Inlägg

Inlägg som EroHebi har skrivit i forumet
Av EroHebi
Skrivet av Da mighty ajfån:

Utav nyfikenhet bara, var det inte lite överpris att betala nästan 5000kr för nåt man kan köpa för 3000kr vid t.ex Inet?

Nja betalade ungefär 4000kr för prolle och tullavgift. Denna var delidad och klarade enligt beskrivningen 5,2 ghz klockad under 1.4v, vilket många 7700or inte klarar. Bara deldid verktyg och Kylpasta hade kostar ca 800kr så ja hade landat runt 4000 ändå. Och då är de inte säkert att man hade fått en bra cpu

EDIT: nu spelar det egentligen ingen roll eftersom den va defekt.

Av EroHebi

@Tiamat: tackar! Ja kommer inte köpa komponenter igen för känsligt tydligen. Ska köpa en cpu i Sverige från butik med öppet köp istället hittar jag en någorlunda bra så delidar själv

Av EroHebi
Skrivet av Tiamat:

@Sirresnake: nej det tror jag inte. Fallet är väl uppdelat i att han säger att han har sålt en produkt som fungerar du säger att den är sönder. Med dina bevis ska du motbevisa detta ebay och paypal som är samma företag ska bedöma vad som är rätt. Därför spara all konversation var trevlig och saklig emot säljaren.

På paypal om du har startat ett återkrav har säljaren en chans att besvara ditt krav inom en viss tid. Om han inte svarar så vinner du i de flesta fall kommer du att vinna. Frågan är bara om du kommer få tillbaks på de extra utgifterna: Paypal har även ett skydd på frakt kostnader med om man bockar i detta alternativ på paypal.

När det gäller reklamation kan både du och han göra en reklamation oftast vill postnord att avsändaren gör detta men det hindrar inte dig ifrån att göra en med. Sen beroende på om det var försäkrat eller inte har en stor betydelse om det inte var det får du bara en beklagan: typ skaffa försäkring nästa gång.

Sen så är det olika transport företag så det kan bli lite svårt att veta om det blev skadat i transport var någonstans. Var den i en esd-påse sen kan det även vara så att tullen har öppnat och tittat på den och skadat den utan esd skydd etc. detta är bara exempel.

För att förtydliga det hela du gör ett återkrav först via ebay och sen via paypal.

Reklamation görs till de företag som har haft hand om transporteringen skickat det vilket jag sällan gör. Vilket oftast faller på säljaren då det är han som har ordnat med försäkringen i hans land (fast det är indirekt du som har gett honom pengar för att göra det) .

Han skickade med first class mail, vilket det ingår en försäkring på skadad produkt upp till 5000 dollar.

Här står infon:
https://www.usps.com/ship/first-class-mail.htm

Har skickat en förfrågan om retur till honom, han har till den 20e sep på sig att svara sedan så kommer ebay in och hjälper. Jag får avvakta och se om ha nsvarar. Var inte otrevligt mot honom men jag var bestämd och saklig, anklagade inte honom heller

Av EroHebi

@videopac: hade anistat handskar eftersom jag tänkt bygga en costumloop och har dyra komponenter i datorn hade dom på mig vid upppackning och installation. Har inte tagit bilder eller filmat, vet inte om ja vågar koppla in cpun igen för att göra en video demonstration på hur det ser ut när den sitter i mitt system

Av EroHebi

@Tiamat: tv skickade varan via USPS USAs "postnord" service. Den låg inlindad med plast i orginallådan, som i sin tur var inlindad i plast inuti ett paket

Edit: kommer de försvåra reklamationen?

Av EroHebi
Skrivet av Tiamat:

Du betalade med paypal fattade jag det som. Sen beror det lite om det gick igenom global shipping program ebay:s svindyra frakt program.
Jag har beställt en hel del från USA och reklamerat ett 10 tal ggr. starta ett återkrav på paypal men starta först processen via ebay.
Spara mail kontakten ta kort på din vara förklara eller rent av filma vad som händer.

Paypal låser hans pengar, beroende för hur mycket han har sålt för och fått positiva omdömen så får han ändå inte dina pengar på en gång.
Det kan ta upp till 21 dagar för att få sina pengar från paypal om det är större summor.
Vad som händer när hans paypal konto får en dispute är att det kontot granskas och hans konto reduceras för att ta emot högre summor.
Företag hatar när köpare gör såhär eftersom deras konto blir alltid begränsade:

Skatt och tull kan få tillbaks via skatteverkets sida vet att om en produkt strular och den är köpt via USA så får man ansöka om speciell blankett så inte mottagaren får skatta eller du när den skickas på lagning. Hör i alla fall med skatteverket. Jag har fått tillbaks allt via global program shipping processen. Nu var det tyvärr inte ett företag men du kan ta upp detta med paypal med så kanske du eventuellt kan få pengarna via dem.

Ett exempel hur du kan få tillbaka på tull och avgifter är med DDP paket de ska vara förbetalda med alla avgifter som tull etc.
Postnord kan ändå skicka sina avgifter då ska man kontakta företaget du köpt varan ifrån skicka med faktura och så ger dig tillbaka det du har fått betala. Men hör med skatteverket och se vad de har att säga du ska inte skatta för något som du inte kommer att behålla eller är trasigt.

Har haft detta problem med skatt och tull från Japan men då hade jag redan skickat tillbaka paketet kan få brev flera månader efter att jag ska betala men jag bestred dem och posten såg att den var i Japan.

Tack för ett utförligt och informativt svar ska följa dina råd

Av EroHebi
Skrivet av jimjans:

Skickar du tillbaka CPUn så kan du få tillbaka men du måste visa att du skickat tillbaka den.

https://www.tullverket.se/sv/privat/handlapanatet/narnagotgat...

Tack så mycket för infon, har skickat meddelande till säljaren få se vad han säger. För jag skrev att jag ville returnera den

Av EroHebi

Såg The Cure for Wellness igår.

Plågsamt dålig film. Sämsta filmen jag sett i år! Kass shutter Island kopia

Av EroHebi
Skrivet av VadSaDu:

Du kommer nog få pengarna tillbaka, men inte tullavgiften.

Va bredd på de. Får ja tillbaka 3200kr så gör inte dom där 800 så mkt även fast de svider lite.

Av EroHebi
Skrivet av kronwalled:

Ebay och PP är oftast väldigt "köparevänliga".

Jag hoppas de, de va mitt första köp på eBay

Av EroHebi

Defekt vara från eBay "money back guarantee"

Hej Sweklockers!

Det verkar inte vara min månad just nu! Först blev jag bestulen för några veckor sedan på resan.

Den här gången fick jag hem en defekt CPU 7700K från usa köpt via eBay

Köpte en CPU av en privatperson för ca 3 veckor sen som var delidad och klockade högt. Den fungerade utmärkt enligt honom. Säljaren hade 100% positiv Feedback och jag hade mail korrespondens med honom innan köp och allt verkade lugnt. Betalade 350 us dollar för cpu plus 50 dollar frakt. Sedan åkte jag på tullavgift på 800kr vilket inte va så kul men det är som det är.

Fick hem CPU:n igår gick hem och installerade den i min dator och den fungerade inte. Datorn startade men fick ingen bild flera fläktar gick heller inte igång. Testade att tömma CMOS men inget hjälpte testade alla vanliga felsöknings metoder men inget fungerade. Bytte tillbaka till min gamla CPU "samma model" då fungerade den inte heller. Det va nu jag började svettas. Plockade isär hela datorn kopplade inte allt formaterade ssdn och allt blev normalt igen som tur va.

Hur är de egentligen med saker man köper från eBay av vad jag har läst så ska det inte vara så bökigt att få pengarna tillbaka även fast säljaren vägrar? Har gjort en returanmälan till säljaren igår natt men ja har inte fått svar ännu. Har läst att eBay eller PayPal betalar tillbaka hela summan om något sådant skulle hända.

Är det någon som haft ungefär samma erfarenhet som mig?
Är väldigt tacksam för svar

mvh

Snake

Av EroHebi

Costum Loop inc

Nytt godis till burken

https://i.imgur.com/qhfpN7V.jpg

Har lite mer grejer som ska komma nästa vecka reservoar, dye, kulventil etc..

Perfekt inför höstens tråkiga väder

Av EroHebi
Skrivet av VadSaDu:

Då de uppdateras till budgetsystem kanske konsolerna får ta del av spelet i framtiden?

Det är redan klart att PUBG ska komma till xbox

Av EroHebi
Skrivet av Niklashog:

Läste någonstans att denna skulle funka: https://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/164608-akasa...

Har beställt en, får se hur temperaturen ser ut med Xeon E3-1230V2 och turbo boost igång. Man måste kapa bort två utav armarna på kylaren för att få den att passa.

Great! Skulle du kunna om du får tid att PM:a mig resultaten och berätta hur de gick med modifieringen?

Av EroHebi
Skrivet av Calby:

https://www.lambda-tek.com/shop/

Där köpte jag den iaf, får kolla namnet inom kort

Direktlänk till den:
https://www.lambda-tek.com/shop/?region=GB&prodID=B3698829

Skickades från m.sweclockers.com

Tack så mycket!

Jädrans dyr kylare dock! 118 pund

Av EroHebi
Skrivet av Calby:

Du kan avaktivera Turboboost så är du safe.
Det finns annars en annan kylare som klarar av upp till 65w för Microserver.
Jag kör på den och då ligger min server på:
47-56c när jag inte har någon load dvs plex, torrent osv kör i bakgrunden men det maxar inte.
Normaltemperatur helt enkelt.

När jag stressar den med Prime95 så går den upp till 78c
Dvs helt ok för en passivtkyld server.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för ditt svar
Har du möjlighet att länka till kylaren? Alternativt skriva namnet på den?

Av EroHebi

Hej!
Vet inte om om denna fråga har besvarats tidigare i tråden, men behöver man byta till en bättre kylare om man uppgraderar processorn till en E3 1265L V2? Isåfall vilken?

Av EroHebi

@videopac: tror tyvärr det är riktigt svårt att bevisa vad man har haft i väskan, inte så att jag haft en live kamera i väskan Haahah, enda beviset är att jag inte kan klicka fast löparen från dragkedjan i väskan, hade bara två saker av värde i väskan förutom kläder etc. Sedan har jag kvitto bilder garantibevis på mina prylar. Får se vad dom säger, antingen får jag ingen ersättning alls eller så blir det sänkt ersättning. Dom kan alltid kolla övervaknings kameror och röntgenbilder om de finns kvar, anmälde direkt efter jag upptäckte det.

Riktigt bra Al Bubdy avsnitt Btw 😂😂

Av EroHebi
Skrivet av Gtoxed:

varför i guds namn hade du en klocka för 25k i baggaget? oansvarigt liksom. tyvärr tror jag inte du kommer kunna få ut det på försäkring, mamma hade liknande för 7k i baggaget och hon fick inte ut några pengar alls pga stöldbegärlig.

Värdesaker går ALLTID in i handbaggage. nu har du fått lära dig en dyr läxa iaf så du inte upprepar samma misstag igen

Extremt korkat av mig måste jag erkänna ! Men har aldrig hänt förut så jag var naiv nog att tro att det inte kommer hända. Dock pratade jag med en vän som jobbar på LF som fixat försäkringen åt mig och jag hade reseförsäkringstillägg som täcker stulet/skadat bagage upp till 100k

Av EroHebi

Pratade med en tjejkompis som jobbar på LF (det var hon som fixade försäkringen till mig) hon sa att i mitt fall kommer det gå under min reseförsäkring, hon fixade någon superförsäkring med allt möjligt som ingår när jag skaffade den. Däribland ersättning upp till 100k för skadat eller stulet bagage. Och även saker stulna i bagaget.