Inlägg

Inlägg som MrKnackebrod har skrivit i forumet
Av MrKnackebrod

Med 3st IBM Deathstars där alla dog var 7:an inte något problem, gav dock ett beskt minne.
Minnet över startljuden 3.11/95/98/2k saknas dock.

Av MrKnackebrod
Skrivet av backfeed:

Aldrig hört talas om detta, men tackar för tipset. Sökte lite efter pixelmassage och hittade detta:

https://www.wikihow.com/Fix-a-Stuck-Pixel-on-an-LCD-Monitor

Gäller förstås att se upp som sagt, risken finns att det bara blir värre och tillverkaren kan mycket väl vägra ta emot en retur med fysisk åverkan.

Måste säga att jag aldrig användt verktyg eller värme/fukt. Försiktigt massage med fingertopparna med tyghandskar på är det jag provade (på en hel-svart pixel, alltså samtliga färger svart), jag ville ju kunna returnera om det inte fungerade.

/MrK

Av MrKnackebrod

Jag har fått döda (svarta) pixlar två gånger. En gång en laptop och den andra gången en TV.
Både gångerna löste jag problemet med "pixel-massage" och detta "lagade" pixeln helt ut (den/de fungerade med alla 3 färgerna).

Vet inte om det fungerar med vita pixlar men det är klart värt ett försök innan byte (givetvis med försiktighet och tyghandskar).

/MrK

Av MrKnackebrod

Hur får man tag på lösenord till servern då tro?

Hur får man tag på lösenord till servern då tro?

Av MrKnackebrod

Senaste MS trenden måste ju innebära namnet "One Browser"

Senaste MS trenden måste ju innebära namnet "One Browser" alternativt "Browser nr One".

Ni som inte testat IE sedan version 6 borde kanske prova IE11 + "Enhanced Protected Mode" när det gäller säkerhet eller googla på laddningstider för vanligaste siterna samt googla Webb kompabilitet mot standard i IE11.

IE11 har vissa problem men dessa är helt andra än vad som hittils nämts i tråden och skiljer sig markant från tiden före IE10.

/MrK
P.s.
Glöm inte att nästan alla program (icke webbläsare alltså) som visar webbsidor internt i sig själva använder IE. Ett fåtal undantag finns (Steam t.ex.) men de flesta använder Browser komponenten från Microsoft.

Av MrKnackebrod

Hur är skärmen på en Thor Jords (i7-4700 + GTX 770m)?

Hur är skärmen på en Thor Jords (i7-4700 + GTX 770m)?
(denna : http://cdon.se/hemelektronik/15inch-thor-jords-intel-core-i7-... )
Jag misstänker att det är en Clevo P157SM barebone men det står inte.
Det verkar finnas flera val för denna Clevo modell och då undrar man ju förståss vilken panel CDON har valt?

Är det en Philips som i denna?
http://www.notebookcheck.net/Review-One-K56-3N2-Clevo-P157SM-...

Eller en Lenovo som i denna?
http://www.notebookcheck.net/Review-Eurocom-X3-Clevo-P157SM-N...

/MrK

Av MrKnackebrod

Hipot

Kom på en annan sak: På gamla datorers nätagg såg jag ofta en sticker med Hi-pot (ofta gul med svart text) eller Hi-pot ok. Tror detta var isolationstest (men mot jord, inte mot klenspänningsdelen??).

Finns detta kvar på moderna nätaggar?

/MrK

Av MrKnackebrod

Vattenledningsjord och "bra" nätaggar

Jag vill inte påstå något om hur man skall jorda sina apparater men så här fungerar hus och lägenheter:
Alla inkommande metall grejor i ett hus skall ha gemensam jordpunkt för potential-utjämning. Detta innebar i praktiken att i alla äldre hus och lägenheter så var element och vattenledningar jordade och kopplade tillsammans med skyddsjord i en gemensam punkt.
I moderna/ombyggda hus så kan vattenledningarna vara av Pex-slag (plast-slang) och således har de inte kontakt med inkommand vattenledningsrör (som jag tror fortfarande är av metal även i nyare hus). Element bör inte vara kopplade med Pex då det släpper igenom luft (elementen rostar) utan på sin höjd i sk. Alu-Pex (Pex-slang med aluminium "isolering"). Jag misstänker att alu-pex inte är tillräcklig för att "jorda" ett element.
Man kan prova potential utjämningen hemma genom att sätta vanlig multimeter mellan t.ex. diskbänken och en vanlig häll (traditionell, inte glashäll) på spisen (spisen skall vara avstängd). OBS! endast spänningsmätning (volt) och inte strömmätning (ampere) eftersom om man har konstiga jordfel så skapar man då en kortslutning som kan bränna multimetern (och dig själv).

Om man inte jordar datorn och (CRT) skärmen får man ofta störningar på analoga grejor (brusar från mic:en när man Skype:ar).

Nu undrar jag ju bara om mina egna "bra" Seasonic baserade nätaggar har bra internt isolationsavstånd? När man tittar på reviews över nätagg så ser man att det är väldigt trång i de flesta pga. stora kondingar och grejor. Detta kanske gör att man pga. platsbrist fuskar med uppbyggnaden? Kanske både no-name och Top-Notch grejor riskerar att ha dessa problem? Kanske Mid-range grejorna är bäst elsäkerhetsmässigt? Någon som vet?

/MrK
P.s.
Om potentialskillnaden är över några få volt så kan man ha problem...
http://www.elrond.se/Fakta/potentialutjamning

Av MrKnackebrod

Intel diskarna (300-serien) rasar på löpande band på jobbet.
De som haft SandForce-problem borde väl hålla sig borta från Intel 520 mfl. också?

Kör Crusial M4 hemma som har Marvell controller. Inget problem ännu men har heller inte pressat SSDn särskillt mycket.

/MrK

Av MrKnackebrod
Skrivet av Webhallen:

...
Vi förstår och respekterar att folk kommer att känna motvilja mot Windows 8 men alla nya datorer som skeppas från oss kommer att innehålla det.
...
Vad det gäller Pro så innehåller ju det ingen utökad funktionalitet som skulle göra det varken mer eller mindre lämpat för gaming?
En av de få funktionerna som skulle vara intressant för en vanlig hemanvändare är väl bitlocker typ? Och kanske att side-loada appar men det känns ju som att folk kommer köra desktoptillämpningar istället för att leka med appar på en stationär gamingdator?
...
675MX har vi sneglat på och kan troligen få in inom några veckor.

Hej igen!

Jag gav Win8 Metro/NewUI ca. 1h under developer preview sedan klassificerade jag det som "endast pekplatta" och stängde av det. Nu när det inte går att stänga helt känns det som att man får vänta till SP1 (och hoppas de tar tillbaka startmenyn på samma sätt som i Win Server 2012 och developer preview). Har dock inte provat Start8.
Anledningen till att ha Windows 8 Pro är väl Media Center och Remote Desktop (= familje support).

Det blir intressant med 675Mx om det kommer att finnas leveransklart innan jul.

/MrK

Av MrKnackebrod

Nvidia 675MX istället för 7970 med enduro-problem?

Hej Webhallen!

Finns det möjlighet för er att erbjuda Nvidia 675MX istället för 7970 som ju fortfarande har enduro-problem? (Verkar som att enduro-problemen inte kommer att lösas förrän enduro kan slås av via Bios och det kräver som det verkar någon form av annan hårdvara (Alienware har detta)).

675MX kommer ju tyvärr inte helt upp till 7970/680M nivån men man får en fungerande dator till ett bättre pris. Verkar vara följande skala:
670M + 50% prestanda = 675MX + 50% prestanda = 680M

Sedan skulle jag tro att ingen som köper en gamingdator i år vill ha Windows 8 (absolut inte om det inte är Win8Pro). Snarar vill man ha Windows 7 HP men med billig uppgraderingsmöjlighet till Windows 8 (alla 150kr som finns hos t.ex. HP).

Just nu sneglar jag på mysn.de som erbjuder motsvarande Webhallen Config 17tummaren (den med 7970) för runt 14000kr med samma konfiguration fast med 675MX.

/MrK

Av MrKnackebrod

Kommer det att finnas Nvidia 675MX, 680M eller 680MX att välja till era 17tummare?

Hej!

Nu under novemberkampanjen verkar ATI 7970M vara rådande men i december då?
Kommer det att finnas Nvidia 675MX, 680M eller 680MX att välja till era 17tummare? (680M finns till 370 modellen men inte på 170 just nu)?
Känns som att 670M som finns nu är rena bottenskrapet i förhållande till övriga delar... och ATI 7970M verkar ju inte vara värt besvärtet med alla Enduro-problem som alla verkar ha.

/MrK

Av MrKnackebrod
Skrivet av Webhallen:

Hej, i dagsläget kan vi bara få tag i 11-tums blank skärm tyvärr.

Rabatten hade vi som ett introduktionserbjudande för befintliga medlemmar fram till sista augusti så det var över en månad sedan vi tog bort det. Inga fler kampanjer är planerade just nu.

Hej igen!

Finns det nu samma dator fast med matt skärm? 0401V1? Har denna V1:a både matt och Arctic kylpasta?

/MrK

Av MrKnackebrod

Matt skärm till 11-tummaren

Hej!

Någon chans att ni kan få till matt skärm till 11-tummaren också?
Finns det fortfarande någon rabatt på den? Verkar bli 11000kr just nu?

/MrK