Inlägg

Inlägg som kire75 har skrivit i forumet
Av kire75

Är intresserad. Skulle du kunna tänka dig att sälja för 5000+frakt?

Av kire75

Följer dockningsenheten (alltså den man kopplar till tv:n) med?

Av kire75

@lossah: Ja jag är fortfarande intresserad utav spelet så jag tar det gärna.

Av kire75

150kr

Av kire75

Hej är intresserad av datorn.
Kan du tänka dig att skicka?

Några problem med den som man bör känna till? Överhettning eller liknande.
Om inte bjuder jag 7000 + frakt.

Av kire75

Har själv inte prövat denna telefon men Xiaomi är ett bra märke och är störst i Kina inom smartphonemarknaden.
Här är en reccension från en sida jag brukar använda mig av för asiatiska telefoner Här är en reccension på den modellen http://www.gizchina.com/2016/01/12/xiaomi-redmi-note-3-review-3gb-32gb/

Något du dock ska vara medveten om är att deras operativsystem till telefonerna är android i grunden men skiljer sig ganska mycket från vanliga android. Och det är inte säkert att playtjänster finns på telefonen (pga Kina). Dessa går dock att få in, brukar bara vara att söka på google.

Av kire75

Finns även liknande av TP-link. TP-link CPE210 (Kjell)

Har varken testat denna eller Ubiquiti men skulle tro att båda två klarar av dina behov. Anledningen till att jag tipsar om just Tp-linken är att jag har bekanta som har just en sådan lösning som de tycker fungerar bra. Dock handlar det där bara om ca 100-150m men enligt specarna så ska det inte vara några problem med 300m heller.

Av kire75
Skrivet av ooklamook:

Vad gäller UX501 så har folk från Asus sagt slutet jan/ början av februari här på swec i deras eget forum...

Oj det var ju extremt långsamt och 4k var ju inte mycket bättre den heller.
Den är ju inte i huvudsak tänkt att ha till spel men kan ju ändå vara kul att kunna lira nånting. Det som är desto mer avskräckande är att det är så många problem. Inte sett det tidigare men inte sökt efter just problem heller.

Skrivet av Fastback:

Blir nog att vänta till början av januari när nya UX501 kommer och det kommit recensioner på båda Asus datorerna. Och även se vilka alternativ Dell kommer med. Kan vara så att jag klarar mig med låg responstid.

Av kire75
Skrivet av Blofeld:

Mest optimalt är en fläkt som drar in luft och en som spottar ut luft...

Skrivet av Icte:

Mitt förslag - Insug. Då kommer du skapa ett positivt tryck i chassit...

Ja jag vet att det ultimata vore att ha två stycken men tyvärr är det ett väldigt kompakt bygge vilket gör att jag inte får plats med mkt mer än en liten fläkt.
Tanken att skapa övertryck har inte slagit mig. En bra ide, vill ju inte ha onödigt mkt damm i lådan. Kör på att ha fläkten som insug och kompletterar med fläktfilter.

Skrivet av Grönahunden:

25mm kommer låta en hel del...

Jag vet att det kommer låta dock förhoppningsvis inte störande mycket. Hade gärna tagit en 80mm eller tom ännu större. Dock så får jag inte plats med detta i den lilla NES lådan. Det är redan för mkt som stoppats in.

Tack så mycket för era svar!

Av kire75

Insug eller Utblås med en fläkt?

Hej alla Swecare.

För ungefär ett år sedan byggde jag en htpc i ett gammalt NES chassi. När jag byggde burken gjorde jag bara lite ventilationshål på undersidan. Det har fungerat bra än så länge då jag inte har något system som utvecklar en massa värme. Dock har jag nu upptäckt att det blir väldigt varmt i lådan och jag är rädd för att SSD:n och Blu-ray läsaren kanske tar skada. Då de sitter väldigt nära processorns kylfläns.

Därför har jag tänkt att modda om lite och göra upp en fläkthål bak i chassit och sätta en liten 25mm fläkt där. Nu till min fråga bör fläkten blåsa in i chassit eller ut? Jag tänker själv att ut borde vara det mest logiska då jag vill ha ut den varma luften. Men jag har aldrig haft endst en fläkt så därför vänder jag mig till er.

Jag tar även gärna emot tips om någon vet en bra 25mm fläkt som är så tyst som möjligt. Jag vet att det är svårt att få en så liten fläkt att vara tyst men den jag har idag låter väldigt mycket.
Ni får även ge tips på andra lösningar om ni har några.

Av kire75
Skrivet av Fastback:

Ja jag har varit mest sugen på Dell:en men varit lite negativ till att den 'bara' har en i5:a. Och precis som du säger räcker inte min buget till de Dell modeller med i7 och 4k pekskärm känns som det för med sig fler nackdelar än fördelar. Säger ryckterna något om när fler konfigurationer kan tänkas komma?

Skrivet av ooklamook:

Ja jag har också sett att UX501 ska komma med skylake men inte sett något datum eller rekommenderat pris. Det är batteriet jag också oroar mig för mest i G501. Att det är två diskar är väldigt najs och om det blir denna dator kommer antagligen åka i en till SSD istället för HDD. Vad tyckte du om skärm och tangentbord på G501JW när du kikade på den?
Får kanske vänta en vecka eller två som du säger och se när UX501 kommer med skylake och läsa rencension på G501 med skylake.

Har själv inte sett något om dessa brister på Dell:en, bara att den trottlar lite väl snabbt. Är det bara fhd skärmen du hört ska vara långsamm eller gäller det även 4k skärmen?

Av kire75

Asus Zenbook Pro/G501JW, Dell XPS 15 el Gigabyte P34W

Hej, har svårt att bestämma mig för vilken datorn jag ska införskaffa mig och tänkte höra efter tips och råd här.
Det är fyra stycken jag funderar mellan (om ni har bättre förslag får ni gärna ge dem).
Det jag ska använda datorn till är programmering och enklare video redigering och 3d modellering.

  1. Asus Zenbook Pro UX501JW (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3133206)
    Nackdelarna med denna känner jag är att den har 4k display (något jag inte behöver och som bara kommer ta onödig batteritid) och att den har en äldre processorarkitektur.
    Fördelarna är att den verkar vara rejält byggd, har stor SSD och är den "billigaste" datorn av de fyra.

  2. Asus G501JW (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3359537)
    Denna känns som det är inprinsip samma som UX501JW i gamingformat. Men med fördelarna att den inte har 4k skärm, har 16gb internminne och 4gb gpu minne.
    Nackdelarna jämfört med Pro:n är att den endast har 4 battericeller och har en mindre SSD
    Denna finns även med skylake processor för 2k mer och jag vet att Pro:n kommer komma med Skylake men inte sett när den hittar ut i svenska butiker.

  3. Dell XPS 15 9550 (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3425200)
    Nackdelarna med denna är väl att den endast har en i5:a och ingen SSD.
    Fördelarna att denna är den lättaste och smidigaste datorn. Den verkar även vara väldigt robust och ha bra skärm. Den lyckas även få in en 15tums skärm i ett 14tums format.

  4. Gigabyte P34W V4 (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3352642) Nackdelarna med denna är att den är dyrast av dessa fyra och har även läst att den är väldigt högljud och gpu/cpu trottlar väldigt fort.
    Fördelarna är att den har väldigt bra prestanda i väldigt liten formfaktor. Den har även bäst grafikkort.

Tack på förhand för era svar

Av kire75

Tack för era svar.
Det lutar just nu ganska mycket åt Toshiban. Dock har jag även spanat in nya dell xps 15. Dock talar vi om en mycket högre prislapp. Men känner att kanske värt att lägga några tusen extra för att få en redig dator som kanske klarar sig under större delen av studietiden.

Av kire75

Bärbar till Redigering, Modellering och Programmering

Hej, jag söker en ny bärbar dator att ha till studierna.
Det datorn kommer att användas till är Premier CS6, 3ds max, lättare saker i unreal engine 4, diverse programmering mest i c++ och ev lite spelande och då främst CS:GO.
Jag har en bra och kraftfull stationär PC så allt för tunga renderingar och liknande kommer köras på denna.

Då datorn kommer släpas fram och tillbaka till skolan inprincip varje dag så är vikten av stor betydelse. Jag tänker mig runt 2kg men gärna under det. Storlek hade jag tänkt mig från 13,3 till 15,6 tum då det är dessa som verkar vara inom min viktgräns. När jag klämnt och känt på datorer så verkar 14tums vara det perfekta valet storlektsmässigt.
Max budgeten ligger på runt 11k
Då jag har svårt att hitta den bästa datorn till bra pris och vikt så vänder jag mig nu till mer kunnigt folk.
Jag har kikat en hel del och kommit fram till ett par som borde passa men alla har nackdelar. Att de endast har hhd eller små ssder kan ni strunta i då jag har en liggandes som jag tänkt stoppa i.

Först ut är en Asus zenbook. Den verkar vara väldigt lätt och smidig att bära runt på. Dock är jag osäker på om den klarar av mina krav. Är ett gtx 940m tillräckligt?
Asus Zenbook UX303UB-R4072T

Sen har vi en Toshiba Satellite. Denna har ett bättre grafikkort och verkar ha en Quad core cpu. Ligger lite högre i pris och är lite tyngre. Nackdelarna med denna är väl dels att jag inte hört så bra rykte om Toshiba datorer och så hittar jag den endast i guld
Toshiba Satellite P50-C-17C

Sedan har vi en till Asus. Även denna väger mer än zenbooken men har en mycket kraftfullare gpu och har även denna en quadcore i7. Dock är denna i7 en haswell. Hur myket skiljer de olika processor arkitekturerna åt.
Asus G501JW-CN474T

Sen så har jag även hittat 2st budget alternativ. En Asus och en Acer. Acern är ganska så tung i jämförelse med de andra datorerna 2,4kg. Och Asusen har "bara" en i5 och en TN panel.
Asus K501LX-DM121H
Acer Aspire V Nitro VN7-592G Black Edition (NX.G6HED.001)

Så mina frågor är egentligen:
1. Är ett gtx 940m tillräckligt för mina ändamål?
2. Hur mycket skiljer mellan Haswell, Broadwell och Skylake och är det nånting jag behöver ta i beaktning till mina ändamål?
3. Klara jag mig med en i5 eller behövs i7?
4. Är Toshiba ett vettigt laptopmärke?
5. Är guld en snygg färg på en laptop?

Om ni har förslag på andra datorer ni tror skulle passa mig bättre tar jag gärna emot dem.