Inlägg

Inlägg som Sjukihuvet har skrivit i forumet
Av Sjukihuvet
Skrivet av oskar5140:

det blir bra det! lycka till med bygget

Tack tack!

Av Sjukihuvet

Tack alla, då blir det ett 7970

Av Sjukihuvet
Skrivet av oskar5140:

jag skulle helt klart rekommendera 7970. kyler som ett svin och kan då lätt överklockas mycket! fast det beror ju också på vad du spelar, om du kör mycket bf3 gå på 670 men annars skulle jag ha valt 7970.

Är dock ingen höjdare på att överklocka grafikkort, något jag aldrig gjort innan. Så om man bortser från överklockning, är det forsatt 7970 som man bör köra på?

Av Sjukihuvet

Vilket grafikkort hade passat bäst i min nya dator?

Tjena allihopa.

Har plockat ihop en dator nedan:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2604382/2012-11-28

Men har börjat få lite ångest nu för kan inte bestämma mig vilket grafikkort jag bör köra på, alternativen är :
http://www.inet.se/produkt/5409469/gigabyte-geforce-gtx-670-2...
(Det som ligger i kundvagnen)
Eller
http://www.inet.se/produkt/5409375/xfx-radeon-hd7970-3072mb-d...

Vad tror ni hade passat bäst i datorn? Nvidia tillsammans med Intel eller kanske AMD fungerar bra ändå?

// Anton

Av Sjukihuvet
Skrivet av norowner:

vänta till julen vet jag kommer bli massa rea då kommer du kanske undan med 6-7k?

Väldigt tveksam till det, dom brukar nästan aldrig sänka priset på enskilda komponenter. Men däremot deras ihop plockade datorer brukar sänkas i pris rätt bra.

Av Sjukihuvet

Speldator 14-15k

Hejsan allihopa.

Håller på att plocka ihop en ny dator för att kunna spela på. Kommer spela spel så som BF3, DOTA 2, cs go e t c.

Har kollat runt lite och fått ihop denna kundvagnen:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2621496/2012-12-01

Det ända är att jag är lite skeptisk är om jag orkar vänta på att 7970 kommer in igen, funderar på att ta GTX 670 eller 680 istället. Vill gärna att OS och byggning av datorn ska ingå, har varit utan dator ett rätt bra tag nu så vill gärna att datorn ska vara klar och redo att använda när jag kommer hem (bor utomlands förtillfället) Därav anledning också att jag vill ta något grafikkort som finns inne i lager.

Jag vet att byggning och OS inte är inkluderat i kundvagnen jag länkade, var mest att jag hittade den här i en annan tråd och gillade den och tänkte bygga utifrån den.
Eventuellt om det är smidigare för mig att bara köpa en färdig byggd THOR dator om jag ändå ska ha med byggning av dator? Vad säger ni?

Så ja alla tankar och tips är välkomna.

// Anton

Av Sjukihuvet
Skrivet av Xtra_:

Det ser väldigt bra ut! Vet inte hur det fungerar med 2 stycken grafikkort, har polare som haft problem när de haft två stycken. Skulle man kunna byta ut korten mot EVGA GeForce GTX 680 Classified 4096MB? Eller blir prestandan bättre om man kör med crossfire?

Personligen hade jag gjort det, känns väldigt overkill med 2st 7970. Men att hålla det öppet för att kunna köra SLI är alltid bra, blir framtidssäkert då. Sen känns PSU:n lite overkill, jag hade dragit ner på det till typ 750W och lagt till en lagrings hårddisk, 250 GB SSD räcker inte så långt, antingen 1 eller 2 TB hårddisk hade varit bra.

Av Sjukihuvet
Skrivet av Shudnawz:

Knalla in här och ladda ner ATKACPI driver and hotkey-related utilities. Och en del annat som du tror kan behövas. Power4Gear Hybrid Utility kan vara bra, tex.

Undvik dock ASUS-versionerna av grafikdrivarna, där är det bättre att du kör chipsettillverkarens eget, i det här fallet Nvidia, www.geforce.com.

Tack! Ska kolla om det fungerar så fort jag kommer hem från jobbet.

Av Sjukihuvet

Hjälp med Asus UX32VD

Hejsan alla.

Har lite problem med min UX32VD, jag köpte datorn + en SSD.

Har satt in SSD:n och installerat en fräsch kopia av Windows 7 så jag slapp all bloatware. Men nu märker jag att vissa funktioner fungerar inte. Det är FN+F10,F11,F12,F13. Alltså Mute sound, sänka volymen, öka volymen och stänga av mousepaden. Dom andra FN + F* fungerar, och F10-13 knapparna fungerar, men inte när jag håller in FN också.

Jag har installerat senaste driverutinerna för ljudet, men verkar inte göra någon skillnad. Kan det vara ett hårdvarufel eller är det något jag missat att installera kanske?

Hoppas ni förstår mitt problem :).

Tack på förhand

Av Sjukihuvet
Skrivet av Dr.Mabuse:

Okey. Är tyvärr inte bekant med de spel du räknar upp, eller med AMDs processorfamiljer så har svårt att råda dig i det aktuella fallet. Starcraft 2 är väl ändå inte direkt "mindre krävande"? Borde vara en del processorkraft där, eller?

Skulle väl inte påstå att det är särskilt processor ansträngande, lirat det innan med dual core amd 2.4 ghz. Så processorn är jag inte särskilt orolig över, mer grafiken.

Av Sjukihuvet
Skrivet av Dr.Mabuse:

Rent allmänt gäller regeln "du får vad du betalar för", dvs högre inköpspris = högre prestanda. Om du bara ska surfa så välj den billigaste du kan hitta utifrån dina kriterier (om du har några?); lagringsutrymme, skärmstorlek, anslutningar osv...

Syftet är att kunna spela lite mindre krävande spel så som HoN / Dota2 / Starcraft 2.

Av Sjukihuvet

Vilken laptop bör man välja?

Tjena.

har letat efter en laptop i 4000-6000 kr prisklassen, har efter lite research hittat dessa 2:

http://cdon.se/hemelektronik/fujitsu_lifebook_nh532_intel_i3-...

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=752579#extra

har inte riktigt bra insikt i laptop prestanda o s v, så alla tips om vilken man bör välja är varmt välkomna. Även andra förslag också givetvis:)

// Anton