Inlägg

Inlägg som Boriz har skrivit i forumet
Av Boriz
Skrivet av jonthan:

24.se fraktfritt THKT-76*

*=5

Skickades från m.sweclockers.com

Tagen! Tackar!

Av Boriz

@Stradale:

Varför ska jag hålla på att snacka och gnälla kring 50 pix? Fasen är det bara priset av en öl på puben som skiljer oss så är det ju inget problem. Är det 300 du vill ha så är det 300 du får.

Du kan ju skicka ett PM till mig med din betalinfo och dyligt.

Av Boriz
Skrivet av Stradale:

Hej!

Säljer Crucial DDR3 4*8GB (32GB) 1600 MHz
AMD FX 6100 AM3+

Vi kör bud på det och säljer endast alla fyra stickor tillsammans.

Läs hela annonsen här

Så har du sålt grejerna? Om inte så kan jag bjuda 250 +frakt för AMD FX 6100.

Har en am3+ bräda liggandes och bör kunna skrämma ihop en budget spelburk åt min sambos yngsta kusin om jag bara kommer över en billig cpu.

Av Boriz

Om man inte redan köpt LG Cam Plus CBG-700 (LG G5 Kameramodul) när den var nere på 129:- så har Webhallen sänkt priset yttligare,LG G5 Kameramodul 99:-

Av Boriz
Skrivet av Lurkzeee:

Jag vill kunna komma åt flera enheter och dess filer i hemmet, ha en central backupstation men största användningsområdet där blir väl Plex.

Budgeten - helst under 5000kr.

Jag kör ju en setup med lagring, plex och en desktop allt enligt detta inlägg Jag minns inte riktigt priset, men bör inte bli allt för dyrt. Särskilt inte med tanke på att det är lite äldre grjer och mycket av det säkert går att finna bättre begagnat om man vill gå den vägen.

Av Boriz
Skrivet av Inian:

Jag kan förstå att man borde läsa klassisk fantasy någon gång men t.ex. The Hobbit är inte ens nära en bra bok med dagens mått. På en lista över böcker man bör läsa ja, på en lista med bra böcker nej.

Sen har de hoppat över några riktigt bra författare och bokserier... L.E. Modesitt Jr., Robin Hopp, Terry Brooks och min favorit Trudi Canavan. Trudis Black Magician Trilogy är helt fantastiskt bra läsning och Terry Brooks' ursprungliga Shannara-trilogi fick mig intresserad av böcker och fantasy efter att Robert Jordan misslyckats totalt med WoT.

Kom igen, The Hobbit. Eller Bilbo - En hobbits äventyr som den hette när jag läste den är ju helt OK fantasy, oavsett vilken måttstock man använder sig av. Jag bara älskar sago-känslan som den bär. Sen ska jag erkänna att jag inte läst 'Hompen eller En resa dit och tillbaks igen', så den kan jag inte uttala mig om. Jag har läst att det var den översättningen som JRR Tolkien inte gillade. Men, jag menar, Homp, hur nice ligger inte det i munnen?

Jag har inte haft tid att lyssna på avsnittet ännu. Men ser fram emot bussresan hem från jobbet idag. Dock så känns det ju som om Eddings har fått väldigt många böcker listade. Särskillt med tanke på att jag vill minnas att det mer eller mindre var samma storry, gång på gång på gång. Visserligen så är ju genren känd för att mest bära samma story gång på gång, men jag upplever verkligen Eddings böcker som samma, samma. Med kanske andra namn.

Men som sagt jag har inte lyssnat på avsnittet ännu. Så det kanske är av den aledningen som jag nyss nämnde kring repititioner som han nämns där i.

Av Boriz

Jag har hela tiden sagt "Tjugohundra...", kommer fortsätat med det också... "Tvåtusen..." låter "fel" i mina öron

Av Boriz

Just nu kör jag an lite udda setup, en win7 desktop under esxi på en AMD FX-8350. Väldigt nöjd med detta, upplever faktiskt ingen större skillnad mot min tidigare i5 2500K trots att jag kör flera maskiner på den. Visserligen så spelar jag ju inte så mycket, mest lite Diablo III och lite annat.

Jag har ett annat bygge planerat nu där ett begagnat ASUS M5A97 LE R2.0 paras med en ny AMD Opteron 3280. Ingen aning om hur det kommer bli att spela på, men jag har ett 750 ti jag köpte när det var billigt på nån nätbutik, kanske Netonnet? Ja ja... Hur som helst så räknar jag på en kostnad på under 2500:- för burken och lyckas jag med det så blir jag väldigt nöjd.

Just detta är anledningen till att jag köper AMD prollar. Jag upplever prestandan fullgod till mina behov och är inte intresserad av att kasta pengar i sjön.

Så för att sammanfatta detta inlägg (som känns lite flummigt) så förespråkar jag att man konstaterar vad man vill använda datorn till. Tittar efter hur kraftfull hårdvara som behövs och sen gör avvägningen vad man vill bygga av.

Av Boriz

Min avatar är en omtolkning av mig som en antropomorfisk mullvad. Flitigt använd av mig på nätet. Ritad av en god vän till mig.

Av Boriz
Skrivet av Gunior:

Ok då tolkar jag som nej till quad.

Återkommer vid tillfälle med fraktinfo. Ska redigera betalinfo, har endast Bank/Paypal.

PP Funkar för mig om det är så

Av Boriz
Skrivet av Gunior:

@Boriz:

Om intresset är så stort så kan jag plocka ur en quad jag använder och byta, säg till om intressant.

Intresse kvar för allt annat ?

Fortfarande helt klart intresserad av Smartphone docka USB 2.0 med HDMI. Kan swisha bara du kollar frakten

Av Boriz
Skrivet av Gunior:

Står bara asus tyvärr på Intel mobo, CPU modell okänd och vill helst inte lyfta av kylare.

Ok intresserad av grafikkortet ?

Phenom X3 var det tydligen, AM2+ stöd: http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20X3%208450%20-%...

AMD Athlon 64 X2 . http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%20X2%205200%...

Eftersom det visade sig vara en tri-core och inte en quad så drar jag tillbaka mitt intresse.

Av Boriz

Är intresserad av am2 quad och Smartphone docka USB 2.0 med HDMI Begärt pris samt frakt?

Av Boriz

Vad sägs om en http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3000882

liten, lätt och billig. (förutsatt att NoN priset inte ändras)

Du kommer ju inte behöva undra vilken av alla bärbara på bordet som är din iaf

Av Boriz

SteamOS/HTPC Mini-ITX MB+CPU funderingar max 2000:-

Jag sitter och funderar lite på en ny Steambox/htpc då jag inte riktigt kommer överens med min Brix 3227. Så burken är ju tänkt att användas för lite lättare spel under Linux, in home streaming och videouppspelning i 1920x1080. Naturligtvis så är ju detta bygga precis som alla andra jag gör satt på en någolunda stram buget och jag vill nog inte överskrida 2000 pix då det alltid finns andra hål att fylla.

Jag har fått tag på ett Silverstone Raven RVZ01 och ett 450W nätagg för en billig slant och tänkte "låna" 8GB ram ur flickvännens spelburk då hon inte behöver ha 16GB. Därtill så har jag köpt på mig ett Asus geforce GTX 750 Ti 2GB OC och en Intel 535 120 GB när priserna varit bra. Men då jag inte har någon större erfarenhet av Mini-ITX byggen så jag tänkte höra med er vad ni tycker.

Så ska jag satsa på ett MSI Z97I AC med en Intel Pentium G3240 eller ett ASRock FM2A88X-ITX+ med AMD Athlon X4 840? Eller finns det nån som har något annat förslag?

Tar gärna emot svar åsikter och tankar.

Av Boriz

400 pix för moderkortet, hämtar och betalar kontant.

Av Boriz
Skrivet av wRRM:

Jag kör en virtuell Windows 8.1 klient på min ESXi host med diverse program och det flyter på bra med 4GB ram och en CPU kärna.

Jag skulle inte rekommendera att köra en virtuel dator som primär dator hemma dock, jag använder min klient i jobb och management syfte,

OK, tja jag antar att smaken är som baken. Den burk jag byggde ihop tidigare i tråden är min primära och jag använder den mest för lite casual gameing (win 7) och som fil- och Plex server. Tycker det är riktigt nice!

Av Boriz
Skrivet av skyw00lker:

Kör du windows 7 som desktop, om så är fallet flyter det på bra?
Jag funderar på att köra en liknande setup fast för någon linux dist istället samt ha några virtuella boxar

Ursäkta det sena svaret, jag var inte medveten om att jag fått svar i tråden.
Jo då. Jag kör en win 7 desktop, tycker den är riktigt snabb och responsive. Jag upplever ingen skillnad från mitt förra Intel 2500K bygge. Visserligen så har jag ju tilldelat mer än halva kraften av hårdvaran efter som det är min primära burk. Största problemet jag har just nu är diskutrymme, men det är ju för att jag har varit lat och inte orkat sätta i mer disk.

Av Boriz

Det blev att bygga nytt.
Just nu kör jag en ESXi 5.5 med OpenMediaVault med ett Plex tillägg samt en Windows 7 med GPU passthrough. Dock så finns det planer på att migrera in min Windows 10 test maskin och kanske en eller annan liten lek/lab maskin.

Systemet så som det ser ut just nu är

Asus M5A97 R2.0
AMD FX-8350 @ 4 GHz
Cooler Master Hyper 212 Evo
16GB Team Group Zeus Blue DDR3 @ 2133MHz
Asus Radeon HD7970 DirectCU II

OCZ ModXStream Pro 700W

Allt detta instoppat i ett NZXT H230 (Vit)

Kostnaden för det hela är lite svår att avgöra då det varit lite delar som jag haft liggandes, köpt nytt och även begagnat. Planen är just nu att utöka med 16 GB ram till vid ett senare tillfälle, för att nå upp till de 32 GB som moderkortet stödjer.

Ser nu att jag lekt ganska hårt med länkar i detta inlägg, men vad gör det. Kanske nån som verkligen vill veta vad jag byggt med.

Av Boriz

Eller varför inte en ubuntu live usb som går att flytta mellan de olika datorerna?