Inlägg

Inlägg som antdah har skrivit i forumet
Av antdah
Skrivet av SayZk:

I dagsläget är väll den stora blockaden en ovilja från företaget samt att vscode inte finns på Android.

Är det lite enklare uppgifter kan du kanske använda https://vscode.dev/? Har inte koll på Android, men det funkar bra i min iPad iaf.

Av antdah
Skrivet av snajk:

När det begav sig var jag emot EU-anslutning för oss då jag inte ville att europeiska politiker skulle bestämma över oss, idag är jag glad att vi har lite vettiga personer där som kan hålla emot puckorna här.

Otroligt att det fortfarande finns människor som anser att det vore en bra idé att lämna unionen. Tänk om Ylva Johansson inte hade behövt ta hänsyn till resterande medlemsstater när hon skrev ihop sin verklighetsfrånvända Stasi-fantasi. (Och sedan standardargumenten om hur vansinnigt det är att tro att vi ensamma skulle kunna stå mot Kina eller USA när det förhandlas om handelsavtal mm. UK är mångfaldigt gånger större än Sverige, och det går skitdåligt för dem.)

Av antdah
Skrivet av kotz:

Detta ser inte bra ut =/

Vi måste snabbt lämna EU innan det är försent.
Låt EU spionera på sina medborgare. Men hålla Svea utanför.

Jaga kriminella och spioner går att göra ändå, utan förbud mot krypterad kommunikation.
Finns andra sätt. Men att spionera på medborgare är inte = Sveriges värdegrunder

Det är såååå mycket negativt med EU de senaste 10åren att jag undra vad det var vi röstade för =(

En naiv hållning i största allmänhet, men i det specifika fallet dessutom höggradigt ironisk.
Har det undgått dig att hela skiten är signerad Ylva Johansson?
Eller tror du Ylva och hennes tjurskalliga vägran att förstå teknik stannar kvar i Bryssel om vi lämnar EU? Som det ser ut nu har vi betydligt bättre chans att slippa det här med tanke på att flera andra länder säger blankt nej än om Svea rikes riksdag skulle få bestämma.

Av antdah
Skrivet av Ajo2000:

Det är jättetrist! Jag hade min samling på ca 9500 filmer inlagd i deras samlingstjänst. Jag har också ett eget register som tur är. Det har jag jobbat på i 15 år så mycket jobb. Discshop hade behövt en uppgradering. Jag misstänkte detta under det senaste halvåret då fler och fler reor, prissänkningar mm uphörde. Många nya filmer dök inte upp alls utan man fick efterfråga dom till inköparna. Jag är dock nästan säker på att personalen inte fick reda på nedläggningen innan vi fick. Det är fruktansvärt dåligt av Adlibris. Cdon kunde behålla Discshops sajt med stor vinst jämfört med att tro att kunderna kommer att välja dom som ersättare för Discshop. Det kommer inte att hända. Jag har iaf kommit till en gräns där mina nya inköp mest kommer att vara 4K och finare utgåvor från Arrow, Criterion, BFI med flera och det kommer inte vara från Cdon. Ett stort tack till Discshop som har varit den bästa filmkällan för mitt och många andras samlande i över 20 år. Handla på kvarnvideo.se, Disclord/Bluelord, Amazon uk/us och filmproducenternas egna butiker. Som samlare bör man dock vara inställd på att priserna kommer att bli betydligt dyrare och att man får satsa på färre filmer men mycket bättrre utgåvor av dom!

Nu hade jag inte i närheten av 9k5 filmer, men jag använde också deras databassystem för min privata samling. Har fortfarande inte fått något officiellt mail eller liknande om att de är borta, och det är ju skitdåligt. Hur svårt hade det varit att ge oss besked en vecka innan de riktade om servrarna?

CDON har konsekvent blivit sämre. Går ju inte längre att skapa listor eller samlingar där, bara en primitiv favoritlista.

Disclord/Bluelord är jag lite sur på. Beställde ett par filmer från dem, och när jag fick dem samfraktades de från båda köpen i samma påse, men de tog fräckt ut en fraktavgift från varje sida.

Av antdah
Skrivet av Söderbäck:

Det är väl rimligen min brödrost. Tror den är från... 1930 give or take. Svensktillverkad ElektroHelios. Sladden är bytt för den har inte klarat tidens tand. Men det är keramisk koppling mot brödrosten fortfarande.
Den användes senast idag faktiskt.
Den är för övrigt heeelt livsfarlig. Ingen timer eller offknapp utan den bara kör tills brandvarnaren säger till.

https://i.imgur.com/JoKgEuA.jpg

Den får en att tänka lite. Vilka nya elprylar som ni köpt tror ni håller och ser fresh ut om 90 år?

Edit:
Men det här räknas väl kanske inte riktigt. En brödrost utan timer är väl egentligen bara ett motstånd hehe.
Åkej. Äldst i så fall är nog min surface pro 3 från 2015.

Jag har ett våffeljärn från samma era som fungerar fint fortfarande. Väger nog över 5 kilo och har detaljer i bakelit. Tar isär och rengör det ordentligt med ett par års mellanrum.

När det gäller datorer så står det en Macintosh Quadra 700 och surrar, den är från ’91. Jag har också en hp ProLiant ML370G5 som agerar backup-, fil-, mail- och webbserver. Tror den är från 2007. Fungerar utmärkt med senaste FreeBSD.

Av antdah

Jag har nu testat reparera en kabel mha två buntband, och det funkar!
Tveklöst den mest kostnadseffektiva lösningen på marknaden.

Av antdah

Nej @mrqaffe, jag har inte använt patch för installation.

Patchkablarna går mellan patchpanelerna, switcharna, AP-kontrollern, accesspunkterna och de stationära datorerna.
Genom väggarna och mellan husen ligger det rejäl installationskabel dragen av min lokala elektriker.

Och nej, jag limmade inte fast kontaktdonet i switchen, jag försökte limma tillbaka piggen på donet! Det höll inte ens en gång.

Av antdah

Jo, jag vet att man kan köpa nya don och verktyg. Och sannolikt kommer jag göra det då jag håller på att bygga om nätverket helt här hemma och kommer behöva ett femtiotal patchkablar. Då blir det nog billigast att göra dem själv.

Men jag hittade detta fiffiga knep! Ska testa det på en av mina kablar. Känns ju perfekt om man bara behöver laga en enstaka kabel och inte har verktyg! (Orkar du inte klicka på länken så kan du ju veta att det är en instructables.com med hur man lagar en pigglös patchkabel med två buntband.)

Skrivet av Spiffman:

Sweet! Precis vad jag hoppades skulle finnas.

Av antdah

Finns det något fiffigt sätt att reparera "piggarna" på patchkablar?

Känns ju vanvettigt att kasta 50 meter (eller ens 25 cm) duglig kabel bara för att man klantat sig och trampat på piggen.
Känns även rätt surt att köpa nya don och tång bara för piggen.

Fram med era tips på att få en "pigglös" kabel att sitta kvar i switchen!
Jag försökte limma med superlim, det gick inte alls bra.

Av antdah

Jag efterfrågar också den här funktionen. Till skillnad från @Gurt kan jag inte komma på ett enda forum där detta inte går.

På ex Flashback ligger funktionen i användarmenyn högst upp till höger, längst ner i listan och heter kryptiskt nog "Markera forum som lästa"

Av antdah
Skrivet av Wilsi:

Garantin på Datorn går ut om några veckor.

Skapa ärende och skicka in bums. Förhoppningsvis har du redan gjort det nu.

Sen kan vi ju ha vadhållning på vad den återvänder med. Min gissning är nytt logikkort, vilket är en riktig lågoddsare eftersom allt sitter fast på det numera.

Av antdah

Ojoj, vilken nostalgitripp.

  • Min första egna dator var en Commodore 64 med bandstation och The Final Cartridge III som jag köpte av min morbror som hade begagnataffär på den tiden. Tror jag gav 50:- för den och detta borde ha varit runt 1993-1994. Jag har fortfarande kvar min C64 och den fungerar, men tangenterna har blivit lite tröga och det brummar i ljudet så den skulle nog behöva rengöring från både smuts och oxid. Har också tänkt byta kondensatorerna och jorda SID-chippet när jag får tid.

  • 1995 köpte min far familjens första PC, en Intel Pentium på 90 mHz med hela 16 MiB RAM!

  • 1998 fick han, som var populärt på den tiden, leasa en PC från jobbet. En Pentium II vars klockfrekvens jag glömt bort. Jag fick ta den gamla PC:n, och testade då Linux för första gången. Först Red Hat Linux, sedan debian och Slackware.

  • Runt 2000 fick jag en gammal PowerMac G3 (desktop) som skulle kastas där jag sommarjobbade. Körde Mac OS 9 och OpenBSD på den.

  • 2001 köpte jag ny PC, en AMD Athlon med GeForce 3 där det dualbootades Slackware och Windows XP för spel. Detta var min sista dator som körde Windows nativt. Sedan dess har jag klarat mig helt på Wine eller VBox.

  • 2003 gick PC:n sönder, lyckades aldrig lista ut om det var moderkortet, CPU, RAM eller mer troligt en kombination. Köpte en PowerMac G4 MDD DP som Apple sålde billigt efter introduktionen av PowerMac G5 eftersom det var den sista arbetshästen som kunde boota OS 9.

  • Sedan dess har det blivit en rad med iMac, iBook, PowerBook och MacBook Pro. Nuvarande maskinpark är en MacBook Pro 15" med 16 GB RAM från 2014 som jag inte kommer byta ut förrän Apple skärpt sig och släpper en MBP med ordentligt med portar och uppgraderbart minne (och nu när Johnny Ive fått sparken ser det ju ljust ut!), en hembygd desktop som jag kör OS X på, och ett par hp ProLiant rackservrar med FreeBSD, OpenBSD och Solaris.

Av antdah

@Wilsi: Det låter onekligen som att det är något fel på datorn. Kör Apple Diagnostics (håll D nedtryckt när du bootar) ett par gånger och rapportera ev. felkoder du får.