Inlägg

Inlägg som Laccy har skrivit i forumet
Av Laccy

Måste ta och få igång min ratt till nya datorn och spela lite av detta! Det var längesen! Ska ta och luska ut hur man kör multiplayer också!

Av Laccy

Skyrim är på 50% just nu på Steam så köp och pröva!

Av Laccy

Budget? Utan en sådan är det väldigt svårt att rekommendera saker!

Bara på rak hand skulle jag nog kunna rekommendera i5 4670k eller 4690k, det räcker långt, det behövs dock också nya moderkort. I grafikväg kan jag starkt rekommendera nVidia GTX 970, men jag skulle nog uppgradera processorn först då båda har helt okej gpu:er.

EDIT: För långsam... xD

Av Laccy
Skrivet av manturr:

årets klipp?

https://www.mediamarkt.se/mcs/product/SAMSUNG-Galaxy-Tab-Pro-...

Beställde denna så får skicka tillbaka asus plattan. Har lekt med båda och samsungen är fin som fan.
Rekommenderas!

Edit: Verkar vara slutsåld nu

Vad fick du den för?

Av Laccy
Skrivet av BrutalSwede:

Om jag inte minns fel så får det kortet all ström den behöver genom PCI-e porten på moderkortet, så det behövs ingen extra från nätagget.

Skrivet av Swagger McJagger:

Tusen tack! Då tror jag att jag har kopplat in allt

Helt rätt!

Av Laccy

Vad är det för grafikkort du har? Det är det där vga-kablarna som ska sitta i grafikkortet!

Av Laccy

Just nu hittar jag i alla fall servrar. Kan nog vara pga av attackerna mitt internet beter sig som det gör...

Av Laccy
Skrivet av Telecaster:

Tacksam för mycket support! Jag tror det är viktigt som det nämnts att hitta en annan hobby. Jag spelar mycket gärna piano/gitarr samt cyklar. Har även byggt ett antal pedalbord genom åren och skulle hemskt gärna vilja bygga lite möbler. Har dock inte utrymme för snickerier längre då jag numer bor i lägenhet. Musicerandet är något som sambon stör sig sjukt mycket på. Även cykeln är i vägen ganska ofta har jag hört. När man tänker efter så verkar det kanske självklart varför man faller tillbaka på spelen. Där gör man inte mycket väsen av sig...

Om det är ett digitalpiano kan du ju alltid koppla in ett par hörlurar och spela, alternativt koppla in i datorn. Då kan du även testa lite musikskapande eller liknande!
Jag antar att gitarren är akustisk?

Du kan väl cykla till jobb/skola, även om det är lite fel årstid för det just nu... Då får du åtminstone röra lite på dig!

Men som en del har sagt; testa något nytt (dock inte spel!)

Av Laccy
Skrivet av Pye:

Har själv haft den känslan förut. Låter som du kanske längtar efter att något annat att göra på fritiden :)? Själv hade jag ett skov när jag grävde ner mig lite i programmering, och då fanns ju ett mer kreativt alternativ till spelande men ändå med dator. Sen av någon anledning hade jag fullt upp på fritiden och resterande sögs väl upp av övertid men iallafall så blev det utan att jag märkte det datorlöst i ett halvår. Och nu när det väl ges ett tillfälle att slå ihjäl några timmar framför datorn så är det huuuuur mysigt som helst

Håller med dig fullständigt! Kolla in programmering, 3d-modellerande eller liknande. Väldigt kul och utmanande och man lär sig faktiskt någonting på kuppen, plus att man får anstränga hjärnan lite vilket jag själv gärna gör ibland! Själv skulle jag hålla på mycket med båda dessa om jag som sagt i mitt tidigare inlägg hade tid för sådant...
Och som ovanstående talare(skrivare?) säger är det extremt avslappnande, mysigt och alla andra liknande adjektiv man kan komma på att ett par månader senare sätta sig framför datorn och spela ett par timmar (man är dock ganska rostig... XD)! Längtar själv till jullovet som börjar om 1 ½ vecka, då kommer det att bli en del spel!

Av Laccy
Skrivet av simon253:

1. Har du testat att ta en paus från spelade ett tag? alltså att inte spela något på en månad eller mer? Jag känner ibland att det kan bli för mycket och har funderat på att göra något annat under en tid.

Hitta något som tar alldeles för mycket tid för att du ska hinna spela! Jag kommer själv inte ens ihåg när jag spelade senast (någon timme under helgen för två veckor sedan kanske?), just på grund av tidsbrist. jag ägnar mig åt skola och fotboll och spenderar alldeles för mycket tid här på forumet för att hinna med spel. Det enda jag spelar är på mobilen på rasterna i skolan... XD
Jag önskar dock att jag hade mer tid att spela på, men man klarar sig ändå!

Och precis som andra har sagt; ta ur grafikkortet så kan du inte spela! Om du verkligen inte vill ha möjlighet att spela kan du även be en familjemedlem ha det...

Av Laccy

Exakt samma sak hände med mitt 6970 för ett par månader sedan. Börja med att ta ur grafikkortet och se om de funkar med det inbyggda, om det finns något sådant. Annars räcker det med att ta ur grafikkortet och testa utan skärm och se om fläktarna går upp i max igen, alternativt testa med ett annat grafikkort.

Skrivet av Jakob.20:

det hände mitt under en spelsession, är det rimligt att sånt kan ha blivit korrupt då?

Det hände även för mig när datorn var ansträngd...

Av Laccy

Tangentbord: Deltaco TB-210
Resultat: HE QUIC BROWN OX UMP OVER HE Z OG

Av Laccy

Det enda jag egentligen använder plattan för är spotify, som av någon idiotisk anledning på mobilen fungerar så att man måste blanda alla låtar man lyssnar på, eller använda radio... Använder knappt spotify heller för den delen, när jag är ute åtminstone.

Av Laccy

Rubberdomes med någon form av dämpning då det låter en del när man kör ner tangenten i botten. Tex skriver eller spelar jag låter mitt tangentbord en del men om jag trycker ner tangenterna lite försiktigare så är det hyfsat tyst. Om jag inte minns fel så har jag sett att det finns dämningsmattor för tangentbord, kommer dock ej ihåg var...

Btw, har ett MS Sidewinder x4 som är rubberdome. Testade också att trycka lite på mina andra rubberdome-tangentbord, dessa låter inte alls lika mycket... (Saitek Eclipse II, random Deltaco samt random med amerikansk layout)

Jag skulle nog rekommendera att gå till någon butik och provtrycka lite på olika tangentbord för att få en bra uppfattning om ljudnivån och källan av ljudet(switchar, bottenslag, etc.)

Av Laccy
Skrivet av superwifibattler:

Jag hade ju planerat att köpa en 4K skärm också, blir två st 780 med 3gb VRAM totalt 6gb VRAM?

Skickades från m.sweclockers.com

Nope, det blir 3gb. Tråkigt nog...

Av Laccy

Hade hela 4 stycken! Är i lvl 17 och har enligt battlelog lagt ner ca 38h på spelet under det år som jag har haft det. Och minst tio av de timmarna är säkert på den senaste veckan... XD

Av Laccy

Total Annihilation och Planetary Annihilation, älskar båda spelen! Har dock inte spelat något av dem på ett tag men jag ska nog ta och leta reda på mina gamla TA-skivor och spela lite.

Notera dock att det par rundor av PA innan man lär sig hur man ska göra för att kunna vinna, kolla ett par tutorials så förstår man spelet mycket bättre!

Av Laccy

Jag hade tidigare problemet att moderkortet bara hittade en sata-enhet i taget, även om flera var inkopplade. Jag löste detta genom att uppdatera BIOS så pröva det!

Av Laccy

Du kan även köpa dessa:
http://www.thomann.de/se/behringer_xm1800s_set.htm eller http://www.thomann.de/se/behringer_xm8500.htm
http://www.thomann.de/se/behringer_xenyx_q502_usb.htm
+valfri arm så får du bra mickar och en mixer, köper du en lite dyrare mixer kan du dessutom ha fler än 1 mikrofon ansluten, ha tex en mic inställningar som får din röst att låta bra och sen kan du leka med de andra!

Har ej själv dessa men ska nog skaffa det första alternativet tillsammans med http://www.thomann.de/se/behringer_xenyx_qx1202_usb.htm och http://www.thomann.de/se/millenium_ma2050_tischmikrofonarm.ht...

Av Laccy
Skrivet av Lifooz:

1: Och du har gjort dig säker på att kylaren passar?
2: Den du håller i skall placeras över området du ringat in.
/Lifooz

Skrivet av HenKenny:

Jag har för mig att flera/alla/många av Asus grafikkort har "custom made" layout på kretskortet. Kanske inte passar på andra kort hur som helst. På alla ytor där det tidigare har varit thermal pads så borde det förmodligen sitta det fortfarande. Finns T.ex på Inet.

Tack för svaren!

Ja, kylaren passar. Det är ju den kylare som ska sitta på kortet.
2. Jag vet att det ska sitta där, det jag undrar är om jag ska byta ut materialet mellan flänsen och kretsarna. Har som sagt det hemma.

Undrar också vad detta är:

http://i.imgur.com/jvzpFOB.jpg

Något man har mellan kortet och backplaten?