Inlägg

Inlägg som gustav901 har skrivit i forumet
Av gustav901

Har precis testat att använda det på mina olika skärmar och den bästa användningen jag hittat hitintills är att använda den för att skala program som inte har något inbyggd scaler, typ alla program. Text ser inte så bra ut men man får in mer av det så en avvägning för alla. Testade 3200*1800 på en 1440p skärm och på 2st 1080p skärmar. På 1440p skärmar funkade det helt OK i vanliga program för text även om det blev ganska smått.
För 1080p blev det omöjligt att läsa text i den upplösningen men att ställa de till 2560*1440 funkar bra. Igen, grejer blir små men det går att läsa dem.

Jag kommer fortsätta använda VSR på mina 1080p skärmar men 1440p är min gaming skärm och det drar lite för mycket GPU att använda det i spel som jag redan inte har kraft att maxa i 1440p (single 290).

Av gustav901

Jag tror Let's players av skräckspel skulle vara väldigt intresserade i att ha en hjärtsensor som visade i sina videos. Svårt att se att det skulle vara något av värde för vanliga gamers men det var ett tag sedan någon gjorde nåt intressant med en mus.

Av gustav901
Skrivet av Broken-arrow:

Just därför http://www.techpowerup.com/reviews/CoolerMaster/G550M/4.html

CapXon företaget är kända för sina inte så stabila caps, som finns bland annat i CX serien från Corsair.

Sen det priset på agget, 1kr watten minst för ett bra agg och sen får du räkna med att modulariteten inte är gratis. Min dom har rätt sjyst garantitid för det agget trots sämre plattform. CWT gör mest budgetbyggen än mer premium, på dom flesta agg oavsett prisklass (just vid OEM tillverkning i alla fall).

Vad skulle nätagget göra för att datorn skulle starta om hela tiden? Om ett nätagg slår på en säkerhets funktion som skär strömmen så kommer inte moderkortet starta om igen eftersom den förlorade allt minne av att det har hänt. Det är som om du skulle slå på och av nätagget på baksidan. Har du en teori så hör jag gärna vad vilken funktion exakt det är som gör det.

Av gustav901
Skrivet av Broken-arrow:

Va inga pinns fel och du har ram minerna åt rått håll (ett i taget också i alla slottar). Provat utan grafikkort och pluggat in skärmen i moderkortet i stället utan att få bild?

Då sätter jag något på att agget är DOA, skulle göra RMA och skaffa vettigare agg eller i alla fall få det utbytt.

Jag ser inte varför det skulle vara ett problem med nätagget?
Jag tycker det verkar som moderkortet håller på. Kan vara mjukvara eller hårdvara.
Verkar vara många som har problem med Gigabyte och Haswell Refresh

Av gustav901
Skrivet av waswasd:

Blev samma igen

Googlat runt lite kan de vara att min motherboard är rev 1.0 och den stödjer inte BIOS F6 då jag tror att jag har en Intel Core i7-4790K 4.00GHz 8MB 350 MHz / 1250 MHz Haswell Refresh 22nm C0 88W 100 F6??

4790K är med på "supported CPUs"
Upptäckte just att den har support sedan BIOS F5!

Tillgängliga BIOS för ditt moderkort.

Hittade förslag på kortis på reset knappen på ett MSI moderkort. Du skulle kunna testa att kortsluta och hålla reset kortsluten på front kontakten. Eftersom det troligtvis inte är ditt chassi så kan du stoppa på kontakten och sedan hålla nere reset knappen på chassit.

En annan hade problem med en dålig RAM modul. Testa att köra en i taget och se om det hjälper. Du kan testa ett par olika platser också.

Av gustav901
Skrivet av waswasd:

Akej! provade det men de blev samma sak :S Nu vet jag dock inte hur ja stänger av den när elen är i (använde bara 24pin till moderkortet och ström till nätagget och processorfläkt) Är det meningen att fläkten ska snurra hela tiden och aldrig stanna? Nu snackar ja om processorfläkten

Fläkten kommer snurra hela tiden. Om den är som förut så startar den väl, snurrar lite och sen stänger av sig själv igen?

Av gustav901
Skrivet av waswasd:

Nae de va inte det Alla distanser hade en plats där skruv skulle in annars var de inga distanser.
Kopplade bara in moderkortet och nätaggen, satte i 24pin i moderkortet och power pinen och processorn. När man tillsatte ström så började processorns fläkt snurra och sen stängas av, sen snurra sen av osv. Samma fel som förut. Känns som något är riktigt fel Aja vet inte va man kan göra efter allt dehär

Koppla bort kontakterna från chassit på moderkortet och testa sen att starta genom att kortsluta kontakterna. Power knappen är kopplad med 2 ledare. De kontakterna som de går till på moderkortet kortsluter du. Det komma fungera som om du tryckte på knappen med det är ingen risk för att chassit bråkar. En husnyckel funkar att kortsluta med.

Av gustav901
Skrivet av Exeo:

Kan det vara så att du har 8 pin kontakten till moderkortet vänt åt fel håll? ser nu att din pin eller vad man vill kalla den är vänd neråt, på mina datorer jag byggt ihop så har den pin saken varit vänt uppåt, och sen brukar det väl vara 2 st 4 pin kontakter man sätter ihop, så ser nästan ut att du har tagit kabeln till ett grafikkort och satt in där, vet dock inte hur ut ett non modulärt agg ser ut med sladdarna så jag kan ha fel

Ganska säker på att den är rätt vänd

http://cdn1.bigcommerce.com/server3900/9dd4a/products/144/images...

Av gustav901
Skrivet av fark:

Pins i cpu sockel är hemskt små och kan vara svårt att se utan förstoringsglas, det behövs bara en på fel ställe! Dessutom lätta att skada om du inte är försiktig, har själv gjort det men dom går även att försiktigt böja tillbaka faktiskt.

Ifall det bara blinkar till och för direkt så behöver du ju inte kolla ström kablar till grafikkort iaf borde starta i vilket fall fast du får ingen bild såklart. Synd att du inte har en led debug display på moderkortet, super för nybörjare och även folk som har vanan inne att bygga för den delen. Det finns billiga debug kort att köpa på typ Ebay men ven inte om dom funkar i ditt fall då du inte kommer förbi boot stadiet men kolla upp det för dom kostar bara en hundring el så.

Du har väl ingen ledande kyl pasta va, typ Silver pasta? Ser ut att vara ganska mycket på CPU så se till att det inte läcker ner i sockeln det är inte bra använd icke ledande pasta om du inte har vanan inne.

Har du testat att ta ur aslla ram stickor och testa en efter en i loika slots för att utesluta fel där?

Intel använder inte pins längre utan kontakter, du får jobba för att böja dem.
Stockkylaren kommer med pasta på sig i rätt mängd så det bör inte vara ett problem.

Strömskydd kan skydda alla komponenter på moderkortet om den får felkod så jo, även fel ström till inkopplade grejer kan skapa det här problemet.

RAM stickorna ser ut att sitta i, omöjligt att sätta dem åt fel håll.

Jag skulle rekommendera att du drar ur alla strömkontakter och börjar om. Tänk på att flera kontakter kan vara lite jävliga, speciellt när de är nya så var väldigt noga med att varje kontakter klickar i.
Testa att starta med så få komponenter som möjligt. Inga hårddiskar eller drives. Vet inte hur ditt moderkort hanterar avsaknaden av RAM stickor men du kan ju testa att ta ut de också bara för att...

Av gustav901
Skrivet av Mögel:

http://www.anandtech.com/show/6515/corsair-carbide-200r-case-...

Det verkar som att det är förinstallerade distanser i 200r (jag vart tvungen att kolla av ren nyfikenhet, trodde inte heller det)

Tycker de ser förinstallera ut: Unboxing 200R

Av gustav901

Testa att ta ur grafikkortet och se om den startar då.

Av gustav901
Skrivet av Mathelino:

Ja, Enthoo Luxe är nog min favorit hittills. Får se vad Fractal Design kommer med i helgen. R5:an är nog för liten dock...
Corsairs hxi är ju fint som du sa.

Om man vill ha ett bra alternativ för vattenkylning vad ska man välja då?

Vatten låter mer än luft så jag skulle rekommendera NH-U14S. Finns D15 också men efter att ha installerat en twin-torn åt en kompis så fördrar jag single torn. Man får inte ut så mycket extra prestanda i alla fall.

Behöver du verkligen 6GB VRAM? Annars är ju 980 med 4GB en bra mycket bättre deal. Har du tid att vänta så kanske det är värt att se vad priset på 980 8GB kommer kosta.

Av gustav901

När den beter sig på det sättet så är det ett elskydd som går igång. Det kan vara vart som helst så börja leta där det är lättast.
Något som jag nydligen hade problem med var att 8-pin PCI-e kontakten satt på fel sätt.
Var det lätt att stoppa i 6+2pin på grafikkortet? Det ska vara väldigt mjukt men det går att få in dem på fel sätt. Du kan testa att ta loss dem och sedan kolla att varje han-pin ser ut som honan på grafikkortet.

Av gustav901
Skrivet av ruotria:

Det går inte bara hitta på saker för att det passar den ena sidan, kopiering är kopiering oberoende om du kopierar digital eller fysiskt.

Kan du ge ett exempel på fysikkopiering? Den ända fysiska kopiering jag känner till är celldelning och än så länge äger ingen patent på det.
Man kan göra en förfalskning av fysiska objekt men det är inte kopiering.

Av gustav901
Skrivet av MakeCoke:

Jag syftade inte på vad det innebär rent juridiskt, utan vad det innebär för skaparen/säljaren och hur moraliskt det är.

Det låter som du inte förstår skillnaden mellan stöld och piratkopiering eftersom du använder orden på felställen.

Vad det innebär för utgivaren (2K, EA osv.) är väldigt enkelt matematiskt:
(Tillverkningskostnad per kopia)+(distributionskostnaden per kopia)+(Utvecklingskostnad)/(Förväntat antal sålda kopior)*(Vinstsats)=(Pris till försäljare)
(Pris till försäljare)+(Försäljningskostnad (personal och lager))*(Vinstsats)=(Pris till konsument)

Så för en piratkopierad kopia:
0kr+0kr+0kr+0kr=0kr
0kr+0kr=0kr

Tillverkning och distribution är ju lätt att förklara varför de är 0kr.
Du kan inte ta med alla på hela jorden i din beräkning för förväntad försäljning, Mercedes räknar inte med att sälja en S-klass till alla på jorden. Av samma anledning så kan du inte ta med folk som kommer ladda ner det i beräkningen. Man kan helt enkelt inte bara hoppas på att alla kommer köpa det utan man måste göra en realistisk bild när man lägger budgeten för spelet.
Om de tar en vinst på 20% på 0kr så blir det 0kr.
Försäljaren finns inte ens med i bilden eftersom de inte berörs direkt.

Det som är omöjligt att ta med i beräkningen men som skulle kunna ha ett värde är hur mycket varje person som laddar ner spelet skulle vara beredd att betala. Om någon skulle kunna tänka sig att betala 20kr för ett spel men det sälj för 500-600kr så ger det värdet 0kr till utgivaren, men skulle det finnas ett sätt att betala 20kr för spelet så hade spelet varit värt 20kr för den pirat laddar ner spelet, men det finns ju inte så det går inte att ta med i beräkningarna.

Bara för att jag gör en målning som jag vill ha 7 miljoner för gör inte det att den är värd det även om folk pirat laddar ner en kopia av den.

Moral är något personligt så vad vi gör för moralisk bedömning spelar ingen roll. Vi kan göra det olagligt men det kommer inte påverka vad folk tycker och tänker. Och om vi ska ha diskussion om moral så finns det bra mycket viktigare saker att tala om är piratkopieringen men det hör inte hit.

Jag förespråkar inte piratkopiering men jag som många andra ser faran med att implementera metoder för att försöka stoppa piratkopiering som skadar de som vill ta den lagliga rutten.
För eller emot DRM handlar inte om vad som är rätt eller fel utan vad det har för konsekvenser.

Av gustav901
Skrivet av MakeCoke:

Tja, vad innebär stöld? Att någon skaffar en produkt gratis från skaparen/försäljaren som dessa satt ett pris på. Detta leder till att skaparen och säljaren förlorar pengar i form av uteblivna inkomster och en förlorad produkt. Vad innebär piratkopiering? Att någon skaffar en produkt gratis som skaparen/försäljaren satt ett pris på. Detta leder till att skaparen och säljaren förlorar pengar i form av uteblivna inkomster. Alltså, piratkopiering är mer eller mindre lika med stöld.

Tänk om det fanns en bok som skrev vad stöld innebar...

Kort sammanfattning från lagen.nu:

Citat:

Stöld beskrivs i 8 kap. 1 §. Stöldbrottet förekommer i tre allvarlighetsvarianter som alla, har sin egna term:
Ringa stöld benämns snatteri och återfinns i 8 kap 2 §
Normalgraden av stöld benämns stöld 8 kap 1 §
Grov variant av stöld benämns grov stöld 8 kap 4 §
Skyddsintresset vid stöld är äganderätten. Endast lösa saker samt del till fast egendom kan ägas. Vidare så kan inte döda människor äga saker.
För att ett brott ska kunna beskrivas som stöld så krävs det inte bara att gärningsmannen tar något från någon annan, alltså att gärningsmannen begår ett tillgrepp, utan tillgreppet ska dessutom ske i syfte att tillägna sig saken.
Det finns två gränser mellan stöld och snatteri,
om tillgreppet sker i butik går gränsen vid 1000 kr, se NJA 2009 s. 586.
om tillgreppet sker utanför en butik sänks gränsen beroende på hur stort integritetsintrång gärningsmannen gör. I rättsfallet NJA 1995 s. 561 ansågs tillgrepp av sammanlagt 140 kr ur två handväskor utgöra stöld då det inneburit ett inte obetydligt integritetsintrång. Även den omständighet att egendom måste lämnas obevakad har ansetts som en försvårande omständighet (NJA 1985 s. 384). Vidare gäller att endast föremål som har ett värde på den legala marknaden kan bli stulna. Föremål med endast affektionsvärde eller exempelvis narkotika skyddas inte. Skuldebrev, körkort, pass, fullmakter eller en redan ifylld check m.m. har heller inget eget ekonomiskt värde och faller också utanför paragrafens skyddsområde.
Tidigare fanns i 3 § ett brott som gick under namnet bodräkt som även fanns allvarlig form som, grov bodräkt och vilken återfanns tillsammans med grov stöld i 4 §. Bodräkt avsåg huvudsakligen att man tillgrep saker ur ett bo. Det kunde vara bostad och dödsbo men även något man innehade med samäganderätt.

Brottsbalk (1962:700), Kapitel 8, "Om stöld, rån och andra tillgreppsbrott", säger ingenting om illegal kopiering för eget bruk.

Citat:

1 § Den som olovligen tager vad annan tillhör med uppsåt att tillägna sig det, dömes, om tillgreppet innebär skada, för stöld till fängelse i högst två år.

Om vi tänker oss ett spel på en skriva som någon köper och sedan laddar upp innehållet på nätet för andra att tillgå så ägaren tekniskt sätt den personen som laddade upp spelet. Om någon annan sedan kompletterar den digitala kopian med produkt (typ fil) för att ta sig runt DRM så äger personen som skapade modifieringen de delar som berörs av förändringen.

Du har alltså inte stulit från den som skapade eller distribuerar produkten utan du har tagit den från den som laddade upp filen. Dock så har den personen kvar spelet i bruklig form och därför inte blivit av med produkten eller förlorat värde på det, så det är ingen stöld.

Det brott som har begåtts är att man har brutit mot licensen som säger att endast en person får bruka produkten. Den lag som styr hanteringen av det är Lag (1960:729), "om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk". Den styr alltså hur du får kopiera eller inte. Den styr inte vad som är lagligt att ha i ett licensavtal.

OT: Något som skulle behöva prövas i rättegång är hur kraftigt "trasigt" ett spel kan vara innan ska ha rätt att lämna tillbaka produkten då den anses vara defekt. Eftersom produkten kanske fungerar på återförsäljarens maskin men inte din, du kanske saknar internet, så kan man inte bevisa att produkten är defekt och då finns inte heller rätten att få tillbaka sina pengar. Om du kör AMD CPU och AMD GPU men spelet endast funkar på Intel och Nvidia så är produkten inte defekt bara för att du inte kan använda den så kopieringsskydd som gör ett spel ospelbart gör inte att man har rätten att kräva sina pengar tillbaka vilket är ett stort problem.
Det som skulle kunna prövas är om distansköplagen gäller eller inte det fallet. När räknas produkten som "använd"?

Eftersom ingen gör demos nuförtiden så är du helt enkelt körd om det inte fungerar. Då är det nästan så att EA ligger längst fram i konsumenternas rätt att pröva om ett spel ens fungerar innan de blir tvungna att behålla ett spel som inte fungerar.

Av gustav901
Skrivet av enoch85:

BAM! Inga fler köprådtrådar på Sweclockers, "har jag missat något".

Tills någon plockar ihop en kundvagn hos någon annan återförsäljare

Av gustav901
Skrivet av MakeCoke:

Om alla, rent ut sagt, idioter skulle sluta ladda ner saker gratis som skaparen bestämt sig för att ta betalt för.

Piratkopiering verkar som det bästa alternativet om man vill ha snabb support och blir av med problem. Speciellt om man har nätverksproblem som gör att man inte alltid kan vara online.

Det är ju ännu inte klart om GTA 5 har det här kopieringsskyddet eller om det är kommande produkter.
Men är det kopieringsskydd på det är så det ju inte omöjligt att om man vill modda det att man måste ladda ner något som bryter kopieringsskyddet för att kunna installera dem, och då är ju livet bättre för det de som piratkopierar.

Jag har inte riktigt koll på det vad just det här skyddet håller på med, men eftersom SF med andra media företag var där så kanske det bara är kopieringsskydd för musiken som används i spelet?

Av gustav901
Skrivet av AnnoyingIB:

Låter som en bra idé. Som till exempel att ett visst grafikkort/nätagg/moderkort är för stort för chassit

När det kommer till storlekskompatibilitet tror jag det kan bli svårt eftersom att många chassi tillverkare inte redovisar de siffrorna. Inet har ju inte riktigt bemanning för att öppna en kartong av vare chassi som kommer ut på marknaden för redovisa siffrorna.
Inet hade ju gärna fått sätta lite press på tillverkarna att redovisa det eftersom att alla som bygger och säljer datorer skulle vara intresserade av den informationen.

ATX standardkompatibilitet hade ju kunna redovisas ganska enkelt men just hur många mm som tornkylare kan vara samt hur långa grafikkort och nätagg kan vara tror jag blir svårt om inte tillverkarna blir bättre på att redovisa de siffrorna.

Av gustav901
Skrivet av GreenSoap:

Just ja, jag glömde köpa kylpasta en gång, CPU kylarn var begagnad och det följde inte med någon.. Så jag fick använda tandkräm.

WORKS JUST AS WELL IF NOT BETTER >:3

Varför använde du inte bara vatten, det är ju det som kallas vattenkylning tror jag? När man använder vatten istället för kylpasta?

Eftersom att det ingår i alla produkter som är nya så tror jag bara det skulle förvirra folk som inte har 100% koll på datorer. Så personligen skulle jag nog stoppa kylpasta under övrigt.