Inlägg

Inlägg som djdegge har skrivit i forumet
Av djdegge

Letar efter nytt headset för gaming!

Tjenare, jag spelar CS:GO på en nästan pro nivå och kämpar för att bli bättre och jag tar allt väldigt seriöst och vill ha bra saker som fungerar.
Nu efter julen har man fått lite cash och tänkte inhandla sig ett headset och då är frågan vad man ska köpa. Har en budget på ca 2500kr och har kikat lite på sennheisers game zero.

Läste dock att vissa av dessa gamingheadset kräver mer ohm / kraft från ljudkortet och jag har bara ett inbyggt ljudkort i moderkortet som jag inte vet hur mycket det klarar av, har googlat och hittar ingenting alls. Vet bara att det är crystal sound 2. Jag vill ej lägga pengar på ett ljudkort heller.

Mitt moderkort är asus z97-a.

Lite kort sammanfattat: Jag vill ha ett headset för max 2500 som har bra ljud och som har en fungerande mic.

Tack i förhand

Av djdegge

Märkligt fel som uppstod efter formatering

Tjena, jag köpte och byggde ihop min dator i augusti och startade med att spela på windows 7. Det fungerade utmärkt! Inga problem alls.
Sedan blev jag sugen på att testa windows 10 men gillade det inte så jag bestämde mig för att gå tillbaka till 7an.

Nu sitter jag här efter jag installerat alla drivers och så och får ett märkligt problem!
Det poppar upp en ruta där de står:Fönsterhanteraren för skrivbordet slutade fungera.
Det kommer upp varje gång jag startar datorn.

Körde även ett microsoftFixit.aero program som ska visa problemet och kanske lösa det, men det här är rapporten jag får av programet: https://i.gyazo.com/5ba659911bf4d5ac12b9bae1b9d43d3e.png

Jag har testat med gamla grafikdrivrutiner och dem nyaste och dessutom testat med en till formation men inget har hjälpt, felet återkommer. Dock så har jag testat att starta CS:GO och det har fungerat utmärkt och jag har haft den FPS jag hade innan.
Så, felet verkar inte påvärka något vad jag vet. Förutom att windows aero ej fungerar korrekt och att det poppar upp den där varnings saken varje gång jag startar datorn?

Min dator ifall det skulle behövas :
Intel core i7 4790k
msi geforce gtx 970 gaming 4G
Corsair 16gb (2x8GB) cl9 1600mhz vengeance pro
asus z97-A
EVGA Supernova G2 750W, 80+ Gold
Windows 7 64bit home premium

Av djdegge

Är detta normalt för min CPU?

Tjena tjena, håller just nu på att surfa webben medan jag installerar 200 windows updates, och märkte precis att processorn hoppar från 0 till typ 90% i CPU använding och ligger på 11gb ram som används?
Är det normalt?

Jag frågar eftersom jag precis byggt ihop denna nya dator och är ingen expert!

Exakt denna dator är det jag har?
( www.webhallen.com/se-sv/varukorgen/125216 )

Av djdegge
Skrivet av lönnis:

Du kommer inte kunna få en dator som maxar the witcher 3 och dessutom streama för 12k. Ska os ingå och vilken upplösning kör du på?

Alltså inte streama the wticher 3 det vet jag att de kommer krävas men kommer typ streama wow / csgo och sånt.
Jag spelar 1080p ( 1920x1080 16:9 ) har inga planer att byta inom ett par år heller.

Jag har OS också ja.

Btw, den datorn du har skriven där i description är typ exakt en sådan jag lagt ihop själv. Hur presterar den i the witcher 3 samt andra krävande spel ifall du testat?

Av djdegge

Dator för 12k.

Tjo, Vill ha en dator för CA 12k, det behövs inte hårddisk eller SSD för det har jag. Men chassi behövs bytas. Vill helst ha kraft nog för att kunna spela the witcher 3 på ultra. Kommer streama spel på twitch och sånt så vill att processorn klarar av det!

Tackar!

Av djdegge
Skrivet av Peppar2014:

R4-R5 om du har behov utav 5,25" och +3st 3,5" platser, annars Define S.

Ah okej! Tack så mycket, märkte inte det.

Såg att det kommer bli ganska mycket deadspace i chassit, men det kan väl inte skada? Det är väl bara bra för luftflödet? eller?

Av djdegge
Skrivet av Jygge:

ta bara inte den lilla Fractal design sen tror jag dom andra har plats bara att vraka och välja

Av dem tre jag valde så är ju ingen "liten"?
http://www.inet.se/jamfor?compare=6910095&compare=6909739&com...

Ser inte någon stor skillnad.. borde det inte vara smartast att köpa Fractal design S eftersom den har allt jag behöver och är billigast?

Är det någon som kan dem här chassina så skulle de vara toppen ifall man fick svar

Av djdegge

Chassi till nytt bygge

Tjena! Har byggt ihop en dator som jag ska köpa men så visar det sig att mitt gamla chassi inte passar! (cooler master haf plus).
Så måste ha ett nytt!
Har kollat på Fractal design define r4,r5 och S. Är någon av dem värda att köpa? Tycker dessutom att dem är riktigt snygga.

Har är delarna som ska få plats i chassit: http://www.inet.se/kundvagn/visa/8105426/datorutanchassi

Tack i förväg

Av djdegge

Tackar! Sedan om jag skulle vilja ha en bättre PSU där jag även kommer kunna slänga i ett till grafikkort om jag kommer behöva i framtiden ( för sli ) skulle den jag valt vara rekommenderad eller är det andra som gäller då också?

Skickades från m.sweclockers.com

Av djdegge
Skrivet av Peppar2014:

Välj mitt paket om du vill spara några hundra kronor, minnena är även lågprofil vilket fungerar med samtliga eftermarknadskylare.

Kan man lita på adata? Har alltid kört på corsair..

Skickades från m.sweclockers.com

Av djdegge
Skrivet av anon78208:

Hur blir det med överklockning och dubbla grafikkort då? Är det något du eventuellt skulle vilja köra i framtiden, eller kommer datorn bara köras i sitt standardutförande? Blir lättare att välja nätaggregat om jag vet svaret på de två frågorna

Jag har tänkt att inte överklocka något alls först och se hur allt presterar och om jag känner att det behövs mer så kommer jag överklocka och vill då inte behöva köpa nytt nätagg bara för det

Skickades från m.sweclockers.com

Av djdegge

Ahhh, blir så förvirrad.. skulle du bara kunna länka mig någon prisvärd + bra PSU till mina valda prylar?
Skulle vara toppen.

Av djdegge

@anon78208: Ok. Så I detta fall, borde den här datorn fungera du som verkar ha koll? http://www.inet.se/kundvagn/visa/8092048/datorinet
Nätagget borde väl inte vara för mkt? vet att typ 100-200 watt inte kommer användas ungefär

Av djdegge

@Andreaz1: Det kan väl aldrig skada med för bra PSU? ( alltså ifall jag t.ex har en 1000w PSU men använder bara 500?) det spelar väl ingen som helst roll`?

Av djdegge

Hjälp med PSU tack:)

Hej igen! Nu är det såhär att jag håller på att bygga en dator, har valt allt förutom PSU och frågade på Tomshardware och dem skällde på mig för att ha lagt i corsair PSU. Dem är tydligen dåliga? Sitter på en gammal corsair cx 500 atm ej haft problem. Men men, dem är rätt kunniga där. Får se vad mina pålitliga kamrater på sweclockers tycker.?

Vilka märken kan man lita på ? Och om ni har lust så kan ni ju alltid länka en passade PSU åt mig tack!

Ni får jätte gärna säga/tycka till om sakerna jag valt, här har ni länken: https://www.inet.se/kundvagn/visa/8087156/datorsc

Av djdegge

@stimpen: Ah, kollade på det headsetet! Men vetej om det är bra eller inte.. Vilken har du? Finns två olika en open och en closed version

Av djdegge

Tips på bra headset för max 1000kr!

Tjena hallå, jag ska köpa ett nytt headset eftersom mitt siberia v2 pajjade. Har kört med v2 i flera år även fast det är skräp eftersom jag inte vågat byta till något annat.

Jag hoppas att det finns något schysst för min budget.
Jag vill ha headset alltså lurar+mic och skall användas till att snacka med polare och spela CS och självklart musik.
Tack i förväg!

Av djdegge

Jaha, hade inte ens hört talats om dem processorerna. Nu när ni ändå har koll, får man fråga om ni vet om det är några nya Nvidia kort påväg? Lär väl inte komma några fler i år? Gtx 980ti kom ju precis ut och titan X redan releasat? amd tänker jag inte gå över till igen eftersom jag inte gillar själva kontrollpanelen ( catalyst osv ) och vill jätte gärna köra på nvidia för det var år sedan !

Btw, jag kommer nog inte orka hålla mig längre än tills början av augusti ändå. Är rätt jävla taggad på en ny dator så man får köra med höga settings och så.

Av djdegge

Det är sant, men jag gillar bara att sitta och läsa och kolla upp grejer innan så man köper de bästa

Men det är sant borde vänta lite tills jag köper, men vill bara se t.ex vad jag skulle valt med priserna som är nu osv osv.
Jag får pengarna i slutet av nästa månad. Är det möjligt att en sommar rea eller något hinner komma / kommer komma då tror du?

Av djdegge

Skulle behöva lite råd om dator tack!

Tjena hallå Sweclockers! Det är såhär, jag ska köpa en dator efter sommarjobbandet! Så om ca 1 månad får jag in 13lax som jag tänkte spendera på en schysst gaming dator!
Jag har en hårddisk och ssd som jag köpte till förra datorn för ca 2/3 år sedan, så tror ej det behöver bytas?
Datorchassi har jag också från den förra datorn och cd läsare.

Mitt mål med denna dator är väl att kunna spela lite grafikkrävande spel på (ultra/extreme 1080p 60fps). Spelen jag spelar i nuläget är ju CS och WoW så specs spelar ju ingen roll om man ska spela dem spelen men jag är rätt sugen på att skaffa The witcher 3 och Battlefield 4 då jag förhoppningsvis kommer ha en dator som klarar av dem!

Ni får jätte gärna länka tips och så!
En i7 4790k är väl bestämmt typ, eftersom jag tänkt streama och tror att hyperthreading kommer spela roll senare.
Tack i förväg !