Inlägg

Inlägg som caaroliine_ har skrivit i forumet
Av caaroliine_
Skrivet av Laxpudding:

Detta är annars ett bra exempel på hur lite priset berättar om produkten. 7990 för en 75-tums Samsung CU7 är en rejäl sänkning från intropriser runt 15–16000 kr. Sänkningen är alltså mer än hälften av ursprungspriset. Så är det ett fynd man är ute efter är detta ett fynd av rang. Nästan så man undrar om inte El-giganten av misstag dragit 75:n på kampanj när de egentligen skulle dra 65:n eftersom de för stunden vill ha mer pengar för den mindre TV:n 10 990 för 65CU7175.

LG UR8000, som här är 65 tum är sänkt från 9–10 000 kronor och alltså endast ca 15% "rea" vilket är ganska typiskt.

Ja, El-giganten ljuger om ordinariepris. Inget nytt där. Man kan kolla prishistoriken på prisjakt och se själv. UR8 har aldrig kostat så mycket som de påstår.

Detta är förstås inte knutet till teknisk prestanda på något sätt utan sådant som lagersaldon och kampanjer. Enbart ett resultat av försäljningsekonomi.

LG:s U-serier är notoriskt plastiga och ganska "tjocka". Samsung CU7 är plastig den med (CU8 har mer metallfinish) men är tunnare i designen vilket kan vara av intresse om man exempelvis planerar montering på väggen.

LG:n är troligtvis en IPS-panel, Samsung troligen en VA-panel. Men man kan aldrig vara helt säker. Båda lär nå runt 300 nits. Samsungen förmodligen lite högre, LG:n ofta lite lägre men det är sällan avgörande skillnader. Båda har mediokra reflexfilter.

Är dom liknande i bild osv? Ingen som är bättre än den andra?

Av caaroliine_
Skrivet av NightFred:

Är det bråttom med ny tv nu? Annars kommer Black Friday den 24 november i år och då brukar det komma en del rabatterade tv apparater under den veckan. Så då kanske du kan få en bättre för samma pris. Eller möjligheten at köpa till en soundbar för bättre ljud.

Nejdå inte speciellt bråttom. 🤗

Av caaroliine_

Vilken tv är bäst

Vilken tv är bäst? Är inte så kräsen, vilken har bäst bild och bäst ljud. Det är det viktigaste för mig

Av caaroliine_
Skrivet av Primary:

Du behöver inte vara så rädd att din surfning kommer ta slut! kör 4s med 1gb fri surf och har aldrig uppnått den gränsen.
Använder Facebook app, instagram app, 9gag app, SL app dagligen (fram och tillbaka från skolan, ca 40-60min totalt!).

I skolan är jag uppkopplad mot deras wifi så då dras inget och samma sak gäller när jag kommer hem! så alla appar försöker jag ladda hem när jag har tillgång till wifi.

och även om din gigabyte skulle förbrukas så betyder det bara att hastigheten minskas, alltså inte någon extra kostnad, om du nu har frisurf!

okej, har nämligen inte surf i min xperia nu så är inte insatt hur det funkar. tack för svaret!

Av caaroliine_
Skrivet av HaBBarN:

detta beror helt och hållet om du har en app eller något på i bakgrunden som måste ha tillgång till internet.

om jag stängt ner facebook och instagram (det ända jag kommer använda internetet till) så borde det alltså inte påverkas

Av caaroliine_
Skrivet av WardonE:

Om du är inloggad på något som kräver internet hela tiden t.ex. Facebook så kommer det antagligen göra det. Men annars så borde din surf inte slösas om den bara ligger där och du inte är inne på safari

okej, får kolla det när jag får mobilen om det dras något när jag inte har något uppe eftersom jag inte har så mycket fri surf så vill man ju inte slösa på det

Av caaroliine_

om jag inte har uppe internet, utan bara har mobilen i viloläge tex, dras det på fria surfen då? eller måste jag stänga av och på internet varje gång jag ska använda det eller har använt det

Av caaroliine_

iphone 4s frågor

har nu beställt en 4s, tog 1gb fri surf. Började genast tänka på massa frågor.

1. Om jag inte har facebook eller något uppe dras det på fria surfen då? måste man stänga av internet helt för att det inte ska påverka fria surfen? eller börjar det minska så fort man tar upp en internet sida automatisk? (hoppas ni förstår vad jag menar)

2. Om jag kopplar upp mig på vårat hemnätverk, kostar det datatrafik eller något annat på mobilen då?

Av caaroliine_

Varför står det att mobilen måste stödja 4g om det inte finns i sverige? Kan man surfa med 3g istället då?

Av caaroliine_

Iphone 4s, 4g nät??

Med tjänsten Mobilsurf Mellan surfar du med 4G* till en fast kostnad varje månad. *Din telefon måste stödja 4G för att kunna surfa med 4G.

Så nu till min fråga, hur vet man om mobilen stödjer 4g? Funderar på att köpa en iphone med 3gb surf, men hur vet man om den har 4g? är inte så insatt i detta.

Av caaroliine_

Formaterade om datorn, tyvärr så har datorn börjat hacka IGEN så fort jag tittar på youtube..

Av caaroliine_
Skrivet av godspeed:

----------------
Vad du än gör, INNAN någon smart människa ber dig formatera datorn så bränn ut dina återställningsskivor!
Kan inte nog poängtera det så slipper du mycket bekymmer med att hålla på med piratkopierat skräp och annat som inte kommer funka särskilt väl

Såg att det var en bärbar också
Ibland kan det ofta vara så att man har en massa reklamprogramvaror som medföljer bärbara datorer som ställer till det, jag har inte hanterat någon samsung bärbar på länge men de lär väl vara som med alla andra, bort med google toolbars, allt som heter toolbar kan du avinstallera ifrån kontrollpanelen och program/funktioner och sen prova igen och se om dina problem löser sig

Edit:
Dessutom, har du installerat den senaste versionen av adobe flash player?

Om inte så gå in på http://www.adobe.com/se och tryck på adobe flashplayer länken, var noga med att inte låta google toolbars eller liknande installera sig som alla sådana där ställen försöker lura på en
Länken till flash player ligger nere till höger på sidan där även adobe reader också finnns

Tack för alla tips! jag har bränt alla skivor, det finns inget som heter toolbar på datorn och jag hade den senaste versionen av adobe flash player. Det ända att göra är att formatera om datorn och hoppas problemet försvinner

Av caaroliine_
Skrivet av FelixGustavsson:

Har exakt samma problem. Byggt en stationär dator för ett par veckor sen. Hänger sig alltid när jag kollar på film eller spelar spel. Ingen aning vad det kan bero på. Bytt RAM, kollat temperaturen, ominstallerat windows & formaterat hårddisken, uppdaterat alla drivrutiner.

Jobbigt! Jag har inte formaterat om hårddisken ännu, hoppas på att jag slipper göra det.

Av caaroliine_
Skrivet av godspeed:

---------------------
Är din dator en bärbar dator eller en stationär till att börja med?
Är den köpt på elgiganten eller liknande ställe eller är den ett eget bygge om det är en stationär?

Det är en bärbar dator, köpt på elgiganten. Har laddat ner nya drivrutiner till grafik kortet för att se om det hjälper, det stod att man bara skulle klicka på den hämtade filen och följa instruktionerna. Men jag kommer bara till massa olika mappar när jag klickar på filen jag hämtade.

Av caaroliine_
Skrivet av Airikr:

När det gäller att hålla datorns drivrutiner up-to-date, rekommenderar jag Uniblue DriverScanner 2012. Jag använder det själv och det funkar otroligt bra. Väldigt lätt att använda.

Laddade ner det, men det kostar ju pengar.

Av caaroliine_

Datorn hänger sig

Min dator är bara några veckor gammal, när jag tittar på klipp på youtube och tex kanal5play.se så hänger alltid sig datorn. Det går inte trycka på några tangenter och mus pekaren står helt still, så jag måste stänga av datorn på av/på knappen varje gång den hänger sig. Någon som vet vad felet kan vara? Har en Samsung, windows 7.

Hoppas jag la denna tråd i rätt kategori.

Av caaroliine_

bränna CD skiva!

Ska bränna skivor till bilen, undrar om det ska vara CD-R eller CD+R skivor. Finns även olika bränningshastigheter, ska man ha så högt som möjligt för att det ska gå fort?

Av caaroliine_

Har nu kopierat allting till skivorna, tack för all er hjälp!

Av caaroliine_
Skrivet av caaroliine_:

Jag tog fullständig säkerthetskopiering, det står i manualen att det kan gå åt fler än en. Dock står det att dom räknar med fem skivor, det kan ju bli mindre i slutändan

det står också att det ska ta fem timmar att kopiera allt till skivorna.

Av caaroliine_
Skrivet av aniron:

5 DVD för att återställa en dator till fabriksskick låter orimligt.
Win7 ska få plats på en DVD.

Jag tog fullständig säkerthetskopiering, det står i manualen att det kan gå åt fler än en. Dock står det att dom räknar med fem skivor, det kan ju bli mindre i slutändan