROAD
Although ATM withdrawals cost us money, we give you SEK 2,000 a month in international ATM withdrawals for free. Anything over SEK 2,000 attracts a small 2% fee to help us cover our costs.

Av zorken

Har nu fått svar angående funderingen nedan:

Citat:

Om lönen kommer den 25:e(eller på sista bankdagen före 25:e den veckan) så ser jag inga problem med om t.ex. den 27:e inträffar på en lördag eller söndag, eftersom betaluppdraget kan ju läggas upp att det sker samma dag som lönen kommer in.

Ställde samma fråga till både min bank och komplett och fick följande svar. I min hypotetiska fråga så föll den 25:e på en Fredag och 27:e på en Söndag.

Svar från min bank
Gör du betalningen innan klockan 10.00 på fredagen skickas pengarna till mottagaren samma dag gör du det efter 10.00 skickas pengarna på måndagen istället.

Svar från Komplett
Skulle förfallodagen falla på en söndag, har du t.o.m nästkommande vardag för att få pengarna bokfört och registrerat hos oss.

Så kort och gott så verkar förfallodagen inte vara ett bekymmer för den som vill betala den 25:e.

Av zorken

@Veni: Riktigt bra information, tack för det! Jag gör som så att jag dubbelkollar med med min bank samt Komplett och ser vad de säger, återkommer.

Av zorken
Skrivet av Veni:

Då förstår jag.

Men min spontana tanke är då att man inte skall ha ett kreditkort om man måste vänta på lönen för att kunna betala hela(eller delar utav skulden för dom som tycker att det på något vis skulle bara lönsamt) av skulden.

Samtidigt så är jag inte helt naiv. Jag förstår att det är så kreditgivarna tjänar sina pengar på riktigt, d.v.s. att folk inte betalar hela skulden senast på förfallodatum. Hade alla betalt in sina 100% utav sina skulder så hade nog bonusarna och även till slut kreditkorten upphört att existera.

Om lönen kommer den 25:e(eller på sista bankdagen före 25:e den veckan) så ser jag inga problem med om t.ex. den 27:e inträffar på en lördag eller söndag, eftersom betaluppdraget kan ju läggas upp att det sker samma dag som lönen kommer in.

Naturligtvis värre om man får sin lön senare, men det lär inte då vara en överraskning och således något som går att planera. Men som skrivet i andra stycket, så bör man kunna betala av hela sin skuld före utbetalning utav lön.

Ett annat scenario: Om man nyttjar ett kreditkort och ej regelbundet betalar hela skulden så kan man fråga sig varför man har ett kreditkort, eftersom det då blir dyrare, p.g.a. räntan, än att köpa kontant/betala via kontokort.

Jag håller med om att man antagligen inte ska ha ett kreditkort då. Personligen har jag inget kreditkort än skall nämnas, men om jag väl skaffar ett så vill jag personligen veta att jag kan betala av räkningen även utan kommande lön.

Dock så kan det ju komma stunder då man eventuellt gör ett större inköp, då kan i alla fall jag tycka att det vore skönt att veta att man har lönen till hands för att täcka den kostnaden om så behövs.

Citat:

Om lönen kommer den 25:e(eller på sista bankdagen före 25:e den veckan) så ser jag inga problem med om t.ex. den 27:e inträffar på en lördag eller söndag, eftersom betaluppdraget kan ju läggas upp att det sker samma dag som lönen kommer in.

Nu är jag inte någon expert på ämnet men även om betalningen läggs den 25:e och 27:e infaller på en helg så hinner väl inte Komplett få in pengarna i tid och därav så har man betalat efter förfallodagen. Eller är det betaldagen som räknas?

Av zorken

@Veni:
Som tidigare nämnts i tråden kan 27:e ställa till det för folk som får lön den 25:e om det infaller på en fredag, ännu värre för folk som får in lönen den 28:e.

Citat:

Klart att det är en del av affärsmodellen. Dom räknar ju med att du inte kan betala så att dom tjänar på räntekostnaderna. Betalar man alltid så är man en dålig kund som bara kostar pengar förutom transanktionshistoriken som man kan sälja till företag som sysslar med riktad reklam.

Citat:

Jobbigt förfallodatum den 27 varje månad ställer till det om man får lön fredagen den 25:e... (går inte att betala tillräckligt snabbt)

Självklart så är ju detta inte ett problem så länge man har pengar på kontot när räkningen skall betalas (Om ens mål är att undvika att betala ränta såklart). Men gör du ett större inköp som eventuellt behöver täckas av din månadslön kan detta bli ett problem. Därför skrev jag "bra för dem, dåligt för oss!" därför att om du inte hinner betala räkningen så får du betala ränta vilket gynnar "dem" och inte "oss".

Av zorken

@pv2b: Intressant! Var i kontakt med dem, frågade om man hypotetiskt kan flytta förfallodagen om scenariot som du beskriver tidigare i tråden uppstår. Fick detta som svar:

Citat:

Tack för ditt meddelande.

Vi har fasta förfallodagar och kan dessvärre inte ändra på dom.

Dom är fasta för alla våra kunder.

Är väl en bra affärsmodell att ha den 27e antar jag.. bra för dem, dåligt för oss!

Av zorken

@pv2b: Är det fortfarande 27e som gäller som förfallodatum eller har detta ändrats?

Av zorken

@breakman: Är jag som virrar ihop det, ber om ursäkt

Var helt hundra på att jag haft stående överföring till BG via Swedbank, men kollade nu och det var till bankkonto. Mitt nuvarande sparkonto använder sig av bankgiro+OCR medans mitt gamla var bankkonto, därav förvirringen!

Av zorken

@breakman: Swedbank erbjuder stående överföring till PG/BG, var kund tills för ett par månader sen. Är du nyckelkund (vilket jag antar att de flesta är) så är stående överföring kostnadsfritt även till annan bank. Är du inte nyckelkund kostar tjänsten 10kr per överföring.

Överföring till konto i annan bank: 10 kr (0 kr om du har Giro-/Internetbetalning i banken). Priset tas ut månaden efter överföringstillfället.

https://www.swedbank.se/privat/kort-och-betala/betalningar/st...