Inlägg

Inlägg som arnen har skrivit i forumet
Av arnen

Köpråd NAS hw

Hej!

Jag behöver byta hw på min NAS, gärna något prisvärt. Jag har idag en gammal ATX burk med en intel core 2 duo och moderkort okänt, 2gb ddr2 ram. Men den har dött, får inte igång den längre och orkar inte hålla på mer med den.

Jag har redan 3 nya diskar, så det jag behöver är chassi, nätagg, moderkort, processor. Vill ha inbyggt grafikdel på moderkortet. Vill ha mest prestanda per krona, vill att processorn stödjer kryptering, tex AES-NI. Har någon något råd att ge? Jag har ingen utrymmesbrist, så det kan vara ATX om det så vill.

Tacksam för hjälp

Av arnen

Sådär nu har jag fått den! Verkar helt okey. Inget problem med backlight bleed, men då jämför jag med min gamla skärm. Foten är lite ranglig så ett stabilt bord är att föredra.

Av arnen
Skrivet av ThreadRipper:

Om du som jag är känslig för flimmer kan det vara en idé att plocka ut en skärm som är testad att vara flimmerfri (tex någon av de skärmarna på listan som är markerade med att de är verifierade i detta påstående).

Hur det står till med koreaskärmarna vet jag inte, men om det inte står att den ska vara flimmerfri så är det nog PWM-styrning på LED-belysningen. Detta ger en bild som av oss "känsliga tittare" uppfattas som flimmer (ofta i periferin). Däremot, värt att notera är att sådana skärmar inte flimrar om du har ljusstyrkan på 100% på skärmen (eftersom att LEDs är tända hela tiden då). Däremot, om det är en väldigt ljusstark panel så är ju 100% ljusstyrka inget att föredra i mörkare miljöer då inte det heller är bra för ögonen.

Om man uppfattar en bild som att den flimrar så blir man lätt trött och ansträngd i ögonen samt att man då kan få huvudvärk. I synnerhet om man läser/skriver text/programmerar etc.

Ok tack för svaret men skärmen är beställd. Så jag får se om det är något jag märker. Men ja jag sitter en del i terminaler så det blir en hel del text.

Av arnen
Skrivet av shadowjolt:

Lämna gärna en rapport när du fått skärmen

Det kan jag göra, verkar vara snabba bud

Citat:

Left FedEx origin facility

Jun-30-14, 02:56 PDT, SASANG-GU BUSAN 617826

Av arnen

Nu är det point of no return. Beställde från http://www.ebay.com/itm/Matte-QNIX-QX2710-LED-Evolution-ll-27... .

Av arnen
Skrivet av xGreenRed:

Fler pixlar påverkar grafikkortet, därmed kan det påverka fps i spel, speciellt märkbart i tyngre. Jag skulle dock rekommendera QNIX2710, men det beror på ditt behov och användning.

Ok tack, beställer lite senare ikväll. Väntar ett par timmar utifall att någon annan synvinkel dyker upp.

Av arnen
Skrivet av xGreenRed:

Spelar du några krävande spel?

Arma 3 är väl det mest krävande jag spelar men det är inte ett snabbt FPS

Skrivet av ThreadRipper:

Om du arbetar mycket framför datorn skulle åtminstone jag välja en skärm med flimmerfri bakgrundsbelysning. Se tex denna uppdaterade databas:
http://www.tftcentral.co.uk/articles/flicker_free_database.ht...

Man är olika känslig från individ till individ givetvis för sådant, men jag tycker att detta kan vara viktigt.

Ok ja jag är lite känslig för flimmer, menar du att man får ont i ögonen av koreaskärmarna?

Skrivet av Tom:

Ähh det är skit samma vilken säljare man väljer mer intressant är garanti och frakt.....
Köpte av nån som knappt ens sålde den skärmen i vanliga fall han sålde 2 stycken bara...
Fick en med inga döda pixlar eller backlight bleeding och 120hz no problemas

Till ts välj den säljaren som är billig och hyffsad garanti skit i det med pixel perfekt och sån skit köpa bara vad som är billigt och hyffsad garanti
Det där med 660ti det kommer flyta på hyffsat bra
Inte så du kan spela bf4 på ultra direkt men kanske medium men till skrivbords bruk kommer det flyta på utan problem
//Tom

Ok will do

Skrivet av Fönstrputtsaren:

AOC i2757Fm - IPS skärm med låg input lag
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/199845-a...

Ett bra test på den här: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/aoc_i2757fm.htm

angående koreaskärmar så är dom jävligt prisvärda när det gäller bildkvalité men har ofta ganska hög input lag, men det kanske inte är så viktigt för dig om du mest ska surfa och arbeta på den.

Precis bildkvalité är viktigare för mig jag kommer ändå aldrig bli något FPS-pro

Av arnen
Skrivet av xGreenRed:

Vad har du för grafikkort?

Nvidia GTX 660 Ti

Av arnen

Hej igen, så det är denna jag ska beställa om jag har läst rätt? http://www.ebay.ie/itm/QNIX-QX2710-LED-Evolution-ll-Matte-27-... . Stod något om man skulle undvika SE-modellen och multi.

Av arnen

Yorg & Danmyr: Ja det låter lite lockande! Ska läsa lite om den.

zaarx: Ja det är ett par kondensatorer som har rykt i den, jag tänkte fixa den under semestern och ha den som verkstadsskärm i garaget men det får bli lite senare. Finns tom nya nätagg att köpa för ca 200kr men klart billigare att byta ett par kondensatorer för några tior

Av arnen

Ok, tack! Är det någon skillnad på deras professional serie? http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/182511-d...

Av arnen

Köpråd skärm 2k

Hej!

Behöver en ny skärm då min gamla Samsung 226BW har lagt av, tror det är nätagget i den som har gett upp. Jag är ingen seriös gamer, använder datorn till sporadiskt spel men mest till surf och arbete. Får man någon hyffsad skärm för 2k?

Mvh
Arnen

Av arnen
Skrivet av Kent:

Avhämtning är ofta lik med ingen ångerrätt, många som inte tänker på detta. Givetvis kan butiken har öppet köp osv. men då kan det vara helt andra villkor. Hoppas frugan blir nöjd!

Ok, får fråga komplett imorgon innan jag åker dit. Japp det hoppas jag med, tänkte överraska henne.

Av arnen

Nu har jag beställt, åker och hämtar den imorgon. Tack för hjälpen!

Av arnen
Skrivet av Aeosoth:

Tror inte att du blir missnöjd!

Tror jag beställer den ikväll men ska läsa lite mer. Den enda som slår den prestandamässigt är Samsung Galaxy Tab Pro 8,4 men den kostar 1000 kr mer och är utanför budget.

Av arnen
Skrivet av Aeosoth:

Detta blir vääldigt första intryck, men nej, ser ingen nämnvärd blacklight-bleeding. Skärmen är väldigt behaglig, något varm i färgtonerna jämfört med min Nexus 4 men ser inte det som ett minus. Färger är väldigt fina, laddade ner The Simpsons: Tapped Out och färgerna på G Padden var minst sagt behagliga. Laddade ner Nova Launcher det första jag gjorde dock, gillar inte LGs homescreen.
Den känns väldigt skön i handen också i både portrait- och landscapeläge. Skärmstorleken känns perfekt också. Var rädd att den skulle kännas liten jämfört med familjens tiotummare, men icke.
Tangentbordet är även förvånandsvärt bra. Saknar Swypefunktionen lite från min N4, men t.ex. att det finns nummer i "bokstavsläget" är extremt underlättande.
Fråga gärna på om du vill att jag ska undersöka något, men so far är jag supernöjd!

Skickades från m.sweclockers.com

Det låter lovande. Tror också som det sas tidigare i tråden att 1,3 tum gör skillnad. Ja det lutar åt en LG G Pad.

Av arnen
Skrivet av Aeosoth:

Ska hämta upp min LG G Pad idag, kan ge lite första intryck ikväll om så önskas

Skickades från m.sweclockers.com

Ja gärna, kan du kolla om du har något bleed på din?

Av arnen
Skrivet av Kent:

Faktiskt gör 1.3" väldig stor skillnad. Har både haft 7" och 10" surfplattor men just nu har jag G Pad. Tycker runt 8" är ganska optimalt, lätt att ta med och tillräckligt stor för att titta film/surfa osv.

Vad ksa hon ha den till? Surfa, titta film, spela eller lite av allt? Ska hon sitta med den eller ha den i nåt ställ?

Jag har som sagt en G Pad och är numera nöjd. Det finns tyvärr en del som har haft lite problem med skärmen (backlight bleeding och varm ton), det har min dock inte. Det första jag reagerade på var att ljudet var helt katastrofalt dåligt, lät som högtalare satt inne i en plåtburk. Det visade sig dock att vara ett mjukvaraproblem som försvann efter jag la in en customrom. Prestandan är helt ok även om min S4 känns lite snabbare.

Som alternativ finns ju även Ipad mini (den gamla). Den är dock ganska slö och skärmen är inte högupplöst.

Jag antar att hon kommer surfa och spela på den, väldigt lite film skulle jag tro. Är ingen fantast av Apple, håller mig till Android. Men jag får kolla upp det där om backlight bleeding.

Edit: http://forums.androidcentral.com/lg-g-pad-8-3/333531-serious-...
Verkar som att man ser det bara när man stänger av bakgrundsbelysningen.

Av arnen

Tack för svaren! Jag ska ge bort den till min fru och jag antar att den blir svår att hålla över 8 tum. Men LG'n verkar intressant.

Av arnen

Ok, tack. Ska kolla på det. Om jag ska gå upp i tum, vad bör jag välja då? Är aningen orolig för att den ska vara för liten.