Inlägg

Inlägg som XyliX har skrivit i forumet
Av XyliX

Ganska konstigt hur Apple kan ha kvar GeForce FX Go5200 kretsen i 12" PowerBooken, när iBookens Radeon 9200 krets är snabbare. Enda grafiska fördelen med PowerBooken är att den ha 64MB RAM till grafikkortet istället för iBookens 32MB.

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Janav
Nu vill jag stanna borta från att kritisera apple alltför mycket, men du vet om att det finns bärbara PCs som ser snygga ut och som har den s.k Mobile processorn? Dessa blir inte varma och drar inte mycket ström. Jag fick min Zepto Terminator IV 4200 för några dagar sedan. Gjorde ett litet batteritest och skrev skolarbete på den. Endast office, den höll sig i 4 timmar och 49 minuter. Den blir inte varm, utom aningen ljummen ovanför entertagenten när man har laddaren i. Chassit känns gediget, välgjort och stabilt.

Denna dator kostar några tusen mer än t.ex ibook, lika dyr som en Powerbook, men att jämföra denna mot en ibook vore inte rättvist. Ibook ser, enligt mig, ut som en vit plastleksak. Powerbook är ett estetiskt mästerverk, men prestandan jämförelsevis mot en pc lämnar saker att önska.

Den väger aningen mera än 2 kilo, men om man inte är kapabel att bära runt 3 extra kilo i väskan så föreslår jag en tur på gymmet.

Sedan är det orättvist att döma en mac efter programutbud. det finns tillräckligt mycket på den fronten. Anledningen till att jag köpte PC var att jag vill spela på den, och använda min program som jag är van vid.

Jag tror inte att det handlar om att man klarar att bära på 3kg eller inte. Om man förflyttar sig mycket med sin laptop, så känns en 15", 3kg kloss som ett irritationsmoment. En 15" laptop är inte lika smidig att ta fram när som hellst, som en mindre 12".

Av XyliX

Ge han ett sjyst pris. 2000-2500. Om du inte vill skänka den?

Av XyliX

Jag tycker ungefär tvärtemot vad lamer71 tycker. I min mening spelar hårddisken en stor roll, och snabbare minnesbuss skulle jag inte tacka nej till. Jag skulle ha valt Znote 400 av de två datorerna du nämnde.

Av XyliX

Använd dig av funktionen SHFileOperation. Det är bara att googla den så får du den information du behöver på första träffen.

Av XyliX

Det betyder att någon har genererat eller på något sett fått fram din CD-key och använder den. Det är inte mycket du kan göra åt. Jag var med om samma problem och Blizzard är inte villiga att hjälpa.

Av XyliX

Normalt så brukar Webhallen se till att du får spelet hem till dig den dag då spelet officiellt släpps. Om du har tur även någon dag tidigare.

Av XyliX

Den bör klara ett GT. Jag såg en guide på internet (kommer tyvärr inte ihåg adressen) där en kille gjode plats för den stora fläkten som vissa GT modeller har i sin Shuttle. Det fungerade utmärkt.

EDIT: Med GT menar jag GeForce 6800GT.

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ErikHK
ursäkta att jag snor tråden, men hur är det med PS2 då? finns det nåt dev-kit till det då? skulle va kul att göra något extremt enkelt

Det är nog svårt att få tag på en riktig utvecklingsstation precis som för XBoxen. Men det går somsagt att göra på annat sätt. Kolla: http://ps2dev.org/

Av XyliX

cjb.net

Av XyliX

Trilx,

Det tog tämligen lång tid att skriva programmet (kommer inte ihåg exakt), och det är inte helt klart. Ja la ner projektet för att det inte är värt att arbeta på då det redan finns bra klienter, även om de saknar vissa funktioner som jag vill ha.

Linuz, Det är ingen idé att jag ger ut programmet då det inte fungerar helt som det ska, det är säkerligen inte helt kompatibelt med DC++ standarden i dagsläget. Man kan dessutom ändra inställningar som man inte ska kunna, upload-speed, sharesize etc.

Av XyliX

Jag arbetade på en DC-klient för en lång tid sedan. Den skrevs på ca 6000 rader C++ kod. Om man bortser från 3:e parts kod.

Här är en bild för de nyfikna:
http://www.tugzip.com/personal/dcclient.png

Av XyliX

Nätaggregats kompatibilitet

Jag har tänkt att köpa denna barebone till mitt nuvarande system från England. Är det någon som vet om nätaggregatet fungerar i svenskt elnät? Tänkte om det bara är sladden som skiljer?

http://www.aria.co.uk/ProductInfoComm.asp?ID=16649

Av XyliX

Denna kod är inte testad men det bör fungera:

TListItem *pItem;
AnsiString SearchString = "text";
bool bCaseSensitive = false;

for (int i = 0; i < ListView->Items->Count; i++)
{
pItem = ListView->Items->Item[i];
// Nu beror det lite på hur du vill söka om strängen skall matchas exakt eller inte.

if (bCaseSensitive)
{
if (pItem->Caption == SearchString)
{
pItem->Selected = true;
continue;
}
else
{
pItem->Selected = false;
}

for (int j = 0; j < pItem->SubItems->Count; j++)
{
if (pItem->SubItems->Strings[j] == SearchString)
{
pItem->Selected = true;
break;
}
else
{
pItem->Selected = false;
}
}
}
else
{
if (LowerCase(pItem->Caption) == LowerCase(SearchString)
{
pItem->Selected = true;
continue;
}
else
{
pItem->Selected = false;
}

for (int j = 0; j < pItem->SubItems->Count; j++)
{
if (LowerCase(pItem->SubItems->Strings[j]) == LowerCase(SearchString))
{
pItem->Selected = true;
break;
}
else
{
pItem->Selected = false;
}
}
}
}

EDIT: Oj, vilken snygg formatering.

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SueCia
Usch, hoppas det är ett chip som gör att hela gamecuben skär ihop med texten "FUCK YOU AND YOUR WAREZ". Och dom som tänkte använda chippet för att göra den regionsfri går det att göra med en väldigt simpel lödning och en switch.

Varför då? Tycker det skulle vara kul att testa och programmera GameCuben. Det lär dessutom underlätta körning av Linux till GameCuben när man inte måste hålla på och trixa med Phantasy Star Online.

Av XyliX

Det är ett utvecklings kit för de som utvecklar olika modifikationer till spelet.

Av XyliX

Tycker spelet är skapligt. Grafiken är väl OK. Dock så gillar jag inte känslan när man går. Man guppar efter lite känns det som. Att man ser sin egen kropp är väl i och för sig nytänkande, men störande tycker jag. Det har inte alls samma stabila kännsla som konkurrerande spel.

Utan Vin Diesel hade spelet inte varit alls lika attraktivt.

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spacecowboy
Vad du tycker och anser är helt ointressant, man behöver knappast vara en jurist för att begripa att någon inte är skyldig till ett brott förrens en utredning och ett domstolsbeslut säger så. Och nej, skaparen "äger" inte alls någon rätt att straffa eller ta tillbaka en köpt produkt när de helst önskar trots att Valve själva anger det. Det håller inte rättsligt helt enkelt. Och nej, jag är ingen jurist, jag har bara lite sunt förnuft.

Om du läser igenom det licensavtal som du själv accepterat så ser du vilka rättigheter Valve har. Det spelar ingen roll vad du tycker håller rättsligt eller ej, du har själv accepterat deras vilkor.

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spacecowboy
Har du inte alla åror i? Går inte hissen hela vägen upp? Varken jag eller någon annan är "SKYLDIG" till något förrens en DOMSTOL har DÖMT en till "SKYLDIG". Jag tycker att det är skrämmande hur somliga troll här resonerar, enligt era resonnemang har alltså ett företag rätt att göra hur de vill även om det strider mot RIKTIGA GÄLLANDE LAGAR!!!?? En köpt produkt är en köpt produkt. Jag och alla andra kräver att det man har betalat för ska fungera.

Företag som inskränker människors rättigheter, fy fan! Är det Valves uppgift att utföra straff eller är det rättväsendet? Fråga er själva: Vad är nästa steg???

Man "tar" en refill Cola-Cola på Max utan att betala 5 kronor och Coca-Cola Sweden AB utför straffet för detta missbruk/brott genom att åka hem till en och tömma kylen på Coca-Cola..

På samma gång STJÄL de även "tillbaka" Fantan, Spriten (Läs: Half-Life 1, Opposing Forces)

Är inte detta vad vi har något som kallas Rättsväsende till?

Du begår ett brott så fort du bryter mot licensavtalet. Du har dessutom köpt en produkt som skaparen äger rätten att "stänga av" när den så hellst önskar. För övrigt så fungerar väl fortfarande "Oposing Forge", "Half-Life" etc? Men inte på internet? Jag tycker defenetivt inte man kan kalla sig oskylldig om man har testat en illegal cd-nyckel.

Och nej, jag tycker att låsa Steam-kontona som försökt hackats var lite väl hårt. Men att tjata om att man har rätt och att Valve ska be om ursäkt tycker jag bara är löjligt. Slappna av och låt tiden utvisa om ni får era konton upplåsta.

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nebbi
Jag köpte HL2 retail, alltså DVD utgåvan. Efter att spelet installeras så skulle Steam låsa upp mina krypterade filer, vilket tog ca 5-10 min (jag har också 10mbit/s), och jag vill inte ens tänka på folk som har 0.5mbit/s. Nyligen så verifierade Steam mina filer, och det tog också runt 5-10 min, så "är det verkligen så jobbigt att registrera sig genom Steam" faller lite där

Anledningen till att det gick långsamt är för att det var hög belastning på Steam eller fel hos din ISP. Det är ingen enorm mängd data som överförs vid registreringen. Tror du på riktigt att Valve räknar med att en modemanvändare ska föra över flera hundra megabyte data?