Inlägg

Inlägg som cyprus har skrivit i forumet
Av cyprus
Skrivet av X-TroNiC:

Jag har nu avbokat mitt 2080Ti Trio X, kan bara inte motivera 6k för 25% bättre prestanda vs 1080Ti i 1440P. Är ju rent vansinne nu när 7nm snart är här..

Jag kan bara helhjärtat hålla med dig. Hade bokat ett Gainward GeForce RTX 2080 Ti Phoenix GS från komplett (där datumet nu har flyttats fram till den 27:e) En prestandahöjning mellan 15-30% mot 1080Ti känns ju rent löjligt med tanke på priset.

Av cyprus
Skrivet av Yoshman:

Du har helt rätt, ska stå DLSS! Läser en massa om machine-learning för tillfället, så blev en tankevurpa. Har redigerat inlägget.

Rent generellt verkar DLSS vara ett samlingsnamn för en rad olika tekniker där gemensam nämnare är att man gör något med lägre inställningar och använder maskininlärningsteknik för att rätta till de artefakter som en människa kan se p.g.a. av den lägre kvalitén.

Känns inte alls osannolikt att tensor-kärnorna i slutändan visar sig mer användbara jämfört med RT-kärnorna. Detta då maskininlärning kan användas på så pass många sätt.

Det är bra att du kommer in och rätar upp en del, som du så ofta gör. Jag tycker att DLSS (som Nvidia kallar det) verkar vara den mest intressanta och användbara tekniken för närvarande i denna generation, men vi vill ju gärna se hur spel (äldre såväl som nya) presterar och framförallt ser ut. En recension utan de två viktigaste parametrarna som Nvidia slog på stora trumman för under gamescom tycker jag är tämligen ihålig.

Av cyprus

Jag chansade och förbokade ett 2080Ti i förhoppning att prestandan skulle bli minst 40-50% högre i upplösningen 1440p jämfört med mitt 1080Ti. Men det sprack ju som ett byxarsle 5-10 minuter efter att ha studerat diverse recensioner. Så en avbokning blev det.
Jag fick inhandla en god Rom och ett 25-pack kubanska cigarrer att trösta mig med på en fredag som skulle blivit så händelserik(kanske lite god mat och spel därefter med mitt slöa 1080Ti kan kompensera).

Av cyprus
Skrivet av Shiprat:

@Söderbäck:

En annan observation om hela debatten pris vs prestanda är att om man kollar på Sweclockers egna test när 1080 kom så var hoppet från 980TI till 1080 ungefär samma som du nu ser från 1080Ti till 2080Ti.

Hoppet från 980Ti till 1070 var ungefär samma som hoppet från 1080Ti till 2080, alltså väldigt litet när man jämförde FE mot FE.

Det ger mig känslan av att de ville kunna släppa RTX i den högre prisklassen omedelbart så de flyttade helt enkelt upp korten en modell jämfört med tidigare praxis. Alltså, 2080Ti borde varit 2080, 2080 borde varit 2070.

Sedan det faktum att jämförelsen mellan 1080Ti FE och 2080 FE är från ett kort med den gamla referenskylaren med en fläkt till den nya, och ett kort med base-spec frekvens till ett som går över base-spec, tyder ju på att om de gjort Founders Edition på samma sätt som tidigare så hade klivet upp varit ännu mindre än det var ens 980Ti - 1070.

Andra saker som 108Ti 3584 Cuda cores med 11GB Vram - 2080 FE med 2944 Cuda cores och 8GB Vram ger ju också känslan att 2080 egentligen är ett mellanklasskort.

Jag vet inte varför Nvidia möjligen skulle känna sig stressade att tvinga fram högre priser ur marknaden just nu när de ligger på topp- men undrar om de vet något vi inte vet som motiverar dem att ta bästa möjliga marginal nu medan de fortfarande kan.

Du besvarade ju din egen fråga. Ligger man på topp utan konkurrens kan man ta ut premiumpriser. Att tro att AMD skulle dra ut något magiskt ur sin trollerihatt gällande GPU är nog lite naivt, de fokuserar nog mer på andra områden just nu.

Av cyprus
Skrivet av Ratatosk:

DLSS verkar ha en del nackdelar, när mycket rör sig.
Nvidia Turing Product Reviews and Previews: 2080TI, 2080, 2070, 2060

Vi får lite av den känslan man får när man ser fotboll i digitalteven, gräset blir en grön massa när kameran rör sig för att sedan bli skarpt när kameran står stilla.
Kör man racerbil spelar det kanske inte så stor roll, det blir lite av motionblur av omgivningen , i andra fall irriterar man kanske sig på effekten.

edit Nu skall det sägas att ingen teknik för AA är perfekt.

Påminner lite om ett jobb jag hade på 90-talet med de första digitalboxarna för satellit-tv. Sitta och titta på sändningar och notera alla artefakter som uppkommer i bilden. Det var svårt att komprimera och skicka ut en komplicerad och rörlig bild i direktsändning då (typ fotbollsmatch eller vågor på vatten) och liknande problem verkar fortfarande bestå idag när man ska göra digital behandling i realtid.

Av cyprus
Skrivet av Yoshman:

@JonasT: som jag förstått MLSS finns det ingen definitiv specifikation för vad det betyder mer än man använder "machine learning inference" (processen att använda en redan tränat neuronnätverk för att dra slutsatser om ny indata) för att förbättra bildkvalitén.

Ett sådant fall som nämnts är att kombinera checker-board rendering med MSLL. Checker-board rendering kan i vissa lägen ge den här typen av artefakter
https://1.bp.blogspot.com/-ao6zGFNNItc/WF181OrcU8I/AAAAAAAAArk/d5U4pXkZdMU7_OpW1SPMcvbLAz25msO_ACEw/s1600/1080p_4k_comparison_1.png
MLSS skulle då användas för att gå från bild #3 till något som ligger väsentligt närmare bild #4 (äkta 4k).

Tanken är att MLSS steget kan utföras mer eller mindre "gratis" då det utförs av tensor-kärnorna och inte på SMs.

Ett annan variant jag sett nämnas är att hantera ljussättning via strålföljning i halva upplösningen (för att kunna hantera det på ett rimligt sätt på något under RTX2080Ti) och sedan använda MLSS för att skala upp det till full upplösning. Egentligen inget konstigt alls då många spel redan idag kör SSAO (screen space ambient occlusion) i halv upplösning just för att prestandapåverkan är för hög annars.

Ovan tas dock med en nypa salt då det är var jag hört/läst, har inte sett något konkret så här långt.

Det är fint att ni använder alla dessa quad-förkortningar, men vad betyder de? DLSS står väl för Deep Learning Super-Sampling. Men vad står MSLL för? MLSS betyder väl (machine learning super sampling)? Ibland är det bra att skriva ut förklaringen en gång i början av en text när förkortningen uppkommer.

Av cyprus
Skrivet av SCORPIUS:

Vem är "man"? Har du en bajs i fickan? Åh south park. <3

Men nej, det behöver "man" inte.
Du behöver heter det.

Äsch, du har bara inte sett ljuset i slutet a tunneln och upplevt aha-upplevelsen. Livet levs inte i låga 60FPS.

Av cyprus
Skrivet av lord_vasagos:

Rent tekniskt är korten bra men priset är åt helvete och vist fan kan dom flesta hosta upp pengarna eller ta skiten på avbetalning och fixa ett kort men finns inte på kartan jag skulle betala dom pengarna för ett sketet grafikkort

För en hel dator inklusive grafikkort är väll 10-15k ok och man får en dator med bra spel prestanda och för priset av ett standard 2080 kan man få en komplett 1080p 60 fps gamer inklusive gpu och känns mer som priserna är satt för man vill sälja av lagret av äldre gpu än att sälja senaste gen

Kan se att det finns några köpare som har för mycket pengar och siktar på 4k eller dom som vill öka på sin e-penis med dåligt självförtroende som försöker vara i rampljuset med sin gpu på avbetalning men till det priset känns det inte som några storsäljare

Får hoppas amd kommer med lite nytt till bättre pris som sätter lite press på nvidia

Vilken PC-gamer spelar i 60 FPS? Det vore som att köra windows i 60Hz Skämt åsido, man måste komma upp en rejäl bit över 60 FPS i spel för att få det rätta flytet och det är vad dessa kort riktar in sig mot.

Av cyprus
Skrivet av sukero:

Tycker man glömmer också vid GTX 1080Ti vs RTX 2080 att 1080TI har 11GB VRAM vs 8GB VRAM på 2080.

Det där är intressant, vilka spel behöver mer än 8GB VRAM även i 4K upplösning i dagsläget (om man inte använder extrem aa som supersampling)

Av cyprus
Skrivet av Implor:

@cyprus: Håller med helt. Du gör helt rätt att sitta lugnt i båten. Själv saknar jag helt GPU nu så blir tvungen att chansa.

Men du kanske kommer få se mera prestanda när DLSS väl kan testas. Så du kanske sitter på ditt nya feta 2080TI till Jul ;).

Ja man vet ju aldrig . Just nu är jag mest besviken på att jag inte kan öppna det fina fredagspaketet jag hade hoppats på och nu suger köptarmen ännu mer (får bli en dyr whiskey som tröst).

Av cyprus
Skrivet av Implor:

Kommer nog behålla min bokning på 2080.

Det som tippade vågen var denna bild:

https://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/15124?key=fe1659475ed52b64dba089708d6dddf0

är det ens hälften så mycket boost IRL så är 2080 prisvärt över 1080TI. Men man lever på hoppet :).

Som många andra sagt så känns det som man släpper för tidigt. November hade varit bättre med Windows uppdateringen ute och 2-4 spel med stöd fixat.

Nu känns det som grabbarna på sweclockers kommer få testa om korten inom 2 månader :(.

Det är ju tråkigt när man släpper ett grafikkort och att man inte ens kan testa de största finesserna som hela deras presskonferens på Gamescom gick ut på d.v.s Raytracing och DLSS. Det var en av anledningarna till att jag avbokade mitt 2080Ti, men framförallt den magra uppgraderingen på 15-30% från 1080Ti.

Av cyprus
Skrivet av MetalWolf:

@cyprus:

kör själv ett singel 980Ti på en upplösning av 7680*1440 @144hz så det dära kommer bli ett fint kliv uppåt och RTX verkar jävligt läckert, sen att man spelar BF massor så kommer det sitta som handsken

Ja kör man i upplösningar runt 4K och över och uppgraderar från 980Ti så kan man motivera priset bättre.

Av cyprus
Skrivet av MetalWolf:

Jösses om man tog bort alla inlägg i denna tråd med folk som gråter över priset skulle det knappt bli en sida.

sitter redan och kramar brevlådan och väntar på att mitt MSI GeForce RTX 2080 Ti Gaming X Trio snart ligger däri.

borde vara en regel mot nya inlägg som bara gnäller på priser utan nått nytt att medföra.

Tja jag förhandsbokade ett 2080Ti i förhoppningen att det skulle bli en rejäl uppgradering från mitt 1080Ti i den upplösning jag spelar i d.v.s. 1440p. Det tog mig ca. fem minuter efter recensions-embargot släppts att inse att i nuläget vore ett 2080Ti-kort en pris/prestandamässigt dumdristig uppgradering. Ray-tracing håller jag mig skeptisk till i denna generation, men DLSS verkar intressant om det håller vad det lovar och om det kan implementeras på äldre speltitlar (men det vet vi inte eftersom det inte går att testa ännu). Att gnälla på priset i nuläget är fullt legitimt.

Av cyprus
Skrivet av Shrudder:

Vega 64 kostar ju lika mycket som ett 1080?

Nja en tusenlapp dyrare är väl Vega 64? Jag hade nog lagt till en tusenlapp och tagit ett 1080Ti istället för ett Vega 64.

Av cyprus

2080 Ti Avbokad. 25-30% mer i prestanda i 1440p är allt för dåligt.

Av cyprus
Skrivet av landahl:

Frågan är vilka spel folk ska spela med dessa kort? Det har ju inte direkt kommit ut några nya intressanta spel än.

För egen del 2560x1440 med väldigt hög FPS, eventuell en uppgradering till monitor med 4k och högre än 60Hz men de är lite väl dyra i nuläget.

Av cyprus
Skrivet av Implor:

@cyprus: har för mig reservationer räknas bort.

Alltså:

5 förbokningar
10 väntat i lager datum x
5 som visat saldo datum x

Ja det står så här "Inte i lager. 100+ st. förväntas att skickas 20.sep.2018 (osäkert datum)"
Högst osäkert vad de menar kan jag tycka.

Av cyprus

Ja det verkar ju mer trovärdigt än tidigare rykten. Varför skulle Intel med alla sina resurser lämna över tillverkning till sin värsta konkurrent. Nu har ju Intel nyligen samverkat med AMD gällande mobil processor med Radeon RX Vega M grafik, men jag vet inte vem som stod för fabrikationen av AMD:s del. Så inget är väl omöjligt.

Av cyprus
Skrivet av macmann1:

Jag kan inte svara för någon annan men samtidigt som jag tycker att Mahogany Desk är helt vanvettigt häftigt och skickligt utfört, tycker jag inte galleriet är så tilltalande rent bildmässigt. För mig är ett galleri mer än bara genomförandet av bygget, jag ser även till presentationen. Byggloggen däremot..

Snygga foton är alltid trevliga att se på, men jag föredrar sånt här där både byggloggen och slutresultatet är exceptionellt.

Av cyprus

Efter att ha läst hans bygglogg som sträcker sig över flera år undrar jag om han är lika stor perfektionist på alla andra områden

En mycket välförtjänt förstaplats.

Jag önskar att jag hade haft tiondelen av hans driv om man ser till det här bygget.