Inlägg

Inlägg som StrydeR har skrivit i forumet
Av StrydeR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tinwe
Finns redan i Sverige.
2800kr
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=307728

stämmer verkligen dedär? Isåfall är det ju bud på att köpa direkt.. Jag hittade 900'an på expansys för över 5000Kr..

http://www.expansys.se/p.aspx?i=167014

Vad är fel? Dem om några borde väl vara billiga..

EDIT. Såg att disken var 16GB ist för 20GB.. verkar ändå orimligt.

Av StrydeR

O my god.. Han har väl tjänat sina stålar antar ja..

Av StrydeR

Ibland kan jag nästan förstå hur terrorister blir till... Jag slår vad om att det är några gamla välbetalda högt uppsatta gubbar och kärringar som aldrig fått sig något ordentligt skjut och som inte hade någon motivation till att hitta på något jävligare just den dagen som höjt rösten lite angående det här.. Man kan ju få lust att bege sig ut med basebollträet ibland...

En gång blev jag stoppad av polisen när jag skjutsade min flickvän på pakethållaren. Då kom en polisbil förbi och stannade till vid oss.. Dem sa strängt åt oss att hon skulle hoppa av. Tidigare hade man hört att någon ung tjej blivit våldtagen och att polisen ej kunde skicka folk dit förräns någon/några timmar senare.

Vad jag ville säga med detta...? LÖS VIKTIGARE PROBLEM FÖR H*LVETE!...

Vart fan är världen påväg...

Av StrydeR

Internets död....?

Av StrydeR

jaha.. Då tycker ja vi alla kan börja avsluta alla våra sms/mail etc.. med orden "kung" eller "bomb" hädanefter.. Så får dem lite o göra!

Av StrydeR

Finns det några fler här som testat detta som kan bekräfta hur det fungerar?

Av StrydeR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fog
Med utbyggd kärnkraft har vi inga problem direkt med "El-produktion".

Om bara fabrikerna i U-länderna kunde tvingas släppa ut mindre skit i luften, plus att alla jävla charterplan blev Kraftigt begränsade.

Flygtrafiken bara spyr ut "avgaser".

Att bygga in "grön teknik" i hårddiskar etc är nästan skrattretande löjligt, förutom det syfte att det förhoppningsvis letar sig uppåt i skalan senare i tänket".

så sant..

Av StrydeR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lethul
Men för 95% är det viktigare.

Du tog orden ur min mun

Av StrydeR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av backspace
Strömsnålt vet jag väl inte, det har ju ingen aktiv kylning så där sparar man väl lite grann.
Sanningen är ju som så att en dator inte drar så enormt många Watt som nätaggstillverkarna vill få oss att tro, om man håller det hyffsat enkelt.

Och ni som mäter vad en maskin drar under vanligt användande, (t.ex surfning) det är ju inte direkt intressant, Det är ju under belastning som det spelar någon roll.

så servrar som rullar 24/7 är inte intressanta?

Av StrydeR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av backspace
Spelmaskinen har dragit som mest 185W och 0.81A.

Intel E8500 3.16 GHz, Gigabyte GA-EP35-DS4, 4 GB ramminne, 1st Raptordisk på 10.000 rpm, Nvidia 9600GT, 1st DVD-DL-brännare, 1st PS2-tangentbord, 1st USB-mus.

dedär lät nästan lite med tanke på komponenterna? Måste vara ditt grafikkort som är strömsnålt eller?

Av StrydeR

Nu är stunden då man verkligen skall ha is i fingrarna och avstå från köp. Mycket ny teknik är påväg som vi kommer ha stor glädje av framöver Jag vill sååå gärna ha en eeepc men får vänta till 901'an kommer med atom. Jag vill såå gärna ha en ny smartphone men får väl vänta tills denna tegrakretsen kommer ut. Och sen skulle jag behöva någon form av högvinst på lotto med ja.. ^^

Av StrydeR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Joppis
Min server: 29W idle och 33W load med Intel D201GLY2. Står på 24/7

Det lät inte illa! Kan du ge oss lite mer info om komponenter och vad den fixar? HD streaming? Hur många fysiska diskar? ram, fläktar mm.

Av StrydeR

Spontan tanke: folding?

Poäng per dag?! ;D

Av StrydeR

Är det någon som har koll på hur lång tid man kan lagra data på SSD-diskar? JFör jag har då aldrig hört om att en ssd-disk gått sönder pg a ålder. Känns nästan som om dem kan hålla för evigt?

Av StrydeR

Det är så tragiskt att så många bara tänker på sina j*vla pengar. Vore det inte skönt och känna att man förbrukar mindre energi för en gångs skull? Det känner iallafall jag, pengar spelar roll.. men överdriv inte... såg något exempel om att endast spara några kronor per visst antal timmar, skit samma?! Var glad att ni sparar miljön istället! Och snälla, tänk inte utifrån ert egna lilla universum i datorrummet utan se gärna resten av världen.

Så, nu har ja fått avreagera mig! Och nej, jag har inte mens, vill bara väcka vissa typer lite

Bra initiativ! Självklart att företag måste hitta nya vägar när dem inte pallar fixa snabbare produkter längre.. vilket verkar vara fallet för både CPU och GPU för tillfället.. Allt dem gör nu är att skapa dualkomponenter istället, fusk!

Av StrydeR

Fortfarande dyrt men bättre. Dock tycker jag att du m0rk är lite väl snål. För några år sedan betalade folk LÄTT över 1000kr för mycket mindre än 300Gb. Dessutom skall man ha i åtanke att SSD-diskar bör hålla helt överlägset mycket längre än dagens mekaniska diskar, felfaktorn är på tok för hög för dagens diskar som rymmer så mycket som up till 1TB. Jag tycker absolut inte det är acceptabelt att en disk går sönder om exempelvis 3-4 år om man har fyllt den med värdefull information!

Det i sig skulle iallafall för mig vara en motivering till att betala mer. Dock aldrig över 2000kr.

Av StrydeR

Hur mycket effekt drar era datorer/servrar?

Som rubriken lyder: Hur mycket effekt drar era stationer/NAS'ar?

Jag lånade nyligen en effektmätare (hur mycket man nu kan lita på dem) och mätte lite på min huvuddator respektive serverdatorn eftersom den ändå står igång 24/7.

Huvuddatorn låg på 200W i idle (komponenter i sign).

Quake 3 Arena: 240W

Call of duty 4: 220W

Serverdatorn som är den intressanta idlar inte mer än på 58W! När jag streamar 720p till min Popcorn Hour drar den 64W vilket jag tycker är förvånansvärt bra. Då är automatisk avstängning av diskar påslaget. Det är dock inget som märks effektmässigt tydligen (!).

Serverdatorn är en Athlon 64 3200+ på ett HP / COMPAQ MS-7050 M-ATX moderkort, 2x256Mb RAM, 1st 120Gb, 1st 80gb, 1st 20gb. Alltihopa inslängt i världens fulaste chassi (ålderdomligt sedan PII tiden ). Nätagget är ett Bestec 200W.

Moderkort

http://www.ascendtech.us/mmASC/Images/ms7050.jpg

Det sitter just nu ett ljudkort i servern som jag inte använder. Funderar på att plocka ut det och se om det gör någon skillnad effektmässigt.

Det vore som sagt kul att veta vad just ERA servrar kräver. Även ni som har NAS'ar ståendes är väldigt intressanta! NAS'en som till stor del argumenteras för dess lägre energiförbrukning. Ni som har dessa trevliga mätare kan väl testa?

Av StrydeR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av karlstrand
Ja klart, men ta en stationär för 30.000 kr, då får du något mycket bättre..

Men då är den inte bärbar längre? Blanda inte ihop äpplen o päron!

Dock var denna extremt dyr och endast något för rikemansfolket.

Av StrydeR

Hehe, samma för mig! *håller tummarna*

Av StrydeR

så vi är bäst i Sverige nu? not bad..