Inlägg

Inlägg som Simonsky har skrivit i forumet
Av Simonsky

Medelvindhastigheten ökar kvadratiskt med höjd över marken. Bara lite fakta till diskussionen

Av Simonsky
Skrivet av blue eyed devil:

Vad gör du med all honung då? 6 kg hade tagit mig flera år att förbruka...

Har ett lätt sockerberoende, kan nog äta upp en burk i månaden min rostadehonungsmackor, finns fan inget bättre på jorden!

Av Simonsky
Skrivet av Chmat76:

Biodling. Det är makalösa små insekter, och aldig blir man riktigt klok på dem.

100+ kg honung är dock negativt. Jag vette tusan var jag ska göra av allt?

En vän till familjen har börjat med att sälja andelar i sina kupor, typ 500 kr för 1/7. Sedan håller han oss andelsägare uppdaterad om vad som händer under våren och sommaren (allt från svärmning till björnbesök). Och sedan är en inbjuden till en visning av kuporna och slungning. Sedan är det som att spela på lotto, förra året fick jag 3 kg, men i år har dom små jobbat hårt så det blev 6 kg )

Hobbyn för min egen del är Crossfit sedan 4 år och mitt Avanzakonto.

Av Simonsky

Måste vara mer än runda hörd och en lite revision på loggan?!

Av Simonsky

Darrow (Red Rising trilogin) serien av Pierce Brown är överjävligt bra. Science fiction från sin bästa sida.

https://red-rising.fandom.com/wiki/Red_Rising_Wiki

Av Simonsky

Hej.
Har köpt några Kasa smartplugs som jag är nöjd med. Frun vill däremot också ha en "lampknapp" för att kunna stänga av och sätta på en lampa som styrs av Kasa smartplugen. Hur gör jag detta på bästa sätt? Jag vill helst ha en trådlös knapp som drivs med energin från trycket om det går. Är ny i smarthem svängen och känner mig borttappad i djungel.

Tack på förhand!

Av Simonsky

Vad har Sony att vinner på en lägre strömförbrukning? Måste finnas andra incitament såsom lägre kostnader per chip om TMSC kan trycka in fler chips per waffer, eller en ren marknadsföringsplojj för att öka intresset för konsolen.

Av Simonsky
Skrivet av Trihxeem:

Tycker de har gått för långt med att pusha in-app purchases, blocka prenumerationer etc så det är bra att de får en smäll på fingrarna. Gut att beloppen sätts baserat på omsättning, det lär kännas om det blir så, inte någon lam 100.000 euro böter eller dyl.

Apple konkurrerar orättvist på sin egen plattform i.e. Applemusic betalar inte 30% skatt medans Spotify och alla andra musikstreamingtjänster som är konkurrenter gör. Blir tufft att försvara i domstol och jag tror Apple kommer få betala en hel del.

Av Simonsky

Är inte den stora frågan för EU att Apple konkurrerar med sina egna tjänster, Musik och Tv men tar ut en skatt på sina konkurrenter? Om Apple endast tillhandahöll butiken så hade jag jag inte brytt mig så mycket. Tror Apple kommer få betala en hel del här.

Av Simonsky
Skrivet av Dinkefing:

De vill söndrat iOS kommer bli som Android en massa nya vägar för malware. Jag undrar vad Epics egentliga syfte med dessa stämningar är.

Vi är många som inte håller med dem i frågan. Jag tror du och inte många andra inte inser eller har kunskapen om vilken skada detta kommer för på alla kunder av Apples produkter.

Tanken om öppenhet är god men nu har Apple skapat ett helt ekosystem som både ger kunder både stor integritet och hålls säkert från malware och andra skadliga typer.

Hade varit ok med Apples modell med om dom inte hadde konkurrerande appar för ett flertal tjänster. Epics men framförallt Spotify/Google music/Netflix etc konkurrerar inte med samma villkor som Apple analogier vilket är fel och olagligt i Sverige och EU. Apple kommer få betala mucho dineros.

Av Simonsky
Skrivet av Mordekai:

Onödigt otrevligt, du kan visa hur påläst du är utan att helt missriktat racka ner på andra.

Otrevlig? Jag var saklig, och försökte förklara vad skillnaden mellan vaccin och medicin. Stora faran är att folk i allmänhet inte har kunskap nog att tolka den information som finns, och att media i jakt på clicks delar information som dom själva inte förstår och oftast negativt vinklat. Hen jag skrev till från början har med säkerthet läst att den nya generationens mRNA vaccin inte innehåller virus som klassiska vaccin gör, vilket i hen tolkat som att dessa inte är direktverkande, vilket är felaktigt.
Sedan denna debatt om hur 85% hit och 78% dit. Finns och har aldrig funnits vaccin med 100% effektivitet. Det beror på massa faktorer, genetiska, andra sjukdomar personen har eller har haft, ålder etc. Samma gäller med all typ av medicin. Finns en anledning varför läkemedelsmyndigheterna har 50% effektivitet som gräns för att godkänna vaccin.
Men med det sagt så ber jag om ursäkt om jag lät otrolig, är bara allmänt trött på all misinformation som sprid. Låt läkare och myndigheter med korrekt kunskap avgöra om vaccinet är effektivt eller ej, utifrån de ramar som har används och förfinats över lång lång tid.

Av Simonsky
Skrivet av anon17469:

Så om tycker var jobbigt ta prov i näsa eller hals, nu vill ska göra i rumpan i stället .. .

https://79days.news/watch?id=601478a98d12c715239d4c96

Jobbigt värre .. .

Lägg ner...

Av Simonsky
Skrivet av JoOngle:

Tja, det första vaccinet som kommer är ju inte ett direktverkande medel mot Covid-19, det är ett immunförstärkande medel.
Jag kommer nog till att vänta med att ta en vaccin till det är beprovat och testat, och flera utgåvar finns. Tur som är, jobbar jag hemma så och lär nog göra detta ett gott tag framöver, och beställer hem varor, besöker ingen.

Dom två första vaccinerna som kommer är vaccin, alla vaccin har slutligen samma effekt, de tränar upp immunförsvaret på ett säkert sätt mot specifika virus/bakterier. Inga vaccin är direktverkande mot själva viruset, däremot finns det antikroppsbaserad medicin som fungerar direktverkande mot Covid-19, t.ex. Regeneton's "REGN-COV2" som Trump fick. Sluta strössla med utryck du inte är bekvämt att använda, det skapar bara missinformation och förvirring.

Av Simonsky
Skrivet av Zargoz:

Vaddå utan fakta. Hörde det på radio 2 dagar sedan.

"Member States should require travellers to have undertaken a negative COVID-19 PCR (polymerase chain reaction) test before departure, and submit a proof of such a negative test. The test should be taken at the earliest 72 hours before departure; EU citizens, residents and their family members should have the possibility to take the test after arrival. "

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_21_1...

Du svara inte på det jag markerade,dvs. att du drar ut trollkarlshatten att inget vaccin behövs för att resa.
Bra mycket säkrare för länderna att kräva vaccin än att negativt test minst 3 dagar före resa. Oändligt med tid att bli smittad på.

Av Simonsky
Skrivet av Zargoz:

Har hört att EU kommer att kräva från inresande till EU ett negativt test tre dagar innan inresan. Således kommer man inte vara tvungen att vaccinera sig vilket är förståeligt då man kan smitta andra även om man har tagit vaccinet sägs det.

Vår familj kommer inte att ta den pga pandemrix och hur staten skötte det hela.

Vad du tror utan fakta.

Av Simonsky
Skrivet av Vzano:

*Tråd rensad*

Går det inte att diskutera utan att börja kasta skit på varandra och dra ner diskussionsnivån är det bara att lämna tråden!

/Vzano, Moderator

Hej, uppskattar ditt job med tråden, men att diskutera med faktaförnerkare är i mina ögon definitionen på hur diskussionsnivån dras ned.

Av Simonsky
Skrivet av superegg:

Vi har inte samma lagar som i England, och det är olika FAS i olika länder.

Du är medveten om att New England syftar på staten New England i USA eller hur? EUs läkemedelsverk har godkänt Pfizers vaccin som har genomgått fas 3 studie, det är fakta oavsett vad du tycker.

Av Simonsky
Skrivet av Dyluck:

Även om RNA-vacciner är ofarligt, så finns det flertal hjälpämnen som inte behöver vara där.

Spännande, nämn vilka hjälpämnen som inte behövs och varför. Sedan får du gärna motivera vad du baserar din påstående från? YouTube? Jag är nyfiken

Av Simonsky
Skrivet av Punnisher:

Men hur är det med hjälpämnena i ett vaccin till exempel, eller för den delen vanlig medicin. Jag vet flera som reagerar olika på vanlig medicin med samma verkningsämne medans hjälpämnena skapar en negativ reaktion från ett märke.
Polyetylenglykol, PEG är en mikroplast(fina grejer, mer plast i allt vi stoppar i oss) https://sv.wikipedia.org/wiki/Polyetylenglykol

https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/usa-utreder-al...

Om det nu är allergiska reaktioner som går över eller blir bestående, jag tror ändå jag väntar tills det det finns mer forskning på det här.

PEG är en polymer ingen microplast, sedan att någon miljöpartist har editerat Wikipedia och givit PEG epitetet i fråga är spännande. PEG används för att ändra viskositeten i injektonen, eller facilitera upptagningen av substansen i kroppen. Du hittar det i allt från tandkräm, hudkräm, tvål och shampoo.

Av Simonsky

Försvarsmakten tycker Gävle är Norrland och Skutskär är i Sveland. Jag fick åka nattåg till A9 i Boden medans polaren fick flyga. Spenderade 23,2 dygn på nattåg ett år i slutet på 10:talet 😅