Inlägg

Inlägg som Laccy har skrivit i forumet
Av Laccy

Sätta på DirectCU II på kort...

Hej! Jag köpte ett ASUS GTX670 begagnat, måste dock sätta på standardkylaren och det är jag lite fundersam över hur jag gör.

Enligt de tutorials jag har sett ska man ha kylflänsar på dessa:

http://i.imgur.com/1wrfelA.png

Det finns dock inte plats för något sådant, så jag gissar att det inte behövs?

Jag undrar också om man ska byta ut den här vilken jag gissar är en 'thermal pad'(Jag har lite sådan hemma...):

http://i.imgur.com/UIW4Us8.png

Av Laccy

Bärbar 7670m köpt 2012(i7 3610qm, numera 12gb ram...)
Begagnat 6970 som gick sönder för ett par veckor sedan, höll i en dryg månad... -_-
(ett tillfälligt geForce 210 tills jag hittade ett nytt...)
Ligger ett begagnat 670 4gb på posten och väntar, hämtar ut det på lördag!

Har inte råd med mer, egentligen inte 670:t heller :/. Men man måste ju ha ett vettigt grafikkort så...

Av Laccy
Skrivet av Ratatosk:

Fast med detta kort, kan du komma över 6GB Vram.

Enligt vad jag märkt (rätta mig gärna om jag har fel), märks det jädrigt väl när videominnet tar slut, det börjar hacka våldsamt, när GPUn inte längre orkar sker försämringen mer gradvis, allt börjar gå lite segare.

Var iofs ett tag sedan jag hade ett grafikkort med för lite minne, HD4850 med ½GB minne i stället för 1GB, "sparade" 200kr på det dåliga valet.
Den dumheten gör jag aldrig om, sedan dess har jag tagit i lite extra, HD6950 med 2GB och R9 290 med 4GB.

Numera är det i GPU:n det tar stopp för mig, inte mängden minne.

Vet exakt vad du menar! Sitter just nu på ett geForce 210 med 512mb grafikminne, klarar knappt av att spela upp en youtubevideo och jag sitter och redigerar video på två skärmar, man har haft trevligare stunder XD
Ligger dock ett bättre kort på posten men måste få tid att hämta det. XP

Av Laccy

Kan också vara värt att ta en titt på Planetary Annihilation,vet ej om du tycker att det är för komplicerat, har själv aldrig spelat Aoe så jag kan inte jämföra!
Det är ett ganska ballt RTS-spel, man måste dock spela ett par rundor för att lära sig hur spelet fungerar.

Skrivet av Mufasa133:

Måste tillägga att spelet ska vara nyare med vad som idag hade klassats som OK-grafik samt att det MÅSTE finnas till PC då jag inte äger eller planerar på att äga någon konsol. När jag nämnde att jag tycker om strategispel menade jag aoe 2/3 typen av strategi, Supreme commander t.ex. såg för komplicerat ut för mitt tycke.
Tack för alla svar! Har lagt till ett par titlar till min lista av spel jag förr eller senare ska spela :). Öppen för fler förslag!

Av Laccy

Borderlands-serien kanske är intressant? Fps-spel som även går att spela med vänner!

Av Laccy

Joinar gärna! Laccya är det namn som gäller på Origin/Battlelog!

Kan dock ej köra just nu pga att jag saknar grafikkort med hoppas kunna hitta ett nu under veckan!

Av Laccy

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=166706

Har den inte själv men det är väldigt många som använder den, både professionella youtubers och vanliga "vardagsanvändare". De flesta är väldigt nöjda med den!
Det är också en USB-mick så det är bara att tuta och köra!

EDIT: Fan också, jag var för långsam! XD

Av Laccy

Allt

Av Laccy

Datorn fungerar med ett annat grafikkort, ska testa det troligen defekta kortet i en annan dator... Nu hittar dock inte moderkortet diskarna, första gången hittade den 2 av diskarna och cd-läsaren. Nu är det inte ens säkert att den hittar en... Diskarna fungerar i alla fall då jag har testat dem via min bärbara. Ska testa mer omkring detta i eftermiddag.

Av Laccy
Skrivet av JamesBanana:

Går det att köra med internt grafikkort? (Sitter det det i Phenom II?) I annat fall, kan du pröva med ett annat grafikkort?

Det finns inget internt men ska testa med ett annat, blir antagligen i morgon...
Ska också testa det här grafikkortet i en annan dator.
Ska även nämna att jag också har testat olika strömkablar samt olika kontakter på nätagget till grafikkortet.

Av Laccy

Alla fläktar går på max, ingen bild...

Hej!

Min dator (i sign) slutade tidigare i kväll att ge bild och alla fläktar går i max;

Jag har felsökt så långt att jag har dragit ut alla icke-strömsladdar sladdar, både interna och externa, tagit ut grafikkortet och bytt pci-plats. Jag har också startat om datorn åtskilliga gånger utan någon större framgång.
Utan grafikkortet går alla andra fläktar normalt. VGA_LED lyser också rött vilket jag gissar betyder är grafikkortet inte är i sitt fulla bruk?

Temperaturer har varit väldigt bra, har aldrig sett varken cpu eller gpu över 60°. Har aldrig överklockat npgot förutom Asus överklock i bios, den gäller dock endast cpu och ram (cpu: 3.6ghz).
Värt att säga är att datorn har stått på i närmare 2 dygn och renderat 3d-animationer i Blender, dock så har jag inte gjort så intensiva saker under tiden. Lite videoredigering (som hör ihop med 3d-animationen) är det enda jag har gjort förutom lite lätt surfning på webben de senaste dagarna...

Alla delar är som det står i sign köpta begagnade här på SweC.

All hjälp uppskattas och tack på förhand! Och gärna snabbt då jag behöver en fungerande dator omgående! Jag har redan förlorat ett par timmar på felsökning...

Skrivet på mobilen då reserverar mig för eventuella fel...

Av Laccy

Muske(at)tör

http://i.imgur.com/3nAezrS.jpg

Muskat(e)törernas (passiva) kamp om mössen

http://i.imgur.com/8hS17IA.jpg

Sorry för dåliga bilder, halvdålig kamera i dåligt ljus är inga bra förutsättningar... Inte heller så lätt när man har katter som inte kan sitta stilla på samma ställe någon längre stund. Spenderade alldeles för mycket tid på att ta dessa bilder...

Dold text
Av Laccy
Skrivet av MacAllan:

Jag kan garantera att du räknat fel
Svenska personnummer följer denna algoritmen, jag har googlat och kan inte hitta någonting om att dom slutat med detta.
Skulle dom ha slutat så är det inte heller fören på 2000-talet och så ung är du nog inte

Jag är född 2000 och får 20 så det är nog så det fungerar!
Såg också att kontrollsiffran blir differensen av de 3 första av de 4 sista... Och distriktsnummer eller vad det nu är gäller verkar inte tillämpas på nyare personnummer, min syster har inte samma som jag, även om jag inte vet exakt vad hennes personnummer är.

Av Laccy

Man kan komma långt utan att betala något, jag i lvl 55 med strax över 15000 i power och brukar ligga mellan 1000-3200 i arenan utan att ha spenderat en enda krona. Jag har dock spelat det mycket i princip varje dag i över en månad. Jag håller ändå med om att saker och ting går mycket snabbare om man betalar lite, bara en dryg 20:a hjälper mycket(120 diamanter per dag, VIP3). Har en kompis som köpte detta, vi är ändå på ungefär samma nivå, jag är en lvl bättre och vi har ungefär lika mycket power.

Skulle du ha varit i en lite högre level hade du kunnat joina 5203, schysst svensk guild som man dock måste vara i lvl 45 eller något sådant...

Av Laccy

Den internationella versionen av detta spel verkar ju som sagt vara Heros Charge, sitter faktiskt och spelar det på mobilen just nu!
Team level 50 och knappt 10000 power! Kanske kan bifoga några screenshots via mobilen sedan.

Av Laccy

Har en liknande dator som också är byggd av begagnade delar köpta här på SweC(datorn i sign, allt förutom headsetet är köpt begagnat)!
Maxar Skyrim på 60 fps, har den låst där så den går inte högre... Har ej testat BF4 på ultra än, får göra det någon dag.
Är precis som du(var?) 14 år och har kanske spenderat lite drygt 5000 kr på hela paketet. Har även köppt lite kringutrustning så som 3 tangentbord, 3 möss och en hel del kablar(30+ satakablar, lol!) Går få extremt mycket saker till väldigt bra priser på begagnatmarknaden!

Av Laccy

Samsung Galaxy Note II med stort plånboksskal.
Får utan problem plats i mina framfickor, även om det varierar beroende på vilka byxor jag har. Tex i de byxor jag har på mig idag får jag enkelt ned min kompis iPad mini men i vissa andra får jag knappt ned min Note!

Och när jag är hemma ligger den där jag råkar lägga den, ofta mitt skrivbord eller sängbord(ca 1-2 m från varandra...)

Av Laccy

Tips på hårddisk för spel, program och lagring?

Hej!

Behöver en hårddisk för spel, program och lagring, vilken skulle ni rekommendera? Kan nog sträcka mig upp till ca 600-800 kr.
Gärna 1-2TB men om priset råkar vara det rätta kan jag ta en större eller mindre också.

Av Laccy

Säger detsamma som ovan; Kommer att följas!

Av Laccy

Jag kan rekommendera appen Helium av ClockworkMod, med den kan du ta backup på både sms och appdata (även hela appen så du slipper installera allt från Play igen!) Det enda som behövs är en dator, om du inte har rootat.
Jag har dock aldrig testat mellan olika mobiler men det borde fungera på båda dina mobiler ändå!