Inlägg

Inlägg som RollBolt har skrivit i forumet
Av RollBolt

Ny fjärrkontroll till Jamo högtalare?

Tjena, sitter på ett par JAMO P 404 högtalare, otroligt bra högtalare för övrigt.
Problemet är att jag har tappat bort fjärrkontrollen, helt och hållet i samband med flytt.
Det som blir problemet med detta är att jag inte kan ändra ljudingång, höja/sänka volym utan att snurra baktill och alla andra funktioner som fjärren medförde.
Frågan är då; kan man köpa en ny och på något vis programmera den till högtalarna? Typ någon universal eller måste det vara en specifik?

Stort tack på förhand
/RollBolt

Av RollBolt
Skrivet av [SmR]BMF:

Vad räknar du som dyrt? Tycker själv att 1000kr t.ex är ganska dyrt för en accespunkt, köpte dock en Ubiquity accespunkt för lite över 1000 lappen och är hur nöjd som helst, bor i villa och valde en med lång räckvidd och kan nu med enkelhet lyssna på Spotify i både villa och garage

glhf!

Har du en länk till denna, runt 1000 lappen är väl relativt

Av RollBolt
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

@RollBolt:
I normala fall vill du koppla accesspunkter till "LAN"-sidan av din router, ja.

Om du bara köper till en trådlös extender av något slag, så kommer du med största sannolikhet att ha två olika SSID:n ja. Typ RollboltNetwork och RollboltNetworkKitchen eller liknande.
Med kabelanslutning mellan accesspunkterna kan du ge båda nätverken samma namn, men de kommer att slåss om klienterna om inte styrprogramvaran är skriven för att hantera detta (typ Apples gamla Airport-serie eller moderna Ubiquiti-system).
Med Mesh ska du naturligtvis inte heller behöva få det problemet eftersom dessa stationer också är skrivna för att det ska fungera.

Ok. Vet du någon bra accesspunkt som inte kostar allt för mycket. Såg att mesh var relativt dyrt, förmodligen bra att investera i men känns knappast värt för att få lite bättre internet i köket

Av RollBolt
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

@RollBolt:
- Om det över huvud taget finns möjlighet bör du ansluta fler accesspunkter via fysisk nätverkskabel - det är utan jämförelse det bästa.
- Kan du inte dra fysisk kabel är det näst bästa att investera i ett meshnätverk. Fördelarna jämfört med en gammaldags extender är att du har en separat radio för kopplingen mellan accesspunkterna så du inte delar bandbredd med klienter, och att du får ett och samma nätverksID över hela huset utan att dina enheter behöver hoppa mellan radiosändare på något märkbart vis.
- Ska du förlänga det trådlösa nätverket med mesh eller med en extender av något slag, så ska extendern placeras ungefär halvvägs till området där du har tveksam signal om du bara använder din "första" accesspunkt. Tanken är att extendern i varje läge ska ha bra anslutning till sin "förälder" samtidigt som den når en bit längre bort.

Bra svar!
För att bara klargöra vad du menade, om jag köper en accesspunkt, då måste den kopplas in i routern va? Det går inte att koppla via fibernätverket? Och om jag har en accesspunkt så fungerar den som ett externt nätverk som jag måste koppla till då, eller?

Av RollBolt
Skrivet av Mod:

Hej,

Hur stort bor du?

Vad har du för placerings möjligheter av nätverksrelaterad utrustning? Dvs har du kabel dragen redan eller är du villig att dra kabel?

Bor på 90kvm, routern flyttar jag helst inte på, den är kopplad via fiber och används till att kolla på TV oxå.

Av RollBolt

Förstärka nätverket, hur?

Tjena, sitter idag på en router hemma från ASUS. Betalar för 100mbit/s och den ger cirkus 97 enl. Bredbandskollen när man sitter bredvid den, ish..
Sitter man däremot i köket får jag knappt 2mbit/s, och den kopplar ofta ifrån telefonen och Sonos högtalaren. Detsamma gäller mitt sovrum där Sonos högtalarna inte pallar med den låga hastigheten. Har nu testat två olika repeaters men dom verkar inte göra jobbet, dessutom skapar dem sina egna nätverk vilket jag inte vill.
Har även en TP-Link RE305 som jag omvandlat till accesspunkt men denna verkar inte heller göra något vettigt.
Värt att tillägga är att det är relativt tjocka betongväggar mellan rummen.
Nu har jag fått nog, jag får inte till det så vänder mig till er här..
Det jag vill ska ske är att mitt nuvarande nätverk ska bli starkare i den andra delen av lägenheten så jag har mina 100mbit/s överallt och att Sonos högtalarna ska palla med. Jag vill inte att det ska skapas ett till nätverk, vill ha ett o samma nätverk som allting kopplas till men som inte är så långsamt på vissa delar av lägenheten

Ska jag köpa ny router?
Köpa någon annan accesspunkt (kanske gjort fel?)
Köpa något sånt 2pack routers och ha på varsitt håll i lägenheten?
Alla förslag uppskattas
Tack på förhand

Av RollBolt
Skrivet av Noob I am:

Har inget bra svar på din fråga dock så kan jag rekommendera https://www.youtube.com/user/rossmanngroup/.

Har du garanti kvar?

Ingen garanti. Kollar länken

Av RollBolt
Skrivet av brackemannen:

Klassiska svaret att laddaren fungerar.....
Kan ofta komma spänning ur en laddare utan belastning, försök att mäta med laddaren i datorn.
Ev. får man skala kontakten för att mäta.
Vissa kontakter tappar kontakt inuti.
Men du kanske har provat på en annan dator??

Vet att det är klassiskt. Laddaren är testad på en annan dator!

Av RollBolt
Skrivet av Spiffman:

Steg1 låter som testa en annan laddare

Laddaren funkar

Av RollBolt

MacBook Air ger inget tecken på liv

Tjena!
Min MacBook Air varken ger tecken på att den laddar, vilket den heller inte gör och startar inte heller. Indikationslampan på laddaren lyser inte heller. Misstänker att det kan bero på laddkontakten eller batteriet.
Tacksam för all hjälp
Mvh

Av RollBolt

Okej, tack för svaren!

Skickades från m.sweclockers.com

Av RollBolt

Köra dubbla gkort?

Tjena har en polare med en Asus dator med ett nuvarande GeForce Gtx 780 och då funderar vi på att klämma in ett GeForce Gtx 1060 till, dvs två grafikkort men jag undrar då vad det är som krävs, asså nätagg och sånt fattar jag att man kanske behöver köpa bättre men typ sladdar mellan korten? Funkar korten ihop osv?
Tacksam för alla svar

Av RollBolt

@fantomsmurfen: Har testat ett 950 kort!

Av RollBolt

@Kenta42: Tack!

Av RollBolt

Vart skulle man kunna hitta ett beggat 970 ?

Av RollBolt

Uppdate: Tanka ner mediainstallering för win 10 på en USB därefter skötte datorn allt jobb och vart som ny!

Av RollBolt

Uppdatering: har provat att ta ut grafikkortet för att se om det kan vara det som strular, svar nej, grafikkortet funkar

Av RollBolt

ASUS dator visar svart skärm efter logga?

Hej!
Min brorsas dator vart sjukt seg och full med program & annat strunt så vi bestämde oss för att återställa den till ny asså fabriksåterställning.
Väl typ 4% in i återställningen avbryter datorn och säger att den inte kan återställa men att allt är tillbaka som vanligt.
När vi sedan startar om datorn visar den ASUS loggan i typ 5 sekunder sedan blir skärmen svart ( och ja skärmen funkar).
Allt funkade tidigare idag som det ska, vad kan ha hänt?
Tacksam för all hjälp

Av RollBolt
Skrivet av Dorian Gray:

@RollBolt: Blir säkert jättebra, annars finns detta för strax under 300 kr billigare, dock med en till synes enklare kylare. Bedöm själv vad som är viktigast. Den kraftigare kylaren kan säkert hålla lägre temperaturer, vilket leder till högre klockfrekvenser, kanske också en lägre ljudnivå. Finns lite fler modeller att välja bland hos Inet om du bryr dig mycket om saker såsom kylare och bildutgångar.

https://www.inet.se/produkt/5403222/asus-geforce-gtx-1050-ti-...

Men detta fungerar lika bra?

Skickades från m.sweclockers.com

Av RollBolt
Skrivet av fantomsmurfen:

Vad har du för processor? Märkesdator?

En i7, specs vet jag inte exakt. Det är en asus med rätt bra innehåll.

Skickades från m.sweclockers.com