Inlägg

Inlägg som [SmR]BMF har skrivit i forumet
Av [SmR]BMF
Skrivet av Entepåse:

Okej! Jag läste igenom och du har rätt i det du säger. Konstigt av Inet att slarva med sådant. Jag gillar chassit personligen men han vill nog ha solid-chassi då han absolut inte vill att det ska lysa (hans tjej hade det som krav tydligen haha...)
Tack för tipsen

Kan bara hålla med, fler chassin borde säljas med plåtsidor, gillar inte heller ljus i min dator

Av [SmR]BMF
Skrivet av Entepåse:

https://www.inet.se/produkt/6906220/phanteks-xt-pro-ultra-sva...

Det är denna du menar?

Vad jag kan se under hårddisk/optiskt media så står det "Delade 2.5"/3.5" (standard)" 2st". Kanske jag missar något men verkar ju bara ha två?

Det är den, är en felskrivning på inet, standardversionen som heter XT Pro har den konfigurationen men tittar man på Phanteks sida så står det klart och tydligt att Ultra versionen har den konfiguration jag skrev i tidigare inlägg. Bifogar länk till chassit på Phanteks sida:

https://www.phanteks.com/XT-Pro.html

Glhf!

Av [SmR]BMF
Skrivet av Entepåse:

Kan absolut hålla med dig men efter jag pratat med han ikväll så har han 3 hårddiskar (2 ssd + mekanisk) som måste få plats så därav valet av chassit. Jag glömde skriva det insåg jag nu i mitt första inlägg. Sitter och försöker hitta något liknande men det är svårt utan att snabbt komma upp i prisklasserna.

Hej igen FYI Phanteks XT Ultra rymmer 2st 3,5" och 3st 2,5" diskar, alternativt 1st 3,5" och 4st 2,5" diskar.

Av [SmR]BMF
Skrivet av Entepåse:

Hej, sitter och plockar ihop en speldator till en kompis. Budget ligger kring 20k +- några kronor. Enda kraven är att den är så tyst som det går och inte lyser.

Han vill spela mestadels CS, Helldivers 2 och liknande sådana FPS-spel. Det spelas på en 144hz 1080-skärm.

Vad tror ni om denna?

https://www.inet.se/datorbygge/b1509674/inet-bygge2https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/datorbygge/bild/b1509674/inet-bygge2

Hejsan

Vad gäller chassit så känns ju 2100kr som mycket pengar för ett chassi med dålig ventilation. Phanteks XT Pro Ultra Svart kostar 950, kommer med 4 pwm fläktar (dock rgb men är ju valfritt att koppla in rgbn, finns även ett XT chassi för 699 kr som levereras med 1st 120mm pwm fläkt). Det finns många chassin som känns mer prisvrda är väl det jag vill ha sagt Ett mesh chassi med rätt fläktkurvor kommer hålla betydligt lägre temp och sannolikt även lägre ljudnivå än Fractal chassit.

Glhf!

Av [SmR]BMF
Skrivet av zyrien:

Halloj alla!

Köpte en Hyte Y40 på black friday och har kört med en Deepcool AK620 som CPU kylare och upplever att luftflödet är kasst i chassit. Har 2st 140mm fläktar i fronten som är rekommenderat, 2st 120mm i toppen och en där bak.

Frågan är då för att få ned tempsen i chassit är det bättre att köpa en 240/280/360 till min 5800X3D? Kör ett 6900XT som är vertikalt monterad och upplever också att den går ganska varm.

Har som fläktar på varje plats så vet inte riktigt hur jag skall få ned tempsen annars, har testat undervolta GPU + CPU utan någon större lycka.

Mvh

Halloj!

Från vad jag läst har Hyte 40 inte klassledande prestanda men helt ok. Verkar som många kör en toppmonterad AiO och en del lägger också till en 140mm fläkt i botten för att få ner gpu temps lite.

Glhf!

Av [SmR]BMF
Skrivet av Spel_mamman:

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1509188/datorbygge

Detta fick jag av Inets kundtjänst.
Vad sägs?

Först vill jag säga att jag för det mesta hört överlag bra omdömmen om Inets byggen, men det är klart alla kan ha en dålig dag och det gäller alla pre-builds. Tittar vi på förslaget från Inet hade jag bytt cpu till en Ryzen R5 7600 istället för 7800x3d, där sparar du +2000kr, byt kylare till en Peerless Asassain 120 SE, sparar 950kr, PSU Seasonic Focus GX 750 för 1189kr, sparar +400kr, går säkert att spara ytterligare på chassi osv. men det är mina förslag.

Glhf

Av [SmR]BMF

Skämtet tidigare i tråden åsido, känns lite som historisk kartellbildning på minnesmarknaden. En eller ett par tillverkare uttalar sig offentligt om hur låga vinsterna blivit och resten av marknaden faller in i ledet ända tills någon tillverkare får för sig att norpa en större marknadsandel och priskrig bryter ut på nytt. Rinse and repeat... Jordbävningen kunde inte kommit mer lägligt

Av [SmR]BMF
Skrivet av GrizzlyBear83:

Körde MemTest86 över natten och minnena var det inget fel på.

Kanske får skicka iväg den till Inet eller så om det fortsätter, de har väl andra verktyg än mig att hitta problem.

Tack i alla fall allihop!

Sök på minnesläckor i Blackops i den sökmotor du föredrar, har åtminstne tidigare varit en grej.

Glhf!

Av [SmR]BMF
Skrivet av dlq84:

Själv hade jag försökt begära att få lämna tillbaka det och få pengarna tillbaka först och främst...

Kan ju vara svårt med beggade kort Dessutom var kanske inköpspriset riktigt bra?

Av [SmR]BMF
Skrivet av Pepsin:

Japp, jag planerar också köpa nytt kring då, så räkna med en stor prisökning på RAM och SSD samt en ny mining-boom så grafikkort blir omöjliga att få tag i.

Samtidigt som mining på cpuer boomar på riktigt och det enda som går att få tag på är två-kärniga celerons till priset av en arm eller ett ben, ibland båda Kast med litet chassi ökar plötsligt enormt i populäritet i västra Madagaskar varvid kilopriset på ATX chassin närmast blir att likställa med kilopriset för guld!

Kom ihåg var ni läste det först!

/[SmR]Nostradamus

Av [SmR]BMF

Det ska fungera. Bra design med bara en tjocklek, föredömligt.

Glhf!

Edit: kanske titta på den här paden istället, rätt mycket bättre värmeledning och en räcker till hela kortet:

https://www.inet.se/produkt/5320333/alphacool-eisschicht-11w-...

Av [SmR]BMF
Skrivet av bjornsson:

Tog isär den och gissar det suttit någon annan kylare på den, då padsen va halvt trasiga och klegget p åGPUn vet jag inte vad jag ska säga om. Gjorde rent och la på lite nytt Corsair kylpasta och efter 20 min i OCCT så ligger GPUn på 75 grader istället iaf och inget flimmer och stök.

Tänker att det var det som va felet

Men, ska väl snygga till det lite så vad för pads/kylpasta ska jag köpa och lägga på?

Vad är det för kort? Har man tur kan man ibland söka upp tjocklek på pads på nätet så slipper mäta.

Glhf!

Av [SmR]BMF
Skrivet av GrizzlyBear83:

Lite beroende på flikar i loggboken står det följande:

Händelsetyp: kritisk:
Datorn har startats om utan att ha stängts av ordentligt först. Detta fel kan inträffa om systemet slutar svara, om det kraschar eller om strömförsörjningen oväntat bryts.

En annan post säger: Den senaste avstängningen av datorn vid 15:00:38 den ‎2024-‎04-‎02 skedde oväntat.

Vid 15:00 rapporteras följande:under Windows Error Reporting

Fel-bucket 1192969237428251126, typ 5
Händelsenamn: RADAR_PRE_LEAK_64
Svar: Inte tillgänglig
Kabinett-ID: 0

Problemsignatur:
P1: cod.exe
P2: 2.0.0.0
P3: 10.0.19045.2.0.0
P4:
P5:
P6:
P7:
P8:
P9:
P10:

Bifogade filer:
\\?\C:\Users\bjorn\AppData\Local\Temp\RDR87B4.tmp\empty.txt
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER87C4.tmp.WERInternalMetadata.xml
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER87F4.tmp.xml
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER8802.tmp.csv
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER8822.tmp.txt

Inget är överklockat, tittade i BIOS o minnena ligger på 4800mhz.

Vid omstart efter kraschen låg temperaturerna runt 50 grader.

Det är en minnesläcka, kan vara dålig kod, ram som överklockats m.m som ligger bakom.

Hoppas det löser sig

Av [SmR]BMF
Skrivet av Christian995:

Förstår, men kommer 5800X3D dra ner RTX 3060 eller vice versa?

5800x3d kommer i majoriteten av spel att hållas tillbaka av ett 3060 vilket inte är något större problem, antar att du kommer köra 1080p. Verkar som du ändå har planer på ett bättre grafikkort i framtiden?

Av [SmR]BMF
Skrivet av Christian995:

Är mer inne på RTX helt ärligt.

Ungefär samma raytracingprestanda, 3060 leder i lite mer tungdrivna titlar medans 7600 tar ledningen i mer lättdrivna spel. I vanlig rastrering vinner 7600.

Av [SmR]BMF
Skrivet av Christian995:

Förstår, men jag tänker budgeten är inte den starkaste och fyller år snart och vill inte spendera allt för mycket men ändå få ut de bästa utan att behöva byta ut hela min PC.

Har du funderat på ett AMD RX 7600 kort istället? Högre prestanda samma pris

Glhf!

Av [SmR]BMF
Skrivet av Avloppsdykarn:

Hej,

Följande dator kostar 8990 :- nästa vecka. Jag har en gammal dator från hedenhös, i5 2500k… Denna dator kanske inte är dagsfärsk men är priset ”ett kap” eller kan man få bra mycket för pengarna?
Hur är uppgraderingsmöjligheten för detta OEM-datorer?

Tack på förhand!

https://www.power.se/datorer-och-surfplattor/datorer/stationa...

Det här med uppgraderingsmöjligheter på oem datorer kan t.ex begränsas av att det inte finns bios som stöder andra processorer än den som sitter i vid köp. Annat som kan göra uppgraderingar svårt är moderkort som inte följer ATX standard, propietära kontakter på moderkort/psu m.m m.m. De uppgraderingsmöjligheter som finns för ett eget bygge med en 12400 cpu och ett 3060 grafikkort är att uppgradera cpu till annan 13:e/14:e gen processor och annat grafikkort. Det borde inte vara några problem att uppgradera vilket som med brasklapp att bios i undantagsfall inte stöder bättre cpu.

Huruvida det är prisvärt får någon annan uttala sig om

Just det, en sak till, tillverkaren kan vara en SI (Systems Integrator) och då är det till skillnad från OEMs oftast standardkomponenter från kända tillverkare, kan vara värt att kolla upp.

Glhf!!!

Av [SmR]BMF

Om någon "kaaaaanske" kan tänka sig att prova i framtiden men inte är beredd att panta bilen för att köpa ett chassi för +2k så har Phanteks ett i alla avseenden tradionellt och trevligt chassi för mellan 600-700kr som är förberett för kabeldragning från baksidan. Byggde till sonen i ett i veckan, upplevde kvalit'en som hög för prisklassen, saknades kanske lite finesser, chassit är stort.

Av [SmR]BMF
Skrivet av KarlieWharlie:

Enligt PDF:en verkar ett GTX 3060 få plats men det verkar lite för bra för att vara sant?

<Uppladdad bildlänk>

PDF: https://media.dustin.eu/media/d200001001791378/z1-g9-tower-wo...

Halloj!

Det ska fungera med ett 3060/4060 i den burken enligt de uppgifter diverse psu calculators bistod med. Du får kanske mäta invändigt hur stor gpu du får plats med, vet inte hur stort chassit är, kan ju dessutom sitta hdd-burar i botten som kan begränsa storlek på grafikkort.

Glhf!

Av [SmR]BMF
Skrivet av budint:

Hej datakompisar.

I en gammal tråd skrevs det om hur folk tejpar sina chassin för bättre luftcirkulation. Vad gör man idag?

Hittade ett chassi som verkade vettig till mitt bygge: DeepCool Morpheus.

I de bifogade bilderna kan ni se hur fläktarna kommer att jobba i onödan. Håligheterna bredvid fläktarna kommer att göra att luften snurrar runt istället för att bygga upp luftcirkulation inne i chassit.

Det lutar åt att jag skaffar tejp på biltema eller liknande.

Andra smarta lösningar får ni gärna tipsa om!

Passar på att tycka till om chassit på samma gång:

En säljande punkt var den medföljande PCI-risern, Fast när jag insåg att den setupen med vertikal GPU-montering skulle blockera övriga kortplatser för PCI blir det en klassisk montering och en kabel som inte används,

CC-måtten för fläktmonteringen fram är felaktig. Det är en sorts monteringsräls som inte vill passa mot de 200mm Noctuafläktarna jag köpte till. De får plats men monteringsrälsens olika lägen matchar inte i mitt chassi.

Nu inser jag dessutom att jag behöver skaffa extra kablar till fläktarna samt eventuellt separat fläktstyrning. Tänkte bygga till 4 st 140mm.

Att utan problem kunna montera en 420-radiator i toppen var en skön känsla. Hade egentligen tänkt att hålla mig till luftkylt men insåg att du helt enkelt fick mer kylning för slantarna: en Arctic Liquid Freezer III 420 a 979kr.

Det blir nog bra till slut, men som sagt är jag nyfiken på era tankar på hur man täpper igen håligheter, kanske tom på snyggare sätt än att tejpa.

Tack för uppmärksamheten!<Uppladdad bildlänk><Uppladdad bildlänk><Uppladdad bildlänk>

Montera en fläkt för utsug bak i chassit, borde ge lite bättre evakuering av värme alstrad av gpu, bättre luftflöde över vrm även om Arctic kylaren har den lilla fläkten vid blocket. Tror inte du behöver tänka på tejp eller andra metoder för att täppa till chassit om du monterar en fläkt bak.

Glhf!!!