Inlägg

Inlägg som Phace81 har skrivit i forumet
Av Phace81

Bilindustrin

Blir spännande att följa. Bilindustrin har höga krav på elektroniken och en sak som denna skärm måste klara av är solljus från konstiga vinklar och kunna trycka ut tillräckligt med ljus ifall föraren blir bländad av mötande diverse ljus. Glaset framför skärmen går såklart att behandla med olika filter, frågan är ifall det räcker.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Phace81

Jag har exakt samma problem och jag har löst det en gång tidigare, men jag kommer inte ihåg hur... suger.

Av Phace81

Kollade upp det du sa och det sitter ingen jumper på den. Så det kan inte vara det. Kollade manualen så att det inte är så att det är problem när det INTE sitter en jumper och det ska det då inte vara.

Sen kollade jag bootorder om och om igen och den var rätt hela tiden som jag höll på och lekte igår, så jag tror inte det var det heller.

Detta är skumt i min värld

Av Phace81

Extern HDD till intern

Hej,

jag har stött på något som jag inte blir klok på, så utav ren nyfikenhet så tänkte jag fråga varför detta inte fungerar.

Jag har en extern HDD som min son tappade på golvet och matningen till den har inte fungerat 100%, jag trodde det hade blivit glapp i kontakten, eftersom varje gång jag bara snuddade sladden så kunde HDDn stänga av sig.

Så då tänkte jag att jag bryter upp höljet och monterar den i datorn istället. Men jag stötte på väldigt konstiga problem som gjorde att jag fick ta upp höljet ur soporna och koppla i den där igen. Ser lite fattigt ut, men det fick bli så för stunden. Det satt en Seatgate Barracuda 7200.12 1TB i den.

Det första som hände var att datorn inte kunde hitta något OS överhuvudtaget. Jag fick något fel om att det fattades något NTLDR. Jag har OSet i en SSD och det har fungerat prima sen jag köpte den, inga problem. Men nu helt plötsligt så fungerade det inte. Jag kollade runt i BIOS och testa olika inställningar, såg att jag råkat köra allt i IDE mode, istället för ACHI. Så jag testade köra på ACHI och då hittade inte datorn Barracudan.

Jag fick annat att göra så jag bara gick iväg och kom tillbaka efter 2 timmar. Jag kopplade ur alla hårddiskar och kopplade bara in SSD och det fungerade. Så jag började koppla i HDD för HDD och allt fungerade. Jag läste på nätet att just denna version av Barracudan har problem med att köra ACHI, så man kunde koppla i den när datorn var inne i OSet och då skulle det fungera... och visst gjorde den det, men jag tänkte inte sitta med öppen låda och koppla i den varje gång jag startar datorn tänkte jag initialt. Jag bootade om och bytte då till IDE, det fungerade.... tills Barracudan började göra ett klick ljud som inte slutade och gjorde HDDn väldigt långsam.

Jag gav upp och hämtade höljet, kopplade in den där och allt fungerade finemang, t.o.m bättre än när den satt i höljet innan.

Så min fråga lyder - varför fungerar det inte att montera den i datorn? Har någon annan lyckats med det?
Jag undrar ifall det är någon idé att köpa ett hölje till den?

Vette fan ifall detta hamnade i rätt forum heller...