Inlägg

Inlägg som cyprus har skrivit i forumet
Av cyprus
Skrivet av Swindahl:

@cyprus
Klart man är frustrerad, men jag drar inte min slutsats pga det.
Men kan man säkert veta vilket kort som ska faila ? Svar: Nej
Kan man veta vilka kort som kommer klara sig ? Svar: Nej

Man får helt enkelt vänta och se. En del kort har klarat sig fram tills idag (nvidia forum), en del tjoffsar till det direkt.
Med alla kort menar jag ju MÄRKE, ännu en gång. Vet att det finns kort som klarar sig, annars hade jag väl inte fått ett nytt kort heller.
Jag menar att i början va det mycket FE som fick skiten men nu även att andra partners har samma problem.

@dakke
Ja, alltså, är det minnena som är boven i dramat så är det ju under load det är störst risk att det smäller, helt klart.
Många som filmat och lagt upp på youtube när de kör TimeSpy och börjar flimra och det där klassiska "space invader" inträffar.
Klart man ska vara orolig @cyprus.
Det är inte ett paket tuggummi vi köpt för 15kr, utan en sak för 15 000kr.
Hade varit så mycket enklare om man hade liksom kunna se bara på kortet att " Hah, detta är defekt visst, tillbaka", men nej, det tar sin tid innan problemet är där och när det väl är där, får man ju hoppas ( som i mitt fall ) att man har ett annat kort liggandes.
Annars kan det bli rätt drygt att vänta på nytt kort.

De som får problem brukar ju alltid klaga högljutt och särskilt om man betalat upp mot 15k för ett grafikkort. Jag tycker det är svårt att dra några generella slutsatser hittills.

Som sagt här är en stor återförsäljare:

Felprocenten verkar inte vara onormalt hög.

Av cyprus

@dakke: Jag har kört med mitt kort i ca 3,5 vecka med långa perioder i framförallt Witcher 3 (ca 50-60h). Jag hade ett par bluesceens den första veckan och några crasher sedan dess (i witcher 3). Jag kör med den senaste drivrutinen och det senaste bioset för mitt kort. Jag tycker inte man ska dra allt för förhastade slutsatser, och till syvende och sist har vi ju garanti på kortet.

Av cyprus
Skrivet av Swindahl:

@cyprus
Ja, det är inte bara FE som riskerar att slockna, är det jag menar. Utan även partnerkort.
Att de gör det garanterat säger jag inte.
Men när man läser att även Strixkorten slocknar och massa andra, inkl mitt. Så känns inget speciellt märke bättre än något annat heller.
Jag precis som du @cyprus gick in i ett "Sluta löjla er, inte går det sönder inte"- läge.
Men vips så va verkligheten där och slog undan benen på mig.

Alla kort, KAN gå sönder, när som, oavsett märke. Det är ett faktum.

Jo jag förstår att du är jäkligt frustrerad just nu, men du kan inte dra de slutsatser du gör pga. inlägg på forum och youtubekanaler. Det sitter säkert flera hundra tusen med fungerande RTX-kort.

Av cyprus

@Swindahl: Allla grafikkort "riskerar" att dö när som helst 😀

Jag tror du ska ta vad du läser på diverse forum med en nypa salt. Det verkar vara ett problem med en tidig batch av ddr6 från micron, drivrutinsproblem och ev. biosproblem. Inget verkar tyda på en större felprocent än tidigare lanseringar enligt åf.

Ps. Jag har mitt 1080ti i reserv än så länge.

Av cyprus

Ja, lite snålt är det av Nvidia att inte erbjuda Battlefield V till alla köpare av RTX-serien fram till ett visst datum, men jag är inte så förvånad när det gäller Nvidia direkt. AMD verkar betydligt givmildare gällande game-bundles (de måste väl).

Av cyprus

Avbokade från elgiganten. Webhallen hade några inne så man får hoppas. 🙄

Av cyprus
Skrivet av Ratatosk:

Ett inlägg på ett forum, vill jag inte kalla återkallelse.

När har jag påstått att Nvidia ska göra en återkallelse? Komplexa produkter kan initialt få problem, det är allt.

Av cyprus
Skrivet av Defender:

Ja det blir ju inget köp av 20xx iaf. Trist

Jag har kört mitt i 3 veckor, inga problem överhuvudtaget.

Av cyprus
Skrivet av Aeig:

@cyprus: Modell och butik?

Mvh

Modellen står i signaturen och från CDON, hade väl tur till skillnad från 9900k

Av cyprus
Skrivet av pskjonte:

Vill inte vara skadeglad, men känner mig otroligt lättat att jag istället fick tag i ett begagnat 1080ti för 5000kr.

Så är det väl när man köper nya produkter, det finns alltid småfel som upptäcks först när det är tillräckligt många som har produkten, nästan som buggar i programvara.

Att Nvidia tar långt över 10 000kr är väl bara för dom kan? Folk verkar ju vilja betala vad som helst för ny teknik (hur har folk råd??).

I vilket fall, vet inte vad jag vill ha sagt, men tråkigt för er som är drabbade, lider med er. Hoppas Nvidia åtgärdar detta snabbt och smidigt.

Jo, lite skadeglad är du allt. Jag har ett 1080 ti liggande, vill du köra SLI 😀

Av cyprus
Skrivet av Ozzed:

Det verkar så. Folk säger att det är "bra gjort" av Nvidia. Nej det tycker jag inte att det är. Bra gjort hade varit att ha ordning på kvalitetskontrollen från början, att nu gå ut i efterhand som de har gjort är snarare ett absolut minimum och hade de inte gjort det så hade det varit fullkomlig härdsmälta. Men det är den värld vi lever i. Företag har fått oss att tro att de är "snälla" när de gör sådant som borde vara absoluta självklarheter.

Det är absolut inte "fantastiskt" att ett kort för 13K fungerar felfritt, det är sådant man skall förvänta sig. Likadant om du köper en handgjiord klocka för 150 000 så är det klart att den skall fungera felfritt, men sådanna krav och förväntningar har man knappast på en klocka för 150Kr, utan går den sönder efter en vecka så tänker man snarare att det är en risk man tog med tanke på priset.

Du har väl aldrig ägt en bil hör jag. Det är inte direkt ovanligt med återkallelser där och värdet ligger på flera hundra tusen. Saker händer även för Nvidia och ibland även för AMD.

Av cyprus
Skrivet av FeeSpray:

Tja!
Ja, du bör hålla koll på ditt grafikkort. Mina problem uppkom hastigt efter två veckor utan minsta problem. Jag fick en krasch, sen en till osv. kraschfrekvensen ökade för var dag, så kortet försämrades väl undan för undan. Intressant nog uppstod mina krascher enbart i Warhammer 2: Total War. Så om du råkar äga det spelet och vill testa ditt kort så vet du var du kan börja iaf

Ja vi 2080 ti ägare verkar ju alla sitta på en osäkrad handgranat.

Av cyprus
Skrivet av Aeig:

@cyprus: Det är en falsk känsla baserad på det faktum att det inte finns några kort att köpa, därav är det konstant utsålt. Dom går inte åt som "smör i solsken", jag är en av dom 35 första som beställde ett MSI kort på Komplett och har ej mottagit det efter tre månader, det handlar om 35 kretsar, det är skrattretande.

Enda skälet till att det finns kort från Palit, Inno, och ett par tillverkare till är för att dom får dom lägst binnade kretsarna.

Mvh

Själv beställde jag mitt kort den 25 oktober och fick det den 29 oktober.

Av cyprus
Skrivet av Ozzed:

Självklart. Som jag sa så har de lyckats koka grodan. Folk tror att det är normalt nu att ett toppkort kostar 13K.

Ja det är ju normalt nu. Jag tror inte att AMD skulle sälja ett eventuellt toppkort särskilt billigt om de nu lyckades producera ett. Problemet för AMD är deras låga priser.

Av cyprus
Skrivet av Radolov:

AMD hade ett segment om hur en sådan kvalitetskontroll skulle kunna se ut på deras sida. Kort sagt: De kontrollerar att transistorer fungerar som de ska och försöker lista ut hur de kan öka yield, se produktionsproblem etc. Ett sådant test skulle inte nödvändigtvis peka ut om de dör över tid (som verkar ha skett i de flesta fall).

Ajdå. Det var tråkigt att höra. Hoppas att då ändå givet omständigheterna klarar dig hyfsat ok .

Det verkar ju luta mot att problemet ligger på minnessidan och de tillverkar väl Micron i nuläget (även om samsung verkar komma in nu)

Av cyprus
Skrivet av Ozzed:

En av mina teorier är att de behövde något nytt för att kunna fortsätta ta ut extremt saftiga marginaler nu när mining-hypen lagt sig. I och med mining så har ju priserna på grafikkort stigit något djävulskt, men när hypen tog slut så började priserna sjunka igen, vilket då fick den att kläcka den smarta idén att lansra en ny serie kort med extremt sjuka marginaler. De visste redan att folk vant sig vid groteska överpriser på grafikkort, så den karamellen vill de fortsätta suga på. De har redan kokat grodan, folk tror att det är normalt att betala 14K för ett toppkort, snarare än 5-6K som egentligen är normalt, så de fortsätter att rida på den vågen.

Hade de hållit fast vid 1080TI som toppkort, där alla visste att det sjuka extrema överpriset berodde på mining-hysterin, så hade de på sikt inte kunnat fortsätta tälja guld ur produkten, eftersom folk visste att det var ett dyrt kort pga mining, och det låg en förväntan i luften att priserna skulle sjunka när mining-hypen lagt sig.

Det är ju inte som att Nvidia håller en pistol mot huvudet och tvingar folk att köpa. 2080 ti korten verkar ju sälja som smör i solsken 😀

Av cyprus
Skrivet av Flopper:

får se hur kort serien håller sig eller inte över tid med

Tja, jag har fyra års garanti på mitt kort.

Av cyprus
Skrivet av _Merc_:

Med tanke på hur stor kretsen är så förvånar det inte det vi bör vara kritiska emot är att dem gått igenom QA

Skickades från m.sweclockers.com

Vem har påstått att det är kretsen det är fel på? Det verkar troligen vara en tidig batch av Micron GDDR6 minnen.

Av cyprus
Skrivet av Mocka:

Så liten är det inte och det gäller inte bara Founders för även om flera tillverkare gör egna kretskort för de mest påkostade modellerna så använder tillverkare nVidias kretskort för billigare varianter. Läst en forumtråd där folk rapporterade om sina kasa kort och det var mest FE men även andra modeller. Råkar då det specifika kortet som en användare har vara slut i lager hos leverantören blir det ett jävla meck att få tag på ett nytt. Har man dessutom redan sålt sitt gamla kort är man fast med Intel GPU eller liknande, jipii.

Enligt Nvidia:

"Limited test escapes from early boards caused the issues some customers have experienced with RTX 2080 Ti Founders Edition. We stand ready to help any customers who are experiencing problems. Please visit www.nvidia.com/support to chat live with the NVIDIA tech support team (or to send us an email) and we’ll take care of it."

Det är väl vad man får utgå ifrån tycker jag. Alla nya produkter kan råka ut för detta, men sen får det ju en snöbollseffekt när alla och hans moster basunerar ut negativa nyheter angående Nvidia och alla hakar på helt okritiskt.

Av cyprus

Så det var en liten batch felaktiga kort. Allt har givetvis blåsts upp till orimliga proportioner som vanlig med hjälp av diverse webbsidor och Youtubekanaler. 🙄