Inlägg

Inlägg som JimmyBIC har skrivit i forumet
Av JimmyBIC
Skrivet av n1nja:

Kylaren känns inte direkt optimal om du vill kunna klocka och samtidgt ha en tyst och sval dator, satsa då istället på någon av dessa:

http://www.inet.se/produkt/5322166/noctua-nh-d14
http://www.inet.se/produkt/6909659/phanteks-ph-tc14pe-vit

Det är ju ltie större kylare och det är ju inget negativt sålänge det får plats! har svårt att föreställa mig hur det kommer se ut nu men du tror det passar?

Tack för tipset!

Av JimmyBIC
Skrivet av snajk:

Inga problem vad jag kan se. DVI-utgångarna på grafikkortet är DVI-I så de går lätt att konvertera till VGA, DP fungerar också men de adaptrarna brukar kosta mer.

Ok ok låter bra Tanken är att jag skall ha mycket saker igång samtidigt och kanske flera spel också för den delen...sitter gärna på auctionhouse på D3 samtidigt som jag lirar lite BF vid sidan om, och flertalet program som spotify etc processorn borde väl klara biffen? har förstått att den är ganska klockvänlig också, blev lite varm enligt vissa men det bör inte vara några problem!

Av JimmyBIC
Skrivet av Heskeytime:

Jag har själv inhandlat scythe gt och corsair sp fläktar från inet. Testa att bara söka på scythe och scrolla tills du hittar gt 1450. Gör samma på corsair fläktarna. Annars hitta de manuellt. Be quiet silent Wings 2 är också tysta och.bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Jo det var det jag gjorde Kollat över hela sidan haha! Men tror jag/vi missförstått, för det du syftade på när du skrev "fläkten till hyper 212" antar jag att du menade att själva processorfläkten inte är tyst. För scythe GT är ju en chassifläkt? Så även corsair sp. Det var nog därför jag ej hittade vad jag sökte för trodde du syftade på processorfläkt

Chassifläktar får man ju med i R4 chassit om jag förstått de rätt?

PS: Lånade din tråd här lite Chib! Men ligger på samma budget och har ungefär samma krav så onödigt o skapa två
DS.

Av JimmyBIC

Är mitt köp komplett?

Hej!
Har plockat ihop dessa delar och undrar om det är något jag missat eller inte tänkt på? Behöver jag några fler kablar eller följer allt med?
Var flertal år sedan jag köpte ett liknande plock så minns inte
Har även en undran angående grafikkortet + skärm. Då jag har en Benq nu med endast vga och den skärmen jag köper till kopplar jag in i HDMI, kommer jag kunna dela dessa skärmar som vanligt och använda båda två samtidigt? (vga till display konvertering fixar jag sedan!)

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2700296/2012-12-18

Sedan bör väl allting passa? Så saker och ting inte är för stort och ivägen så att säga!
Hoppas någon kan svara på detta, köpet är planerat tills imorgon!
Tack på förhand

Mvh Jimmy

Av JimmyBIC
Skrivet av Heskeytime:

Byt moderkortet till Asrock z77 extreme 4 eller msi gd 55. Bättre med nästintill obetydlig extra kostnad. Fläkten till hyper 212 är inte direkt tyst, om ljudnivå prioriteras köp en annan fläkt, tex scythe gt 1450rpm/ corsair sp quiet elr dylikt. Radeon hd 7970 presterar som ett gtx 680 men kostar ca 700 kr mindre. Det var det jag hade att invända till det första paketet, allt annat där ser riktigt bra ut.

Skickades från m.sweclockers.com

Bra tips där! Kan tyvärr inte hitta någon utav de fläktar du nämnde på Inet. Går de vid andra namn där?

Av JimmyBIC

hur är processorn på en sådan maskin? Jag är en sådan person att jag sitter gärna uppe med flera spel och program samtidigt, vill kunna spela bf3 samtidigt som jag har delat skärmen och kollar auctionhouse på diablo 3 exempelvis...gärna lite spotify igång och kanske en virusscan samtidigt! haha mycket där men kanske mer värt för mig att satsa på en i7?

Av JimmyBIC

För vill jag tacka för alla svar!
Har tyvärr varit lite akut upptagen och inte kunnat besvara alla, och kommer inte göra det nu heller som ni kanske förstår^^

Tyvärr var jag så upptagen med att spela D3 när det var "open-beta" och inte riktigt hann/orka meka med inställningar, haha. Fan man är ju så sugen på det spelet att jag tom bestämt mig för att bli nykterist 4 veckor innan så jag är friskare i kroppen när nötet börjar.

Blixtah - När wow kom ut satt jag på en P3 2.8 ghz och ett Geforce 3 Titanium 64 mb och Körde 40 manna Molten core raid laggfritt, hur det är nu vet jag ej för wow kan jag spela laggfritt med i princip högsta grafikinställningarna och 1920 x 1020.

Krass + övriga angående integrerade grafikortet - Kört med "21 vga inkopplad Benq, runt 1300 kronor. Om det integreade grafikkortet använts eller inte det vet jag ej, 3-5 fps kanske var att ta i, men under 10 iaf.

Albinfiskare - Ja dator är inställd på högsta prestanda!

Mazter - sant, det är ju fortfarande beta, men man blir ju lite smått orolig!

Angående drivrutinen har jag haft den senaste och även uppdaterat den för bla Battlefield 3 spel, och BF3 kan jag spela på nästan högsta grafiken och kan tänka mig att jag ligger runt 40-60 fps nästan hela tiden, vissa explosioner etc kan väl dra ner det över några sekunder men inget som jag stör mig av.

Men nu har jag fått lite grepp om det och förstått att min dator borde klara av D3 utan några större problem, iaf när man kör på lägsta inställningen, i värsta fall får jag väl ändra upplösningen något snäpp neråt...

Av JimmyBIC

Att öka min datorprestanda inför D3?

Hej!

Som titeln lyder hoppas jag kunna få lite hjälp angående att öka flytet när jag spelar Diablo 3.
Jag sitter på en bärbar dator, Acer 7750G.

* Intel Core i5-2410M, 2.3 GHz med turbo boost upp till 2.96 GHz
*AMD Radeon HD 6650M, 2GB VRAM
*6 GB DDR3 Minne 1066 MH
*500 GB HDD , 5400 rpm
*Windows 7 Home edition

Fullständig specifikation vinner ni här http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=654268#extra, enda skillnaden är grafikkortet då den på länken innehåller AMD Radeon HD 7670M - 2 GB DDR3 VRAM.

Diablo 3 var mer prestanda krävande än vad jag trodde det skulle vara. Sett till hur bra dem har gjort wow och hur lite det krävdes för att spela det laggfritt, när spells, lava o dyligt var över hela skärmen. När jag spelar D3 räcker det jag väljer att ej spela single-player utan ist med en polare och direkt börjar det lagga när det händer lite på skärmen, vissa rum på betan låg jag på 3-5 fps... Prövade köra på lägsta grafiken men det gjorde ingen skillnad så fort det blev mycket slakt.

Så nu ställer jag min fråga till er hängivna Sweclockers och Diablo 3 fans, hur ökar jag prestandan på maskien?
Jag är väldigt nybörjare när det kommer till klockning, har aldrig riktigt "vågat" utan tyckt det ofta har räckt ändå. Klockning är dock inget jag har tänkt att göra, "turbo boost" funktionen prövade jag aldrig när jag spelade, men har en känsla av att det är grafikkortet som inte räcker till?

Det jag tänkt är-

Ska jag byta operativsystem? Till Windows Ultimate, någon som prövat? Eller vet om skillnaden blir märkbart större?

Hur kan jag "modda" om mitt nuvarande OS, win 7 HE?

Existerar några program som kan dra ner prestanda användningen på andra program? Vet att aktivitetshanterarn har en dylik funktion där man kan välja från låg-hög prestandanvändning, och den prövade jag ej heller under beta.

Har ni några tips på länkar jag kan klicka mig in på, eller har liknande frågor dykt upp på forumet?

Till sist undrar jag lite hur program som benchmark etc fungerar, och skulle vilja använda något för att mäta om det jag tillför till datorn nu, innan den 15e maj, ger någon effekt.

Vill gärna undvika att genom detta förstöra min dator på något sätt och sitta utan den 15e, då vänder sig farfar i graven när han hör mitt djupt sorgsna ylande...

Tack på förhand och är väldig tacksam för all hjälp jag kan få!
Mvh Jimmy

Av JimmyBIC

Såvitt jag ser det är det, utan en "swap-bind", är det inte bara för DPS man gör det. Som exempelvis Barbar från 2h till 1h+sköld ökar ju du ganska så mycket i din defensiva kapacitet, och det beroende på vilka fiender man försöker överkomma, vilka som är snabbare än andra och mao svårare att "kita", till vilka som är range eller melee. När man kommer till andra klasser, där min kunskap brister, men även där kan ju du öka defensiva kapaciten, manareg, manapool, lifepool.

Tror mestadels att byta vapen kan bli om det är ett event, med något i stil med 3-4 vågor av fiender som man kanske lite senare i spelet har jäkligt svårt för.

Skadan är ju inte alltid det snabbaste sättet att farma eller för avancering!