Inlägg

Inlägg som Zadrok har skrivit i forumet
Av Zadrok
Skrivet av PowerNet:

Det du får göra är att kontakta ditt försäkringsbolag och anmäla det hela som försäkringsärende, så kommer de säga hur du ska agera (ex söka upp lokal datorverkstad, skicka in datorn för koll, eller liknande) så kommer de reparera/byta ut/ersätta det skadade till viss del, beroende på ålder.
Dreamhack har inget ansvar för besökares tillhörigheter, utan det är helt på besökaren vilket besökaren accepterat, så någon ersättning kan det knappast bli tal om inte Dreamhack går med på "good will" och ger biljetter eller liknande för att ge något bara för att visa god vilja mot besökaren.

"3) PARTICIPATION IS AT YOUR OWN RISK
3.1 Participation in the event DreamHack is at your own risk.
3.2 Follow our rules, use caution, eat and sleep normally. It is highly recommended to get a full good night’s sleep if you intend to be driving from DreamHack
3.3 DreamHack AB are not liable for any economical loss in relation to DreamHack, directly or indirect, for example in case of a canceled event, electrical failure or similar.
3.4 No person or persons shall hold DreamHack AB liable.
3.5 DreamHack AB is not responsible for personal belongings or equipment. Do not leave valuable belongings unattended!"
http://dreamhack.se/dhs16/about/event-rules/
Ta det med ditt försäkringsbolag, och gör inget själv, då det kan påverka försäkringsärendet om du förvärrar skadorna.

Har nu kontaktat försäkringsbolaget och hoppas det löser sig och tack för alla svar!

Av Zadrok
Skrivet av Grönahunden:

du kan rengöra allt elektroniskt med isopropanol dock måste du ta ut varje del för sig.. plus att allt måste få torka och ny kylpasta ska på gpu / cpu´n

fakturera den kostnaden till Dreamhack det kostar säkert runt 1000kr att få den ren om du lämnar in den be att få fri biljetter nästa år och sitt några rader ifrån köket då?

Då blir det till att köpa på sig lite isopropanol då och ta kontakt med dreamhack...tack för svar:)

Av Zadrok

Fett i datorn

Tjena! Kom igår hem från dreamhack summer 2016. Var där med 4 andra polare och vi hade platserna på rad D32 nära thaiköket och hamburgarstället. Allt kanon första dagen med invigning men när vi återkom till våra platser efter några timmars sömn så upptäckte vi att vår utrustning var täckt i fett( samma känsla som att ha suttit och ätit massa chips och sedan tagit på grejerna). Vi kom fram till att det var tack vare hamburgarstället som grejerna såg ut som dem gjorde då dem stod knappa 3 meter bakom oss och stekte utan ventilation. Vi tog kontakt med crew och fick ditt olika ansvariga personer men inget hände mer än att vi fick höra" vi ska se var vi kan göra" ett antal gånger men ingen tog direkt tag i det. Självklart gjorde vi vad vi kunde och stängde inblås till datorerna men det var lite sent redan och insida på datorerna hade hunnit bli nerfettade. Frågan är vad vi ska göra nu? Hur rengör man en dator från fett? Själv har jag inga problem med att komponenterna är lite fettiga men det är lukten som är outhärdlig- rena McDonalds köket när man drar igång datorn....

Av Zadrok

5760*1080 @ 144HZ

Av Zadrok
Skrivet av Everfade:

@Zadrok: Det mest krävande spelet jag är ute efter 144Hz i är Overwatch i dagsläget, i övrigt är jag rätt fastklistrad i mindre prestationskrävande spel som Rocket League och CS:GO, samt spel om Path of Exile där 144Hz inte direkt är ett krav. Är det något man kan förvänta sig av ett 960 eller bör man satsa på ett begagnat 970?

Beggat 970 är ju alltid mer för pengarna men du kanske ska hålla hårt i slantarna ett tag till och vänta på nylanseringarna.

Av Zadrok

Ytterst tveksamt om du kommer få ut 144 fps på så många spel om du kör ett GTX 960 tyvärr. Mitt tips är väl att kanske leta efter ett beggat 970 här på marknaden och på andra ställen. Jag hade själv ett och fick kanonprestanda dem gångerna jag lirade CS. Spelade en del BF4 också med god prestanda. Låg på över 100 fps på ultra stor del av tiden. Du kommer lätt få tag på ett beggat 970 till priset av ett nytt 960 :).

Av Zadrok

Var också i ditt säte för ett år sedan och ville ha ett par riktigt bra lurar. Själv lyssnar jag ganska bastungt så för min del blev det Sony XB950BT(bluetooth)- har dessa till mobilen och jisses vad dem små presterar. Har testat väldigt många "premium" lurar i olika butiker som tex applestore och elgiganten mm. Lurarna slår allt i den prisklassen IMO. Sedan har jag ett par lite mer tungdrivna JVC HA SZ 2000 till datorn som utklassar allt jag testat. Finns tyvärr inte till salu i svenska butiker utan man får söka sig till ebay/amazon. Köpte mina för dryga 2k och har aldrig fått mer hörlurar för pengar.

Av Zadrok
Skrivet av kriller007:

Skulle nog säga vad jag har läst att du skulle få några fps högre i vissa spel med en i7 6700k. Men skulle fortfarande köra X-99 pga framtiden.

Skrivet av anon226320:

Nu blandar du nog ihop 6700k med det TS pratar om, dvs 6800k.
6800K körs på X99 (LGA 2011-v3).

Jo precis det blev nog lite missförstånd där. Vad jag menar är ju Haswell-E vs Broadwell-E dvs X99 platformen.

Av Zadrok

i7-5820k vs i7 6800k

Tjena! Har en polare som har en väldigt gammal laptop som vill bygga en bra gaming dator. Vi har diskuterat lite sinsemellan och sådär. Jag sitter som ni kan se på en i7 5820k och 980Ti SLI och är ganska nöjd förrutom ljudnivån men det löste jag lite temporärt genom smidade profiler för olika spel vad rör fläktkurvorna. Frågan är vad i7-6800k presterar utöver min. Vad jag kan läsa mig till är det flagskeppen som är ordentligt tilltagna i prestanda men vi ska bara bygga en gamingrigg med eventuellt ett 980Ti/motsvarande Pascal kort. Kommer det bli en kopia på i7-5820k prestandamässigt med ett lägre TDP värde? Det är väl aktuellt om man ska sitta ute i skogen och lira med ett batteri. Ungefär så ser jag det iallafall när det gäller strömförbrukning på processorer.

Av Zadrok
Skrivet av Datanisse:

2016 tror folk fortfarande på att om man chippar sin bil får man fler hästar + lägre bränsleförbrukning. Haha chipförsäljarnas fantasi fungerar fortfarande

Du borde nog läsa på lite nogrannare innan du utalar dig så. Det är faktiskt möjligt då motortillverkaren måste ta hänsyn till alla möjliga bränslekvaliteer om man "chippar" bilen så utnyttjar man dem där extra marginalerna som tillverkaren inte kunnat göra. Kort sagt så måste tillverkaren ta hänsyn till om bilen ska köras i rysskylan eller kring ekvatorn. Det finns självklart olika sätt att"trimma" bilen. Vissa anser att omprogrammering är bäst medan andra föredrar en box. Angående bilköpet så brukar jag väl säga att det finns lika många bilmodeller som olika typer av förare- don efter person helt enkelt. Vissa har inte så stort intresse av bilar och vill bara att dem ska ta dig från punkt A till B och köper därför det billigaste skitet dem kan få tag på i princip och struntar i specifikationer. Enda dem frågar säljaren är väl ägandekostnader. Andra vill åka väldigt bekvämt men shysst inredning och något som inte får medtrafikanter att utvecka cancer i ögonen. Skämt åsido så kan man väl säga att mercedes är väldigt duktiga på att ta betalt som andra tyskar i samma segment. Själv föredrar jag lite krut under huven och ett okej chassi samt lite upphängning med fjärding som gör körningen lite roligare.

Av Zadrok
Skrivet av pellski87:

Jag blev tokig av mitt single 980ti så i skrivande stund installerar jag custom loop i datorn, bara köpa vattenblock pump osv och köra igång

Du behöver 2gpu block 1 cpu block, pump och 2-3 radiatorer slang kopplingar å reservoar såklart

Några specifika? Som bortblåst på detta:/ Skulle du kunna tänka dig att länka?

Skrivet av saizz:

Göra en egen fläktkurva ?
Försökte men alltså problemet är ju att korten blir vama så fläktarna måste ju gå och tyvärr låta som ***.

Skrivet av Superlight:

Referenskylare eller eftermarknads? Referenskylare (referenskort) är bättre i SLI-lösningar.
Jag har EVGAS ACX kylare så ingen referens här tyvärr vilket kanske hade varit bäst...

Skrivet av Swedishg33k95:

Börja med detta, men skulle tro att vattenkylning är åt rätt håll. Men tredje alternativet är väl att ljuddämpa hela chassi eller helt enkelt välja fjärde alternativet...släng skiten, give me
Ljuddämpning hade kanske fungerat men jag tror ändå att vattenkylning är det som ska till för att detta ska bli bra. Var kan man få tag på ett"kit" någonstans som inte kostar överdrivet mycket?

Skrivet av Storage Jar:

Du behöver vattenblock, radiator/radiatorer, slang, anslutningar, pump, top, reservoar, kylvätska och fläktar.
Går väl på en 5-7kkr.

Annars kan du köpa två aio-kylare för en lite billigare peng.
Låter finfint men vad är skillnaden mellan aio-kylare och block mm?

Skrivet av saizz:

@Swedishg33k95:

du är på rätt spår.

Vattenkylning och dämpat chassi med mera är ju helt klart bäst.
Skrev inte eftersom tidigare nämde.
annars är ju fläktkurvan ett enkelt/billigt försök på något liknande.

Av Zadrok

Trött på detta oväsen! (GTX 980Ti SLI)

Tjena! Sitter nu och spelar en hel del i 5760*1080 och det räcker det är något spel som kräver minsta lilla av grafikkorten så blir det väääldigt varmt(nästan 80C) och fläktarna går loss. Ni förstår kanske utsträckningen när mina skype polare kan höra suset från micken som står ovanpå bordet. Jag är helt enkelt tvungen att sitta med headset på men tom då stör det. Spelar en del H1Z1:King of the kill och när man sitter där med 10 motståndare kvar i en liten skogsdunge och försöker lyssna sig till var dem är så hör man BARA detta fläktbrus. Mina polare klagar också..... Jag har för övrigt en Blue snowball mic. Nu till själva problemlösningen. Tänkte att jag skulle försöka mig på att vattenkyla mina kort för att få ner suset och temperaturen. Frågan är hur jag ska gå tillväga och vad jag behöver? Datorn ser ni i sign Tack så hemskt på förhand!

Av Zadrok

Nu ska jag inte dra alla över en kam som gillar att festa och vara ute men ofta för min egen del träffar man folk som är lite tuffa och kaxiga om man kan uttrycka det på det viset. Själv har jag varit ute några gånger och träffar väl folk och sådär men inget som lisom knyter något nytt. Jag hamnade i gamingvärlden och har väl skaffat mig VÄLDIGT många "internetkompisar" den vägen. Jag är väl några år äldre än dig men jag skulle vilja påstå att jag inte har så många kompisar men dem jag har värderar jag väldigt högt och är riktiga kompisar som ställer upp osv. På jobbet träffar man väl folk också men inte direkt någon som man umgås med. Jag skulle vilja påstå att datorn räddade mig då jag fick ett enormt intresse....Ja ni behöver inte gå längre än till min sign så ser ni. Sedan har jag ett tips till. Dejting appar! Vet inte hur många tjejer som man träffat via dem sedan jag började och idag har jag väl skaffat mig lite större bekanskapskrets tack vare att man träffat en tjej sedan träffat andra via henne. Läste även att du tränade en hel del- jag med! Har skaffat mig en del bekanta även på gymmet som man pratar lite löst med och ja vad vet jag var det slutar? Kör på bara! Skaffa dig något som håller tankarna på något(för min del blev det spel som sagt) och sen ska du se att du inte funderar så mycket över detdär med kompisar och grejer utan du kommer ha fokus på annat:)

Av Zadrok

https://www.netonnet.se/art/ljudbild/tv/tv-och-soundbar/samsu...
Blev det då hon gillade SUHD. Var iväg och tittade på elgiganten i malmö och oled var väl inget hon tyckte så mycket om. Ljudlimpan var väl inte det bästa i mitt tycke men hon verkade inte bry sig så värst mycket om det då hon har en separat stereo att lyssna på musik ifrån.

Av Zadrok

50-55 tum 4K tv samt soundbar

Härligt med fredag allihop! Fick ett uppdrag av fastern min att hitta en TV med 4k som är menad att ersätta henne uråldriga philips 32 tum. TVn ska vara runt 50 tum dock inte över 55 och ha 4K med smartfunktion. Själv är jag inte jätteinsatt i TV världen men hoppas på att ni kan hjälpa mig. TVn får gärna vara möjlig att få tag på i Skåneområdet då fastern inte är så glad för att beställa sådant ömtåligt på internet. Hon bor i Malmö så om den finns att få tag på ute på netonnets lagershop alternativt webhallen inne i stan. Finns säkert fler ställen som jag inte tänkt på. Budget är inte riktigt fastställt men det ska inte vara ett problem sålänge det inte springer iväg mot 30k. Hon ville även ha en soundbar till som presterar någorlunda.

Av Zadrok

Körde upp och gjorde teorin precis mellan jul och nyår 2011 kl 7.30 på morgonen och fick kommentaren"svårt att kugga utan medtrafikanter". Jag tillhör dem som har en tung högerfot och var lite rädd för att kugga på "eco-driving". Det var i stort sett det enda jag hade i skallen att inte gasa för hårt och köra för fort under hela körningen. Gick såpass till överdrift en gång vid ett stopp till 80 att inpektören tryckte till gasen:)

Av Zadrok
Skrivet av giplet:

Några saker jag skulle undersöka:
- Temperatur på CPU och GPU'er samt om de throttlar eller kan köra på max.
- Är alla drivrutiner uppdaterade?
- Finns det någon firmware uppdatering till din SSD?

Sedan vet du kanske redan att det som händer när den räknar procent är att den skapar en dump av minnet. Det finns program som kan analysera detta. Dels finns det i Windows 7 ett program som heter Tillförlitlighetsövervakaren (Reliability Monitor) som man kan konsultera. Finns säkert något liknande i Windows 10. Annars finns det även program som kan analysera filerna och ibland ge mer info om vad som kan vara fel.

Du kan ju också prova att övertala polarna att köra Mumble eller Team Speak istället. Skype är inte precis något under av välskriven kod.

Temps på CPU ligger på 30C och grafikorten ligger på 30 respektive 35 C. CPUn ligger på 15% i load och korten ligger på 20% i peak. Uppdaterade precis GPU drivisar så vi får hoppas att det löser sig.

Av Zadrok

Skumt problem vid spel(ibland blåskärm)

Tjenare SweC!
Har börjat spela lite LoL igen efter ett uppehåll från dem intensiva fps spelen. Nu till problemet. Sitter in game med polarna på skype och lirar lite och det händer men inte ofta turligt nog att ljudet fastnar i en kort loop under en sekund bara och i vissa fall fortsätter datorn fungera precis som den ska och om jag har otur så får jag "your computer ran into a problem and had to shut of osv och hämtar information i form av ett procentförlopp med en ":(" på slutet. Har verkligen ingen aning vad det kan vara... Trodde först att det var nätagget som strejkade då det ligger i brygga när riggen går för fullt men att mina båda GTX 980Ti skulle ligga på max load tillsammans med processorn inne i ett spel som min laptop också klarar av är ju ganska osannolikt... Lite irriterande när man är mid-game och man inte riktigt har råd att starta om datorn och logga in igen rent tidsmässigt. Skulle behöva lite hjälp att sätta en diagnos på detta helt enkelt och slippa klumpen i magen som uppstår när ljudloopen uppstår och man inte vet om datorn fortsätter eller om den ger upp och ger mig en blåskärm.

Av Zadrok
Skrivet av moonblase:

Vad för stereo köpte du? det enklaste är ju att byta,har du inga stora krav på ljudet så funkar denna för 690kr
http://www.brl.se/sv/artiklar/gas-gm150bt.html#Prodtext

http://www.clasohlson.com/se/Bluetooth-mottagare-med-NFC-f%C3...
Finns ju annars,

men jag som ogillar sladdar som är lösa skulle ändå byta stereon, dessutom tappar man ljudkvalité pga 3.5mm anslutning

Hur menar du att man tappar ljudkvalité pga 3,5 mm anslutning?
Du tappar ju inte massa bitar av datamängden bara för att man kör 3,5 mm utan tvärtom- det är en väldigt bra anslutningstyp. Testa tex ett bra headset med eget ljudkort och sedan pluggar du in ett par lurar i valfri ljudkälla med ett bättre ljudkort så ska du se vilket som låter bäst. Ta vilka hifilurar som helst och titta på anslutningen på dem så ska du se att det minsan är 3,5mm som gäller( hade anslutningen varit flaskhalsen så hade man nog bytat den). Ska du ha bättre ljud i bilen så släng in ett bra slutsteg och ett par ordentliga högtalare samt en bas.
Kör själv JVC HA-SZ2000 till datorn med inbyggd hörlursförstärkare. I bilen kör jag stockenheten till bilen men har kopplat in ett slutsteg mellan enheten och högtalarna och en aktiv bas i trunken. Alla som sätter på sig hörlurarna vid min dator och dem som hoppar in i bilen blir förvånade direkt.

Av Zadrok

Kör Sony XB950BT på gymmet. Funkar skitbra ihop med min iphone iallafall:)