Inlägg

Inlägg som Marlil har skrivit i forumet
Av Marlil
Skrivet av Nicklidstrom:

Tack för tipset, den ser fin ut och på lite rea nu, men också 2 000 kr dyrare än den jag frågade om... 😬

Av Marlil
Skrivet av Bagarbosse:

Kort svar: nej (enl mig). 1650 super är klent.
För dom pengarna borde du kunna få en dator med 2060 åtminstone.

Kan du bygga själv? Eller ta hjälp av någon? Om du skulle lyckas köpa ett 3060 för en rimlig (nåja) peng. Ha koll i tipstråden här på sweC och http://gpukollen.ingman.me/ ) etc. Kanske ser nåt på BF...

Då skulle du kunna bygga ihop en egen, med intel-prolle i5 11400 (bättre än amd 3600).
3060 4000:-
11400 1800:-
16GB Ram 700:-
PSU 700:-
Modermodem 700:-
Chassi 500:-
SSD 500:-

Blir lite dyrare än 8k, men betydligt bättre gpu än Komplettdatorn. +Bättre cpu. Denna kalkyl står och faller dock på om du kan få tag i en gpu och skruva ihop den själv.

Annars går det väl leta runt färdigbyggda och se om du hittar något mera prisvärt (misstänker att du redan gjort det)

Tack, men bygga själv är tyvärr inget alternativ för mig och jag har ändå förstått att hitta rimliga priser på grafikkort är inte det lättaste just nu.
När jag kollar runt på färdigbyggda alternativ hittar jag inget vettigt under 10 000 kr och absolut inte för 8 000 kr. Inte ens begagnat verkar ha sansade priser, ser ganska ofta 10 000 kr eller mer för 3 år gamla datorer med 1060 och liknande.

Av Marlil

Dator med 1650 super värt det?

Jag är väldigt sugen på att uppgradera från min 6 år gamla laptop, men har inte jättemycket pengar att slänga på en ny dator. Jag gillar att spela de senaste spelen, men har också en Series X så det är främst de mer PC specifika såsom Total War och nya Age of Empires jag är sugen på att prova på. Skulle den funka med det mesta utbudet i Game Pass vore det inte dåligt, och med "funka" menar jag 1080 i medium-high runt 60fps.

Jag har kikat på den nedan med ett 1650 super, 16gb RAM och 512 SSD som jag tror skulle räcka. Är den värd det nuvarande priset på 8 000 kr eller kan jag få en bättre deal under black Friday, kanske en dator med ett RTX 2060 eller 1660 super/ti i samma prisnivå?

https://www.komplett.se/product/1180882/gaming/speldator/stat...

Av Marlil

Jag har en 6 år gammal laptop på vilken jag har spelat Cyberpunk 2077, Far cry 5 och flera andra spel på 1080 high-ultra utan att den låter eller blir varm. Geforce Now har funkat väldigt bra för mig. Stadia betydligt sämre, men jag ser fram emot 3080 på Geforce Now och nya EA spel, men lite synd att inte hela Steambiblioteket är kompatibelt.

Av Marlil
Skrivet av D-mannen:

Okej denna ser okej ut.

Är det någon man ska hålla ögonen på som ni tycker är bra som man kan vänta till "BF" för utom denna ?

Svårt att säga, det finns så många varianter. Men tänk minst 16gb i ram, minst 512gb SSD lagring och minst ett RTX kort (2060, 3050, 3060 osv).

Av Marlil

Den här tipsade jag om i en annan tråd: https://www.komplett.se/product/1182212/gaming/speldator/barb...

Annars kanske vänta en månad på Balck Friday?

Av Marlil
Skrivet av D-mannen:

En fundering från en NOOB

Om jag har en stationär dator hos mig
Och han nu ändrar sig och frångår en Laptop och beslutar sig för en stationär hos sin Mor
Samma budget dvs 5k-10k
Vilken skulle vara helt okej att ha då? då måste man inräkna skärm, tangentbord och mus samt hörlurar i det priset.
Max 10000kr
Oerhört tacksam för era svar

Jag har haft svårt att hitta en prisvärd stationär dator och det verkar nästan som om det är lättare att fynda bland bärbara datorer just nu.

Den datorn du senast länkade på Elgiganten är ganska bra, men ska den hålla några år till som speldator är nog 8gb lite för lite. Vänta gärna en månad och kolla på black friday reor som någon föreslog, och jämför då på t.ex prisjakt så det inte är någon höj-sänk-bluff i reapriset. Skulle det vara väldigt bråttom så tycker jag att denna verkar bra, dock strax över budget: https://www.komplett.se/product/1182212/gaming/speldator/barb...

Av Marlil
Skrivet av ivah:

Förvånansvärt många som inte jobbar med IT!

Själv jobbar jag i kontrollrummet på ett kärnkraftverk.

Sektor 7g?

Av Marlil
Skrivet av Wittwang:

Nej, tyvärr är det handkontroll som gäller även på beta-versionen av Xcloud för PC :/ Var såg du Cloud Gaming-delen i trailern? Kikade igenom lite snabbt och såg bara "Windows 10" och "Xbox Game Pass for PC" (i slutet), men om det kommer som strömmat är det inte alls omöjligt att fler styrdon får stöd framöver

Synd, men det kommer kanske efter betan. Är ju redan idag möjligt med KBM på Xbox om jag inte misstar mig.

Såg det i slutet, 1.30, i t.ex. denna: https://youtu.be/zSdbdEdxQr8

Av Marlil

På trailern för Aoe4 så står det:

"Windows 10 pc
Xbox cloud gaming"

Kan det innebära att det även kommer till Xcloud och kan man använda KB/M i något spel på Xcloud på PC idag?

Av Marlil
Skrivet av Fjädernylle:

Mitt meddelande gällde Xbox Series X, och enligt Elgigantens egen support så fanns den inte inne. Series S däremot gör det.

Hm lustigt för hemsidan säger 49 butiker för Series X.
Jag har i alla fall äntligen fått mitt Series X som jag bokade i butik med All Access för två veckor sedan. Det tillsammans med ny 4k TV med hdmi 2.1 gör att uppgraderingen från One S på 7 år gammal billig TV med input lag från helvetet känns verkligt next gen för mig personligen. Kul!

Av Marlil

Series X finns nu i flera av Elgigantens butiker.

Av Marlil
Skrivet av oatp1b1:

Det beror väl helt på hur svenska industrier går i och med att Spiltan till hälften är investerad i de stora svenska industribolagen (via Investor, Industrivärden, Kinnevik och Lundberg).

Finns det något tips eller något som indikerar åt det ena eller andra hållet?

Av Marlil

Nu: vad tror ni om Spiltan Aktiefond, den har ju varit medelsvenssons go-to fond och rekommenderats kors och tvärs länge. Kommer den fortsätta gå som tåget, eller finns det risk att den dalar snart och vad är i så fall nästa "lite-bättre-än-index-mwn-ändå-typ-index-fond" ?

Av Marlil
Skrivet av Gredd:

Ok det låter ju bra. Fibern är från IP-Only. Har funkat problemfritt i 5 år med Bahnhof. Ska ja ringa och tjöta med IP-only imorgon då kanske? Skulle väldigt gärna veta om deras mediaomvandlare kanske inte funkar med ComHems grejer. Kan det ha att göra med att ComHem/tele2 behöver en IPv6 adress på wan sidan? Har aldrig befattat mig med IPv6 innan.

Jag kan inte svara på de tekniska bitarna, jag vet bara att ett gott respektfullt humör med kundservice kan ta en långt. Ibland har något gått fel, eller missuppfattats och det är ingens fel men kan lösas av att man ligger på och är trevlig. Och ibland behöver man bara "turn it off and on again" 😉.

Av Marlil

Det verkar allt som oftast vara strul när man byter leverantör. Det är ju inte bara Comhem som skall lira utan även din fiberleverantör (t.ex. Itux) skall göra sitt. De är bara lite kinkiga med support om man har en annan router, så använd deras router tills det kommer igång, sen kan du välja precis vad du vill.

Av Marlil

Elgiganten har åter ändrat datum men denna gång i positiv riktning: 9 juni påstår de nu.

Av Marlil

Efter att ha velat fram och tillbaka; läst recensioner, jämförelse och kosumentröster till förbannelse bestämde jag mig tillslut för en LG Nano86 49 tum för strax under 5 000 kr, nedsatt från 8 000 kr. Alla apparater jag kollade på verkade ha olika nackdelar och lösningen var alltid "köp en dyrare".

Av Marlil
Skrivet av marcusOCZ:

LG Nano är väldigt goda för pengarna. Jag har en mindre i ett gästrum, men de större är väldigt bra.

65 tum:
https://www.komplett.se/product/1170114/tv-ljud-bild/tv-video...

55 tum:
https://www.komplett.se/product/1156828/tv-ljud-bild/tv-video...

Jag har läst lite och hört att de kan ha lite motion blur och problem med local dimming. Stämmer det eller är du nöjd?

Av Marlil
Skrivet av asrte1:

Det man är ute efter då är väl vilken av alla för under 8000kr som är bäst (även om de är bäst bland de ”sämsta”). Tycker bara det är bäst att hålla sig inom TS ramar.

Tack och tack för alla fina tips. Men som småbarnfamilj med många olika utgifter och sparkonton är det inte med enkelhet jag lyckats övertyga min bättre hälft om att byta ut vår fullt fungerande tv. 6 000 var överenskommet och jag tror jag kan få det till 8 000, men tyvärr orealistiskt att köpa något för 10 000 och uppåt.

Jag förstår de goda poängerna med att en tv är något man köper ganska sällan och bättre att lägga lite mer då, men då får jag nog vänta tills vår tv helt ger upp.