Inlägg

Inlägg som annannas har skrivit i forumet
Av annannas

Webcam mikrofon istället för headset mick ?

Hej! Som titeln antyder så kan jag inte välja min headset mick på laptopen. Headsetet fungerar som det ska då jag använder det till min stationära men på min laptop så drar jag i mick sladden och ljud sladden och ljudet fungerar bra men det händer inget med micken. På uppspelningsenheter finns bara en "mikrofon" och det är min webcam mick. Finns inga enheter som är avaktiverade etc. Tips på hur jag kan lösa det?

Har förövrigt en lenovo y50-70 med i7an o 860m graphic kortet.

Av annannas

Skulle också vara nice om det gick att få en dator med ssd i den prisklassen ? Och hur är det med hybrid laptopsen som har 24gb/8gb ssds känns datorn snabbare då eller är det bara startup ?

Av annannas
Skrivet av ZaInT:

En lite mer specifik prisklass får du gärna ge för att vi ska veta vad du menar med billig De absolut billigaste är så klart inget att ha.
Några önskemål överhuvudtaget såsom t.ex. skärmstorlek, utseende, märke, vikt, är det viktigt med stor hårddisk, batteritid osv?

Mjo det klart, med billigt tänkte jag väl så billigt som möjligt för att kunna spela de spel som jag skrev utan lagg. Men hade väl tänkt mig mellan 5-8k kanske ? Skärmstorlek 15+ annars spelar det ingen roll med utseende osv.

Av annannas

bärbar för surf och lätta spel ?

Hej är ute efter en laptop att surfa på etc samt ta med när man åker bort eller på lan o spela lätta spel som cs go på låg grafik/ Lol osv. Någon som har något tips på en duglig laptop ? Gärna så billigt som möjligt

Av annannas
Skrivet av Sp0de:

Pröva installera drivrutinen först (via installationsprogrammet på CD:n) utan att ha enheten inkopplad, koppla därefter in den och se om det fungerar.

Har testat det på 2 datorer

Av annannas

Avermedia live gamer HD lite - Endast 1080p ?

Hej har nyss skaffat ett avermedia hd lite capture card och jag har lite problem. Jag har kopplat hdmi till grafikkort o dvi från grafikkort till skärm och sen duplicatat skärmarna.

Iallafall till problemet : Jag använder mig av xsplit och för att få fram bild lägger jag till en camera " Avermedia HD capture c985 Bus 2" och jag får då fram bild. När jag sedan trycker på den o kollar video output så kan jag endast använda 1920x1080 - 30fps annars får jag upp "Camera is not available". Jag har dock märkt att det finns ett sätt att byta till 720p60fps utan att meddelandet försvinner och det är igenom att kryssa ur "Allow xsplit to auto configure" Men gör jag det här blir skärmen svart så fort jag tabbar upp något spel.

Förövrigt när jag trycker video input så kommer en ruta upp där det står Avermedia c985 live gamer hd och sedan Warning: this function is not available" och under fliken Video proc amp kan jag endast ändra på brightness och contrast, allt annat är grått.

Så hur ska jag göra för att kunna spela t.ex. csgo med 720p60fps med avermedia live gamer hd lite ?

Av annannas
Skrivet av jookeer:

Å va säger inet-supporten då?

Inte pratat med de än då de hade stängt när jag upptäckte problemet. Ville kolla här först om någon hade en lösning då det verkar vara något fel på drivrutinerna.

Av annannas
Skrivet av Gurk:

Du kan högerklicka på enheten i enhetshanteraren och välja att uppgradera(-ish) drivrutinen, välja att du har den på datorn och då peka ut den manuellt så att säga. Hjälper det?

Testat det, men står bara samma sak som ovan att det inte gick att hitta någon driver

Av annannas

Terratec Grabby - Ingen driver

Hej, vet inte om det ligger på rätt forumdel men eftersom capture cards osv hamnar under videoredigering på inet osv så antog jag att de skulle vara på den här

Till problemet, inhlandlade nyss den här: http://www.inet.se/produkt/8300537/terratec-grabby-usb-mpeg-1... och efter att jag har kopplat in den så dyker den upp i enhetshanteraren men har en triangel på sig. Har försökt installera drivers från både hemsidan och från cdn som följer med.

Error meddelande: The drivers for this device are not installed. (Code 28)
Och söker man drivers med windows står det: Windows could not find driver software for your device.

Av annannas
Skrivet av JamesBanana:

Enklaste sättet att lösa problem med telias skräp är tyvärr att ringa telia. Kunskapsgraden verkar ha ökat något hos supporten så med lite tur kan de hjälpa dig.

Okej får väl göra det Tänkte att det var bäst o kolla här först innan man ringde dit o fick ett " Har du startar om routern?" "ok då får jag kolla upp det o ringa tillbaks när jag har någon lösning".

Av annannas
Skrivet av Nollan:

Du kan kolla din standard gateway genom att öppna CMD och skriva ipconfig /all. Kolla efter standardgateway på det kortet du är ansluten via.

Ja, det finns ett litet hål. Tryck in i ca 20 sek.

Märkte nu att jag får något felmeddelande på den datorn som saknar giltig ip konfiguration med sladd.

"Ett fel uppstod när gränsnittet anslutning till lokalt nätverk skulle frigöras"
"en adress har äönnui inte associerats med....."

Av annannas
Skrivet av Nollan:

Du kan kolla din standard gateway genom att öppna CMD och skriva ipconfig /all. Kolla efter standardgateway på det kortet du är ansluten via.

Ja, det finns ett litet hål. Tryck in i ca 20 sek.

Har resettat routern nu. Kommer fortfarande inte in i den

Av annannas
Skrivet av Nollan:

Hej!

Problem 1: Är du säker på att du har 1.1 som standard gateway. Telia brukar ha 0.1 eller 1.254 som standard.

Problem 2: Detta låter som du har problem att på IP-adress från DHCP i routern. Har du många enheter anslutna hemma? Kanske är adressspannet slut?

Problem 3: Låter som något problem med DNSen. Har du testat att resetta routern?

Yes är säker på att det är 1.1 har använt det flera gånger förr men så helt plötsligt slutade det fungera

2: Mjo jag har många men just nu är det bara 2 enheter som är anslutna.

3: Nej har ej testat hittar inte manualen och har inte lyckats hitta något på routern. Brukar väl vara något litet hål m,an ska sticka in någon pinne eller något i ?

Av annannas

Telia router problem - wifi, komma in i routern osv

Hej! Har sen 2 veckor tillbaks haft problem med internet. För det första kommer jag ej in i min router.. När jag skriver http://192.168.1.1/ så laddar det en stund och sen kommer "Den här webbsidan är inte tillgänglig"-

Sedan problem nummer 2: Internet fungerar ibland med sladd. Det har en gul triangel på sig när man väl startar upp datorn o får då starta om den ett par gånger / starta om nätrverks adaptern osv och tillslut fungerar det (oftast iaf). Och på någon dator ibland fungerar inget av alternativen och det blir då en triangel och så står det saknar giltig ip konfiguration. Har skrivit ipconfig /release och /renew osv inget fungerar.

Problem nummer 3 Wi-Fi: Fungerar inte alls. Det konstiga är att vårat Wi-Fi finns med i listan och man kan ansluta till det med telefoner osv men saker står bara och laddar så man kommer aldrig in på någon hemsida etc.

Har testat starta om routern X antal gånger, kollat sladdar osv. Har Telia och deras router TG7xxx något.

Kan tillägga att internet fungerar bra när man väl är ansluten och det fungerar bra om man sätter sladden direkt i uttaget så antar att det är något problem med routern. Tack på förhand!

Av annannas

Hur - 120hz ingame, streama med capture card.

Lite otydlig titel men vill somsagt använda 120hz på min main skärm när jag spelar t.ex. cs go och sedan kunna streama det med ett capture card. Går det? funderar på att köpa ett avermedia http://www.inet.se/produkt/6305851/avermedia-live-gamer-hd.

Inte hundra på hur det fungerar och hur man gör så om någon har kunskapen om hur man gör så får ni gärna skriva en snabb liten guide hur jag ska koppla osv för att få ut 120hz på skärmen och samtidigt streama den skärmen med capture cardet.

Av annannas
Skrivet av drefk2000:

Det kommer gå galant. Det är inte direkt rocketsience

Skickades från m.sweclockers.com

Mjo vet men hittade nyss ett till problem och det var att det finns inget som heter Compal i listan heller som någon i tråden längre upp sa att min router heter.

Av annannas
Skrivet av drefk2000:

NAT (Network adress translation) översätter EN intern (privat/svart) ip adress till EN extern (Public/vit/skarp) ip adress. Många hemmaroutertillverkare slarvar med benämningen. Det du vill göra kallas för PAT (Port adress translation) som översätter flera interna adresser till en extern.
Det du ska ange i din router är den interna ip och port där den tjänst du vill dela hostas. Sen ansluter dina polare mot din externa adress på den port som behövs. Din externa ip som du ska ge dem är den ip din router har på utsideinterfacet, oftast kallat wan eller outside.

Skickades från m.sweclockers.com

Jasså där ser man Tack så mycket för hjälpen ska leta upp guiden o följa den så får jag hoppas att det fungerar !

Av annannas
Skrivet av jycken:

Låter som du har en netgear cg3700 modem/router från comhem.

http://www.youtube.com/watch?v=_f1vEMir9AE

Okej säker ? fick nytt modem nu när jag uppgraderade till 250mbit och på router sidan står det längst upp cbn CH7284E som du kan se på printsen längre upp i tråden.

Av annannas
Skrivet av giplet:

Det är NAT som gör att du kan koppla flera enheter till ditt bredband, så att stänga av det är ingen bra idé.

Det ser ut som att du gjort helt galet när du försökt öppna portar. Jag är inte alls förvånad att det där inte funkar. Om du går in på följande site kan du välja din router och det spel du vill öppna portar för så får du en steg för steg beskrivning över hur du ska göra.
http://portforward.com/

Har varit inne o kollat men hittar inte min router i listan.

Av annannas
Skrivet av drefk2000:

25, 83 och 193 adresserna, var har du fått de ifrån?

Skickades från m.sweclockers.com

Öh jag kollade runt lite överallt och testade alla ip adresser jag kunde hitta i ipconfig osv, Extern ip, intern ip o den jag loggar in på routern med osv.