Inlägg

Inlägg som Makefly har skrivit i forumet
Av Makefly
Skrivet av perost:

@Makefly: M.2-portarna på det moderkortet delar inte bandbredd med PCIe-portarna, bara SATA-portarna. Så de ska inte påverkas alls av grafikkortet, då är det något som är fel.

Har du kollat att SSDn sitter i ordentligt? De är ju fastskruvade, men det skulle kunna vara t.ex. skräp i kontakten som plötsligt orsakar problem. Om det inte fungerar att montera om den så kan du testa att byta plats på dem, för att se om det är M.2-porten eller SSDn som är problemet.

Tack för hjälpen Ibland är det enkelt, det jag gjorde var att ta ur grafikkortet och M2:an och sätta i dem igen samt en omstart av CMOS. Nu lirar den igen. Tack tack!

Av Makefly
Skrivet av MacAllan:

En idé är att du berättar vilka delar du har i burken

Mycket bra idé, sorry 😄

M: Gigabyte Z490 AORUS ELITE AC
P: Intel Core i9 10900K 3.7 GHz
G: MSI GeForce RTX 3080 10GB GAMING X TRIO
H: 1x 970 500GB (M2) + 1x 970 1TB (M2)

Av Makefly

M2 borta i BIOS efter att ha installerat 3080

Hej,

Jag beställde en ny dator för en tid sedan men har fått (som många andra) vänta på 3080-kortet ett bra tag, så jag har haft god tid på mig att installera det jag behöver på den.

Nu när jag satte in 3080-kortet i burken och skulle starta den så hittar inte BIOS på den M2-disk som jag har operativsystemet på, den sitter i M2-slotten närmast grafikkortet. Den andra M2:an hittar BIOS på.

Har googlat runt men inte hittat något om detta. Kan det vara så illa att det inte går att köra denna konstellation? Eller är detta ett känt problem? Eller är det någon som har någon annan idé?

//Jocke

Av Makefly

Dottern såg att Frozen 2 fanns så har inte hunnit kolla utbudet ännu

Av Makefly

Alright, detta är min kandidat just nu:
https://classic.prisjakt.nu/list.php?l=4052411&view=m

Flera av er har pratat om vattenkylning, jag har ingen erfarenhet av det men man borde kanske prova. Hursomhelst så föll valet på en Noctua-fläkt istället.

Jag tror jag kommer att klara mig rätt länge på 1 TB i lagringsutrymme. Vad tror ni om en M2-disk för detta eller bör man av någon anledning kör på en mekanisk för detta ändamål? M2:an ligger i listan redan.

Jag valde ett Asus-kort istället för MSI då jag har bättre erfarenheter av ASUS, detta kanske är ett knepigt val idag?

Några andra tankar kring denna setup?

Edit:

Ändrade till MSI-kortet igen

Av Makefly

Wow, tack för alla tips! Guld värt 👍 Ska grotta ner mig mer i detta ikväll!

Av Makefly
Skrivet av Fenrisulvfan:

@Makefly: Den ser helt okej, ut vill du spara en slant så kanske du inte behöver så snabb SSD, men det kan ju visa sig viktigt med RTX30's nya läsa direkt från disk till GPU.
1-2 extra fläktar där fram skulle nog inte skada heller men toppfläktar är nog ganska meningslösa, så kanske vill du ha en vattenkylare till CPU i taket, arctic's 280mm skulle nog passa väl. Jag rekommenderar att kika efter tester på 3080 där torn & vattenkylning ställs mot varann.

Tack för tipsen!

Är det värt att gå upp i högre klockfrekvenser på minnena eller är detta okej? Är lite osäker där.

Av Makefly

Ny dator med 3080

Tjenare,

Jag tänkte köpa en ny burk och kränga iväg min gamla nu när Nvidias nya RTX 3080-kort kommer.
Vad tror ni om denna setup (utan grafikkort, lägger till det när det kommer)?:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/14142245

Budget ~25-27k.

Ser ni någonting som inte funkar ihop i länken ovan eller är jag helt fel ute så är feedback varmt välkommet

/Jocke

Av Makefly

Mega har lanserat sin molntjänst som ger dig 50gb gratis molnlagring, har fungerat bra för mig men sen får man ju själv fundera på ifall man litar helt på Dotcom eller inte. Jag använder också Copy där du får 15gb gratis men om du bjuder in lite folk så kan du få 40gb gratis, funkar också väldigt bra. Hastighetsmässigt skulle jag tippa på att Mega ligger bäst till men har inte haft så stora filer så har inte lidit av det.

Av Makefly
Skrivet av KiXeR:

Det är väl främst batteritiden som blir lidande av att använda windows ist. för osx på Macen http://www.zdnet.com/article/the-other-hidden-cost-of-running...

Skrivet av eXale:

Du brukar tappa batteri tid, men prestandan är i en del program bättre (här fungerar igentligen trial&error bäst).

Men speciellt i spel är det nästan alltid ett icke-trivialt övertag att köra en Windows version i stället för dess OSX port.

Tack för infon, ska ha det i åtanke.

Av Makefly

Prestandaförlust med Windows (icke emulerat) på Mac?

Hej,

Har idag en Macbook Air 2011 som jag kör Windows 7 på, utan OSX och bootcamp, enbart Windows med bootcampdrivrutinerna för att få bättre tillgång till hårdvaran. Fungerar klockrent då jag var ute efter Apples byggkvalité och Microsofts mjukvara.

Hursomhelst, nu tänkte jag eventuellt införskaffa en ny Macbook Pro Retina och helt cleana den från OSX som jag gjort med Air:en för att ist lägga in Windows 7 på den. Min förhoppning är att jag ska kunna cadda samt spela några mindre krävande Steam-spel som jag inte har kunnat spela på min Air.

Nu undrar jag ifall någon vet om det blir några förluster av att köra Windows istället för OSX på en Macbook?

Jag har personligen inte märkt någon större skillnad mellan OSX och Windows var det gäller vanligt användande.

Undrar då jag funderar om det är bättre att införskaffa en Zenbook istället som i motsvarande prisklass tyvärr inte har Iris-kretsen.

Tack på förhand.

Av Makefly

Sanslöst stilren. Bra jobbat

Av Makefly

Bildkvalitén i detta avsnitt var ingen höjdare enligt mig. Bredare fokus till nästa avsnitt tack, ni ser inklippta ut.

Av Makefly

Kul projekt, ser bra ut!

Själv är jag bra sugen att bygga ett eget chassi till en HTPC jag tänkt införskaffa så småningom, detta gav mig lite inspiration att sätta igång!

Har du några nya projekt på gång?

Av Makefly
Skrivet av Nzt:

Vi är inte ens uppe i 1080p riktigt. 792p för xbox one och 900p för ps4.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag blir mörkrädd. PC känns mycket mer prisvärt än konsollerna. Annat var det när man precis hade fått sin Dual-Core processor till sin PC och Sony lanserar sitt processormonster PS3. Dagens konsoller har vad jag kan se inte alls samma imponerande prestanda.

Av Makefly
Skrivet av Coke_Smurf:

Phff...30fps 2014, tur man inte äger skräpet.

Håller med, 30 fps är knappt spelbart.

Innan releasen av PS4 och One så tryckte Sony och Microsoft på att de ville garantera en spelupplevelse i 1080p@60fps istället för att satsa exv. på 4K, vad hände med det? Nu är vi nere på 1080p@30fps igen.. Riktigt dåligt, hur ska dessa konsoller kunna prestera i 5-6 år till ifall de redan nu har problem??

Av Makefly

Varför krångla, han kan ju bara säga att han inte har datorn i hushållet längre.
Lägg datorn tillfälligt utanför tomtgränsen och ring Radiotjänst och säg upp det. Då ljuger han inte och det är bara göra samma sak nästa gång de ringer.

Av Makefly

Riktigt snyggt.

Av Makefly

Detta är good news! Oculus rift är riktigt jävla häftigt.

Av Makefly

Jag hade precis samma fel och jag har ett Fractal Design Define Mini, verkar inte vara helt ovanligt att de chassin med denna frontpanel har detta problem.

Får tacka för hjälpen!