Inlägg

Inlägg som Zadrok har skrivit i forumet
Av Zadrok
Skrivet av Hzup:

@Zadrok: Blanda inte in alkohol när det helt klart är ett fall av bristande intelligens!

Aja, bra att det löste sig för dig!

Jo man kan börja undra när bilden som vedebörande tagit är på just det giltiga tillståndet.... Förstår inte varför man skulle göra något sånt. Har dem så tråkigt på jobbet eller?

Av Zadrok

Fick idag svar på min överklagan och dem annullerade den utan tvek. Fick även se bilder som p-vakten hade tagit och jag måste säga att människan som gjort det kan inte ha varit nykter.....

Av Zadrok

Pratade med både SalusAnsvar och Folksam idag. Dem skickar ut papper för mig att fylla i så jag får väl se vad som händer härnäst...

Av Zadrok

Okej anledningen till att jag frågade precis nu är pga. dem bedömer det tidigast efter ett år vilket är gånget men då låter det som om jag har lite och göra på denna fronten imorgon. Tack för all info så långt:) återkommer i tråden vad som händer.

Av Zadrok
Skrivet av DavidtheDoom:

Vad täcker din försäkring?
Medicinsk invaliditet eller endast ekonomisk invaliditet.
Är det en olycksfallsförsäkring eller sjukfallsförsäkring.

Du missar den mesta relevanta informationen kring försäkringen du har. Kolla försäkringspapper och återkom.
Har jobbat som försäkringshandläggare så har hyfsad koll.

Det är en Sjuk och olycksfallsförsäkring där medicinskt och ekonomisk invaliditet ingår.

Av Zadrok

Har haft väldigt mycket och göra dessa dagar och kommer ta kontakt med dem först imorgon via telefon och höra trots att jag skickat in blankett... Hoppas att det går att lösa lätt:)

Av Zadrok

Ersättning från försäkringsbolag?

Tjena!
Råkade ut för en olycka förra året och bröt vänster handled. Fick först springa runt med något provisoriskt gips eftersom jag tydligen hade brutit den lite "skumt" och var tvungen att opereras. Fick in lite metall i kroppen och ett litet "fint" ärr precis under handflatan på 8cm och ungefär 2 cm brett. Förutom det så kan jag inte börja handleden fram och tillbaka ordentligt. Med höger handen kan jag ju börja den tillbaka typ 90 grader som alla andra men vänstran går bara till uppskattningsvis 60-70 grader. Försäkringsbolaget som jag anmälde skadan till är SalusAnsvar och fick lite pengar förra året för sveda, verk och något på det som jag inte kommer ihåg. Fick däremot papper från Folksam för några månader sedan att dem hade köpt upp SalusAnsvar. Frågan är nu vad jag ska förvänta mig i ersättningsväg då jag har ett skitfult ärr och en icke helt fungerande handled. Googlade runt lite och hittade något som kallas "medicinskt invaliditet". Vad jag har förstått så får man ersättning beroende på hur många procent invalid man är och vilken sorts försäkring man har. Papperna från folksam säger att jag har ett försäkringsbelopp på såkallade "20 prisbasbelopp" och prisbasbeloppet är 44500kr".
Vad borde jag få i ersättning utifrån denna info?

Av Zadrok
Skrivet av DesignatedPsycho:

Du ska inte betala först!! Eftersom det är tomtmark så överklagar du först sen om du inte får rätt då betalar du. Men eftersom du inte gjort något fel så överklagar du bara igen. Det är bara att överklaga tills de inte orkar längre och du slipper betala. På gatumark då är det en helt annan historia...

Sen i din överklagan så behöver du inte ha med massor med bilder på skyltar och så. Helt onödigt eftersom alla parter redan vet vad som gäller på platsen. Berätta bara din sida av historien så ser det mycket bättre ut.

Skrivet av Mieriola:

Maila in en reklamationsblankett, sen är det bara att avvakta svar.
Betalning behöver inte göras så länge du överklagat i tid, enligt vad som sägs på deras hemsida:
"Kontrollavgiften behöver inte betalas om överklagan sker innan betalningstiden har löpt ut." (Citatet finns på sidan som länkades, under "Hur betalar man kontrollavgift?")

Okej då skickar jag in blanketten imorgon och bifogar bilderna som är nödvändiga och väntar på svar. Hoppas verkligen att det inte strular men jag tycker ju att dem borde förstå att dem har gjort fel och stryker min bot... Som ni säger- jag får överklaga tills att jag slipper!
http://www.hitta.se/kartan!~55.61252,13.00344,16z/tr!i=5TOIOX...
Gatuvy över parkeringen. Det roliga är att den gråa mitsubishin är min gamla bil som syrran har idag står på samma ställe på jag stod på idag.....Som ni ser- ingen liten parkeringsplats

Av Zadrok
Skrivet av Paddanx:

Det bör räcka med att du kan visa var du stod, och div märken. Du har ju inte stått "på fel plats" eller utanför, utan det är märkningar och tillstånd som är viktigast.

Här är lite info som du kanske bör läsa genom.
https://www.pmalmo.se/P-info/Felaktig-betalaninganmarkning-/

EDIT: Dock reagerar jag också på att biljetten är suspekt konstig. Ska kolla en sak...
Måste fråga. Hur ser den biljetten ut på baksidan?

Det jag undrar är nämligen att de brukar vara gula. De kan vara vita, men de ska fortfarande ha både loggor och text på sig.
Dock stämmer PG-numret så det är lite dumt om du fått en falsk biljett som du betalar till P-Malmö

Skrivet av anon185723:

Skicka inga pengar! Falsk p-bot, bara att anmäla.

http://forumbilder.se/ECH0S/img-0778-1 Bild på baksida av bot

Tar bilder på skyltar imorgon samt på bilen i samma ficka(hoppas på att den är ledig-brukar vara iallafall)
Vill vara tydlig med att jag inte har betalat boten än förrän jag tagit foto imorgon och kommit hem igen. Dessutom så såg jag via bifogad länk att man ska fylla i en blankett för överklagan. Det verkar som om tanken är att man ska betala då handläggningstiden är cirka en månad och dem vill att man ska betala inom 8 dagar....

Av Zadrok
Skrivet av Andreaz1:

Då skiljer sig det här beroende på var man har fått boten/vem som utfärdade den. Jag fick en i Göteborg och mina föräldrar fick en i Jönköping, båda två såg exakt likadana ut och var överdrivet tydliga med att man skulle betala och sen överklaga.

http://forumbilder.se/ECH0R/img-0775-1 Bild på ogiltigt tillstånd

http://forumbilder.se/ECH0R/img-0776-1 Bild på giltigt tillstånd

http://forumbilder.se/ECH0R/img-0777-1 Bild på själva boten

Som ni ser så är det tydliga bilder och dessutom så står det inte att man ska betala sedan överklaga...

Av Zadrok
Skrivet av Paddanx:

Som Andreaz1 säger, betala boten, och sen bestrid den. Hur du gör det står på baksidan av den.
Alright, bra att du sa det för jag hade nog tänkt att överklaga utan att betala då det känns del att betala för något som är så fel...
Sen även till att ta bilder på både märken/skyltar som gäller, var du stod och hur det ser ut vid din vindruta (se till att inte ändra det, då de ofta också tar bilder, så det ska vara exakt som det var när den stod parkerad).

Jag kan ju ta bilder på skyltarna imorgon då detta är en stor parkeringsplats och därför finns det inga vanliga vägskyltar. Grejen är ju att jag inte tog några bilder på själv bilen utan bara tillståndet uifrån. Visserligen vet jag vilken plats jag stod på och kan ta en imorgon när jag ska dit men det är ju inte att vara ärlig.

Skrivet av Llhweiir:

Du bör absolut försöka att överklaga. Beroende på reglerna kan det bli svårt. Jag har varit med om att tillstånden SKALL ligga på vänster sida, annars är de ogiltiga. Parkeringsvakten kan ju också hävda att tillståndet inte låg där när han/hon kontrollerade bilen, och det blir tyvärr svårt för dig att bevisa motsatsen.
Kollade på tillståndet och det står "P-kortet placeras i bilens framruta fullt läsbart utifrån"
Jag har också varit med om att tillstånden är ogiltiga om man har flera tillstånd samtidigt.
Står inget om att det ogiltigt när man har flera i vindrutan dock.
Hoppas verkligen att mitt överklagan går igenom och att jag får tillbaka mina pengar. Parkeringsplatsen är ju redan dyr som den är...650/månad och 600 i böter-roligare kan man ju ha för dem pengarna...

Jag hoppas att det löser sig för dig.

Av Zadrok
Skrivet av Andreaz1:

Det första du ska göra är väl att betala boten, vinner du sen överklagan får du pengarna tillbaka. När jag fick en har jag för mig det stod att man skulle överklaga på polisstationen på orten där boten är utfärdad, tror infon står på baksidan av lappen vad som gäller.

Då betalar jag in. Står på lappen att överklagan görs antingen via e-post,brev eller fax. Står inget om någon polisstation men det är väl skillnad mellan kommun och kommun. I mitt fall är det P-Malmö.

Skrivet av Foster:

Tog du några bilder som visade att du faktiskt hade tillståndet uppsatt vid tillfället? Kan tänka mig att sånt hjälper en bra bit på vägen.

Tog en bild med mobilen utifrån så man såg tillståndet tydligt annars hade det ju inte direkt gått. Däremot kunde jag inte ta en bild där hela bilen var synligt samtidigt som man ser tillståndet då det ligger på instrumentpanelen och inte upptejpat i rutan som vissa andra har det. Kan jag få problem pga detta?

Av Zadrok

Fått p-bot trots rätt tillstånd .

Kom idag ut till bilen och satte mig bakom ratten och tänkte vad i *** när jag ser vad som liknar en p-bot sittandes i torkarbladet. Hoppar ur och ser att jag fått böter på felaktiga grunder. Fallet är det att jag vid tillfället hade ett gammalt tillstånd som gällde för Augusti månad och det som gäller för September hade jag lagt på högra sidan av vindrutan också väl synligt utifrån. Blev riktigt arg eftersom vedebörande inte ens har tagit tid tid en sekund och titta i andra sidan av vindrutan. Tänker nu överklaga detta men eftersom jag aldrig åkt på sånt här innan så tänkte jag kolla hur man utformar ett brev i detta fallet kan man maila vilket jag tänker göra. Vill helt enkelt ha en text som är tydlig och bestämd så att ärendet inte går vidare för sånt har jag inte varken tid eller ork med. Hur brukar ni göra? Vad skriver man? Beloppet är för övrigt på 600kr

Av Zadrok
Skrivet av blomqvist:

Det behövs ingen router då.

Jag använder min telefon så just nu, endast usb-sladden är inkopplad.

Suveränt, man lär sig något varje dag! Denna gången blev det helt gratis:) gud vad jag har sparat pengar på detta forumet:P

Av Zadrok
Skrivet av blomqvist:

Nu vet jag inte vad du har för telefon och vilka möjligheter den har, men har du en iPhone kan du alltid ha med dig en USB-sladd och dela internet genom den - slipper du tära på telefonens batteri.

Det är den absolut billigaste lösningen. Androidtelefoner bör väl klara det också, antar jag?

Sitter på en iPhone 6 Plus så jag antar att det funkar med vanlig usb-kabel? Då kanske jag inte behöver någon router?

Av Zadrok

4G- router vilken?

Tjena! Har idag ett mobilabonnemang hos telenor med obegränsad surf och vill kunna använda detta på datorn när jag inte har tillgång till något bra wifi. Det funkar visserligen att internetdela via mobilen men det drar ju en hel del batteri och det känns som om jag i längden kommer förstöra det. Vad jag vill ha är en liten enhet som antingen kan kopplas in via usb eller om det går att få tag på en liten enhet som man kan ha i väskan. Ska man vända sig till telenor och kolla vad dem kan erbjuda? Ska man kolla prisjakt efter billigaste möjliga? Vill helt enkelt kunna använda min 4G surf i datorn utan så stor enhet och utan att det ska kosta mig en förmögenhet:)

Av Zadrok

Sitter på en iPhone 6 Plus 128Gb. Helnöjd-skitbra kamera,ingen långtsamt UI, perfekt storlek för surf(har lite större händer än många andra), kan synka hur många listor på spotify som helst och slutligen så håller ju apple efter sina lurar med mjukvara så för min del blir det nästa generation eller den därpå. Hoppas verkligen dem släpper en stor! Minst lika stor som 6 Plus!

Av Zadrok
Skrivet av spinxen:

Hej, kan bara flika in med att det handlar mycket om vad olika saker är värt för just dig. Leasing inkluderar oftast försäkring, servicear samt skatt mm. Kan du även få ett avtal som lovar 50% restvärde efter säg 36 månader, då är det förhoppningsvis 36 ganska problemfria månader. Det är det man måste värdera. Säg att du leasar en bil för 4000/mån i 36 mån. Det blir 144000, och visst det köper dig en hygglig bil. MEN, då står du med flera risker. Du ska först köpa en begagnad bil, vilket alltid är förenat med risk. Du ska sedan vårda och serva bilen under 3 år. Det är en stor faktor x vad det kan kosta. Du kan klara dig med olja, filter & tennstift, då snackar vi kanske 5000 kr. Men det kan också bli turbo-ras, nytt partikelfilter etc, då pratar vi 25-30,000 minst. Sedan ska du lyckas sälja bilen en vacker dag också, och då finns det inga garantier för vad den är värd. Så sammanfattningsvis, på pappret så är ett köp billigare men det är förenad med en stor risk/okänd kostnad. Därför anser jag att om man har lite bättre ekonomi så är det värt att betala lite extra för att slippa allt krångel, risktagande mm.

En sak som jag har lärt mig är att läsa på och verkligen kolla upp vilken typ av bil som passar mig. Dessutom så om man har en bil i 36 månader och under den tiden får problem är det helt enkelt ingen bra bil- simple as that. Problemet idag är att människor går in hos bilhandlare och tror att dem ska få det bästa. Jag har sett alldeles för många äldre som köper pluttebilar och sen kör dem hem till sina barn som bor en bit iväg på motorväg och tror dem har gjort en bra deal. Små bilar med små motorer stressas något galet på motorväg vilket leder till att dem drar mkt mer och bilen slits snabbare i allmänhet. Köp en bättre begagnad istället... Morsan min kör en KIA ceed 14 och jag har en med årsmodell 10- absolut ingen skillnad förrutom att min kostar hälften så mycket knappt och då kan man göra som jag och lägga 10k på en mycket bättre stereo som gör långturerna betydligt roligare. En bra vägvisare brukar vara att titta vad taxichaffisarna kör- bilar som går och går sålänge man håller efter dem. Så väljer man en bil som man måste byta både turbo på och partikelfilter så är det ingen bra bil punkt.

Av Zadrok

Nu till hösten är det främst programmering som gäller och jag har två datorer som jag har tänkt att göra detta på. Först har jag datorn i sign och sedan en Lenovo Y70. Jag gillar inte 8.1 i Lenovon då jag saknar startmenyn och annat bök. Frågan är väl om jag kommer kunna köra 10:an på båda maskinerna utan att få strul med drivare osv när jag ska installera program från skolan. Ska man kanske stanna och kolla vad skolan rekommenderar?

Av Zadrok

Uppgradera till Win 10 eller hålla fast vid 7?

Som rubriken säger så undrar jag om dem värsta buggarna är patchade och om själva OS:et är stabilt. Vad säger ni experter som har testat det? Är det dags för mig att uppgradera? Varför? Varför inte?