Inlägg

Inlägg som DavidtheDoom har skrivit i forumet
Av DavidtheDoom
Skrivet av kibatronic:

Hej,

Ser att ni erbjuder bland annat följande produkt till vad som synes vara ett riktigt bra pris under era "Intel Gamer Days" erbjudanden: G.Skill 32GB (2x16GB) DDR5 5600MHz CL36 Trident Z5 RGB Silver

https://i.imgur.com/IBWJ1kL.png

Tittar man på Prisjakts historik så har ni sänkt priset ett flertal gånger från lanseringspriset på 4199:- den 13 juli detta året. Dessutom höjde ni priset före denna kampanj.

https://i.imgur.com/El1LhcU.png

Dvs prissänkningen är inte så markant som ni vill få det att framstå. Jag är ingen expert på lagar heller men för en lekman som mig så tycks ni även bryta mot Prisinformationslagen:

Den nya regeln om prissänkningar som nu införs innebär att när ett företag erbjuder en produkt till ett reducerat pris ska det tidigare lägsta pris som tillämpats för produkten under de senaste 30 dagarna anges vid produkten och i samband med prissänkningen. Detta tidigare lägsta pris ska alltså framgå som ett referenspris i samband med att en prissänkning presenteras – istället för såsom ofta sker idag att jämförelse sker med ett högre ”ordinarie pris” eller liknande.

Jag har handlat hos er tidigare och kommer sannolikt fortsätta att göra det. Men sådant här beteende oavsett om det handlar om slarv eller avsiktlikg bedrägligt beteende, får er att framstå som mindre seriösa.

Mvh

Prisinformationslagen 2022 träder i kraft 1 september i år.

Det är sjukt junk att göra såhär, men det har varit standardoperandi såvida inte konsumenter anmäler butikerna.

Hoppas nya lagen städar upp marknaden lite från skit som detta. Annars får man rösta med plånboken.

@kibatronic inte säker på att Inet läser kontinuerligt i detta underforum men om vi taggar in dem så brukar de dyka upp. @inet.

Jag ser dock ingen direkt fråga ställd till åf?

Av DavidtheDoom

@Medien:
Om du trycker in "777777777" i bud-rutan så slutar budfunktionen att fungera ordentligt. Jag har nu nollat denna siffra.

Av DavidtheDoom

@Neomike:

Om annonsen inte är aktuell längre så ska du avsluta den:
https://www.sweclockers.com/marknad/218364-lost-soker-grafikk...

Av DavidtheDoom
Skrivet av DasIch:

Det är ju staten som skapat problemet så det är en rimlig förväntning att de fixar det också. Sen är det inte helt lätt att vara förutseende och även ifall man varit det kan man sitta i skiten. Säg att du bundit dig vid fast pris och avtalet löper ut nu exempelvis. Schysst förra vintern men nu kommer dödselchocken.

Utan att vi ger oss in i en livssynsdebatt och en politiskdiskussion så tror jag att även du förstår att det kan finnas fler sätt att se på situationen.

Av DavidtheDoom
Skrivet av DasIch:

Schysst! Det är ju typ värdet av en fredagspizza och en öl för varje hushåll.

Jo, för mig i lägenhet och förbrukning på 150-200 kWh är det ju rätt små pengar. Men för de i hus är det en annan femma.
Man kan ju även fundera på hur man ska nå ut till de med rörligt högt pris mot de med låst lågt pris.

Känns som att det kan skickas fel signaler när "man får inte göra dåliga beslut, staten kommer och räddar en", men samtidigt extraordinär situation med krig i Europa och Proxykrig tillbaka från EU mot Ryssland som svarar med att strypa gasen.

Ytterligare en intressant observation.
Tyskland har 60 GW installerad solkraft, det är mer än vad Sverige kan producera med alla sina kraftkällor tillsammans.

https://app.electricitymaps.com/zone/SE

Vi har även bara överföringskapacitet om ca 6-7 GW till andra länder, Finland har största linan.

Av DavidtheDoom
Skrivet av SuperDuperKillen:

Jag hoppas verkligen de inte ger ut några bidrag och istället investerar i infrastrukturen.

60 miljarder är nog för att bygga en reaktor tex.

Att fortsätta med dessa kortsiktiga åtgärder är galenskap.

Instämmer, tror det är alldeles för mycket spel för massorna och valfjäskande. Gör något som faktiskt håller istället för "NU" men inte längre.

Av DavidtheDoom
Skrivet av DasIch:

Jag hoppas de gör något som kommer alla till del den här gången. Visst, bor man i villa i södra Sverige lär det suga enormt, men det gör det även för Berit 85 år som bor i lägenhet med en inkomst på 12 000Kr/mån efter skatt. Jag menar, konsekvenserna av att inte kunna betala elräkningen blir de samma.

Skrivet av cavveman:

Om man subventionerar för mycket så är det risk att folk inte är lika sparsamma och drar på lite extra.
Då kan det istället bli risk att elnätet slocknar. Och det kan ta tid att få igång igen(framförallt om det är oplanerat)

Hörde siffran på Ekonomiekot extra att om de endast ersätter EL3 och EL4 med de där 60 Miljarderna de fått i flaskhalsavgifterna så skulle det motsvara 66 öre/kWh i rabatt....

Av DavidtheDoom
Skrivet av Rouge of Darkness:

det är en kylfläns dvs du kan i princip använda vad du vill på den kan t.om. vara strömledande har ingen betydelse.

vanlig billack funkar men är permanent.

och är väl rekommenderat att demontera kylaren för lackering.

skulle säga att troligen är mattsvart ganska nära möjligen grafit grå matt färg.

Mer sannolikt att det är en plastdetalj va? Kylmässigt tror jag den gör föga nytta och är onödigt svår att konstruera i kontakt med det som garanterat är en kylfläns till höger.

Att måla en kylare är nog rätt kasst. Kanske finns färg som värmeleder bra men misstänker så ej är fallet.

Av DavidtheDoom
Skrivet av larsk84:

Tänkte göra ett bilköp i Tyskland som aldrig blev av. Hur får jag billigast tillbaks en stor summa euro (8800) till sek utan att förlora mycket på växlingskursen hos Forex när jag säljer 🤢vilka alternativ finns ?

Borde väl finnas inlämningsautomat likt det finns uttagsautomater som man kan ta ut euro i? Då blir det väl din banks växlingskurs som styr.

Av DavidtheDoom
Skrivet av DasIch:

Finns det några bra prognoser för vad elpriset kan landa på i vinter? Tänker då främst på SE3.

Skrivet av yrfhar:

Med valfläsk skulle jag tro på 5 kr/KWh med nätavgiften. I mitt fall 10 000 kr/månad i vinter om jag inte ska frysa häcken av mig. Får inte ut så mycket i månaden så får sälja om vintern blir lång.

Jag skulle tro att vi fortsatt kommer få se priser likt de på kontinenten. Redan idag pendlar de mellan 4-8.5 kr/kWh.
Magkänslan säger att 6.5-8 kr är ett realistiskt scenario men i överkant mot ett troligare 5-6 kr/kWh.

Det är dock total gissning och jag kan mycket väl ligg fel. En subventionering på pris över en viss kostnad i landet likt den norska staten gör känns som det vettigaste sättet att mildra smällen för företag och konsumenter under vintern. Däremot vet jag inte om man ska lägga sig på 1 kr eller 2 kr som gräns.

Av DavidtheDoom

Detta är med godmarginal mitt absolut sämsta resultat i Sweclockers alla Quiz:ar.
Det inkluderar för övrigt Vässlans dödsquiz på GG-bar. @TheMadPanda.

Av DavidtheDoom
Skrivet av Dinoman:

Är det nu jag ska poängtera att det som åsyftas är lådor. Det är grafikkortslådor.

Kartong är ett material.

Eller?

Man kan vara ful både på utsidan och på insidan.

Av DavidtheDoom

Tycker det varierar rätt kraftigt,
Har nätagget stått i oisolerat förråd ett tag?
Har nätagget varit igång under långa perioder utan att stängas av?
Byts resterande komponenter i datorn?

Jag hade nog inte återanvänt ett 8-10 år gammalt nätagg om det inte var Guld/platinum med typ 10 års garanti, sparsamt använt och alltid förvarad i rätt temperatur. Däremot hade jag nog inte bytt nätagg bara för att byta nätagg utan att övriga grejer i datorn byts ut.

Av DavidtheDoom
Skrivet av fragande:

Frågan är hur högt det kan gå i vinter 20-30 kr? Kommer vi slå i maxtaket på €4? Sinnessjukt vilken sits vi har satt oss i, både själva genom kärnkraftsmotståndet och bristen på överföringskapacitet, men även EU. Att vi ska betala för att tyskarna av populistiska skäl lägger ner kärnkraft i förtid och har gjort sig beroende av rysk naturgas är inte rimligt någonstans.

Härligt att man ska flytta vid månadsskiftet och att det bundna avtalet då automatiskt sägs upp utan möjlighet att flytta med Rörligt i vinter kommer sannerligen inte bli kul.

Baltstaterna slog i taket 4.000 EUR/MWh här förra veckan så om ca 4 veckor så kommer pristaket höjas till 5.000 EUR/MWh. (Det är 5v fördröjning mellan pristaket nås och pristaket höjs). Med det sagt så skulle vi kunna ha ett pristak på typ 7.000 EUR/MWh innan året är slut om pristaket nås inom ett par dagar efter senaste höjning. Det låter dock som sämsta möjliga och rätt osannolika utfallet.

Av DavidtheDoom
Skrivet av Edd1e:

~41 sekunder in i videon. "Arctic Contacted us before we found out about this problem."

Arctic's kundtjänst är den bästa jag har behövt interagera med. Saknades ett bracket i kylaren jag köpte, fick nytt i brevlådan efter sex dagar.
Sure det är inte unikt och många som haft samma erfarenhet av andra tillverkare men i jämförelse med Corsair är det natt och dag. RGB i pumpblock (kunde inte lysa i blått och "gnäll-ljud") i Corsair-kylaren (280 Platinum) efter ett par månader, kontaktade Corsair innan ÅF och dom tyckte att det inte var något fel ( "..behavior is normal") på kylaren alls. Löste det via ÅF istället.

Jo, det är väl problemet med rörlig media. Ytterst sällan man kan scrolla igenom videon och fortfarande få till sig all relevant info.

Av DavidtheDoom
Skrivet av Klorixx:

Lite off-topic, men nästan alla flygbolag har i regel att alla "efterföljande" resor (dvs hemresan) avbokas om inte själva utresan genomförs

Jepp, läste på Ryan Air att det inte gör så. De skiter i om man använder utgående resa, hemresan är fortfarande valid och ok att använda.

Av DavidtheDoom

Snygg upphottning av sidan. Lite kommentarer på språket/texten:

Det finns även tillgång till en DJI Mavic 3 och en DJI Mini 3 Pro för mer vanlig Drönar film
Alternativ: "vanlig drönarfilm" eller "drönarfilmning".
Skippa särskrivning + märklig VERSAL mitt i meningen.

=====
Filmnörd och drönarpilot som tävlat i drönar-racing i flera år samt filmat med Fpv film drönare längre än så.
- FPV (förkortning) jag hade skrivit:
FPV-filmdrönare eller hellre FPV-drönare. Jag har dock inte koll på betydelsen av FPV.

======
FPV-film
Som en av få i Drönar film erbjuder vi också filmande med Fpv film. Det möjliggör snabbare och mer exakt flygning som är otroligt versatil. Att flyga ikapp med en F1-bil går lika bra som att flyga genom en butik.

"versatil" översätts lämpligen till "mångsidig"

Var konsekvent gällande "FPV". Ha exakt samma stil i hela texten.
Jag hade skrivit "drönarfilm" och inte med versal. Notera särskrivningen inte ska vara en särskrivning. Om du inte gillar att det sitter ihop så kan du klämma in ett bindestreck (-).
Rent krasst hade jag velat skriva:
"Som en av få inom drönarfilmning erbjuder vi också filmande av FPV/med FPV-drönare/FPV-filmer." (jag vet fortfarande inte vad FPV står för riktigt och varför det är annorlunda än "vanlig" drönarinspelning.
FPV-film får mig även att tänka på att du använder dig av analog kamerarulle som är speciellt anpassad för FPV-inspelningar. filmning är mer lämpligt än "film" kanske?

Av DavidtheDoom
Skrivet av cotterpin:

Jag och DavidTheDoom flyger upp med Ryanair

Skrivet av andreas_dock:

Jag PM'ar er så kan vi styra upp att åka upp ihop då
Bokar en singleplayer hytt nu

MTRX har nu släppt tågbiljetter Göteborg-Stockholm!

Jag har bokat tåg till Stockholm 20:e för att slippa åka tidigt (och vara i Stockholm hela dagen)
Anländer i Stockholm 14:17.
Vad säger Ryan Air om att man inte åker upp med dem men gärna hem? 😅

Om ni vill åka tåg som mig så sitter jag på:
Carriage C, Seat 144

Eventuellt ska jag luncha med en kompis i Uppsala den 20:e men då får jag ta flyget istället. Håller mig lite agile och har en massa biljetter nu! 😂

Resan hem 21/10 med tåg är mindre skoj, det är buss från Alingsås och tar alltså nästan 4 h.

Av DavidtheDoom
Skrivet av Purrfected:

Hej,

Försöker hjälpa en polare med en ny dator, tanken är att den ska hålla länge och vill därför ha ddr5, han har en budget på 20k-22k dkk, alltså ca 30k-33k svenska.
Det måste dock vara från en dansk sida eller ett danskt företag.

Krav är:
Dansk sida/företag
DDR5
3080ti
NVMe SSD

I övrigt så bra saker som möjligt, wifi är ej ett krav.

Han vill inte bygga själv, men lösa delar är fine i övrigt.

Sharkgaming? Är danskt iaf! 😁

Av DavidtheDoom
Skrivet av Svensktiger:

Tur vi har GN som vågar kritisera tillverkarna.
Utan GN's rykte så är det ju i princip noll chans att Arctic hade försökt förekomma detta problem.

Under lång tid så har ju industrin sysslat med att anställa duktiga recensenter för att få tyst på dom.
Det första exemplet är ju Anand Lal Shimpi som Apple fick klorna i.
Och se bara på PCper, stendött nu efter att Allyn Malventano och Ryan Shrout fick, får man förmoda, väldigt fina avtal med Intel.
Allyn (och fler) utvecklade ju tester för SSD'er som fick tillverkarna att skruva på sig när deras trick för att "lura" benchmarks exponerades.
För verkligen hoppas att folket på GN orkar stå emot erbjudandena.

Står att Arctic kontaktade GN på eget bevåg. (Dock inget jag såg i videon?). Verkar dock som att Arctic tar tjuren i hornen och kör på lösa detta istället för att mörka vilket är helt rätt!

Något jag tycker är vidare positivt är att de förlängde garantitiden på alla AIO-kylaren till 6 år, även retroaktivt på alla sålda efter 2019 eller vad det nu är!