Inlägg

Inlägg som XyliX har skrivit i forumet
Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mothman
Eftersom det inte finns något kraftfullare än just G5 maskiner med två stycken 2.5Ghz prollar så finns det inte mycket man kan göra. Sen är det alltid så när nya kosoller kommer ut att inga spel funkar felfritt eftersom den slutliga hårdvaran fortfarande tillvärkas.

Halo t.ex funkade skit under mässorna därför att någon ljudkrets inte var klar än, så xbox cpun fick ta hand om det.

Så det är värkligen inget att bry sig om.

Ska man visa upp hårdvara på E3 ska den vara i skrytskick, man kan inte förvänta sig att eventuellt blivande konsumenter skall gå på en massa ursäkter. Om konkurenter kan visa upp fungerande maskiner så kan man naturligtvis gämföra dom med varandra.

Av XyliX

Kate Walker (Syberia).

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sidde
Det borde väll alla kunna lista ut... En laptop ska skickas från ett lager till ett annat där tangentbord etc. ska monteras och sedan skickas hem till dig.

Programvaror skickas direkt från lagret till dig.

Vad jag förstått så är det den stora efterfrågan som gör att det tar sån tid. Stor efterfrågan bör det även kunna vara på mjukvara. Att dom sedan skickar hem till dörren gör att jag måste vänta till sommaren innan jag kan köpa mitt exemplar.

Av XyliX

Är det lika lång väntetid innan man får mjukvaran hemskickad som när man köper t.ex. en iBook eller PowerBook? Jag antar att även mjukvara skickas direkt hem till dörren så att man måste vara hemma när dom kommer?

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pärkele
Vid det här laget så intresserar det mig mer än det bekymrar mig, så vi kan väl lämna den aspekten åt forumsdelen "Övriga diskussioner".

Så den fyra-siffriga nyckeln är alltså det enda som skiljer de olika dosorna åt (och som används i algoritmen)? Huh, och jag som trodde varje dosa hade en unik algoritm utöver den unika koden, som bara kändes till av banken och dosan.

Då är det ju bara att testa 10000 sifferkoder med den kända algoritmen (Tripple-DES) tills dess att sifferparen som hackaren sniffat upp stämmer. Det räcker ju då att ha ett enda sifferpar för att se vilken 4-siffrig kod som gäller.

Shit, enklare än jag trodde. Här behövs minsan inga superdatorer inte. Bara marginellt säkrare än att skicka 4-siffriga koden direkt över nätet för den som vet vad det handlar om.

Med nyckel menar jag inte den nyckel du anger för att aktivera dosan. Varje dosa har en inbyggd nyckel. Som jag skulle uppskatta är större än 4 siffror.

Av XyliX

1. Algoritmen är redan känd. Triple-DES är det som används. Varje dosa har dock en unik nyckel.

Varför oroar du dig? Någon kan sno din Visa-kod när du lämnar Visa-kortet till expediten.

Av XyliX
Av XyliX

Är det någon som vet varför det alltid står en mindre effekt än vad bilen har precis innan man får se en replay? Det är alltid aningen mindre än vad som visas i garaget etc.

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Arson
Hur är ljudet i spelet?

Ändras motorljud/insugsljud/avgasljud när man trimmar?

För jag vet vissa bilspel känns ljudet bara skränigt när man drar upp volymen på hemmabion. Vill ju att man ska få en riktig känsla av vtec som kliver in vid 5500rpm eller en turbomatad 6 cyl som vid höga varv fetar och släpper ut en rejäl rallypuff
Är det möjligt?

Jadå, motorljudet/insugsljudet/avgasljudet ändras när man trimmar bilen.

Av XyliX

Re: Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Henk
Köp detta spel alltså!

Har spelat det i ca 3-4 timmar nu och det är så snyggt och så bra som det bara kan bli på PS2:an. Enda som kan vara lite jobbigt ibland är kameran som jag inte riktigt gillar. Men sen har vi ju storyn som är som vanligt en klass för sig när det gäller MGS spelen.

Från spelet baksida:

Rivalisernade nationer utvecklar vapen som kan komma att hota mänskligheten.

Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infeltrera fienden och helt förlita sig på överlevnadskunskaper. an måste stoppa andvändandet av ett massförstöelse som kan komma att starta ett krig, större än mäskligheten någonsin skådat.

Ta dig bortom fiendelinjen i denn gripande historia om fred kärlek och krig från den prisbelönte regissören Hiedo Kojima.

Ja spelet är redan en klassiker!

Här finns länkar till svenska recensioner.

http://www.gamereactor.se/texter/?id=3183
http://www.gon.se/view.phtml?id=4213

Då har du nåt att se fram emot, slutet knyter verkligen ihop alla spelen.

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av p3tt3r
skabbigt, vill ju ha eu versionen med eu bilnamnen osv så man känner igen dem och kan relatera till verkligheten åxå *noga* inge fusk här inte

Hur menar du? Menar du att alla bilnamn är påhittade i den Amerikanska versionen men inte i den Europeiska?

Av XyliX

Vad vill du emulera för system? Det finns en SNES-emulator till PlayStation två som heter SNESStation, ifall det är SNES du vill emulera.

Av XyliX

Har testat TrueCrypt och är inte alls nöjd. Det fungerade utmärkt i ett par dagar, sedan gick det helt plötsligt inte att mounta en volym så jag förlorade 40GB data.

Av XyliX

Denna klient kanske är något: http://macdcpp.sourceforge.net/. Jag har inte fått min PowerBook än så jag har inte kunnat testa programmet.

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xerent
Har du knallat ner till MacForum på Kungsgatan och hört vad de ger i studentrabatt?

Jag var nere på MacForum på Föreningsgatan (vet inte om vi pratar om samma?) och dom hade 5% rabatt. Dom hade dock inga 12" PowerBooks hemma och skulle inte få in dom förräns någon gång nästa vecka. Jag valde då att beställa från AppleStore.

Av XyliX

Pluggar också på Chalmers och var i samma sits som du. Jag ringde till Mecenat och beställde ett kort för ca 60kr. Det tog ca två dagar.

Av XyliX

Samsung RAM i Apples bärbara...

Hejsan!
Jag undrar om det är någon som har någon erfarenhet av Samsung minnen i sina iBooks/PowerBooks. Funderar nämligen på följande minne vilket verkar vara mycket prisvärt:

http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artid=1024SODDRS33...

Om inte, kan ni kanske rekomendera några andra minnen som finns att köpa till bra priser.

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nikce
Man får 8 % där, men applebutiker finns tyvärr inte överallt.

Gäller det på alla Apple Center? Tänker främst på Macforum i Göteborg.

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sidde
Man får med en mini-dvi till dvi och en mini-dvi till vga. dock ingen till komposot/svideo, det får man bessa själv.
Apple har överpriser på ramminnen, men sedan är de jävligt fina minnen, köp från macoteket är de garanterat fungerande. annars kan du köpa från datorbutiken eller liknande också.

Det är 256mb inbyggt på moderkortet plus att det sitter i en 256mb i den enda minnesplatsen, den kan du byta ut själv om du vill.

Aluminiumet kan få skador ja, men det är rätt tåligt, ibookens plast blir lättare repat om man säger så. Det är faktiskt batteriet på powerbooken som blir lättast repat, och även hörnen såklart.
Rekommenderar att du köper något att ha powerbooken i. Jag har en vanlig ryggsäck med ett datorfack plus att jag transporterar min powerbook i en Tucano Second Skin folder.

Tackar så mycket för hjälpen. Macoteket verkar ha skapliga priser på minnen.

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sidde
9200 är långsammare för mac faktiskt. Eftersom ATI har sin prestanda i directx och inte opengl...
Det är sämre kvalitet på tvout också på 9200.

Aha, tack för upplysningen. Jag lånar tråden lite då jag funderar på att skaffa en 12" PowerBook nästa vecka.

Får man med någon form av mini-DVI->DVI adapter?

Jag har också hört att Apple tar överpris för 1GB modulen. Är det någon som vet var på internet som jag kan får tag på en mera prisvärd 1GB RAM-modul?

Kan jag byta ut den obligatoriska 256MB modulen?

Är PowerBooken skör (pga av att aluminium är mjukt?) som jag fått för mig, eller är den hyffsat tålig?